Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Zaakceptowane] [Minecraft] Działka i nowa funkcja

Bariax

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Bariax
- Propozycja dotyczy (tytuł): Nowej funkcji na działce
- Opis propozycji:  Proponuję stworzyć nowe zabezpieczenie na działce, ponieważ wiele graczy korzysta z beacona i dodaje nowe osoby aby też mogły sobie pokopać za jakąś tam cenę albo za darmo. Ale dzisiaj miałem przypadek gdzie wiele osób próbowało zabrać wartościowy przedmiot. A takie coś jak zablokowanie danych bloków, żeby osoby dodane do działki nie mogłyby niszczyć byłoby w sumie dobrym pomysłem wg mnie.  Miałoby to wyglądać tak, że w panelu pod "/dzialki" mógłby się pojawić jakiś nowy znaczek aby zablokować wszystko oprócz Stone.
-Dodatkowe SS'y: -brak-

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

W zasadzie to naprawdę dobry pomysł, dużo graczy zgłasza, że zostali obrabowani z beacona gdy dali komuś dostęp do działki na tzw "kopanie na beaconie". No a my nie możemy nic z tym za bardzo zrobić bo raz:Nie ma wystarczających dowodów, dwa:Dodajesz do działki na własną odpowiedzialność. Myślę, że dodanie na przykład pod /p dostęp opcji ingerencji w beacona  (Zmienianie ustawień beacona i możliwość wykopania go) byłoby naprawdę przydatne i ułatwiłoby rozgrywkę.

// @Bariax kurcze obawiam się, że z tą podstawą to może być problem;//

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 1

40 minut temu, agatkahihi napisał:

Myślę, że dodanie na przykład pod /p dostęp opcji ingerencji w beacona  (Zmienianie ustawień beacona i możliwość wykopania go) byłoby naprawdę przydatne i ułatwiłoby rozgrywkę.

W zasadzie nie chodzi tylko o beacona tylko o cały dostęp do programu, który uruchamia tego beacona - czyli po prostu bloków żelaza itp. 

Bo na przykład beacona nie mógłby wtedy już zabrać ze sobą złodziejaszek, ale za to może dezaktywować go poprzez usunięcie bloków, które go uruchamiają. Co też można uznać to za kradzież lub ewentualnie uprzykrzanie rozgrywki innym korzystających z tego i straty ze strony "pracodawcy". 

@agatkahihiMoże i masz rację - małymi kroczkami do celu. Ale myślę, że ułatwiło by to choć trochę pracę administracji. 

Edytowane przez Bariax
Odpowiedź dla agatkahihi

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

Cóż, ja wychodzę z założenia o którym wspomniała agata- jeśli decydujesz się kogoś dodać do działki, to robisz to na swoją odpowiedzialność.

Jeśli coś takiego miałoby być wprowadzone to byłbym za rozwiązaniem w którym po prostu można włączyć dla kogoś kopanie samego stone/wyłączyć niszczenie wszystkich innych bloków.

Jestem neutralnie nastawiony.

Ja jestem wyjątkowo całkowicie na nie. 

Tak jak wspomniane wcześniej - dodajesz graczy na własną odpowiedzialność.

Dodatkowo jeśli chodzi o udostępnianie kopalnii beaconu to sama również takową posiadam i nie mam z tym problemu, z resztą jak wiele innych osób np. @Nolifequ. Myślę że każdy kto udostępnia kopanie i ma beacon na swojej działce liczy się z tym, że może być próba kradzieży, dlatego też większość ma na jednej działce beacon a na drugiej udostępnianie. Jak to mówią wystarczy tylko chcieć, więc jest to do zrobienia 🙂

Poza tym myślę, że i tak już większość graczy ma beacon na własny użytek więc możliwość kradzieży będzie zminimalizowana co przekłada się na brak sensu dodawania nowych funkcji. 

• Like 1

2021-03-20_21_00_47.png.8aa5cfbfa05b7fb5294a5573ed5619a7.png                              halo.

2021-01-02_00_10.59przerobione2.png.9ed2df7ad74d2a74dba3131e1e6e7ec2.png

Tak jak napisane wyżej - graczy dodajesz na swoją odpowiedzialność. Klient nie jest twoim kolegą i nie zdziw się, jeśli przez swoją żądzę łatwego zarobku, zostaniesz przez niego okradziony. Wpisując komendę /d dodaj <nick>, dodajesz do działki pomocnika, a nie pracownika, dlatego absurdem byłoby blokowanie pomocnikom robienia czegokolwiek na działce oprócz kopania kamienia. Ewentualnie można by dodać komendę /d pracownik <nick> <czas> (gdzie <czas> oznacza okres czasu, podczas którego gracz ma dostęp do działki), ale nie wiem czy jest to aż tak potrzebne, żeby zostało wprowadzone. Poza tym nadal nie widzę w tym sensu, bo nawet jeśli taka komenda zostałaby utworzona, to co z innymi pracami, jak np. budowniczy? Moim zdaniem jest to totalnie zbędne, dlatego jestem przeciw.

• Superka 1

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Jestem na tak. 

Byłoby to przydatne gdyby pod /p dostęp znalazła się opcja dostępu do kopania kamienia. Wtedy wszyscy mogą kopać sobie kamień a właściciel działki nie martwi się o to czy ktoś mu ukradnie beacon'a czy coś innego. 

• Thinking 1

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Zgadzam się z @mordensoldier124

Zresztą jak już chce się babrać w takim biznesie jakim jest kopanie na bejku. To co szkodzi ogarnąć sobie kolegę u którego postawisz bejka na działce obok. Część graczy tak robi i robiła wcześniej i taki beacon im nigdy nie znikał.

Za odrzuceniem.

Edytowane przez Alcatraz96_
  • Superka 1

Don't even try B) 

spacer.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...