Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Questy

zabujcazmieczem

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: zabujcazmieczem
Propozycja dotyczy: questy misje itp itd coś tam
Opis propozycji: Obecny system questów, choć funkcjonalny, cierpi na brak różnorodności i bywa monotonnym obowiązkiem dla graczy (tak samo jak nagrody dzienne). Zadania opierają się na powtarzalnych schematach, co może zniechęcać. Ponadto koszt główki czarnego szkieleta (najbardziej pożądany przedmiot z punktów questowych rzecz jasna) zwiększa się z edycji na edycję, zatem można by pomyśleć o usprawnieniu delikatnie tego systemu bądź po prostu warto pokusić się o dodanie nowych kategorii/kolejnych etapów.

(przykładowo:
    więcej etapów w linii questów z łowienia rybek, przepalania przedmiotów, tworzenia licytacji etc.)

Warto byłoby przyjrzeć się jeszcze raz punktowaniu i lepiej je zbalansować. Obecnie nie zawsze punkty odpowiadają poziomowi trudności czy czasowi, który trzeba poświęcić na wykonanie zadania, co może trochę zniechęcać. Gdyby punktacja była bardziej dopasowana, trudniejsze questy dawałyby satysfakcję dzięki większym nagrodom, a łatwiejsze wciąż byłyby warte uwagi, szczególnie dla nowych graczy.

Doskonale rozumiem, że równolegle do tego działa system przepustek, ale on też nie jest jakiś bardzo powalający. Jest tego mało, zadania są bardzo powtarzalne i prędko można się znudzić.

Po raz kolejny zapraszam do dyskusji i wypowiadania się poniżej z własnymi pomysłami tudzież usprawnieniami.

Dodatkowe SS'y

• Superka 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

Cześć ale mi dałeś pole do popisu hahaha. No dobra od czego by tutaj zacząć zacznę od questów spod komendy /quest uważam, że te chyba mają największy priorytet dla graczy. Jeśli chodzi o monotoniczność funkcji XD to nie da się za bardzo tego przezwyciężyć ale fakty związane z tym są takie jak dokładnie napisałeś trudniejsze i monotonne questy powinny dawać więcej punktów z prostej przyczyny.

Ja jako gracz robiący te questy aby zdobyć główkę czarnego szkieleta po zabiciu 5 tysięcy mobów dostając za to tylko okrągły 1000 punktów czuje się jakbym został opluty szczerze. Nie wiem czy Administracja wie część na pewno bo uczestniczyła w rozgrywce na serwerze dawno dawno lub mniej dawno temu, ile czasu potrzeba poświęcić na zabicie tylu mobków czas i włożone chęci w ten quest w ogóle nie oddają satysfakcji w otrzymywanych punktach questowych szczególnie na wczesnym etapie robienia go.

Do poprawy mamy również quest dotyczący przepisywania kodów mianowicie na ten moment za przepisanie 200 kodów otrzymamy 7 tysięcy punktów a za przepisanie kolejno 300 400 i 500 za każdy z nich po Tysiąc ;/ Nie mam pojęcia co tutaj zaszło.

Na serwerze i pisałem o tym już dawno dawno temu, nadal są questy których nie da się realnie skończyć nigdy przenigdy, na przykład quest ze stawianiem bloków, quest z podróżowaniem po świecie na nogach czyli przebyte kratki, te questy ze względu na ilość w liczbach potrzebną do ich skończenia są po prostu nierealne do zrealizowania do samego końca. 

Mam takie odczucie, jakby serwer poszedł bardzo do przodu a niektóre jego mechaniki bądź stare schematy zostały i mamy takie pomieszanie nowego ze starym z czego wychodzi taka a nie inna sytuacja w tym przypadku questowa.

Nie rozumiem też, obniżenia ilości questów z kategorii kopania szczerze nie mamy nawet Netheru a poszczególni gracze w tym ja całą kategorię mają już za sobą patrząc na tą drugą stronę medalu mamy quest ze stawianiem bloków którego się nie da skończyć, wygląda to naprawdę dziwnie, Już pomijam fakt, że quest ze stawianiem bloków daje tyle punktów co kot napłakał tak bym to ujął.

Quest z zabijaniem graczy realnie patrząc? Na ten moment również nie do skończenia przez ograniczenie cooldownem które zostało wprowadzone dawno temu co w ostateczności spowodowało po prostu nie robienie tego questa przez graczy a nie utrudnienie go. Tak naprawdę quest ten został na tyle znerfiony i pozbawiony sensu takim cooldownem, że śmiało mogę powiedzieć przestał istnieć na serwerze.

Przy obecnej sytuacji związanej z pracą rybaka która w końcu działa i jest fajną pracą na serwerze quest z łowieniem rybek również powinien być większy.

Quest z otwieraniem cobblexów. Wiecie co? bardzo bym chciał go zrobić ale ktoś kto go dodawał tak sobie wymyślił że ilość cobblexów potrzebnych do odblokowania kolejnych etapów to będzię po prostu wielokrotność liczby 2 co w ostateczności doprowadza nas do potrzeby otworzenia na ostatnim etapie tego questa uwaga 16384 tysięcy cobblexów xD co? ja nie wiem czy tyle cobblexów to się nie przewija u wszystkich graczy na serwerze w ciągu edycji. Mało tego ja za to otrzymałbym tylko 750 punktów questowych bardzo przepraszam ale coś jest tutaj nie tak.

Quest stawiania mechanizmów który często robi się na dobicie punktów zbugowany nawet jeśli stawiam blok co sekundkę tak na spokojnie nie spamując i tak ciężko z naliczaniem, nie wiem po co jest cooldown na mechanizmy.

Quest z nakładaniem czapki na głowę, żeby go zrobić trzeba zapłacić bodajże 60k a dostajemy za to 210 punktów xD

Questy takie jak przepalanie przedmiotów, enchantowanie i craftowanie powinny mieć więcej etapów.  

Quest z wbijaniem lvl również mógłby posiadać jeszcze chociaż z 2 dodatkowe etapy.

Quest jedzenia bardzo mało punktów za bardzo dużo poświęconego czasu i materiałów.

Nie wiem również czy realne do skończenia jest wykopanie 30 tysięcy kwarcu.

Ogólnie sytuacja nie jest wcale taka fajna jeśli chodzi o /quest dodam tylko, że trzeba by było przy tym naprawdę usiąść i pomyśleć jak to zbalansować naprawdę ktoś musi mieć chęci i się trochę postarać. Również uważam, że każdy gracz powinien mieć możliwość samodzielnie wbić z punktów questowych 3 główki czarnego szkieleta są gracze którzy grają sami więc dla nich spoko opcja, kiedyś główka była za 45k potem za 70k teraz za 105k, Co jak dla mnie jest kawałeczek za dużo ale tak jak napisałem trzeba tutaj przeprowadzić reformę w dużym stopniu aby to zmienić jakkolwiek . Gdybym mógł zbalansował bym z kimś te questy ale jestem tylko wyluzowanym ziomeczkiem który lubi sobie czasem pograć na RealCrafcie. Nie jestem alfą i omegą ale chciałem wyrazić swoje spostrzeżenia.

Teraz innym kolorem i czcionką disagnersko odnośnie /przepustka tutaj krótko zwięźle i na temat, wystarczy pomyśleć co można robić w minecrafcie i zacząć to robić xD. Mam na myśli to, że powielanie tych samych questów jest naprawdę nudne a większa ich ilość tylko zniechęca ja wiem nikt nikogo nie zmusza do robienia tych zadań ale te zadania zostały wprowadzone jak mniemam no z myślą o graczach, i przede wszystkim dla graczy czyli po to żeby je wykonywali. Zabij szkieleta x10 a potem zabij szkieleta x40 no wcale nie jest fajne do robienia. Ale przez graczy chyba najbardziej znienawidzone pająki które nie chcą się respić totalnie. Po prostu większa różnorodność i będzie fajnie ostatnio kopałem 10x skupisk ametystu parę dni później wykop 20x skupisk ametystu. Po pierwsze nuda po drugie kreatywność żadna po trzecie no przepraszam ale co ja mam zrobić z 16x złocista żabia lampa i 32x słupek ednowy już lepsze by było dać 2x epicka skrzynka i 32 cobblexy chociaż można to otworzyć sprzedać sobie cokolwiek przydatnego. Nie wiem czy samemu robiąc te rzeczy zrobiłbym je lepiej natomiast wiem, że na ten moment nie są zrobione na tyle fajnie żeby można było je chwalić. 

TIMES NEW ROMAN PEACE OUT

• Superka 2