Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Więzienie

Bariax

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Bariax
- Propozycja dotyczy (tytuł): Więzienie za łamanie regulaminu
- Opis propozycji: Hej, tak sobie leżałem i wpadłem na pomysł, aby wprowadzić coś takiego jak więzienie. Polegało by to na tym, aby osoby, które notorycznie przeklinają czy też używają Capslocka trafiały do więzienia na 30 minut ( do ustalenia ). Nie mówię, że od razu. Po kilku upomnieniach w ciągu dnia/tygodnia ( też do ustalenia ). Osoby takie trafiały by do klatki na totalnie innej mapie bez żadnego widoku i nie mogłyby używać żadnych komend, ewentualnie też czatu. Wyjście z gry świadczyło by to z zatrzymaniem czasu pobycia w klatce. Może to robić automat albo administracja, chociaż byłoby to ułatwienie dla Administracji jeżeli robiłby to automat. Nie ważne gdzie osoba by się znajdowała - trafiała by do klatki. Jeszcze jest kwestia na pvp czy osoby traciły by itemki tak jak na przykład za wylogowanie się z gry podczas walki. Myślę, że z początku każdy chciałby zobaczyć jak to jest w tej klatce, ale gdy zobaczą, że praktycznie nie ma co w niej robić tylko stać bezczynnie bez możliwości czatu to odechce im się dalszego łamania regulaminu. Będzie to pomoc dla Administracji i też dla tych co nie podoba się zachowanie niektórych graczy. Oceńcie sami!
- Dodatkowe SS'y: -

• Dislike 1
  • Haha 2
  • Thinking 2

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

Muty i bany wystarczą. Więzienie wymaga wybudowania i oskryptowania, chociaż podstawowego. Myślę że to mogło by w niektórych sytuacjach utrudniać pracę administracji. Jeżeli zostało by to otwarte w następnej edycji, to na początku by gracze pisali specjalnie wulgaryzmy żeby tam trafić. Jestem za odrzuceniem

spacer.png

Dodając chciałbym, aby komentowały osoby, które nie mają już na koncie swoim parę/ paręnaście upomnień i boją się o siebie. 

38 minut temu, totti5050 napisał:

NEUTRAL mogło by to zniechęcić część graczy do grania.

Dlaczego zniechęcić? Gra nie polega na łamaniu regulaminu, w końcu po coś on jest, aby go przestrzegać. Jeżeli zniechęci osoby, które gwałcą regulamin to po co takie osoby?

Grałem już na takim pewnym serwerze właśnie z takim systemem kilka lat temu i poprawiło to jakiś stosunek graczy do regulaminu. 

@kurczakowski Budowa i reszta dla doświadczonych to pryszcz. Zresztą pisałem już o tym, że mogą na początku sprawdzić jak to tam jest, ale zawsze można stworzyć nowy /warp więzienie bez zbędnego tracenia czasu w klatce. 

Edytowane przez Bariax

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

Okey ludzie przeklinają piszą caps lockiem łamią regulamin no ale bez przesady. Tak jak wyżej mogłoby to zniechęcić graczy bądź zadziałać w drugą stronę czyli zachęcić graczy do łamania regulaminu wtedy administracja by miała roboty po pachy tak trochę xd. I po za tym taki gracz zajmował by tylko miejsce na serwerze a nic by nie robił. Nie powiem ze nie ale fajna propozycja ale się nie przyjmie upo muty i bany myślę że są wystarczające. 

Do odrzucenia. 

Edytowane przez sparkyy

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Hejjj

wprost: Realcraft faktycznie jest real, bo jest ekonomia, kasa itp, ale więzienie?

Przesada

Budując coś takiego dopuszczasz do Afczenia i zbędnego pilnowania czasu, co pewnie spadnie na barki administracji, która już musi pamiętać i pilnować wielu rzeczy.

Jeszcze jakby była w parze z tym ranga "Więzienny" który pilnuje czasu, ale po co?

Osobiście uważam, ze to bez sensu.

Upomnienia, muty i bany wystarczają,  jeszcze zmiany w taryfikatorze kar, za dużo roboty.

Do Odrzucenia.

Sireen 😘

"Po prostu zwalmy na mnie,

jeden powód do załamania nic nie zmieni! ^^"

Uważam, że upomnienia oraz mute w zupełności wystarczą. Jestem na NIE

forum.png.0d99a2063acabcfe3f3a1a40bc8149c2.png

~ Pamiętajcie, ss dobrej jakości tylko u mnie. Pozdrawiam kc ~

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...