Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

mordensoldier124

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): mordensoldier124
- Propozycja dotyczy (tytuł): chat
- Opis propozycji:

Proponuję zastąpić serwerową cenzurę zwyczajnym blokowaniem wiadomości łamiących regulamin serwera Realcraft.pl. Aktualnie każdy wie jak działa serwerowa cenzura - słowo zostaje zamienione na gwiazdki, oprócz pierwszej i ostatniej litery wyrazu, przez co łatwo jest się domyślić co autor miał na myśli. Dobrym rozwiązaniem wydaje mi się blokowanie wysłania wiadomości łamiącej regulamin. Takie rozwiązanie znajdziemy chociażby na największym serwerze minecraft i wydaje mi się, że jest ono lepsze od obecnego na RC. Uważam, że wiadomość zawierająca treści niezgodne z regulaminem nie powinna byc wyświetlana. Dodatkowo, jeśli gracz nadal miałby dostawać ostrzeżenie za nadużycie chatu, mogłoby zostać ono nadane przez silent'a, tj. tylko administracja widzi, że zostało one nadane. Niektórzy przecież walczą w "rankingu" upomnień i chwalą się ile ich zdobyli. Takie działanie mogłoby w jakimś stopniu powtrzymać graczy od łamania regulaminu, w końcu co to za frajda z łamania go, jeśli nikt nie zobaczy naszej wiadomości?

Niżej wysyłam przykład, jak miałoby to funkcjonować. Oczywiście to tylko przykład.

- Dodatkowe SS'y:

image.thumb.png.f8cf7cd17bdcabafc72fc11f18087015.png

• Superka 5
  • Like 1
  • Sad 1
  • Wrr 2

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Niby spoko pomysł, ale jakoś nie jestem do końca przekonana, póki co neutral.

• Thinking 1

aaaa.png.f013658eba7f61a407afad422603ff35.png

Jestem jak najbardziej za. Według mnie skoro automat sam nadaje upomnienia, to czemu te łamiące regulamin wiadomości mają wciąż się wyświetlać? Obecnie tylko bardzo duży flood jest blokowany, a reszta, tak jak napisałeś, jest cenzurowana. 

Co do wyświetlania się wiadomości - nie jestem do końca pewien, niektórzy Gracze, którzy widzą że ktoś łamie regulamin oczekują na reakcje Administracji - gdy nie widzą komunikatu od serwera, nie są pewni nadanej kary i mogą pojawić się zarzucenia o faworyzację - to już do przedyskutowania z Właścicielem.

Anyway, podoba mi się pomysł i go popieram

• Superka 1

DP3Woc2.png

11 minut temu, Bvcha napisał:

Co do wyświetlania się wiadomości - nie jestem do końca pewien, niektórzy Gracze, którzy widzą że ktoś łamie regulamin oczekują na reakcje Administracji - gdy nie widzą komunikatu od serwera, nie są pewni nadanej kary i mogą pojawić się zarzucenia o faworyzację - to już do przedyskutowania z Właścicielem.

Zgadzam się z tym, że niektórzy gracze mogą tak myśleć i niejednokrotnie się czymś takim spotkałem. Jednakże w sytuacji, gdy wiadomość gracza nie będzie widoczna dla innych, moim zdaniem zbędnym będzie informowanie graczy o tym, że złamał on regulamin. W takiej sytuacji tylko osoba łamiąca regulamin oraz administracja widzi wiadomość, dlatego nie powinno być problemów jeśli chodzi o faworyzowanie innych.

46 minut temu, ZOORtheKID napisał:

Neutral bo każdy wie, że można to z łatwością ominąć.

No dobra, tylko że system AutoWarn nie jest kompletny i na pewno będzie udoskonalany, więc to, że teraz można to w łatwy sposób ominąć nie znaczy, że w przyszłości też tak będzie. Równie dobrze można by z tego samego powodu zrezygnować z cenzury, bo przecież można to z łatwością ominąć.

Edytowane przez mordensoldier124
  • Superka 1
  • Like 1

W sumie fajny pomysł. Przy takiej cenzurze łatwo się domyślić, co autor wiadomości miał na myśli i myślę, że taka cenzura, aby nakręca go na dalsze łamanie regulaminu. Jestem za wprowadzeniem tego pomysłu

Edytowane przez Marcineeek
  • Superka 1

Jestem jak najbardziej za! Skoro to automat nadaje upomnienia i my jako administracja właściwie nie musimy sprawdzać tych wiadomości, to po co one maja się w ogóle pojawiać? 

Taka zmiana mogłaby zastopować pogoń w "topce upomnień" co nie ukrywajmy, byłoby wszystkim na rękę

• Superka 4
  • Sad 1

Skoro są możliwości do wprowadzenia blokowania wiadomości, to czemuż by nie? Jestem za

Uprzyjemniło by to wszystkim grę.

• Superka 2

Seignor, sachiés qui or ne s'en ira En cele terre ou Deus fu mors et vis Et qui la crois d'outremer ne prendra A paines mais ira en paradis. Qui a en soi pitié ne remembrance Au haut Seignor doit querre sa venjance Et delivrer sa terre et son pas.

Second-Crusade.jpg

• 1 miesiąc później...

Może nie każdy z Was jeszcze nie jest na tym etapie, gdzie w szkole jest prowadzony taki przedmiot jak wiedza o społeczeństwie (wos),  albo może program nauczania został zmieniony, nie mniej jednak trochę wstydem jest nie znać swoich praw.

Jak wiecie bądź nie, wolność słowa jest uwzględniona w najważniejszym akcie prawym jaki obowiązuje w Polsce - w Konstytucji. W polskim prawie nie ma nic co mogłoby by być od niej wyżej. Jakby ktoś jeszcze nie rozumiał to dzięki niej możecie się swobodnie wypowiadać, wyrażać swoje poglądy itd..

Cytując podpunkt 14.6 z regulaminu:

„Na serwerze obowiązuje konstytucja RP, polskie prawa oraz umowy międzynarodowe.”

Tworzenie regulaminu oraz karanie za jego nieprzestrzeganie jest czymś normalnym, ale blokowanie czyiś SŁÓW już nie.

O ile rozumiem blokowanie wiadomości z nic nieznaczącym zlepkiem liter alfabetu tak blokowanie wulgaryzmów jest dla mnie niezrozumiałe. Wiadomości z CapsLockiem też zablokujecie? Czy może ustawicie to wszystko tak, żeby wiadomości w innym języku też się nie dało wysłać?

Pomijam tu  całkowicie fakt czy dla Was te wulgaryzmy są złe, niestosowne i ogólnie cały stosunek jaki do nich macie oraz argumenty typu „Ale TuTAj gRają dZIEci!!!”

Ja jako osoba, która na poprzedniej edycji miała łącznie chyba 72 upomnienia z czego 70 z nich było właśnie za wulgaryzmy i tak znajdę lukę dzięki której moja wiadomość się wyślę, bo wy nawet nie jesteście w stanie każdej kombinacji  zablokować. Używam wulgaryzmów, bo chce, bo wyrażam nimi swoje negatywne jak i pozytywne emocje, bo lubię i jeszcze ze sto innych przykładów mogę podać. Nie używam ich żeby znaleźć się w jakiejś topce upomnień (?XD) tylko tak jak napisałam wyżej, bo chcę, BO MAM PRAWO je pisać i jestem świadoma, że dostanę za to upomnienie i nie mam z tym żadnego problemu.

Podsumowując jestem przeciwna propozycji, cenzura w tym przypadku jest idealnym rozwiązaniem.

• Superka 5
  • Haha 1

3 godziny temu, bugajska26 napisał:

Wiadomości z CapsLockiem też zablokujecie? Czy może ustawicie to wszystko tak, żeby wiadomości w innym języku też się nie dało wysłać?

Wiadomości pisane Capslockiem można zmienić na małe litery i nadać upomnienie z silentem. Jeśli chodzi o wiadomości pisane w innym języku to i tak nie ma jak tego zablokować XD.

Wulgaryzmy i tak są cenzurowane, więc moim zdaniem powinny być i blokowane, tak jak np. na największym serwerze, na którym wiadomości łamiące regulamin są blokowane, a gracz otrzymuje komunikat, że pisanie ich jest niezgodne z regulaminem i dlatego nie została ona wyświetlona innym.

Jeśli chodzi o TOP upomnień to znajdzie się takich, dla których zabawą jest dostawanie upomnień od bota, chcą mieć ich jak najwięcej i chwalić się tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...