Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Dzialiq
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez aversh,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego:MagoMessi
Nick Administratora, który banował:xXOskar
Kiedy to się stało?:19.01.2025 
Opis sytuacji: Witam chciałbym sprostować kilka rzeczy dotyczacych mojego bana. Jeżeli chodzi o sprawę Agulki to z nią miałem dobre relacje, nawet wzięliśmy ślub, wszystko oczywiście z zachowaniem granicy śmiechu i dobrego smaku. Jeżeli chodzi o Pana palemotyy to nie zaprzeczam, że wyzywałem go. Lecz nie uważam, że były to liczne wyzwiska, raczej zaczepki typu "japa ped..." kiedy coś pisał. Są osoby, które również robią takie rzeczy, nie tylko ja. Sam mam jedynie 12 upomnień na aktualny moment. Na teamspeeku z Oskarem, kiedy mielismy to wyjaśnić widocznie się nie dogadaliśmy, sam nie wiedziałem wtedy co mam do końca powiedzieć. Aktualnie przyznaje, że nie zachowałem się najlepiej. Mimo wszystko moim zdaniem blokada pernamentna jest bardzo wysokim wymiarem kary jak na to co zrobiłem. Była to oczywiście głupota, za którą przepraszam
Screen bana:

perm.png

Edytowane przez Dzialiq
  • Superka 1

Siemanko, może się wydawać,  że moja opinia  nie jest do końca obiektywna z perspektywy innych. Mimo tego uważam, że MagoMessi nie zawinił aż tak, a sytuacja na ts była zwykłym nieporozumieniem, za zaakceptowaniem bądź skróceniem kary, pozdrawiam.

Twoje odwołanie nie przekonuje mnie do zdjęcia bana, ponieważ bagatelizujesz swoje zachowanie, nazywając wyzwiska „zaczepkami”, co świadczy o braku pełnej odpowiedzialności za swoje czyny. Argument, że „inni też tak robią”, nie usprawiedliwia łamania zasad, a 12 upomnień to wystarczający dowód, że miałeś wiele szans na poprawę, których nie wykorzystałeś (wnioskuję, że upomnienia były właśnie za podobne czyny). Brak konkretnych działań naprawczych w twoim odwołaniu sugeruje, że nie wyciągnąłeś wniosków z wcześniejszych kar. Permanentny ban jest adekwatny do sytuacji, biorąc pod uwagę powtarzalność twojego toksycznego zachowania i nieskuteczność wcześniejszych upomnień.

• Superka 3
  • Dislike 1
  • Thinking 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally

Nie znam sytuacji kompletnie jednak chciałbym się wypowiedzieć w temacie pod innym kątem, moim zdaniem kara maksymalna jaką jest perm może faktycznie być trochę za duża. Kara jednak została nadana przez H@ który jak wiadomo ma kompletną dowolność w długościach i powodach banów. Mimo wszystko uważam, że blokada na na przykład miesiąc czasu lub dwa tygodnie jest również na tyle długa żeby ktoś mógł przemyśleć swoje zachowanie.  Jedyne za czym tutaj mogę być to za skróceniem kary pod pewnymi warunkami które Messi by dogadał na Tsie z Administracją. Nie znam też wcześniejszych historii tego gracza ale jeśli to jakaś recydywa perm wcale nie dziwi, natomiast jeśli to pierwszy taki występek faktycznie trochę za dużo jak na pierwszy raz. 

Za skróceniem kary

• Superka 1

Gość chrapus__

Jestem za skróceniem bana , to co napisał MagoMessi nie powinno mieć miejsca, lecz kara permamenta jest naprawdę przesadzona, ludzie robili o wiele gorsze rzeczy i dostawali mniejszego bana, zresztą gracze którzy również pisali niestosowne rzeczy do osoby palemostyy dostali muta lub bana na pare godzin. Oskar się naprawdę za bardzo poczuł, chłopak napisał do typka pedale i dostał perma, śmiechu warte.

"japa ped.." to nie tylko zwykla zaczepka jak cos

przyzwyczailiscie sie mozecie cos napisac w internecie i nie poniesc za to odpowiedzialnosci. 

z mojego doswiadczenia gracz jest po prostu irytujacy - niejednokrotnie pisal mi w randomowych momentach "L" na serwerowym czacie prywatnym do tego stopnia, ze dostal /ignore.

sugerowalabym powrot na serwer kiedy troche dojrzejesz:)

• Superka 1
  • Like 1

Godzinę temu, dora napisał:

"japa ped.." to nie tylko zwykla zaczepka jak cos

przyzwyczailiscie sie mozecie cos napisac w internecie i nie poniesc za to odpowiedzialnosci. 

z mojego doswiadczenia gracz jest po prostu irytujacy - niejednokrotnie pisal mi w randomowych momentach "L" na serwerowym czacie prywatnym do tego stopnia, ze dostal /ignore.

sugerowalabym powrot na serwer kiedy troche dojrzejesz:)

Siemano, źle to ubrałem w słowa. Nie jest to może i zwykła zaczepka, i mogło to go urazić, ale nie jest to aż tak znaczne. Jeżeli chodzi o to L, to tak, były takie sytuacje, dlatego, że masz nick "dora". Przez to myślałem, że cię znam. Przez ostatnie edycje pod takim nickiem grała inna osoba. Nie dosłownie takim ale pod takim była znana i po prostu mi się to pomyliło. Jezeli wiedziałbym, że to nie ona nie zaczepiałbym cię. (Z samą dorą się lubiłem i na pewno potraktowałaby to z dystansem). Jeżeli szczególnie utrudniło ci to rozgrywkę czy uraziło to oczywiście przepraszam, bo nie miałem tego na celu

13 minut temu, Dzialiq napisał:

Siemano, źle to ubrałem w słowa. Nie jest to może i zwykła zaczepka, i mogło to go urazić, ale nie jest to aż tak znaczne. Jeżeli chodzi o to L, to tak, były takie sytuacje, dlatego, że masz nick "dora". Przez to myślałem, że cię znam. Przez ostatnie edycje pod takim nickiem grała inna osoba. Nie dosłownie takim ale pod takim była znana i po prostu mi się to pomyliło. Jezeli wiedziałbym, że to nie ona nie zaczepiałbym cię. (Z samą dorą się lubiłem i na pewno potraktowałaby to z dystansem). Jeżeli szczególnie utrudniło ci to rozgrywkę czy uraziło to oczywiście przepraszam, bo nie miałem tego na celu

hejka, co do tego to akurat prawda, że duza ilosc osob mnie myli z graczem „dora” i duzo osob mysli ze to ja. Co do tego ze odebralabym to z dystansem to jasna sprawa, znam MagoMessi dlugo i pisanie L to u nas normalnosc :) tez jestem za skroceniem bana, dajcie dzieciaczkowi pograc 😍

• Superka 3

W 100% zgadzam sie z wypowiedzią dory. "Japa ped..." to nie zwykła zaczepka. Ban permanentny jest adekwatny do twojego zachowania. Zastanów sie nad swoim zachowaniem wobec innych. Na nie

• Superka 1
  • Like 1

28 minut temu, xkubaczynskix napisał:

W 100% zgadzam sie z wypowiedzią dory. "Japa ped..." to nie zwykła zaczepka. Ban permanentny jest adekwatny do twojego zachowania. Zastanów sie nad swoim zachowaniem wobec innych. Na nie

Oświece cię, to co napisał nie jest zwykłą zaczepką. Lecz jest to obraza gracza karana na około 2h, więc nie, ban nie jest adekwatny. Nie znając żadnego kontekstu sytuacji nie jesteś nawet w stanie tego ocenic, z perspektywy zwykłego szarego gracza. Nie znając historii banów adekwatnym banem dla takiego zachowania jest ban na ok. 2h, pozdro

Edytowane przez BDmati

na nie, słyniesz z tego, że jestes bardzo toksycznym graczem (jeśli 3 niezwiązane ze sobą osoby tak mówią, to coś jest na rzeczy) - nastepnym razem zagryź ząbki albo wyjdź na dwór odpocząć zamiast brzydko pisać

• Superka 3

• Opiekun Forum
  • Decyzja
Opiekun

Patrząc na Twoje zachowanie i na to, jak się odnosisz do innych graczy, zauważam rażący brak jakiegokolwiek dobrego wychowania. Na serwerze robisz totalny chlew, nie wyciągasz żadnych wniosków ze swoich kar i dalej robisz to samo. Myślisz, że mamy ochotę patrzeć na Twoje, pożal się Boże, zachowanie? Nie jesteśmy instytucją resocjalizacyjną, aby uczyć Cię na nowo zasad życia w społeczeństwie, ale na pewno nie będziemy na takie coś przyzwalać. Tutaj każdy ma czuć się dobrze i grać z przyjemnością, a nie myśleć, czy zaraz nie zostanie zwyzywany, bo przyjdzie taki jeden z drugim, co nie potrafi nad sobą panować i zacznie mu ubliżać. Naprawdę trudno mi zrozumieć, co jest tak skomplikowanego w traktowaniu ludzi z szacunkiem. Jeśli sam nie widzisz powodu do zmiany swojego zachowania, to trudno, Twoja sprawa, ale przynajmniej zostaw to dla siebie i nie przelewaj tego na papier, bo nie mamy po 5 lat. Twoje zachowanie pozostawia wiele do życzenia, lecz mimo to odwołanie akceptuję i skracam je do 30 dni. Natomiast jeżeli po banie zobaczę bądź dostanę zgłoszenie nt. Twojego niekulturalnego zachowania (wliczają się w to nawet drobne obrazy 🙂), to wrócisz na perma bez jakiejkolwiek możliwości odwołania. To jest Twoja ostatnia szansa - wykorzystaj ją mądrze.

• Superka 4

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

• Opiekun Forum
Opiekun

odwolanie_skrocone.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...