Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Teleport na mapę surowcową

SloW13

Wyróżnione odpowiedzi

Nick na serwerze: SloW13
Miejsce występowania bugu: Mapa surowcowa
Opis problemu: Można przeteleportować gracza do siebie na mapę surowcową. Aby to zrobić należy:

1. Obie osoby muszą znajdować się na mapie, z której można wysłać prośbę o teleport lub ją zaakceptować, np. działki

2. Jedna osoba wysyła do drugiej prośbę o teleportację

3. Ta druga osoba wpisuje na chacie kolejno komendy: home (dom musi być ustawiony na mapie surowcowej), tpaccept

4. Obydwie osoby zostają przeteleportowane na mapę surowcową w to samo miejsce

Na wideo zademonstrowaliśmy tego buga ze znajomym, oboje byliśmy na początku na działkach. Wideo nagrał znajomy, ponieważ ja mam bardzo niską prędkość uploadu. Generalnie to można kogoś przeteleportować w dowolne miejsce, jedynym warunkiem jest ustawiony tam dom. Podczas teleportacji, osoba wysyłająca prośbę o teleportację otrzymuje informację, że gracz do którego się teleportuje jest na działkach (tam gdzie początkowo znajduje się osoba teleportująca).
Dodatkowe SS'y:  Udało nam się zademonstrować to na filmiku, link - https://imgur.com/a/wqnnWsT

• Administrator
Admin

Administracja wie o tym, lecz nie wiem czy da się to naprawić. Może da się ustawić inny punkt lokalizacji, czyli tam gdzie wpisano komendę, ale to nie moja kwestia.

DP3Woc2.png

• 2 tygodnie później...

Bug zgłaszam do Właściciela, jeśli coś się zmieni to dam znać w tym wątku. 

fox tv help GIF by 9-1-1 on FOXChicago Fire GIF by Wolf Entertainment

Były SModerator /Admin Forum 07.11.2020 [*]

'' Nie kłóć się z debilem bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ''

• 1 miesiąc później...
  • Właściciel
Właściciel

Zgłoszenie zostało zaakceptowane!

Naprawimy to jak najszybciej!

• Superka 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...