Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Anty cheat

kamileq27

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): kamileq27
Propozycja dotyczy (tytuł): Antycheat
Opis propozycji: Polegałoby to na wgraniu pluginu? nie znam się dokładnie,więc możecie mnie poprawiać,że jeśli ktoś zaloguje się z niedozwolonymi wspomagaczami/cheatami dostawałby permbana. Dlaczego taka propozycja? Już wyjaśniam. 

Administratorzy mieliby więcej czasu do ogarnięcia serwera, drugi powód jest taki, że administracja ma sprawdzanie w przysłowiowych czterech literach, w moim przypadku zgłaszam jednego typa od 3/4dni i co? 

Od jednego i tego samego administratora dostaje taka sama odpowiedź, że ktoś się tym zajmie jak będzie miał czas. Nie mam nic do blurki, ale moim zdaniem po tych 3/4 dniach należałoby sprawdzić delikwenta, rozumiem też, że nie mają tyle czasu ale jednak przez te 3/4dni powinni go znaleźć, bo od tego są. Ostatnim powodem jest to,że nowi gracze wchodzą w secikach i cennych itemach/dla nich, które zbierali długo i nagle tracą wszystko co mieli przez cheaterów,których jest teraz pełno.Pomimo tego,że ja gram raz na jakiś czas tutaj, żeby się poklepać to też mi szkoda itemków na takie osoby. 

Myślę,że przydatna rzecz,która poprawi rozgrywkę graczom-tym nowym i tym starszym. 

Nie zeżryjcie mnie w odpowiedziach za tą rozprawkę XD

Pozdrawiam serdecznie 
Dodatkowe SS'y:  nie potrzebne 

• Thinking 1

05.04.21r [*]

222.png

Propozycja została odrzucona!

Takie rozwiązanie na pewno zmniejszyłoby problem z graczami, którzy używają niedozwolonych modyfikacji. Pamiętajmy jednak, że łącząc się z serwerem, podczas tzw. "handshake" nasz klient wysyła serwerowi pakiety i to właśnie klient wybiera, jakie pakiety wysyła. Większość niedozwolonych modyfikacji, czy klientów nie podaje w takim pakiecie, jak na tacy, informacji o tym, że jest to przykładowo Wurst, czy Huzuni, byłby to głupi ruch ze strony twórców takich programów.

Z tego co słyszałem, to Forge podczas tzw. "uścisku dłoni" z serwerem wysyła pakiety z listą aktualnie używanych przez nas modów. Problem w tym, że twórca takiego moda może w prosty sposób zmienić wysyłaną wiadomość i zamiast np. "KillAura" wyśle "Schematic", czy inne rzeczy.

Bądźmy totalnie szczerzy - gdyby istniało takie rozwiązanie, to wydaje mi się, że silniki minecraft miałyby wgrane zabezpieczenia przeciwko logowaniu się z cheatami.

Edytowane przez mordensoldier124
  • Superka 5

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...