Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Turbodrop

frozington

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Frozington
- Propozycja dotyczy (tytuł): Turbodrop
- Opis propozycji: Zwiekszenie o przykładowo 10% dropu z kamienia na okazje typu halloween/święta/sylwester. Zabieg ten spowodowałby większe zainteresowanie serwerem w te specjalne dni oraz możliwość wzbogacenia się przez najbiedniejszych graczy.
- Dodatkowe SS'y: brak

• Superka 3

Myślę, że okazjonalnie to nie głupi pomysł aby zwiększyć drop o 5 czy 10%. Możliwe, że zwiększy się zainteresowaniem serwerem w tym okresie i tak jak wspominałeś nowi gracze będą mieli okazję aby trochę się wzbogacić. Jestem za.

• Superka 1

Wątpię, żeby nowi gracze tak ochoczo kopali kamień w święta nawet jakby był drop zwiększony o 50%. A dlaczego? To bardzo proste! Bo w tym czasie większość osób będzie świętować na swoich działkach lub okazjonalnie kopać dirta.  Poza tym, jest to objaw skrajnej dyskryminacji wobec bogatszych graczy, bo co oni to już nie mogą sobie kasy zarobić? Dodatkowo pierwszy raz widzę, żeby ktoś sam siebie cytował we własnej propozycji. Jestem na nie. 

• Sad 1

21 godzin temu, eryter22 napisał:

Wątpię, żeby nowi gracze tak ochoczo kopali kamień w święta nawet jakby był drop zwiększony o 50%. A dlaczego? To bardzo proste! Bo w tym czasie większość osób będzie świętować na swoich działkach lub okazjonalnie kopać dirta.  Poza tym, jest to objaw skrajnej dyskryminacji wobec bogatszych graczy, bo co oni to już nie mogą sobie kasy zarobić? Dodatkowo pierwszy raz widzę, żeby ktoś sam siebie cytował we własnej propozycji. Jestem na nie. 

Odkąd gram na serwerze były tego typu specjalne dni i nigdy nie widziałem osoby świętującej na swojej działce kopiącej okazjonalnie dirta, poza tym co szkodzi tej bogatszej stronie w kopaniu kamienia na beconie lub 6/3/3. Nowym z pewnością przypadł by ten pomysł, ponieważ każdy od startu serwera zaczynał od kopania żeby się wzbogacić. Bylem naocznym świadkiem takiego pomysłu na innym serwerze i w tym czasie naprawdę sporo graczy przybyło, nie widzę problemu 🤔

• Nie ośmieszaj się 1

Niby w święta gracze raczej spędzają czas z rodziną, lecz jeżeli chodzi o pojedyńcze dni jak halloween czy czerwone kartki w kalendarzu to takie ala' kilkugodzinne eventy na zwiększony drop byłyby bardzo fajne. Jestem za 

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

• 2 tygodnie później...

Już miałem pisać, że to nie jest EasyHC ale na jakieś okazjonalne święta mogłoby to być włączone. np. od 22 do 26 grudnia mógł by być włączony ten drop większy o 10%. Tak samo z innymi świętami typu Wielkanoc. Lecz oczywiście nie za często bo byłoby to zbyt OP i nie fair wobec graczy którzy wolą spędzić te dni z rodziną. Jednak 2  razy w roku przez 3 na każde święto czemu nie.

• 3 tygodnie później...

Dobry pomysł, jestem na Tak, bo i tak zarabiam głównie na kopaniu 😛 Ale dobrze by było to zbalansować w taki sposób, żeby nie karać graczy, którzy postanowią odpuścić sobie komputer na święta i spędzić czas z rodziną. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem (ale też potencjalnie najtrudniejszym do wprowadzenia) byłoby rozdawanie graczom, w formie prezentu, czegoś w stylu zmodyfikowanej "Potion of Luck" której gracz może użyć kiedy chce i trwa te 3-6h. Innym sposobem, byłoby podbicie dropu w określonych godzinach (np. 8-20) i to w dniach między świątecznych, albo po świętach 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 8 miesięcy później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...