Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

KrychaMieczXD

KrychaMieczXD

Wyróżnione odpowiedzi

• Administrator
Admin

Nick zbanowanego: KrychaMieczXD
Nick Administratora, który banował: xXOskar
Kiedy to się stało?: o 23:53
Opis sytuacji: Witam, dostałem bana za napisanie "admin (obraźliwe słowo)" na msg do kolegi.
image.png.11caa20b9f3c8f63ea8790cfa6e3214c.png
Przeczytałem regulamin i nie widzę, że administracja może ingerować w wiadomości prywatne graczy (może jedynie gdy wystąpi zgłoszenie odnośnie łamania regulaminu na msg), jeśli nie doczytałem i mi umknęło to, że administracja ma prawo dać bana gdy użytkownik "obrazi" administracje w wiadomości prywatnej, może ktoś dodać w odpowiedzi na te odwołanie. Nie wiem czy czy ban jest słuszny, czy nie. xXOskar parę sekund przed banem wziął mnie na rozmowę na ts na kanał administracyjny i powiedział mi parę zdań, mówił właśnie coś o tym banie, ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie co mi mówił i nie byłem w stanie wytłumaczyć się odrazu na kanale, bo biłem się z kolegą 1v1 i nagle zostałem przeniesiony, Fajnie jakby xXOskar wypowiedział się pod tym odwołaniem.
image.png.ace3bfbb2ae53ec560b490819cf55552.png

Nie wiem, czy te 2 słowa które napisałem mogły aż tak urazić administrację (sprowokować mogły, ale aż tak urazić na bana to nie wiem), jak rozmawiałem z administracją i kolegami na kanale "Pogadanki z administracją" na ts i niektórzy koledzy mówili te dwa słowa to administracja nic z tym nie robiła. Ja za napisanie tych dwóch słów W WIADOMOŚCI PRYWATNEJ na serwerze dostałem bana 😆.

Moim zdaniem powinno być upomnienie na przyszłość, że za takie coś też może być ban (bo chyba nigdzie nie jest to napisane) a nie od razu ban za takie coś.

image.png.37ff39e0cba206784ab192ff2e0ca706.png
Screen bana: 

image.png.70071d25481f206369a37e53d9d510bb.png

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 1

image.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Drogi graczu, zaczynacie jednym słowem przesadzać, można śmieszkować, ale wy szczególnie zaczynacie nas prowokować. Siedzicie na tym kanale TS3 i jeden spami, dostaje bana 30 minut a ty piszesz, że admin to...  Bez przesady. To, że piszcie na PW nie zwalnia was z przestrzegania regulaminu, my jako administracja nie wtrącamy się w PW graczy jeżeli robicie to między sobą i nie robicie tego specjalnie żeby nas prowokować. Jasno jest powiedziane, że mamy wgląd do prywatnych wiadomości ty to pisząc zrobiłeś to specjalnie żeby nas sprowokować i znieważyć za co dostałeś bana. Przekroczyłeś granice bo to było zwykłe chamstwo i arogancja, nikt ci nic nie zrobił żebyś pisał takie rzeczy, następnym razem przemyśl za nim coś napiszesz. Chcesz obrażać to rób to tak żeby nikt tego nie widział, pozdrawiam serdecznie 🙂

• Thinking 4

ogolnie za 10 minut jest nowy sklep w frotnajt musze wam powiedziec ai ten neutral bo jednoczesnie krycha obrazil administracje ale na pw wiec logicznie administracja nie powinna sie w to mieszac ale to tez taki kupa argument bo jak bede pisal z BarteQQQkkk_1912 na msg ze kogos zabilem w prawdziwym zyciu to raczej nie pominiecie tej sprawy tak o 🙄

• Superka 2

Z tego co wiem - jeżeli w wiadomości prywatnej do kogokolwiek z rangi ModChat+ obrazisz/znieważysz Administrację itd. to osoba, do której napisałeś ma obowiązek nadania Ci kary. Jeśli jednak zrobisz to samo w wiadomości prywatnej do zwykłego użytkownika, a on Cię nie zgłosi, to Administracja nie ma prawa nadania Ci kary.

Jeśli wiadomość, która pokazana jest na dowodzie zamieszczonym w odwołaniu była pisana do jakiegokolwiek administratora - jestem za odrzuceniem odwołania.

Jeśli jednak wiadomość ta była skierowana do zwykłego użytkownika, a on Cię nie zgłosił - jestem za zaakceptowaniem.

Edytowane przez McStasio
  • Superka 3

1111111.png.418803030ddeb9349fc821898ac1eeac.png

hajs.png.987aa270861b9ea88b808423bbf251a2.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Nie sądzę, żeby użytkownik zaczynający się na literkę K, a kończący risuniu go zreportował. Neutral z przewagą na zaakceptowanie.  @McStasio wyjaśnił powody

• Superka 2

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• Administrator
Admin
4 godziny temu, McStasio napisał:

Jeśli wiadomość, która pokazana jest na dowodzie zamieszczonym w odwołaniu była pisana do jakiegokolwiek administratora - jestem za odrzuceniem odwołania.

Jeśli jednak wiadomość ta była skierowana do zwykłego użytkownika, a on Cię nie zgłosił - jestem za zaakceptowaniem.

Lekko widać do kogo ta wiadomość była napisana, nie do administracji tylko do mojego kolegi. 

Użytkownik do którego to napisałem nie zgłosił mnie (dostałem od niego logi chatu), dostałem bana bo Oskar przeczytał tą wiadomość i powiedział że "może" dać mi bana za takie coś. Jeszcze na tamtej edycji od kogoś z administracji słyszałem, że administracja NIE MOŻE ingerować w wiadomości prywatne (oczywiście może, jeżeli wystąpi zgłoszenie od tego użytkownika do której kierowaliśmy wiadomość a on uzna ją za złamanie regulaminu).

Zgadzam się z wypowiedzią xXOskara, że mogliśmy przeszkadzać ale moim zdaniem za takie coś powinienem dostać upomnienie (słowne/tekstowe na msg) że takie coś też zalicza się pod bana jeśli jest na msg (Bo nigdzie nie jest to zapisane, że administracja może dać bana za takie coś!).

P.S. Nie które osoby z administracji po prostu z mojego bana miały beke

image.png.b83b37d9eda5460ac1fc814703ea0ce9.png

• Superka 2

image.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Czyli waszym zdaniem jak ktoś wkurzy się na Administracje i nas obraża specjalnie na /msg tylko po to żeby "uniknąć" kary jest w porządku?

Miałem już taką sytuacje, że dałem bana za obarazy administracji na /msg i osoba rozpatrująca skarge przyznała racje mi. Nie będziemy tolerować jak ktoś nas obraża na /msg i myśli, że może bo nie będzie za to konsekwencji gdyby tak było KAŻDY dosłownie każdy nas by obrażał do innych graczy na msg.

Co innego jest napisać krytykę a co innego specjalnie z kolegami dla "żartu" nas obrażać po i tak prowokowaniu nas i dyskusji na temat waszego spamu.

Edytowane przez oskar
  • Like 1
  • Thinking 2

Na neutral, ze względu na fakt, że wyzywanie Administracji na /msg nie jest jasno nigdzie określone i tak naprawdę zależy od tego, na którego admina trafisz, bo jeden będzie za to banować, a inny nie.

Ja rok temu ze swoją bandą psiapsiółek [*] praktycznie codziennie wyzywałyśmy nieszanownego therevq na /msg  i nigdy nie skończyło się to dla nas banem za obrazę Administracji. 

Doprecyzujcie to w regulaminie i po problemie 

• Superka 1
  • Like 2
  • Przytulas 3

po dluzszym rozpatrzeniu imo na nie 

szczerze nie zdziwie sie jak chlopaki polecicie kiedys z bl za wasze zachowanie kazdy tak konczy

za bardzo powolujecie sie na regulamin mimo ze robicie zle i o tym wiecie wykorzystywanie luk w regulaminie po to zeby zwyzywac administracje na /msg jest conajmniej dziecinne a oskar jako kidmod w takiej sytuacji mogl sobie pozwolic na zbanowanie cie i dobrze zrobil

slyszac jak bartek drze morde dzien w dzien na Krzycha mikrofonie sadze ze macie smutne zycie i dluzszy odpoczynek od RealCrafta wam by sie przydal

• Superka 1
  • Haha 1
  • Sad 2

@GazikBott idź może się przewietrzyć, bo takie głupoty gadasz, że jakiś zimny okład na czoło dobrze ci zrobi

Co do samej skargi, jestem bardziej na tak. Owszem, może nie jest to w porządku pisać takie rzeczy na msg, ale ta opcja również jest od tego, żeby pisać między sobą bardziej prywatne rzeczy, a administracja raczej powinna liczyć się z tym, że nie każda wiadomość będzie usłana różami xd Kiedy ktoś zgłasza gracza, który pisze wulgarne/obraźliwe rzeczy do innego całkowicie gracza, a nie do osoby, która to zgłasza to powołujecie się na to, że tylko osoba, do której jest to kierowane może to zgłosić. Tutaj nie ma takiej sytuacji, więc taka samowolka jest nie na miejscu, ponieważ, jak już było pisane, można było np. pouczyć na czacie lub na /msg. Jak już mówiłem, sam fakt takiego pisania nie jest w porządku, ale bardziej nie w porządku jest wydawanie kar niezgodnie z regulaminem, ponieważ sami mówicie graczom, że tylko osoba, do której jakaś nieprzyjemna wiadomość została skierowana może to zgłosić. To, że coś wam się wydaje nie na miejscu nie znaczy, że możecie banować "tak o".

realcraft forum.png

Wysyłając te wiadomość do kolegi, moim zdaniem, chciałeś, aby oskar ją zobaczył. Nie jest to pierwsza taka sytuacja, stąd na Twoje konto została nałożona blokada, za obrazę oraz jednocześnie prowokację Administracji. Jeżeli chciałeś podzielić się swoją opinią z kolegą, a nie prowokować Administrację, mogłeś mu to powiedzieć przez ts3, skoro siedzieliście na jednym kanale. Odwołanie odrzucam.

• Superka 2
  • Wrr 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...