Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Kret0słaV / oloo_

AnnaBoleyn_
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez aversh,

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: AnnaBoleyn_
Nick osoby oskarżanej: Kret0slaV oraz oloo_
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): Serwer
Opis sytuacji: Witam.

Kilka dni temu wbiłam bogacza 4, a co za tym idzie, zaczęłam testować pisanie w sposób RGB. Z podaniem stronki i ogólnym tłumaczeniem sposobu działania wspomnianego udogodnienia pomogła mi jipsyy, tłumacząc, że ta podesłana przez nią jest najbardziej sprawdzona. Tamtego dnia ja jak i inny gracz posiadający bogacza (ArivveDerci) napisaliśmy na kolorowo z pogrubieniem kilka wiadomości na chacie. Wspomniany smod w tamtym momencie był na serwerze i nie miał żadnych uwag, choć brał czynny udział w dyskusjach. 
W piątek około godziny 16 napisałam do Jipsyy wiadomość na msg, tłumacząc jej mniej więcej zamysł eventu, jaki chciałabym przeprowadzić dla graczy. Nie miała do niego żadnych uwag poza tą, żeby nie powodować spamu. Po godzinie 19 tego samego dnia wystartował event polegający na tym, że ja jako prowadząca pisałam kod, a inni gracze musieli przepisać go popranie do mnie na msg. Kto pierwszy - wygrywa rundę. Nie pamiętam jacy admini byli obecni podczas tamtego wieczoru, wszak żaden nie wykazywał się żadnymi uwagami do przeprowadzanego eventu, który przebiegł sprawnie i z humorem.

Dzisiaj o godzinie 19 postanowiłam przeprowadzić ten sam event, podczas którego już od pierwszych chwil zaczęły się schody. Zakazano pisać mi z pogrubioną czcionką, choć na zadawane pytanie "dlaczego, skoro wcześniej nie było ŻADNYCH problemów wobec tej czynności i to przez rangi wyższe) NIKT nie umiał mi tego wytłumaczyć. Chat jak i osoby, które niejednokrotnie wcześniej same używały pogrubionej czcionki stanęły w mojej obronie, sensownie argumentując i podzielając moje stanowisko, jednak odzew ze strony administracji był krótki, bardzo zlewający. Podczas użycia jednego z kodów, przez moje niedopatrzenie na chacie pojawiły się dosłownie 3 literki zaznaczone kolorem czerwonym. Używałam wówczas randomowego zestawu kolorów i nie zwróciłam szczególnej uwagi na to, że wkradł się tam zakazany odcień.
KidMod Kretosław postanowił mnie zbanować na 30 minut. W tytule banu widniało "niewykonywanie poleceń administracji", choć na oburzenie graczy odpisał, że przecież czerwony kolor jest zakazany i to wszystkim jest doskonale znane. 

image.thumb.jpeg.0f8ac98ed5e2d370f6ca3829e7fb8a6b.jpeg

W mojej opinii to było chamskie wlepienie bana z powodu, za którego powinno być najwyżej upomnienie, w szczególności, że w tej sprawie nikt wcześniej nie zwrócił mi uwagi. Powtórzę, że to było zaledwie kilka literek wplecionych w inne odcienie. 

Obraz

Tak to wyglądało. 

Po 30 minutach wróciłam, aby kontynuować event. Kretosława już nie było, podobno sprawdzał gracza, natomiast na serwerze pojawił się olo, jako kolejny uprzedzając mnie o tym, abym nie używała pogrubionej czcionki. Odpisałam, że w porządku, ale czy może mi sensownie wytłumaczyć powód takiej decyzji, skoro wcześniej nie było do tego żadnego problemu. 

Nie. On nie będzie mi niczego tłumaczył :D 

image.thumb.png.33aca4fc98b04b9b90bb0c405db00075.png

Odpuściłam temat pogrubienia. Już nawet nie chciało mi się dyskutować z tym brakiem logiki takiego działania, które imo wynika  z jakiegoś ewidentnego niedogadania się między sobą jeśli chodzi o komunikację administracji.

Wszak przyznaję, że pewnego rodzaju frustracja we mnie została i później kilka razy zdarzyło mi się napisać swoje niezadowolenie względem "wywalonego ego" wspominanego moda. 

Kontynuowałam event. Musiałam przerobić przygotowane kody, aby na pewno nie wkradł się tam żaden czerwony kolor. Zastosowałam się też do tego, aby nie pisać pogrubioną czcionką. Został sam kolor i schemat kodów, który wyglądał mniej więcej tak:
ACoMożuNiePomorzeToPomorzeMorzeMoże

Czyli kilka słów wyszczególnionych poprzez duże litery pisane ciągiem, bez spacji.
Dostałam upomnienie za flood :D :D :D
To nic, że w piątek pisałam w ten sposób, z pogrubieniem, na przeróżne kolory, nawet czarne. Nikt nie miał do tego problemu. 
Kolejne poczucie takiego przywalenia się do czegokolwiek, byleby dowalić. 

W evencie uczestniczyło naprawdę sporo osób, w opinii grających to event innego typu na tle tych przeprowadzanych przez graczy. Doceniany przez społeczność, niedoceniany i nieakceptowany przez ludzi, którzy no właśnie? Przyszli z kijem w pupie? Od samego początku, od pierwszego upomnienia o pogrubioną czcionkę prosiłam o jakiekolwiek sensowne wytłumaczenie, dlaczego wcześniej nikt nie miał problemu, ba! smod nie miał problemu, a teraz takowy stanowi? Dlaczego od momentu wbicia przez innych graczy bogaczy nie było wzmianki o zakazie pisania pogrubioną czcionką choć taką pisali, a teraz jest? Dlaczego skoro jest to zakazane, to nikt tego nie zablokował?
Ja prosiłam tylko o wyjaśnienie, bo wszystko wydarzyło się nagle, z du*y, pozostawiając na mnie stan osłupienia za bezpodstawne czyny. Nie dostałam wyjaśnień, zostałam potraktowana lekceważąco, przez co odpowiedziałam arogancją i się do tego przyznaję. 

Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): ...

• Superka 12

Moim skromnym zdaniem, jeżeli zakupienie bogacza daje taką możliwość, nie powinno być to karane, aczkolwiek jeżeli ma być to karane taka możliwość poprostu powinna zostać wyłączona, muszę stanąć po stronie Anny, ponieważ wiadomo nie od dziś, że kupno rangi Bogacz 4 na którego siłą rzeczy trzeba się postarać oznacza, że chce się korzystać z tak ekskluzywnych możliwości jak pisanie wiadomości które rzeczywiście się przebijają i są wyróżnione, zwłaszcza jeżeli gracz z własnej inicjatywy przyczynia się do zrobienia nietypowego eventu.

• Superka 7

Moim zdaniem, i ban i upomnienie są w 100% niesłuszne, skoro jest funkcja pisania RGB i innymi podkreslnikami itp  po zakupieniu czwartego poziomu bogacza, to czemu gracze są karani za używanie tego, to taka funkcja wogóle nie powinna być wprowadzona skoro jest "zakazana", upomnienie powinno zostać wykasowane a to ze anna zostala zbanowana powinno zostac jej wynagrodzone, bo np podczas wpisywania [item] w niektorych itemach jak np epicki miecz runowy też pojawiają sie Czerwone literki, i nikt nie jest za to karany, więc pojedyńcza literka w tym kolorze ze strony Anny, też nie powinna być brana pod uwagę, a pozatym, upomnienie zostało nadane za flood, ale flood to jest pisanie zapętlonych literek/ fraz jak np "xd" tylko że "d" jest pisane parenascie razy, a nie uzywanie pogrubienia na chacie i umilanie graczą czasu poprzez robienia eventow wlasnych,  dlatego moim zdaniem, skarga jak najbardziej słuszna

• Superka 6

2025-03-02_11_54_52.png.670c49c0e19958a39454952ed505a0d7.png

Również stanę po stronie Anny, ponieważ jak wyżej kolega napisał kupno Bogacza 4 to nie jest małym wyzwaniem a nie można nawet korzystać z tego co nam oferuje, dlaczego nie jest to po prostu zablokowane. 

Edytowane przez Neg4tive_
  • Superka 6

Zdecydowanie Anna ma tutaj rację. Skoro jest dodana możliwość pogrubiania tekstu to powinna ona zostać dozwolona, a takie banowanie i upominanie powinno zostać wytłumaczone. Chora sytuacja jak dla mnie. Obydwaj moderatorzy powinni zostać poddani do dymisji.

• Superka 4

KidMod

Przeze mnie została nałożona blokada za "niewykonywanie poleceń administracji", ponieważ po moim ostrzeżeniu słownym "annaboleyn, nie pisz pogrubioną czcionką", napisałaś dwie wiadomości z pogrubieniem, a w jednej z nich dodatkowo użyłaś koloru czerwonego, który jest zarezerwowany dla administracji. Kolor ten był jedynie dodatkiem do wiadomości napisanej pogrubioną czcionką. Blokada została nałożona zgodnie z taryfikatorem serwera, który jest jawny i dostępny dla każdego gracza.

Edytowane przez Kret0slaV
  • Wrr 1
  • Nie ośmieszaj się 2
  • XD 6

3 minuty temu, Kret0slaV napisał:

Przeze mnie została nałożona blokada za "niewykonywanie poleceń administracji", ponieważ po moim ostrzeżeniu słownym "annaboleyn, nie pisz pogrubioną czcionką", napisałaś dwie wiadomości z pogrubieniem, a w jednej z nich dodatkowo użyłaś koloru czerwonego, który jest zarezerwowany dla administracji. Kolor ten był jedynie dodatkiem do wiadomości napisanej pogrubioną czcionką. Blokada została nałożona zgodnie z taryfikatorem serwera, który jest jawny i dostępny dla każdego gracza.

Ale jednak powinno to być z twojej strony wytłumaczone, dlaczego nie może ta czcionką pogrubioną pisać, bo nic o tym nie ma w taryfikatorze, idąc tym tokiem myślenia każdy administrator mogłby dawać blokady bo np napisze "goronce_maslo wyrzuć swoje itemki do lawy" a ja nie wyrzuce XdD, no jest to bezsensu, bo ani w Taryfikatorze nic nie ma o tym, ani nie było wytłumaczone dlaczego nie mozna pisac ta czcionką ani nic, więc w dalszym ciągu uważam że kara wymierzona była NIE słusznie

• Superka 5

2025-03-02_11_54_52.png.670c49c0e19958a39454952ed505a0d7.png

Nie umiem zrozumieć administracji... nie potrafią wytłumaczyć, a jednocześnie zablokować takiej możliwości. Tak jak moi poprzednicy jestem po stronie Anny. 

1 minutę temu, Kret0slaV napisał:

Dobra zadaj sobie pytanie:
Czy ostrzegałeś Anne za coś PO ZA pogrubieniem?
Spokojnie nie musisz myśleć nad odpowiedzią. Ja wiem, że tak nie było, bo byłem świadkiem. Tymbardziej, ze za to nawet po ostrzeżeniu są dawane upomnienia. Sam fakt bana jest totalnie bez sensowny. To jest tak, jakby dostało się mandat za co policjant Cię nie ostrzegał i są dawane za to tylko pkt karne (mam nadzieje, że zrozumiane porównanie). 

Proszę administracjo ustalcie jedną wersje czy można czy nie można tak pisać, bo jak widać w tym temacie po raz kolejny są dwa obozy

• Superka 5

W pełni rozumiem Twoje rozgoryczenie tą sytuacją, bo faktycznie wygląda to na brak konsekwencji i spójnej komunikacji w administracji, mało tego - brak tej komunikacji na linii administracja - gracze. Jeśli wcześniej pisanie pogrubioną czcionką było dozwolone, lub po prostu przymykano na to oko, to nagła zmiana podejścia bez jasnego wyjaśnienia jest po prostu nie fair wobec graczy.

Skoro jest to zakazane (lub tylko tak się mówi), to logicznym rozwiązaniem byłoby jego zablokowanie, zamiast karania za pojedyncze przypadki, które mogły być zwykłym przeoczeniem (jeśli chodzi o kolor to świetnym przykładem była moja czy też mikiego skarga na użytkownika Xinee, gdzie obaj otrzymaliśmy upomnienie za wykorzystanie [item] dostępnego na serwerze i przedmiotu, który NIESTETY nie ma zresetowanego formatowania na końcu nazwy co skutkowało maźnięciem pędzla zmoczonego w czerwonej farbie na zaledwie zlepek kilku liter). Skoro serwer pozwala na używanie jednego czy drugiego rodzaju formatowania tekstu za wbicie określonego poziomu bogacza (świadczyłoby to zwyczajnie o tym, że działa jako benefit), a nie było wcześniejszych zakazów, to trudno oczekiwać, żeby gracze domyślili się, że nagle nie mogą z niej korzystać. Oczywiście chodzi tu o klarowne komunikaty, nie jak to określił ktoś wówczas na czacie - "jest automatyczna wiadomość". Nie, to nie jest odpowiedni komunikat, bardzo łatwo go przeoczyć, tym bardziej, że można te komunikaty wyłączyć sobie całkowicie.

Regulamin powinien być egzekwowany w sposób konsekwentny i jasny dla wszystkich, a nie na zasadzie "bo tak teraz postanowiliśmy".
Jeśli jakieś zasady się zmieniają, administracja powinna to jasno zakomunikować, a jeśli coś jest faktycznie zabronione, to powinno być zablokowane. Ban za drobne uchybienie, które można było rozwiązać zwykłym upomnieniem, był przesadzony, a brak wyjaśnień tylko wpływa na pogorszenie sytuacji.

Mimo wypisanych powyżej słów nie widzę jednak powodu, by upominać członków administracji. Uważam, że wina leży tylko i wyłącznie, jak wspomniałem, w braku dobrej komunikacji i odpowiedniego zaplecza technicznego (a raczej po prostu nieobecności pewnej osoby). Jeśli coś ma być zakazane - można to po prostu zablokować. To samo tyczy się i koloru czerwonego, i korzystania z pogrubienia, tudzież podkreślania tekstu, czy innych pochodnych dekoratorów. Identyczna sytuacja jest z przedmiotami, którymi można się pochwalić na czacie, ale nie mają poprawnie zrobionego formatowania i może wpaść bezsensowne upomnienie.

Wybierzcie wszyscy jedną wersję i tego się trzymajcie, zadbajcie o to od strony technicznej i nie będzie żadnych sporów na serwerze o takie błahostki i "bezsensownych" skarg na forum.
Pozdrawiam serdecznie.

#EDIT

akurat trafiłem na wyżej wspomniane ogłoszenie, wygląda tak:
image.png.ee81177c14f2d3e36f6e65fde560d621.png

Nie przekazuje żadnych konkretnych informacji o tym co wolno, czego nie wolno i dlaczego nie powinno się korzystać z pogrubienia.

Edytowane przez zabujcazmieczem
skrin
  • Superka 7

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

KidMod
5 godzin temu, Kret0slaV napisał:

Również z moich informacji wynikało, że uwagę zwracał Ci jeden z ModChat-ów, jeden z Moderatorów oraz Ja, zanim dostałaś takową blokadę.

Edytowane przez Kret0slaV
  • Nie ośmieszaj się 1
  • Skull 3
  • XD 2

Również chciałbym dołożyć swoje 3 grosze, ponieważ byłem wtedy obecny na serwerze i mogłem komentować sytuacje na bieżąco.

Żeby się nie rozpisywać i nie powielać tego samego co moi poprzednicy z którymi się w 100% zgadzam streszczę to co chciałbym podkreślić od siebie.

1. Jeżeli zakup Bogacza daje możliwości xyz, a ktoś taką range posiada to może z nich korzystać. Jeżeli jest włączone coś, co nie powinno być dostępne, to jest to błąd Administracji, a gracz nie może za to ponosić odpowiedzialności ~Administracja

2. Nadanie graczu upomnienie za flood, bo kod jest za długi (co musimy sami wywnioskować, bo "szanowny" Administrator nie raczył wytłumaczyć) to giga gruba przesada i ego top... ~oloo_

3. Wiadomość od Administracji "Ja Ci niczego nie muszę tłumaczyć" - to piękny przykład dla graczy jak Administrator powinien się zachowywać i pokazać jak bardzo gracze są nic nie warci, a już szczególnie Ci, którzy robią coś więcej dla całej społeczności graczy. ~oloo_

4. Nałożenie blokady za Kolor czerwony, gdzie wcześniejsze zwracanie uwagi przez Administracje tyczyło się tylko i wyłącznie pogrubienia, a nie czerwonego koloru, po czym napisanie wyraźnej i chamskiej wiadomości "No to że czerwonym kolorem nie można pisać wiadomo nie od dziś", typowo widać, że trzeba było sie do czegoś pr***********ć. ~Kretoslav

5. Gracz, który robi kontent na serwerze dla innych graczy (co raczej powinno być w zainteresowaniach Administracji) przy którym mnóstwo ludzi sie bawi i robi to dobrą reklamę serwera jest zniszczone przez powyższych delikwentów, a renoma serwera w oczach nowych graczy? No cóż, niech każdy odpowie sobie sam na to pytanie.

W 100% popieram skargę i mam nadzieję, że nie zostanie to zamiecione pod dywan. 

• Superka 3
  • Like 2

Nie można pisać pogrubieniem RGB? spoko to nie jest jakieś nie wiadomo co strasznego. W takim razie proszę to zablokować xD. Pierwszy raz widzę sytuację w której gracze proszą o zablokowanie jakiejś opcji a to jest totalnie ignorowane. Nie ma nawet wytłumaczenia od nikogo dlaczego tak nie można robić + taryfikator pozbawiony tak samo info.

A wiadomość od ola w stylu, że nie musi nic tłumaczyć przeginka jak na moje tekst w stylu punkty się zgadzają ;/  Po takim tekście można wywnioskować, że tak samo przykładowo
Ja ci nie muszę odpowiadać na pytania na pomoc / Ja ci nie muszę robić eventu / Ja nie muszę nikogo sprawdzać to po co ta ranga ;/.

Neutral co do skargi na Panów ale za Ogarnięciem tej sytuacji bo jakiś cyrk.

#Edit

Edytowane przez ArriveDerci
  • Superka 4

Ja, podbnie jak inni, również stanę po stronie Anny.

Zamysł całego eventu był naprawdę przemyślany. Dodatkowo (jak Anna napisała w swojej skardze) upewniła się, czy na pewno przeprowadzenie takiego eventu jest zgodne z regulaminem i otwarcie o tym mówiła. 

Sam pomysł na przeprowadzenie takiego eventu jest naprawde świetny. Anna wpadając na pomysł przeprowadzenia eventu wykazała się inicjatywą, pomysłowością oraz kreatywnością angażując innych graczy do czynnego wzięcia udziału w dobrej zabawie z nagrodami. Był to event przeprowadzony w jak najbardziej uczciwy sposób, więc osobiście nie rozumiem, dlaczego Anna została ukarana 30-minutowym banem. Karanie czyjejś dobrej myśli, inicjatywy i zaangażowania ze strony innych graczy, jako administracja jest bardzo nie w porządku.

Jeżeli takowe pisanie RGB jest zabronione to taką opcję trzeba po prostu usunąć. Jeżeli coś jest niezgodne z regulaminem to czemu ta opcja jest dostępna dla graczy? Moim zdaniem w takim wypadku gdy ta opcja ewidentnie przeszkadza administracji powinna ona zostać zablokowana lub usunięta, a nie karana upomnieniami i banami. 

Nawiąże również do pisania na czerwono. Dlaczego to jest wina gracza, że przypadkowo napisał na czerwono ,a nie administracji za to, że w ogóle udostępnili taką możliwość, w momencie gdy wiadomo że jest to zakazane?

Niech administracja nie ma problemu o pisanie na czerwono, gdy sami niedopracowali pisania RGB i dopuścili możliwość pisania na czerwono.

Moim zdaniem wina leży po stronie administracji ponieważ nie zadbali oni o to, aby opcje pisania RGB dostępne dla bogaczy poziomu 4 były zgodne z regulaminem. Widać tutaj ewidentny brak komunikacji między administracją oraz niedopracowane szczegóły.

Jak najbardziej popieram skargę i na przyszłość radzę administracji dopracować dany projekt/zamysł zanim się go dopuści do gry.

Pozdrawiam

• Superka 2

Grałem tutaj już nie od dziś, pod innymi nickami. Pamiętam czasy ok. 2016-2019 i byli tam admini typu kkamykk, atmosfera w tamtych latach to zupełna odskocznia od tego co reprezentujecie dziś w administracji (nie każdy). Skarga jak najbardziej słuszna, wnioskuje tutaj nie tylko o mojej sprawie, lecz widzę, że coraz więcej graczy ma dosłownie podobną wagę problemu.

Edytowane przez P56_Podaj_Bletki
  • Superka 2

18 godzin temu, AnnaBoleyn_ napisał:

Twój nick: AnnaBoleyn_
Nick osoby oskarżanej: Kret0slaV oraz oloo_
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): Serwer
Opis sytuacji: Witam.

Kilka dni temu wbiłam bogacza 4, a co za tym idzie, zaczęłam testować pisanie w sposób RGB. Z podaniem stronki i ogólnym tłumaczeniem sposobu działania wspomnianego udogodnienia pomogła mi jipsyy, tłumacząc, że ta podesłana przez nią jest najbardziej sprawdzona. Tamtego dnia ja jak i inny gracz posiadający bogacza (ArivveDerci) napisaliśmy na kolorowo z pogrubieniem kilka wiadomości na chacie. Wspomniany smod w tamtym momencie był na serwerze i nie miał żadnych uwag, choć brał czynny udział w dyskusjach. 
W piątek około godziny 16 napisałam do Jipsyy wiadomość na msg, tłumacząc jej mniej więcej zamysł eventu, jaki chciałabym przeprowadzić dla graczy. Nie miała do niego żadnych uwag poza tą, żeby nie powodować spamu. Po godzinie 19 tego samego dnia wystartował event polegający na tym, że ja jako prowadząca pisałam kod, a inni gracze musieli przepisać go popranie do mnie na msg. Kto pierwszy - wygrywa rundę. Nie pamiętam jacy admini byli obecni podczas tamtego wieczoru, wszak żaden nie wykazywał się żadnymi uwagami do przeprowadzanego eventu, który przebiegł sprawnie i z humorem.

Dzisiaj o godzinie 19 postanowiłam przeprowadzić ten sam event, podczas którego już od pierwszych chwil zaczęły się schody. Zakazano pisać mi z pogrubioną czcionką, choć na zadawane pytanie "dlaczego, skoro wcześniej nie było ŻADNYCH problemów wobec tej czynności i to przez rangi wyższe) NIKT nie umiał mi tego wytłumaczyć. Chat jak i osoby, które niejednokrotnie wcześniej same używały pogrubionej czcionki stanęły w mojej obronie, sensownie argumentując i podzielając moje stanowisko, jednak odzew ze strony administracji był krótki, bardzo zlewający. Podczas użycia jednego z kodów, przez moje niedopatrzenie na chacie pojawiły się dosłownie 3 literki zaznaczone kolorem czerwonym. Używałam wówczas randomowego zestawu kolorów i nie zwróciłam szczególnej uwagi na to, że wkradł się tam zakazany odcień.
KidMod Kretosław postanowił mnie zbanować na 30 minut. W tytule banu widniało "niewykonywanie poleceń administracji", choć na oburzenie graczy odpisał, że przecież czerwony kolor jest zakazany i to wszystkim jest doskonale znane. 

image.thumb.jpeg.0f8ac98ed5e2d370f6ca3829e7fb8a6b.jpeg

W mojej opinii to było chamskie wlepienie bana z powodu, za którego powinno być najwyżej upomnienie, w szczególności, że w tej sprawie nikt wcześniej nie zwrócił mi uwagi. Powtórzę, że to było zaledwie kilka literek wplecionych w inne odcienie. 

Obraz

Tak to wyglądało. 

Po 30 minutach wróciłam, aby kontynuować event. Kretosława już nie było, podobno sprawdzał gracza, natomiast na serwerze pojawił się olo, jako kolejny uprzedzając mnie o tym, abym nie używała pogrubionej czcionki. Odpisałam, że w porządku, ale czy może mi sensownie wytłumaczyć powód takiej decyzji, skoro wcześniej nie było do tego żadnego problemu. 

Nie. On nie będzie mi niczego tłumaczył :D 

image.thumb.png.33aca4fc98b04b9b90bb0c405db00075.png

Odpuściłam temat pogrubienia. Już nawet nie chciało mi się dyskutować z tym brakiem logiki takiego działania, które imo wynika  z jakiegoś ewidentnego niedogadania się między sobą jeśli chodzi o komunikację administracji.

Wszak przyznaję, że pewnego rodzaju frustracja we mnie została i później kilka razy zdarzyło mi się napisać swoje niezadowolenie względem "wywalonego ego" wspominanego moda. 

Kontynuowałam event. Musiałam przerobić przygotowane kody, aby na pewno nie wkradł się tam żaden czerwony kolor. Zastosowałam się też do tego, aby nie pisać pogrubioną czcionką. Został sam kolor i schemat kodów, który wyglądał mniej więcej tak:
ACoMożuNiePomorzeToPomorzeMorzeMoże

Czyli kilka słów wyszczególnionych poprzez duże litery pisane ciągiem, bez spacji.
Dostałam upomnienie za flood :D :D :D
To nic, że w piątek pisałam w ten sposób, z pogrubieniem, na przeróżne kolory, nawet czarne. Nikt nie miał do tego problemu. 
Kolejne poczucie takiego przywalenia się do czegokolwiek, byleby dowalić. 

W evencie uczestniczyło naprawdę sporo osób, w opinii grających to event innego typu na tle tych przeprowadzanych przez graczy. Doceniany przez społeczność, niedoceniany i nieakceptowany przez ludzi, którzy no właśnie? Przyszli z kijem w pupie? Od samego początku, od pierwszego upomnienia o pogrubioną czcionkę prosiłam o jakiekolwiek sensowne wytłumaczenie, dlaczego wcześniej nikt nie miał problemu, ba! smod nie miał problemu, a teraz takowy stanowi? Dlaczego od momentu wbicia przez innych graczy bogaczy nie było wzmianki o zakazie pisania pogrubioną czcionką choć taką pisali, a teraz jest? Dlaczego skoro jest to zakazane, to nikt tego nie zablokował?
Ja prosiłam tylko o wyjaśnienie, bo wszystko wydarzyło się nagle, z du*y, pozostawiając na mnie stan osłupienia za bezpodstawne czyny. Nie dostałam wyjaśnień, zostałam potraktowana lekceważąco, przez co odpowiedziałam arogancją i się do tego przyznaję. 

Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): ...

Oczywiście upomnienie jak i ban za nic bo za pisanie kolorami i pogrubieniem nic nie ma w taryfikatorze, tak jak wspomniał już w tym temacie Goronce maslo nie może narzucać czegoś tak absurdalnego bez podania powodu.

18 godzin temu, Kret0slaV napisał:

Co ty Kret0słav w prawilniaka bawisz się myślisz że na serwerze obowiązuje prawo ulicy? To że masz range kidmod mod czy smod to myślisz że ty groźniejszy jesteś czy co? Bo po Twoim zachowaniu właśnie tak wnioskuje że jak mam range to juz nikt mi z prostych zwyczajnych graczy nie podskoczy. Ludzie nie róbcie kabaretu.

4 godziny temu, ArriveDerci napisał:

Nie można pisać pogrubieniem RGB? spoko to nie jest jakieś nie wiadomo co strasznego. W takim razie proszę to zablokować xD. Pierwszy raz widzę sytuację w której gracze proszą o zablokowanie jakiejś opcji a to jest totalnie ignorowane. Nie ma nawet wytłumaczenia od nikogo dlaczego tak nie można robić + taryfikator pozbawiony tak samo info.

A wiadomość od ola w stylu, że nie musi nic tłumaczyć przeginka jak na moje tekst w stylu punkty się zgadzają ;/  Po takim tekście można wywnioskować, że tak samo przykładowo
Ja ci nie muszę odpowiadać na pytania na pomoc / Ja ci nie muszę robić eventu / Ja nie muszę nikogo sprawdzać to po co ta ranga ;/.

Neutral co do skargi na Panów ale za Ogarnięciem tej sytuacji bo jakiś cyrk.

#Edit

Tu część administracji rangę administracyjną to znalazła chyba laysach, więc czego wymagasz XD

Tak na zakończenie śmieszy mnie już ta cała sytuacja gdzie dochodzi do takich błahych sytuacji w głupim upomnieniu nawet wpisanie nie tej rzeczy jakiej gracz dopuścił się zrobienia na serwerze, a jest ich w ostatnim czasie sporo.

Popieram w 100% skargę gracza AnnaBoleyn_

• Superka 2

Skarga Anny wobec wymienionych modów jest jak najbardziej słuszna. Brak konkretnego uzasadnienia zakazów wobec Anny, przyznanie blokady za wplątanie do tekstu 3 liter w kolorze czerwonym na tle pozostałych kolorów w zdaniu nie wygląda na podszywanie się pod administracje i napewno nie było też celowe. Brak wyszczególnienia tego co wolno a czego nie w taryfikatorze też nie pomaga, problem z tym miał też mod. Jeżeli ktoś nie używa na co dzień RGB może u niego wystąpić jakiś problem natomiast obecni modzi na chacie byli zainteresowani co najwyżej przyznawaniem blokad i upomnień. Tekst w stylu "nie muszę niczego wyjaśniać"  przejawia ogromną arogancje wobec graczy. Jeśli nie musisz niczego wyjaśniać to po co jesteś na tym czacie, do czego jest  twoja ranga. A przyznanie upomnienia za flood  wyglądało jak szukanie dziury w całym tym bardziej że zdanie to było podane w kontekście kodu. Napisanie zdania bez spacji to co najwyżej błąd językowy a nie flood, należało by zmienić powód upomnienia jeżeli jest to zabronione.

• Superka 3

Mod Forum

Hej! Zaczynając od tematu formatowania tekstu, już kilka razy była Ci zwracana uwaga aby nie używać pogrubienia. To, że dostałaś taką odpowiedź od smoda wynikało ze zwykłej niewiedzy. Wiele razy zwracaliśmy graczom uwagę, aby nie używali pogrubień tekstu, mimo tego że nie zostało to jeszcze zablokowane to jednak zawsze staramy się zwracać uwagę aby tego pogrubienia faktycznie nie używać. Pozwolę zacytować sobie HeadAdmina Oskara “jeżeli nie macie dostępu do &l to znaczy, że macie tego nie mieć na bogaczu”

Kiedy tylko zauważyłem, że piszesz na chacie właśnie używając pogrubienia to od razu zwróciłem Ci uwagę, abyś tego nie robiła. Faktycznie, moja odpowiedź na Twoje żądanie wyjaśnień nie była zbytnio na poziomie i powinienem Ci to wszystko wyjaśnić normalną wiadomością. W międzyczasie napisałem do jednego z Administratorów z pytaniem czy faktycznie słusznie zwróciłem Ci na to uwagę, co potem napisałem jednemu z graczy trzymających Twoje stanowisko w odpowiedzi na zadane przez niego pytanie. 

Co do wydanego upomnienia za “flood”. Akurat w tym przypadku zostało ono nadane z powodem “Niepoprawne użycie chatu” w odniesieniu do stosowania przez Ciebie pogrubienia, kiedy chwilę wcześniej prosiłem Cię o to, abyś go nie używała. Twoim obowiązkiem jako gracz jest dostosować się do poleceń wydawanych przez administrację, więc w tym wypadku moim zdaniem upomnienie zostało nadane poprawnie. Drugim upomnieniem jakie Ci nadałem było upomnienie za “LudzkolubnyLustrokretLustrowanyLodowcami”, gdzie potraktowałem to już jako flood, faktycznie nie jest to teoretycznie flood, jaki opisuje się w regulaminie serwera,  więc miałem co do tego lekkie wątpliwości. Po konsultacji z członkiem zarządu i doinformowaniu się faktycznie muszę przyznać że tego upomnienia powinno w ogóle nie być, za co bardzo przepraszam i Ci je usuwam. 

Osobiście uważam, że obie strony mają rację i faktycznie, powinna gdzieś się pojawić wzmianka o zakazie używania pogrubienia jeżeli jest to możliwe. Mam nadzieję, że po tej sytuacji możliwość pisania pogrubieniem przez bogaczy zostanie wyłączona, ponieważ nikt z tym nic nie robił mimo tego, że gracze wciąż mimo naszych próśb i ostrzeżeń używali &l. 

Edytowane przez oloo_

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
  • Decyzja
Admin

Po przeanalizowaniu sytuacji skarga zostaje odrzucona. W tamtym czasie wśród administracji obowiązywało wewnętrzne ustalenie, że używanie pogrubienia na czacie jest niedozwolone. Fakt, nie było to nigdzie podane jako oficjalny zakaz, ale większość administracji reagowała na to, zwracając uwagę, aby zaprzestać pisania pogrubieniem. Kret0slaV nakładając karę, postąpił zgodnie z taryfikatorem, ponieważ nie zastosowałaś się do jego poleceń. Kara co prawda najwyższa z punktu widzenia taryfikatora, ale mieszcząca się w widełkach czasowych.

Od tego czasu zasady zostały doprecyzowane i obecnie pogrubienie jest dozwolone, dlatego podobne sytuacje nie będą już miały miejsca. Ban, o którym mowa w skardze, dawno minął, a upomnienie zostało wycofane, więc sprawa jest już nieaktualna.

Odrzucenie skargi nie powoduję, że sprawa zostanie zamieciona pod dywan, ponieważ wezmę sobie na rozmowę ww. moderatorów i porozmawiam z nimi na ten temat. Nie widzę sensu karania ich jakoś mocno, dlatego uważam, że taka rozmowa jest najlepszym rozwiązaniem. Wilk będzie syty i owca cała ;)

• Superka 1
  • Like 1
  • Sad 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

• Administrator
Admin

skarga_adm_odrzucona.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...