Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Sklep mc/strona

gabes01

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): gabes01
Propozycja dotyczy (tytuł): Sklep RealCraft.pl

Opis propozycji
Witam serdecznie,
Chciałbym zaproponować wprowadzenie możliwości zakupu czasowych eventów, które wzbogaciłyby rozgrywkę na serwerze. Moja propozycja obejmuje dodanie takich eventów czasowych, jak:

1. Boost dropu – zwiększony drop na serwerze, dostępny na określony czas (np. 30 minut, 1 godzinę).
  2. Event rybaka – większy drop z połowów, trwający przez 1 godzinę.
  3. Większy EXP z pracy – czasowe zwiększenie zdobywanego doświadczenia z pracy (np. 1 godzina).
  4. Event Haste 2 – zwiększona szybkość dla wszystkich graczy przez 30 minut lub 1 godzinę.

Uważam, że takie rozwiązanie będzie korzystne zarówno dla graczy, jak i dla serwera. Gracze będą mieli możliwość urozmaicenia rozgrywki, a serwer zyska potencjalne dodatkowe środki na rozwój. Cena za taki event mogłaby wynosić około 10-15 zł za zakup przez przelew, co wydaje się rozsądną kwotą.

Jeśli pojawia się obawy o element P2W, myślę, że można je rozwiać – dostęp do eventów będą mieli wszyscy gracze na serwerze, bez podziału na tych, którzy zapłacili, i tych, którzy tego nie zrobili. Dzięki temu propozycja pozostaje sprawiedliwa i nie wpływa negatywnie na balans rozgrywki.

Chętnie usłyszę Wasze opinie i sugestie na ten temat.

Dodatkowe propozycje:

• Limit aktywacji takich eventów w ciągu dnia, aby nie zaburzyć balansu rozgrywki.
  • Zróżnicowanie cen w zależności od rodzaju eventu (np. boost dropu – 10 zł, Haste 2 – 15 zł).
  • Wprowadzenie specjalnych zniżek lub pakietów, np. kup 3 eventy, a czwarty gratis (najlepiej dodanie kuponu na taki event do uzycia oczywiści event dla każdego gracz).
  • Boost exp z prac.
  • Raczej nie będzie problem z dodaniem takich eventów ponieważ serwer już posiada podobne eventy

Mam nadzieję, że te propozycje przypadną do gustu. Pozdrawiam serdecznie i czekam na opinie.

Szczerze to szansa, że ktoś by chciał kupować boosty globalne płacąc jedynie swoim sianem jest mała (wiem, że ludzie pewnie by robili zrzutki w klanach itp), zamiast tego można by po prostu zwiększyć częstotliwość tego typu eventu na serwerze, ale to na inny post
neutral z przewagą na nie

realcraft forum.png

1 godzinę temu, themikishou napisał:

Szczerze to szansa, że ktoś by chciał kupować boosty globalne płacąc jedynie swoim sianem jest mała (wiem, że ludzie pewnie by robili zrzutki w klanach itp), zamiast tego można by po prostu zwiększyć częstotliwość tego typu eventu na serwerze, ale to na inny post
neutral z przewagą na nie

Szczerze widziałem już podobne tego typu rozwiązania w polsce oraz za granicą i był na to popyt, zawsze można ustalić limity dzienne dla każdego eventu na takie aktywacje np 5 takich eventow na dzien.

Wszystko co opisałeś działa przeciw regule z czarnej listy propozycji:

Cytat

- Dodanie do sklepu usługi kupienia przedmiotów, unbana, bądź innych form ułatwiania rozgrywki [Serwer opiera się na jak najmniejszej rozgrywce p2w i nie dodaje takich uproszczeń]

Mimo, że nie jest to P2W (nie ma faworyzacji jednego gracza) to i tak nie przejdzie, pozdrawiam.

• Like 1

loverofdoritos: “ subiesmakemerallyhard: “ jayo9821: “ cars-food-life: “  That inertia drift though. ” That's a “Scandinavian … | Subaru wrc, Rally  car, Subaru rally