Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Powiadomienia o usuwaniu przedmiotów

Soltivaa

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Soltivaa
- Propozycja dotyczy (tytuł): Powiadomień o usuwaniu przedmiotów 

- Opis propozycji: Proponowałabym zmianę koloru powiadomień o usuwaniu wyrzuconych przedmiotów.

Nie raz już cenne itemy zostały automatycznie usunięte - przez, co prawda, nasze (graczy) niedopatrzenie - ale na pewno byłoby dużo łatwiej tego uniknąć gdyby powiadomienia były w innym kolorze niż szary, którego praktycznie nie widać; myślę że najlepszym pomysłem będzie kolor niedostępny dla graczy, jak czerwony czy może biały (nie wiem jak widoczny byłby biały ale można spróbować).

Mała zmiana a na pewno byłoby dużo mniej strat i nerwów 🙂 

- Dodatkowe SS'y: Brak

• Superka 1
  • Przytulas 1

2021-03-20_21_00_47.png.8aa5cfbfa05b7fb5294a5573ed5619a7.png                              halo.

2021-01-02_00_10.59przerobione2.png.9ed2df7ad74d2a74dba3131e1e6e7ec2.png

Mnie z początku usuwanie przedmiotów irytowało, zwłaszcza przez to o czym wspomniałaś, że łatwo przeoczyć komunikat. Przy pierwszych automatycznych zbierarkach po prostu musiałem czekać na nowy "cykl" usuwania, żeby nie stracić zbiorów (a że komunikat szło przeoczyć, to mogło to trwać dłużej niż powinno). Parę razy zdarzyło mi się też stracić cenne przedmioty, bo akurat skasowały się po przypadkowym upuszczeniu.

Dla mnie była to kwestia przyzwyczajenia, automatyczne farmy trzeba budować z uwzględnieniem częstego usuwania przedmiotów, być bardziej ostrożnym przy przenoszeniu cennych itemów, czy ich upuszczaniu, ja np. zupełnie odbindowałem upuszczanie klawiszem Q, żeby przypadkiem czegoś nie wywalić. A z pewnymi stratami trzeba się po prostu pogodzić.

Komunikaty na krótko przed usuwaniem, które wskazują jakie dokładnie przedmioty zostaną usunięte (dotyczy to chyba wyłącznie tych wyrzuconych) są trudne do przeoczenia, ale do tych zapowiadających usuwanie za minutę czy 15 sekund, można by dorzucić czerwony pogrubiony wykrzyknik [!] na początku linijki.

Według mnie zmiana koloru komunikatu jest zbędna, zaraz każdy komunikat będzie miał inny kolor przez co chat zrobi się nieczytelny - może właśnie jakieś oznaczenie przed tym komunikatem? Ale na pewno kolor nie.

DP3Woc2.png

Właśnie dlatego to tylko propozycja 🙂

@Bevik też dobrze pomyślał o wykrzykniku właśnie. Jakiekolwiek oznaczenie, żeby było to bardziej widoczne byłoby świetne 🙂

Ja pomijam fakt farm, bo to jest nieuniknione 😛

Bardziej mam na myśli fakt, że często się zdarzało, że nie zauważyłam komunikatu i dosłownie sekundę przed usuwaniem wyrzuciłam itemek albo przez przypadek, albo ze względu na przekazanie komuś czegoś (z resztą nie tylko mnie przytrafiło się coś takiego).

2021-03-20_21_00_47.png.8aa5cfbfa05b7fb5294a5573ed5619a7.png                              halo.

3 godziny temu, Mariooo1337 napisał:

Jestem na NIE. Nie mam wady wzroku i dobrze widzę każdą wiadomość na czacie. Podzielam zdanie @eryter22🙂

@Mariooo1337.. Nie chodzi o wadę wzroku tylko bardziej o zainteresowanie grą niż chatem. Jak nic nie robię w grze, afcze i sobie zerkam na chat cały czas to oczywiste, że widzę komunikat. Ale jak człowiek jest pochłonięty grą to nie zwraca uwagi na szarości. 

Szczerze mówiąc to chyba @Alcatraz96_ma najlepszy pomysł z komunikatem na cały erkan; ewentualnie @Bevikz pogrubionym, wyróżnionym wykrzyknikiem 🙂

5 godzin temu, Soltivaa napisał:

@Mariooo1337.. Nie chodzi o wadę wzroku tylko bardziej o zainteresowanie grą niż chatem. Jak nic nie robię w grze, afcze i sobie zerkam na chat cały czas to oczywiste, że widzę komunikat. Ale jak człowiek jest pochłonięty grą to nie zwraca uwagi na szarości. 

Szczerze mówiąc to chyba @Alcatraz96_ma najlepszy pomysł z komunikatem na cały erkan; ewentualnie @Bevikz pogrubionym, wyróżnionym wykrzyknikiem 🙂

Po części mnie przekonałaś, pozostaje na Neutral do tej propozycji.

• Superka 1

AgileBlackandwhiteCentipede-size_restricted.gif.fe4b99641187e79d5327e23f0c009e7d.gif ZIZDS

A moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłoby informowanie graczy o czyszczeniu przedmiotów nie tylko za pomocą komunikatu, ale również za pomocą sygnału dźwiękowego. Zamiast zmiany koloru na bardziej wyróżniający się, co mogłoby z czasem stać się irytujące, można by dodać kolejną opcję w /ustawienia, w której można włączyć/wyłączyć dźwięk powiadomienia przy czyszczeniu przedmiotów. Oczywiście powinien on być inny niż dźwięk wiadomości, żeby nie pomylić jednego z drugim. Oprócz tego, przed i po komunikacie można by wyświetlić pusty wiersz, jednak mogłoby ciągnąć za sobą negatywne skutki jeśli chodzi o ogarnianie chatu dla administracji, więc tutaj też dobrym rozwiązaniem byłoby utworzenie opcji w /ustawienia.

• Superka 2

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

• 3 tygodnie później...

Przyłączam się do propozycji z wykrzyknikiem oraz z dźwiękiem. I od siebie dodam ze może nie całość komunikatu na czerwono tylko jedno powiadomienie to z informacją "za 15 sekund" czyli to przed ostatnie oraz pokazanie go na ekranie nie całym ale w stylu jak widzimy odpowiedzi z /pomoc czyli na górze ekranu myślę że to wystarczyłoby. 

• Superka 1

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Jestem na tak. Pare razy też się na tym złapałam albo musiałam użyć szybko wymiany za 1$, ponieważ bałam się coś rzucić, bo nie widziałam kolejnego komunikatu za ile usuwanie xD

• Superka 2

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...