Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] /Pojedynek

Geralt
Wiadomość dodana przez berkowskyy,

Otrzymałeś 5% za niezastosowanie wzoru wątku!

Wzór wątku zmieniony przez Moderatora.

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: Dmlan0

Propozycja dotyczy: Komenda /Pojedynek

Opis propozycji:  Cześć! Mam taki pomysł aby wprowadzić komendę /pojedynek [Nick gracza z którym chcemy się bić]. Komenda ta umożliwiała by pojedynek na działkach. A po co to komu skoro jest warp s? A no po to że gdy np. Gram ze znajomym i chcemy się przekonać kto jest lepszy w PVP, a nie chcemy aby ktoś nam przeszkadzał oraz nie chcemy stracić itemów. Na warp s zaraz wszyscy się na ciebie rzucają, a nawet jeśli uda wam się zawalczyć to przegrany upuszcza itemy i zaraz ktoś je może ukraść.

Gdyby ta komenda została wprowadzona można by było tworzyć areny i turnieje na działkach, różne zakłady (Kto wygra w tym i w tym pojedynku)

Może to wyglądać tak:

Ja piszę komendę: /pojedynek Gracz55

Co widzi Gracz55: Dmlan0 wyzwał cię na pojedynek! Wpisz /pojedynek accept Dmlan0 aby zaakceptować

Gdy Gracz55 zaakceptuje wyzwanie pojawi się napis title WALCZCIE!

Oczywiście pojedynek jest 1VS1 i nikt nie może pomóc żadnej ze stron. Niczego nie tracimy

I może jak jedna ze stron będzie miała 0,5 serca to pojedynek się kończy dla niego przegraną. To jest pojedynek, a nie walka na śmierć i życie.

Co wy o tym myślicie 😉

Dodatkowe SS'y: brak

Edytowane przez Bvcha
korekta

Ciekawy pomysł, jestem na Tak. Urozmaiciłoby to rozgrywkę pvp, a takie prywatne areny/turnieje to byłaby świetna opcja.

Tylko dobrze byłoby wyłączyć liczenie pojedynków do K/D, toppvp, zależnie od tego jak ten system będzie działał (jak będzie działało zbijanie max do 0.5 serca, to nie powinno być takiej potrzeby).

Ciekawy pomysł tak jak napisano wyżej urozmaiciło by to trochę rozgrywkę. Ja myślę, że lepiej by było stworzyć pokój do którego będziemy przeniesieni po zaakceptowaniu takiego wyzwania, dlaczego? Dlatego, że za chwilę byłyby skargi że  ten że tam ten zabił mnie na mojej działce. 

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Tak jak Lukaszenko, jest to niepotrzebne, ponieważ tryb to jest freebuild a nie PvP czy coś takiego. Zawsze możecie wyskoczyć na warp s i się oddalić od spawnu 200 kratek, wtedy nikt wam nic nie ukradnie.

Taka opcja nie zmieni serwera z Freebuild na serwer PvP, tylko doda więcej opcji do gry, przez co gra na serwerze będzie jeszcze bardziej urozmaicona. Im więcej zabawy na serwerze, tym mniej graczy pytających o nowe edycje 😄. Jestem za tak, i nie wspieram myślenia @Lukaszenko69 w tej kwestii. 

tumblr_p3g7d1rHI01wfosmeo2_500.gif.829a93cdeb108a82d0c609252d9f4f0a.gif

• Superka 1

Myślę, że to ciekawa propozycja lecz nie sądzę by została zaakceptowana. Jestem na nie. Jak już @Wawrzus napisał można się oddalić od spawnu. Kolejnym powodem na nie jest to że gdyby gracze częściej kożystali z tej komendy to /pvp byłby totalnie nie potrzebny jeśli chodzi o bicie się. Szanuję pomysłowość i czas który poświęciłeś na napisanie tej propozycji lecz jest to trochę niepotrzebne.

Pozdrawiam mr_lodomir 🧊❄️🧊

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...