Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zmiana blokowanych modów na Lunar Client

KillerZRTT

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Re77ik
Propozycja dotyczy (tytuł): Zmiana blokowanych modów na Lunar Client
Opis propozycji

• Toggle Sneak/Sprint
    Ten mod jedynie pozwala graczowi na automatyczne trzymanie sprintu lub skradania się bez konieczności ciągłego wciskania klawisza. Nie daje przewagi, a jedynie poprawia ergonomię gry, a sam Mojang dodał tę mechanikę do swojej gry już dosyć dawno, więc nie ma potrzeby tego blokować.

• UHC Overlay
    Mod powiększa wizualizację po prostu niektórych itemów, takich jak, sztabki złota, złote jabłka itp., nie psuje to w żaden sposób rozgrywki na serwerze, a niektórym osobom może się takie coś przydać w nagłych wypadkach, chociaż pewnie i tak to jest znikome, bo kto z tego korzysta gdzieś indziej niż na UHC.

• Nick Hider
    Mod ukrywa nicki graczy lub własny nick w celu ochrony prywatności. W żaden sposób nie wpływa na rozgrywkę ani nie daje przewagi. Blokada tego modu jest wręcz szkodliwa dla graczy ceniących swoją anonimowość, a sam mod został stworzony w celu antystreamsnipe'ingowym.

• Cooldowns
    Ten mod wyświetla wizualny licznik odnowienia dla przedmiotów (np. perł Ender). Jest to funkcja czysto informacyjna, która nie wpływa na mechanikę gry, a jedynie pomaga lepiej zarządzać zasobami.

• Stopwatch
    XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD, przepraszam za ten flood, ale blokowanie stopera to już jest dla mnie szczyt głupoty.

• Combo Counter
    Wyświetla liczbę trafień z rzędu podczas walki. Jest to funkcja kosmetyczna, która nie daje przewagi, a jedynie pozwala graczowi monitorować swoje postępy w czasie rzeczywistym.

• Reach Display
    Pokazuje odległość między graczem a przeciwnikiem po uderzeniu przeciwnika. Informacja ta jest czysto wizualna i nie zmienia mechaniki walki.

• Time Changer
    Umożliwia zmianę pory dnia na ekranie gracza, co poprawia widoczność w grze. Działa jedynie lokalnie i w żaden sposób nie wpływa na serwer ani innych graczy. Dosłownie to wygląda jakby tak "nie!!!!!!! ty nie możesz lepiej widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo my nie widzimy to ty nie możesz!!!!!!!!!!!!!!!".

• Auto Text Hotkey
    Pozwala przypisać określone wiadomości do skrótów klawiszowych, co przyspiesza komunikację (np. szybkie pisanie "/home"). Nie daje żadnej przewagi, a jedynie usprawnia interakcję z serwerem.

• Mumble Link
    Integruje grę z programem Mumble, umożliwiając komunikację głosową w zależności od odległości w grze. Funkcja ta nie wpływa na mechanikę rozgrywki i jest używana głównie na serwerach innych niż ten!!!!!!!!! czemu to jest blokowane wtfffffffffff.

• Freelook
    Pozwala graczowi na swobodne rozglądanie się w grze bez zmiany kierunku postaci. Jest to funkcjonalność dostępna w wersji Minecrafta na Bedrock, a jej blokada nie ma logicznego uzasadnienia, ponieważ nie daje przewagi w PvP czy innych trybach, a tym bardziej na FreeBuildzie.

Chciałbym poznać tok rozumowania osoby, której zachciało się blokować te mody.

Dodatkowe ss'y:  image.png?ex=679910c2&is=6797bf42&hm=a082af03c641800351f581253bb2a2bc9dc35e14a1e460b42706e1bdd208c847&=

Wedle mojego rozumienia, idea zakazania tychże udatnych usprawnień powstała w głowie ignoranta, któremu Pan Bóg rozumu, niestety, poskąpił.

Edytowane przez aversh
Zmiana wzoru //aversh
  • Haha 1
  • Nie ośmieszaj się 2

Ta? wyobraź se że podchodzisz do x graczy i oni zaczynają się wyzywać i przeklinać w swoją stronę ile wlezie XD więc no nie wiem może temu jest to zablokowane bo potem było by dosłownie 100+ zgłoszeń że admin a ten mnie wyzywał!!! nie chce mi się wymieniać dalszych że tak powiem powodów bo każdy wie że większość jest tu bezsensu xd do odrzucenia

• XD 2

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

CO XD, ale wiesz, że do działania Mumble Link, jest potrzebne samo Mumble? czyli aplikacja umożliwiająca rozmawianie z innymi? ty umiesz czytać? zastanów się nad tym, co napisałeś i dopiero weź coś mów bo tragedia XD

edit, bo ty zedytowales:
czuję się, jak bym rozmawiał z człowiekiem, którego nie dotyka ten problem, ale będzie się wypowiadał, bo tak mu się podoba, nie wiem czemu uważasz, że jest to bezsensowne, gdyż ja nie widzę sensu w samym blokowaniu właśnie tych modów, bo jest to totalna głupota, może faktycznie tobie to nie przeszkadza, ale mi i myślę, że znalazłoby się jeszcze kilka osób na serwerze, tak, przeszkadza to, że tak powiem "nam"

Edytowane przez KillerZRTT
  • Nie ośmieszaj się 1

1 minutę temu, KillerZRTT napisał:

CO XD, ale wiesz, że do działania Mumble Link, jest potrzebne samo Mumble? czyli aplikacja umożliwiająca rozmawianie z innymi? ty umiesz czytać? zastanów się nad tym, co napisałeś i dopiero weź coś mów bo tragedia XD

Ta umiem czytać XDDDDD tragedia z tobą chłopie jest, że wymieniłeś tak totalnie bezsensowne argumenty tu XDDD widziałam na jednym serwerze jak to działa i dosłownie już widzę te zgłoszenia od graczy więc pls przeczytaj dosłownie też o co chodzi xdddd widzę że nie ma nawet co z tobą dyskutować bo już na FreeLooku pisząc że nie daje on przewagi się ośmieszasz XDDD

• Nie ośmieszaj się 2

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

super (według ciebie) bezsensowne argumenty, kiedy sama nie wymieniłaś swoich racji, a jedynie uważasz to ze BEZSENS, co do FreeLooka to nie wiem pod jakim względem on ma ci dać przewagę na serwerze FreeBuild, nawet na strefie PvP jest to po prostu bardziej przydatne niż zbyteczne (dla mnie w ogóle nie jest zbyteczne ale pomińmy to), po prostu ten mod daje tobie wygodę, bo jest to zwykłe F5 na sterydach i tyle xd

plus coś mi się wydaje, że nie chcesz po prostu brać udziału w dyskusji ze mną, gdyż nie potrafisz uzasadnić swoich racji

• Nie ośmieszaj się 1

39 minut temu, KillerZRTT napisał:

Toggle Sneak/Sprint
Ten mod jedynie pozwala graczowi na automatyczne trzymanie sprintu lub skradania się bez konieczności ciągłego wciskania klawisza. Nie daje przewagi, a jedynie poprawia ergonomię gry, a sam Mojang dodał tę mechanikę do swojej gry już dosyć dawno, więc nie ma potrzeby tego blokować.

MODYFIKACJE WPŁYWAJĄCE NA PORUSZANIE SIĘ

AutoSwim, Speed Hack, Fly Hack/Flight, AirWalk, AutoWalk, Jesus, BoatFly, Breadcrumbs, CreativeFly, Dolphin, ExtraElytra, FastFall, FastLadder, Flip, Follow, Glide, HighJump, InvWalk, Jetpack, NoClip, NoFall, NoSlowDown, NoWeb, ParkourJump, SafeWalk, ScaffoldWalk, Sneak, Spider, FakeLag, Sprint, Step, itp.

39 minut temu, KillerZRTT napisał:

UHC Overlay
Mod powiększa wizualizację po prostu niektórych itemów, takich jak, sztabki złota, złote jabłka itp., nie psuje to w żaden sposób rozgrywki na serwerze, a niektórym osobom może się takie coś przydać w nagłych wypadkach, chociaż pewnie i tak to jest znikome, bo kto z tego korzysta gdzieś indziej niż na UHC.

MODYFIKACJE WPŁYWAJĄCE NA WIDOCZNOŚĆ

FreeCam, Replay Mod, BaseFinder, CameraNoClip, CaveFinder, ItemESP, ChestESP, ProhuntESP, X-ray, Search, Liquids, NoOverlay, VoxelMap, Enemy HP status, TXT pokazujące użycie zbroi przeciwnika, Better Perspective, Custom Block Overlay, SeedCrracker, FreeLook itp.
(ciężko dopasować do jakiejkolwiek innej kategorii, jeśli źle to zrozumiałem to wybacz)

40 minut temu, KillerZRTT napisał:

Time Changer
Umożliwia zmianę pory dnia na ekranie gracza, co poprawia widoczność w grze. Działa jedynie lokalnie i w żaden sposób nie wpływa na serwer ani innych graczy. Dosłownie to wygląda jakby tak "nie!!!!!!! ty nie możesz lepiej widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo my nie widzimy to ty nie możesz!!!!!!!!!!!!!!!".

/gamma

41 minut temu, KillerZRTT napisał:

Freelook
Pozwala graczowi na swobodne rozglądanie się w grze bez zmiany kierunku postaci. Jest to funkcjonalność dostępna w wersji Minecrafta na Bedrock, a jej blokada nie ma logicznego uzasadnienia, ponieważ nie daje przewagi w PvP czy innych trybach, a tym bardziej na FreeBuildzie.

MODYFIKACJE WPŁYWAJĄCE NA WIDOCZNOŚĆ

FreeCam, Replay Mod, BaseFinder, CameraNoClip, CaveFinder, ItemESP, ChestESP, ProhuntESP, X-ray, Search, Liquids, NoOverlay, VoxelMap, Enemy HP status, TXT pokazujące użycie zbroi przeciwnika, Better Perspective, Custom Block Overlay,SeedCrracker, FreeLook itp.

Tu po części się zgodzę, choć nie wiem jaki punkt widzenia ma administracja. Według mnie fajna sprawa, szczególnie jeśli chodzi o tryby freebuild - wszelkiej maści screeny fotki foteczki robi się zdecydowanie łatwiej.

43 minuty temu, KillerZRTT napisał:

Nick Hider
Mod ukrywa nicki graczy lub własny nick w celu ochrony prywatności. W żaden sposób nie wpływa na rozgrywkę ani nie daje przewagi. Blokada tego modu jest wręcz szkodliwa dla graczy ceniących swoją anonimowość, a sam mod został stworzony w celu antystreamsnipe'ingowym.

Brzmi trochę jak lekutka przewaga jeśli chodzi o PVP/mapkę surowcową, choć nie mam pewności, czy to działa jedynie po stronie klienta.

Niedozwolone modyfikacje: 

44 minuty temu, KillerZRTT napisał:
  • Cooldowns
    Ten mod wyświetla wizualny licznik odnowienia dla przedmiotów (np. perł Ender). Jest to funkcja czysto informacyjna, która nie wpływa na mechanikę gry, a jedynie pomaga lepiej zarządzać zasobami.

• Stopwatch
    XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD, przepraszam za ten flood, ale blokowanie stopera to już jest dla mnie szczyt głupoty.

• Combo Counter
    Wyświetla liczbę trafień z rzędu podczas walki. Jest to funkcja kosmetyczna, która nie daje przewagi, a jedynie pozwala graczowi monitorować swoje postępy w czasie rzeczywistym.

• Reach Display
    Pokazuje odległość między graczem a przeciwnikiem po uderzeniu przeciwnika. Informacja ta jest czysto wizualna i nie zmienia mechaniki walki.

Spoko, dość proste, nie dające zbyt wielkiej przewagi, raczej daje to treści typowo informacyjne.

45 minut temu, KillerZRTT napisał:
  • Auto Text Hotkey
    Pozwala przypisać określone wiadomości do skrótów klawiszowych, co przyspiesza komunikację (np. szybkie pisanie "/home"). Nie daje żadnej przewagi, a jedynie usprawnia interakcję z serwerem.

• Mumble Link
    Integruje grę z programem Mumble, umożliwiając komunikację głosową w zależności od odległości w grze. Funkcja ta nie wpływa na mechanikę rozgrywki i jest używana głównie na serwerach innych niż ten!!!!!!!!! czemu to jest blokowane wtfffffffffff.

Tu też generalnie bez zastrzeżeń - jeśli zbindowane wiadomości na czacie nie będą skutkowały spamem czemu by to blokować? Wiadomo, że da się obejść to na różne inne sposoby, ale jeśli jest dedykowany mod służący właśnie temu to wydaje się spoko. Mumble git, choć nie spełniłby się aż tak na serwerze, mało kto używa, ba, mało kto wie w ogóle o istnieniu czegoś takiego i raczej przesiaduje na discordach czy innych teamspeakach. Komunikacja na określoną ilość bloków nie jest konieczna, bo nie jest to serwer ani trochę fabularny.

• Superka 2

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

21 minut temu, KillerZRTT napisał:

super (według ciebie) bezsensowne argumenty, kiedy sama nie wymieniłaś swoich racji, a jedynie uważasz to ze BEZSENS, co do FreeLooka to nie wiem pod jakim względem on ma ci dać przewagę na serwerze FreeBuild, nawet na strefie PvP jest to po prostu bardziej przydatne niż zbyteczne (dla mnie w ogóle nie jest zbyteczne ale pomińmy to), po prostu ten mod daje tobie wygodę, bo jest to zwykłe F5 na sterydach i tyle xd

plus coś mi się wydaje, że nie chcesz po prostu brać udziału w dyskusji ze mną, gdyż nie potrafisz uzasadnić swoich racji

bla bla bla 

Otrzymujesz ostrzeżenie 15% za OffTopic.//Koriksss

Edytowane przez Koriksss
  • Haha 3
  • Nie ośmieszaj się 1

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

ogólnie nie umiem tak ładnie sformatować tak jak ty, więc będę pisał 1. 2. 3. i tak dalej po prostu

1. Toggle Sneak/Sprint

no to w takim razie może niech może zakażą ludziom w minecrafta grać XD, skoro ta funkcja jest w samym CZYSTYM minecraftcie już od kilku aktualizacji, zresztą napisałem o tym w mojej skardze, ale chyba muszę się powtórzyć

2. UHC Overlay

porównałeś to do Custom Block Overlay, ale doinformuję cię, custom block overlay zmienia po prostu otoczkę postawionego bloku, na który kierujesz akurat swoim kursorem, to też jest totalna głupota, że jest to blokowane xD

3. Time Changer

wspomniałeś tutaj o /gamma, no ogólnie to /gamma daje ci tylko Night Vision, a sam Time Changer po prostu zmienia czas w grze na twoim ekranie, np. na serwerze jest noc, ale ty widzisz dzień, takie porównanie bez sensu ale oki, dalej nie widzę sensu blokowania tego moda

4. Freelook

dzięki za to, że z tym się zgadzasz, jednak co do punktu widzenia administracji, czy po prostu osoby, która tym rządzi i zablokowała to finalnie to już się odniosłem, więc sobie odpuszczę dalszy komentarz

5. Nick Hider

ale to po prostu zmienia nicki graczy, i to TYLKO po stronie klienta, a nie serwera, dalej nie widzę innego praktycznego zastosowania tego moda oprócz do uniemożliwiania streamsnipeingu, o czym już wspomniałem

6. Cooldown, StopWatchs, Combo Counter, Reach Display

git, dzięki za poparcie

7. Auto Text Hotkey

co do spamu to i tak na serwerze jest limit komendy na iles tam sekund chyba co 3 mozna kolejna komende, czy cos takiego, a co do pisania na chacie to podobnie, jakby jakas osoba tego naduzywala, to sa od tego np. chatmodowie, zeby albo delikwenta zmutowac, albo zbanowac.

8. Mumble Link

no ja sam z tego nie korzystam, ale po prostu chodzi mi tu o samą ideę usuwania czegoś, co nikomu nie wadzi, a jest fajnym dodatkiem dla graczy, którzy chcą sobie coś na serwerze urozmaicić czy coś, to wszystko jest opcjonalne

• Nie ośmieszaj się 1

Ale free Look to cheat. Do odrzucenia skarga. Jak na mnie same głupoty napisane.

• Superka 1
  • Haha 2

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

10 minut temu, KillerZRTT napisał:

1. Toggle Sneak/Sprint

no to w takim razie może niech może zakażą ludziom w minecrafta grać XD, skoro ta funkcja jest w samym CZYSTYM minecraftcie już od kilku aktualizacji, zresztą napisałem o tym w mojej skardze, ale chyba muszę się powtórzyć

Wiesz, ja doskonale rozumiem jak to wygląda z Twojej perspektywy, po prostu mam świadomość, że ciężko będzie to przeforsować. XD

2. UHC Overlay

porównałeś to do Custom Block Overlay, ale doinformuję cię, custom block overlay zmienia po prostu otoczkę postawionego bloku, na który kierujesz akurat swoim kursorem, to też jest totalna głupota, że jest to blokowane xD

Dziękuję za doinformowanie, o tym nie miałem pojęcia, nie wiem jak to działa.

3. Time Changer

wspomniałeś tutaj o /gamma, no ogólnie to /gamma daje ci tylko Night Vision, a sam Time Changer po prostu zmienia czas w grze na twoim ekranie, np. na serwerze jest noc, ale ty widzisz dzień, takie porównanie bez sensu ale oki, dalej nie widzę sensu blokowania tego moda

Teraz po chwili namysłu faktycznie możesz mieć rację - odnosząc się ponownie do wykonywania zrzutów ekranu w gierce. Nieraz ciężko jest przekonać resztę do zagłosowania na dzień lub noc, także może to mieć swoich zwolenników.

4. Freelook

dzięki za to, że z tym się zgadzasz, jednak co do punktu widzenia administracji, czy po prostu osoby, która tym rządzi i zablokowała to finalnie to już się odniosłem, więc sobie odpuszczę dalszy komentarz

Tak.

5. Nick Hider

ale to po prostu zmienia nicki graczy, i to TYLKO po stronie klienta, a nie serwera, dalej nie widzę innego praktycznego zastosowania tego moda oprócz do uniemożliwiania streamsnipeingu, o czym już wspomniałem

Jeśli to działa wyłącznie po stronie klienta posiadającego mod to również zmienia trochę perspektywę, aczkolwiek ciężko tu w ogóle użyć pojęcia streamsnipingu, gdyż zwyczajnie na serwerze tego typu nie występuje. Chyba, że chodzi o leakowanie wieśniaków, co też ciężko ocenić.

6. Cooldown, StopWatchs, Combo Counter, Reach Display

git, dzięki za poparcie

Pewnie. Jeśli chodzi o kwestie czysto informacyjne to jak najbardziej, nie widzę przeciwwskazań, szczególnie mając na uwadze tryb gry na serwerze.

7. Auto Text Hotkey

co do spamu to i tak na serwerze jest limit komendy na iles tam sekund chyba co 3 mozna kolejna komende, czy cos takiego, a co do pisania na chacie to podobnie, jakby jakas osoba tego naduzywala, to sa od tego np. chatmodowie, zeby albo delikwenta zmutowac, albo zbanowac.

Tak jest, dlatego zaznaczyłem, że jeśli nie będzie spamu - superancko.

8. Mumble Link

no ja sam z tego nie korzystam, ale po prostu chodzi mi tu o samą ideę usuwania czegoś, co nikomu nie wadzi, a jest fajnym dodatkiem dla graczy, którzy chcą sobie coś na serwerze urozmaicić czy coś, to wszystko jest opcjonalne

Jeśli takie masz zdanie to oczywiście, może być i tak. Osobiście również nie widzę powodu, by blokować coś, co nie zmienia za bardzo rozgrywki - przede wszystkim dla osób, którzy tego moda nie posiadają.

Ciężko tu o jakiekolwiek inne argumenty. W przypadku faktycznego braku szkodliwości poszczególnych modów nie widzę podstaw, aby były blokowane. Nie wiem również skąd taka decyzja po stronie administracji, dlatego mam tu problem ze znalezieniem innych punktów, do których mógłbym się odnieść.
Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez zabujcazmieczem
  • Superka 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

8 minut temu, WyspyKanaryjskie napisał:

Ale free Look to cheat. Do odrzucenia skarga. Jak na mnie same głupoty napisane.

w takim razie F5 to też jest cheat, przecież nie możesz patrzeć za siebie, kiedy patrzysz swoim POV do przodu, może w ogóle niech zakażą grać w mc, bo jest tam mechanika patrzenia na cokolwiek

• Nie ośmieszaj się 1

Słuchaj koleś. Jeżeli ty myślisz, że free Look to to samo co f5 to jesteś w grubym błędzie. To tak jakbyś zestawiał ze sobą dwie rzeczy, w której jedna jest w 100% legalna a druga na odwrót. F5 nie ma takiej ogromnej skali jak free Look. To tak jakbyś np ścinał drewno nożyczkami i piłą łańcuchową (sory za porównanie). 

1. Z tego co pamiętam lunar jest premium. Ja na przykład grając na salwyrze mam coś takiego jak toogle shift/sprint itd. Nie wiem o co ci chodzi w tym momencie (XD)

2. U mnie przynajmniej takie coś jak "cooldowns" się wyswietla.

Dalej się nie będę rozpisywać bo to nie ma sensu. Zmień se launcher i tyle. 

Do widzenia i pozdrawiam.

Edit: jestem na nie 

Edytowane przez WyspyKanaryjskie
  • Superka 1
  • Haha 1

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

mój kolega, zabujcazmieczem dobrze podsumował, że część z tych rzeczy w sumie jest git, ale niektóre faktycznie dają niesprawiedliwą przewagę. warto zauważyć, że to serwer freebuild, a nie freebuild + pvp, więc funkcje pod pvp nie są brane pod uwagę jako priorytet, a bez nich gra nie różni się w znacznym stopniu                     amViYWMgY3phbmk= 

• Superka 1
  • Thinking 1
  • Nie ośmieszaj się 1

realcraft forum.png

nie nie nie to ty mnie słuchaj w tym momencie, różnica między f5 a freelookiem jest taka, że ruszając kamerą na f5 zmienia ci się kierunek postaci, a na freelooku nie, to jest jedyna roznica miedzy f5 a freelookiem, zreszta powiem to jeszcze raz, po co na serwerze freebuild blokowac te modyfikacje, skoro wnosi ona wiecej dobrego niz zlego 

• Nie ośmieszaj się 1

1 godzinę temu, Czani napisał:

bla bla bla 

Otrzymujesz ostrzeżenie 15% za OffTopic.//Koriksss

Bardzo dojrzała odpowiedź która już została ukarana ale jak to mówią NIE ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Gratuluję merytorycznej odpowiedzi, to tylko pokazuję twój poziom szacunku do drugiej osoby. (:

Otrzymujesz ostrzeżenie 10% za OffTopic. //aversh

• Superka 3
  • Nie ośmieszaj się 1
  • Bleh 1

• Administrator
Admin

Temat został przeniesiony do działu propozycji, ponieważ skargą tego nazwać nie można.

• Superka 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

14 godzin temu, KillerZRTT napisał:

Toggle Sneak/Sprint

na tak, ukłon w stronę starszych graczy którzy mają reumatyzm i trzymanie jednego przycisku non stop moze stawać się problematyczne.

UHC Overlay

na tak, tutaj znowu ukłon dla osób ze słabszym wzrokiem

Nick Hider

nie ma tu ani streamerów, dodatkowo na pvp nie chodzi tyle osób, żeby tego używać. jak dla mnie bez sensu, na nie.

Cooldowns

na tak, zawsze wygląda to przejrzyściej.

• Combo Counter

• Reach Display

na tak, rzecz stricte pod pvp która TOTALNIE nie wpływa na rozgrywkę innych graczy, możesz jedynie podboostować sobie ego, że uderzyłeś kogoś 20 razy pod rząd.

Time Changer

na tak, /gamma tu niestety nie zastepuje dnia, warto dodać, że nawet jak Ty masz dzień, to serwer ma noc - więc to dalej czysto kostmetyczne rozwiązanie.

Auto Text Hotkey

na tak, jest cooldown na komendy i pisanie wiadomosci na chacie, wiec nie rozumiem czemu ma to być blokowane, jest to rzecz, która wpłynie na żywotność klawiatur graczy - zamiast pisać wiadomość "Zapraszam na moje /vw" mozna sobie zbindować pod np k i użyjemy tylko jednego przycisku zamiast kilku.

Mumble Link

Na nie, po pierwsze: nikt nie używa mumble w tych czasach, po drugie - dodatkowa praca dla administracji - co jeśli ktoś by wyzywał ludzi na tym komunikatorze? 

Freelook

na nie, freelook potrafi dać przewagę jeśli potrafisz go używać.

Pozdrawiam

• Superka 1
  • Like 1
  • Haha 1

te co poparłeś, to dzięki za wsparcie, może chociaż te uda się popchnąć do zniesienia blokady na nich

co do twojego "nie" na Nick Hider, to poparłeś to stwierdzeniem, że "na PvP nie chodzi aż tyle osób, żeby tego moda używać, dlatego na nie", no i właśnie o to chodzi, że jest to niepotrzebna blokada, bo jest totalnie zbędna i nikt z tego korzystać i tak pewnie nie będzie, więc finalnie właśnie dochodzimy do tego, że nie ma sensu tego blokować

co do "nie" odnośnie Mumble Link, to użyję twojego argumentu przeciwko tobie, że nikt nie używa mumble w tych czasach, co jest faktem, więc znowu wraca to, że po prostu bez sensu to blokować, a co do wyzywania na tym komunikatorze, to mumble działa tak, że gracze, którzy chcą ze sobą rozmawiać, są ze sobą połączeni tak jak np. na teamspeaku czy nie wiem na czym jeszcze, więc nieodpowiedni ludzie nie będą im przeszkadzać, czy ich wyzywać, więc nie jest to żadna dodatkowa praca dla administracji, bo administracja nawet nie będzie wiedzieć, że ci ludzie ze sobą rozmawiają ze sobą za pomocą mumble, więc blokada tego moda jest do wywalenia

co do "nie wobec Freelooka, owszem Freelook daje przewagę, ale to też nie jest tak, że freelook nie jest ogólnodostępny, gdyż każda osoba może go pobrać i z niego korzystać, ale to jest co do dostępności, a co do przewagi to tak samo F5 daje przewagę, jeżeli umie się z tego korzystać w skuteczny sposób, ale F5 chyba nie będą blokować, chociaż już sam nie wiem, skoro na lunarze toggle sprint/sneak jest zablokowany (funkcja zaimplementowana w mc)

• Dislike 1
  • Nie ośmieszaj się 1

• Administrator
Admin
6 godzin temu, KillerZRTT napisał:

co do twojego "nie" na Nick Hider, to poparłeś to stwierdzeniem, że "na PvP nie chodzi aż tyle osób, żeby tego moda używać, dlatego na nie", no i właśnie o to chodzi, że jest to niepotrzebna blokada, bo jest totalnie zbędna i nikt z tego korzystać i tak pewnie nie będzie, więc finalnie właśnie dochodzimy do tego, że nie ma sensu tego blokować

Jeśli chodzi o Nick Hider, to blokada jest jak najbardziej zasadna. Ostatnio była sytuacja, gdzie dostaliśmy ss od gracza X, którego to wysłał mu gracz Y, który właśnie miał zmieniony nick przez tego moda. Nie pamiętam czego dotyczyła ta sytuacja, ale wiem, że był problem z ustaleniem prawdziwej tożsamości gracza.

• Superka 1

image.png

W dniu 28.01.2025 o 14:35, KillerZRTT napisał:

o mumble działa tak, że gracze, którzy chcą ze sobą rozmawiać, są ze sobą połączeni tak jak np. na teamspeaku

wyzywanie na dc/teamspeaku jest również łamaniem regulaminu i można za to zostać zbanowanym

więc nie jest to żadna dodatkowa praca dla administracji, bo administracja nawet nie będzie wiedzieć, że ci ludzie ze sobą rozmawiają ze sobą za pomocą mumble

jesli jednak osoba będzie obrażana na tym komunikatorze, to może się przyczepić do administracji. jak sam wspomniałeś - działa to jak teamspeak czy inne komunikatory - tu jest teamspeak, jest discord - nie trzeba mumble.

a co do przewagi to tak samo F5 daje przewagę, jeżeli umie się z tego korzystać w skuteczny sposób, ale F5 chyba nie będą blokować,

tyle, że f5 jest wbudowane w minecrafta.

• Like 1

bede odpowiadal na to 1, 2, 3 bo nie chce mi sie pajacowac z tym cytowaniem

1. no dobra, ale jak to się ma do mumble, gdzie potrzebujesz specjalnego ip, żeby się połączyć z osobami, z którymi chcesz rozmawiać, czyli dostęp do mumble mają osoby, które dostały adres mumble od jakiejś tam osoby, więc to jest ich prywatny komunikator, to jest tak samo, jakbyś rozmawiał na discordzie, ale PRYWATNYM, a nie na realcraftcie, nie wiem czy nie jasno się wyrażam w swoich wypowiedziach, ale myślę, że minuta na ogarnięcie tematu jak działa Mumble, aby później odpowiedzieć sensownie to nie wydaje się dużo

2. no tak, nie trzeba mumble, ale mumble jak już to działałoby na obrębie graczy, którzy uwaga uwaga, ale nie wiem czy ciebie to nie przerośnie, którzy chcieliby porozmawiać we własnym gronie na prywatnym komunikatorze, i akurat wybrali do tego mumble, przecież nikt nie mówi, że mumble musi być serwerowe, ludzie, którzy chcą rozmawiać przez ten komunikator, sobie to ogarniają we własnym zakresie, a więc administracja w ogóle nie powinna w to ingerować, tak samo w to, że ktoś potrafi używać F3 ;)

3. no jest wbudowane, tak samo jak toggle sprint/sneak w ustawieniach, a mimo tego jest blokowane na lunarze, ale trochę odbiegłem od tematu, więc wracam do f5/freelook;
to i tak nie zmienia tego, ze f5 tez moze dac przewage jezeli umie sie z tego korzystac, jakby nie rozumiem co twoja odpowiedz miala na celu, ale pominmy to XD

dodam jeszcze coś od siebie

Mili Panowie Bracia, acz i waćpanny szlachetne, po cóż my tu rozprawiamy, gdy wszelka debata to jeno marność nad marnościami? Gadu-gadu, a świat jeno w miejscu stoi, boć przecie wszelakiej nowinie, choćby i najszlachetniejszej, zarazże wrogi przybędą, co to krzyżem się kładą, by jej drogi zagrodzić. Lud bojaźliwy, zmian się lęka, jak czart święconej wody, a kto śmie myśleć inaczej, ten zarazże heretykiem okrzyknięty, palcami wytykany, jakoby sam czarty go wiodły.

I tak oto w naszej Rzeczypospolitej mądre głowy na wiatr gadają, a głupstwo na stołkach siada i rządzi. Rychło w czas, waćpanowie, przyjdzie dzień, że kto rozumu ma więcej, ten ciężej nosić go będzie, bo go pospólstwo kamieniami obrzuci. Aleć co począć? My tu rada, oni tam rada, a fortuna toczy się, jeno nie ku lepszemu!

A cóż rzec o tej Czani, co to na wszelką rozsądną mowę jeno błazeńskie miny stroi? Nie mając rozumu, pajacowaniem się broni, boć gdzie brak argumentu, tam i klaunem człek przykrywa swą pustkę. Lecz niechaj tak zostanie – my o sprawach ważkich radzimy, a ona niechaj w swym jarmarku błaznuje!

Edytowane przez KillerZRTT
  • Mrozi 1

• 2 tygodnie później...
W dniu 1.02.2025 o 23:09, KillerZRTT napisał:

bede odpowiadal na to 1, 2, 3 bo nie chce mi sie pajacowac z tym cytowaniem

1. no dobra, ale jak to się ma do mumble, gdzie potrzebujesz specjalnego ip, żeby się połączyć z osobami, z którymi chcesz rozmawiać, czyli dostęp do mumble mają osoby, które dostały adres mumble od jakiejś tam osoby, więc to jest ich prywatny komunikator, to jest tak samo, jakbyś rozmawiał na discordzie, ale PRYWATNYM, a nie na realcraftcie, nie wiem czy nie jasno się wyrażam w swoich wypowiedziach, ale myślę, że minuta na ogarnięcie tematu jak działa Mumble, aby później odpowiedzieć sensownie to nie wydaje się dużo

2. no tak, nie trzeba mumble, ale mumble jak już to działałoby na obrębie graczy, którzy uwaga uwaga, ale nie wiem czy ciebie to nie przerośnie, którzy chcieliby porozmawiać we własnym gronie na prywatnym komunikatorze, i akurat wybrali do tego mumble, przecież nikt nie mówi, że mumble musi być serwerowe, ludzie, którzy chcą rozmawiać przez ten komunikator, sobie to ogarniają we własnym zakresie, a więc administracja w ogóle nie powinna w to ingerować, tak samo w to, że ktoś potrafi używać F3 ;)

3. no jest wbudowane, tak samo jak toggle sprint/sneak w ustawieniach, a mimo tego jest blokowane na lunarze, ale trochę odbiegłem od tematu, więc wracam do f5/freelook;
to i tak nie zmienia tego, ze f5 tez moze dac przewage jezeli umie sie z tego korzystac, jakby nie rozumiem co twoja odpowiedz miala na celu, ale pominmy to XD

dodam jeszcze coś od siebie

Mili Panowie Bracia, acz i waćpanny szlachetne, po cóż my tu rozprawiamy, gdy wszelka debata to jeno marność nad marnościami? Gadu-gadu, a świat jeno w miejscu stoi, boć przecie wszelakiej nowinie, choćby i najszlachetniejszej, zarazże wrogi przybędą, co to krzyżem się kładą, by jej drogi zagrodzić. Lud bojaźliwy, zmian się lęka, jak czart święconej wody, a kto śmie myśleć inaczej, ten zarazże heretykiem okrzyknięty, palcami wytykany, jakoby sam czarty go wiodły.

I tak oto w naszej Rzeczypospolitej mądre głowy na wiatr gadają, a głupstwo na stołkach siada i rządzi. Rychło w czas, waćpanowie, przyjdzie dzień, że kto rozumu ma więcej, ten ciężej nosić go będzie, bo go pospólstwo kamieniami obrzuci. Aleć co począć? My tu rada, oni tam rada, a fortuna toczy się, jeno nie ku lepszemu!

A cóż rzec o tej Czani, co to na wszelką rozsądną mowę jeno błazeńskie miny stroi? Nie mając rozumu, pajacowaniem się broni, boć gdzie brak argumentu, tam i klaunem człek przykrywa swą pustkę. Lecz niechaj tak zostanie – my o sprawach ważkich radzimy, a ona niechaj w swym jarmarku błaznuje!

sam jesteś błazen nie powiem co rób na "p się" brzydkiego bo nie chce % xddd 

Otrzymujesz ostrzeżenie 10% za OffTopic. //Koriksss

Edytowane przez Koriksss
  • Sad 1

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up