Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Użycie przycisku "Q" na skrzynkę rybaka/pvp/cobblex/boostery itp. - DOWÓD ZBRODNI

zabujcazmieczem

Wyróżnione odpowiedzi

Nick na serwerze: zabujcazmieczem
Miejsce występowania błędu: serwer w grze Minecraft - mc.realcraft.pl
Opis problemu: Bezpośrednie odniesienie do poniżej podlinkowanego zgłoszenia. Nie potrafiliście tego zreprodukować... A da się, tylko trzeba poświęcić trochę czasu.
Dokładnych kroków opisać nie jestem w stanie, wymagałoby to dokładnego przeanalizowania ticków na serwerze lub innych zjawisk nadprzyrodzonych podczas wyrzucania przedmiotów.
Jakich przedmiotów dotyczy ten problem? Tak jak w tytule. Wszelkiej maści rzeczy "otwieralne" - cobblexy, skrzynki rybaka, pvp, boostery. Nie jestem pewny co do skrzynek magicznych, bo po kilku próbach na reszcie przedmiotów po prostu położyłem się spać.

Błąd oczywiście można powielić, to co zostało nagrane to tylko cząstka tego, co udało mi się osiągnąć metodą prób i błędów - w zaledwie kilkanaście minut (nie licząc boostera, bo po "omyłkowym" wykorzystaniu od razu zabrałem się za łowienie rybek, do testowania przeszedłem po niespełna dwóch godzinach).
Nie ma co tu się rozwodzić. Kilka osób już ten problem zgłaszało, wiem, że Czystek nie był jedyny. Od 10 października (testowane było to wtedy rzekomo przez kilka osób z administracji) minęło już sporo czasu, problem dalej występuje. Oczywiście można to potraktować jako low priority, gdyż mało tu tak dociekliwych graczy, sprawdzających każdy szczegół, dodatkowo nie jest to problem nader szkodliwy czy uprzykrzający codzienną rozgrywkę. Zgłaszam bardziej w formie informacji, z wnioskiem, że wciąż coś jest nie tak i możliwe jest odtworzenie tego.
Jak już wspomniałem na początku, nie wiem dokładnie jakie czynności są potrzebne, aby powtórzyć ten wyczyn. Zauważyłem natomiast to, że jest to dość proste, próbować można zwyczajnie wyrzucając skrzynki czy cobblexy z ekwipunku, wsiadając na łódkę czy wysiadając z niej, skacząc, chodząc, wszystkim co popadnie. Oczami gracza nie widzę tu żadnej zależności, jest jakiś element losowości i warto by się temu przyjrzeć. Może najzwyczajniej w świecie zablokować możliwość otwierania tychże przedmiotów lewym przyciskiem myszy? Może to jest powodem? 
Za pierwszym razem otworzyłem cobblexa w ten sposób zupełnie przypadkowo, chcąc wyrzucić go losowo spotkanemu graczowi na publicznie dostępnej kopalni.

Filmik specjalnie w 360p dla fanów. Pozdro, ja tu tylko sprzątam.
Dodatkowe SS'y: zbędna rzecz

• Sigma 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

Ta właśnie znalazłem sposób.... tak cienszko
Wystarczy patrzeć w nicość, nie można mieć zaznaczonego żadnego bloku. Niezależnie od kątu, kierunku, czy innych matematycznych zależności.
Działa na wszystko, również skrzynki, bo to też sprawdziłem.
Pozdro.

#edit
Jeszcze co do skrzynek magicznych - można je normalnie wyrzucać nawet patrząc hen przed siebie, ale korzystając z ekwipunku już działa to tak jak przy nieszczęsnym cobblexie, czy innych skrzynkach, także śmiało da się to zaimplementować i przed tym zabezpieczyć.:-)

#edit2
w przypadku cobblexa nie działa to jeżeli posiada się tylko jedną sztukę

#edit3
tak samo wyrzucenie z ekwipunku enderperły w ten sposób dodaje cooldown.
Działa to również na przedmiotach typu rurka do oddychania pod wodą.

Edytowane przez zabujcazmieczem
  • Superka 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

Przeanalizowałem wszystkie kroki opisane przez mojego serdecznego kolegę oraz spojrzałem na wątek przytoczony w tym zgłoszeniu i dochodzę do dwóch wniosków:

1. błąd jest banalnie prosty do odtworzenia, powiem więcej - dosłownie wystarczy, i tutaj proszę zapiąć pasy, wyrzucić cobblex za pomocą Q i nie trzeba nawet patrząc w niebo
2. jedyny błąd, o którym zostało wspomniane w poniższym screenie to fakt, że niektóre osoby w ogóle się w tej administracji znajdują. pozdrawiam serdecznie i nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym
image.thumb.png.b6b5ab16716756d08efd5c75ffa255ca.png

Edytowane przez themikishou
  • Haha 1

realcraft forum.png