Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Praca: Rolnik/Hodowca

VlordiusPL

Wyróżnione odpowiedzi

Nick na serwerze: VlordiusPL
Miejsce występowania bugu: Serwer Minecraft 

Opis problemu: Zauważyłem od pewnego czasu, że pracując jako Rolnik/Hodowca nie otrzymuję zazwyczaj wynagrodzenia za zbieranie trzciny cukrowej. Dołączam pod spodem kilka obrazków prezentujący mój problem.

1 zdjęcie przedstawia mój aktualny poziom pracy oraz exp potrzebny do osiągnięcia kolejnego poziomu, który wynosi 3086/3600. Zdjęcie nr 2 przedstawia gotowe plony, które zebrałem. Zdjęcie nr 3 przedstawia mój aktualny poziom pracy oraz exp potrzebny do osiągnięcia kolejnego poziomu, który wciąż wynosi 3086/3600. Na obrazku nr 4 widać zebrane już plony.   

001.png

002.png

003.png

004.png

//Edit. 

Zamieszczam również kolejnego screena z dnia następnego. Zebrałem 3 poziomy trzciny cukrowej na mojej farmie i jak widać na dołączonym obrazku mój exp wynosi 3096/3600, wczoraj było 3086/3600 tak więc zwiększyło się tylko o 10 expa który w tym przypadku dostałem za zebranie kilku nasion pszenicy !! 😭 Moja cała praca jako Rolnik/Hodowca opiera się  w głównym stopniu za zbieractwie trzciny cukrowej dlatego jest to naprawdę przykra i denerwująca dla mnie sytuacja. Mam nadzieję że problem zostanie szybko rozwiązany. Pozdrawiam. 

Praca.thumb.png.45c29a5f520faec98f9022feccbaf95c.png

Edytowane przez VlordiusPL
  • Like 1

''Memento mori''

spacer.png

🥇 1 Miejsce [Konkurs] Wierszyk o RealCraft

🥈2 Miejsce [II EDYCJA] Turniej spleef!

🥉3 Miejsce [Turniej] PVP

Mam ten sam błąd tylko z kakaowcem, zebrany cały ekwipunek kakaowca z pracą i ile z tej pracy za to dostałem? CAŁE 27$.

Również postęp w zadaniu za zbieranie plonów ledwo co się zmienił. Według gry, zebrałem 9 plonów.

PRZED

2021-01-09_21_29_33.thumb.png.7df9f8e993f0ecee9ac5644abfd78aff.png2021-01-09_21_29_38.thumb.png.d4f1a6dcd0fb1d8a136f928c2d0f5047.png

PO

2021-01-09_21_34_55.thumb.png.cc84e391050f132bf2fe7214fc6e3e37.png2021-01-09_21_35_00.thumb.png.5becbe9e7be1af0d217a17faf5ea2d74.png

Raczej to nie jest bug tylko tak jest zrobione specjalnie z trzciną, musisz najpierw zebrać trzcinę tak powiem na darmo, a potem jak odrośnie to już będzie ci się zaliczała do /questy i pracy rolnika/hodowcy, oczywiście po upłynięciu jakiegoś czasu od odrośnięcia trzciny po próbie jej zebrania też ci się nie naliczy. Możliwe że z kakaowcem jest podobnie ale tego nie wiem.

Zwycięzca

Tylko w opisie pracy pisze że zbieranie plonów działa również i na nie. Sam doświadczylem tego m.in. na melonach i dyniach które już pwoinny byc plonami

• Właściciel
Właściciel

Zgłoszenie zostało zaakceptowane!

Plony, które można ponownie postawić (m. in. trzcina) posiadają zabezpieczenie przeciwko "nabijaniu" statystyk - muszą same urosnąć. Serwer przechowuje informacje o tym, który blok urósł sam do restartu o godzinie 5:30 lub ostatnie 500,000 sztuk farm (zazwyczaj to jednak godzina resetuje status).
Na obecną chwilę nie jesteśmy w stanie naprawić tej niedogodności 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...