Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

KrychaMieczXD

KrychaMieczXD

Wyróżnione odpowiedzi

• Administrator
Admin

Nick zbanowanego: KrychaMieczXD
Nick Administratora, który banował: agatkahihi
Kiedy to się stało?: dziś o 16:55
Opis sytuacji: Witam. Ja mogę napisać tylko tyle, że dostałem bana tak naprawdę za nic XDDD, bez sprawdzenia. Zostałem zgłoszony za "sigmę" bo ustawiłem sobie status gry (DLA BEKI) na discord, bo na moim prywatnym discordzie (profilu) tak naprawdę mogę robić co chcę. Tutaj dowód, że ustawiłem sobie taki customowy status gry na discord (video jest z przed trzech dni, czyli jak ustawiłem ten status, to odrazu nagrałem film): (1) Jak ustawiłem sobie status na discord - YouTube

Wszystkie osoby z discorda i tak wiedziały, że to jest dla żartu bo sami się pytali i widzieli, a ja sam na kanale voice chat pokazywałem, jak to zrobić. (udostępniłem ekran)
image.png.5ccb56bc40f446fd519ca3e4eb04712d.png

Jak zostałem zbanowany, to odrazu wszedłem na ts3 na dyżurkę do Pani @agatkahihi aby pokazać tylko nagranie (dowodzik na to, że po prostu ustawiłem taki status gry). Agatka zobaczyła oczywiście te nagranie i przyznała, że faktycznie ustawiłem tylko taki status.
Zamieszczę od  razu dowody, bo mogę zostać oskarżony o to, że faktycznie na niej grałem.
Jeśli grałbym na "sigmie", to wyśwetliłby się taki status:
image.png.70e74e6704b7442b8fc28de222be096e.png - (ss osoby grającej na sigmie na innym serwerze) 

Sigma posiada zweryfikowany status gry, i tak oto się wyświetla na discord.

Jeśli grałbym faktycznie na "Sigmie" i zostałbym sprawdzony to musiałbym się przyznać, albo jakbym był sprawdzany to bym dostał bana za nią, ponieważ jak gra się np. na sigmie, to nie da się jej usunąć. Musiałbym wtedy wyjść z serwera aby usunąć co i tak zostałoby mi w logach komputera, że była włączana (Edytor Rejestru)

Jeśli to są niewystarczające dowody na moją niewinność, to polecam sprawdzić mnie. Jeśli zostałbym sprawdzony a "miałbym" sigmę i zostałaby usunięta, to w logach wszystko byłoby napisane. Mógłbym też zrestartować komputer, ale oczywiście administracja zobaczyłaby, że po prostu mam czysty komputer bez żadnych plików (a powinienem mieć), (W edytorze rejestru też usunęłoby się, że grałem w minecraft).

Chciałbym dodać też, że ten serwer discord nie jest officialnym serwerem discord realcraft. Realcraft nawet nie ma serwera discord więc wszystko z innych serwerów/komunikatorów (oprócz ts3 realcraft, minecraft i forum) nie bierze się pod uwagę. 

P.S.: Mój status gry zawsze mógł też zostać podrobiony w PhotoShop, co też trzeba wziąć pod uwagę 😄. (bo jakaś zdesperowana osoba też mogłaby się posunąć do takich rzeczy) 

Czekam na pozytywne jak i na negatywne komentarze pod tym odwołaniem.
Pozdrawiam.

P.S. v2: Została mi usunięta działka, na której w ramkach miałem główki za topki (mogły się usunąć) + usunęły mi się polubienia działki (moja ciężka praca) więc pozdrawiam. Zostało to usunięte za nic 🙂 

Screen bana:

image.png.75358a8fd41f1583f408b3b495d1b3ab.png

Edytowane przez KrychaMieczXD
// dodałem kolejne P.S., co straciłem
  • Superka 5

image.png

Nie no wy przechodzicie samych siebie xd dobrze rozumiem, że dostał bana w ogóle za coś, co nie jest związane z serwerem? jeśli oczywiście jest tak jak, krycha mówi (w co wierzę, jeśli tak nie jest to mb) to jest to chyba najśmieszniejszy i najbardziej niedorzeczny ban w ostatnim czasie na tym serwerze. oczywiście do zaakceptowania

• Superka 3

realcraft forum.png

Nie no to jest już jakaś przesada, agata powinna ponieść wreszcie jakieś konsekwencje za swoje czyny, bo to przechodzi ludzkie pojęcie co ta dziewucha wyprawia. Tak jak Krycha napisał, ktoś mógł tego ss nawet podrobić, szkoda, ze administracja tak szybko nie traci rangi za podrobione ss XD

Za zaakceptowaniem

Edytowane przez bugajska26
  • Superka 3
  • Przytulas 2
  • Haha 3
  • Thinking 1

Ale przepraszam bardzo... kazdy kto widział opis krychy na dc badzo dobrze wiedział że to jest dla zartu bo on to nawet napisał pare razy, że to dla żaru i pokazał jak to się robi... A agatka powinna najpierw sprawdzić go zanim dała bana, bo jeśli na niej by grał to nie mógł by jej w czasie sprawdzania usunąć 

Oczywiscie jestem na TAK

• Superka 2

image.png.6b161203d2b8a85f8c8e17940199c53f.png

IDOL!image.png.aee8eb74a8e781b4c359ae817c9d3855.png

hmm każdy wiedział że to tylko żarty i przed daniem bana Agatka powinna go sprawdzić, a nie dawać bana tylko na podstawie ss, który nawet mógł być nie prawdziwy

reszta powodów wyżej

oczywiście za zaakceptowaniem

• Superka 2

• HeadAdmin
HeadAdmin

Nie no, jeżeli to, co @KrychaMieczXD napisał jest prawdą to jest tak żenujący popis ze strony administracji że hoho. Stronicie od discorda jak diabeł od wody święconej a tu nagle okazuje się że jeden ss z discorda, nieoficjalnego discorda graczy, może być przyczyną bana. Byłem w tym czasie na serwerze i się pytam dlaczego Krycha nie został wzięty na sprawdzanie ? Jak została potwiedzana autentyczność SS? Każdy może sobie  ustawić nick na discordzie jako KrychaMieczXD i wejść na sigme, ba, każdy jak Krycha wspomniał może sobie ustawić dowolną nazwę gry/aplikacji, która jest wyświetlana innym użytkownikom. Żyjemy w XXI wieku, ani discord ani ts nie są skomplikowanymi aplikacjami do użytkowania. Jeżeli były jakiekolwiek wątpliwości, a na pewno były, należało się wstrzymać, zastanowić, naradzić. Nie zastanowiło Was to dlaczego ktoś robi reporta ss-em z discorda a nie zajściem w grze? Może dlatego, że zajść w grze nie Krycha nie miał??? Swoją drogą gratuluje autorowi/autorce zgłoszenia. Jeżeli była to celowa próba wrobienia Krychy to Ci sie udało. Mam nadzieję, że administracja pokaże, że ma jaja (jak dostane za to % to trudno) i zostaniesz pocigąniety/a do odpowiedzialności.
Jestem na TAK.  Pozdrawiam i mam nadzieję że się dzisiaj nie roztopicie.

• Superka 2

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Oczywiście, że na tak XD, widać, że to jest podrobione, bo @nurz_ korzysta z tych samych statusów na discord i sobie ustawia, że gra w kalkulator, widać na ss jasno i wyraźnie, że nie jest to oryginalny status sigmy.

• Superka 2

HejKKa Wszystkim ❤️❤️

8C3C5B3C-A01E-497B-BA4E-C23A379E39AE.gif.3b7879bec9660a7c5db86a4ea46cdaea.gif

Oczywiście, że na tak powody u @AlixShuffle oraz innych wyżej.

• Superka 3

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

2 godziny temu, bugajska26 napisał:

Nie no to jest już jakaś przesada, agata powinna ponieść wreszcie jakieś konsekwencje za swoje czyny, bo to przechodzi ludzkie pojęcie co ta dziewucha wyprawia. Tak jak Krycha napisał, ktoś mógł tego ss nawet podrobić, szkoda, ze administracja tak szybko nie traci rangi za podrobione ss XD

Za zaakceptowaniem

Decyzja została poparta przez kilku Administratorów, Agata była dostępna i dlatego nadała karę. 

Dodatkowo z tego co mi wiadomo (przynajmniej kiedyś tak było) ranga smoderator może blokować użytkowników posiadając dowody (ss), a w tym przypadku @KrychaMieczXD raczej był świadomy tego, jakie może ponieść konsekwencje żartując w ten sposób. Jestem za ewentualnym ponownym sprawdzeniem Krychy.

Edytowane przez mordensoldier124
  • Superka 2
  • Like 1
  • Dislike 1

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

2 godziny temu, bugajska26 napisał:

Za zaakceptowaniem

Najlepiej byłoby gdyby osoby które nie znają się na rzeczy się nie wypowiadały i na pewno nie robiły tego w tak bezczelny sposób(XD!).

Po pierwsze nie nadałam blokady za jeden dowód bo byłam świadoma tego, że mógł on być podrobiony ale dostaliśmy ich dużo więcej, nawet członkowie administracji mający cię na discordzie potwierdzili autentyczność tego statusu. Po drugie to nawet nie była moja decyzja,  wykonałam to tylko i wyłącznie za zgodą i poleceniem zarządu więc obwinianie mnie w tej kwestii mija się z celem bo to nie była nawet moja decyzja.

A co do samego odwołania to po zobaczeniu filmiku i po usłyszeniu twojego wytłumaczenia na dyzurce jestem za skróceniem/zniesieniem kary bo jednak za cwaniakowanie ponosi się konsekwencje tym bardziej, że byłeś świadomy posiadania w znajomych na dscordzie graczy z naszego serwera.

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 1
  • Thinking 3

Nagle zaczęło was obchodzić co ktoś ma na komunikatorze innym niż ts? xd Jakoś do założenia serwerowego discorda wam nie jest śpieszno, ale gdy ktoś sobie robi co chce poza serwerem to nagle was to interesuje, jeśli tylko jest okazja do nadania kary. Wszystko to miało miejsce poza serwerem, a jak wiemy - tylko na serwerze obowiązuje regulamin, więc poza nim można sobie robić co się chce xd. To, że na discordzie ktoś ma znajomych/graczy z serwera nie jest argumentem na dawanie kar gdzie regulamin nie obowiązuje. Poza tym trochę nie na miejscu jest mówienie o cwaniakowaniu, skoro to jego prywatny discord, na którym może robić to, co mu się podoba xdd Nadal za zaakceptowaniem, ale pewnie i tak dostanę % za offtop

Edytowane przez themikishou
  • Superka 3
  • Like 4

realcraft forum.png

• Administrator
Admin
1 godzinę temu, agatkahihi napisał:

Po pierwsze nie nadałam blokady za jeden dowód bo byłam świadoma tego, że mógł on być podrobiony ale dostaliśmy ich dużo więcej, nawet członkowie administracji mający cię na discordzie potwierdzili autentyczność tego statusu

dobrze, ale tak jak napisałem, gdybym grał na "sigmie" wyświetlałby mi się inny status gry, wszyscy na tym serwerze discord wiedzieli, że to dla żartu (bo status moge mieć jaki chcę i napisałem, jak to zrobić i pokazałem) i celowo mnie osoby które nie lubią zgłosiły.
image.png.70e74e6704b7442b8fc28de222be096e.png 

Sigma posiada zweryfikowany status gry, i tak oto się wyświetla na discord.

Głupi nie jestem, jakbym używał "sigmy" (ale nawet jej nie mam) to ukryłbym po prostu ten status a nie jeszcze się nim chwalił, no X D.

1 godzinę temu, mordensoldier124 napisał:

Jestem za ewentualnym ponownym sprawdzeniem Krychy.

Tak jak morden napisał, mogę być jeszcze raz sprawdzony, jeżeli będę miał coś wyczyszczone to administracja to zobaczy tak jak pisałem wyżej:

4 godziny temu, KrychaMieczXD napisał:

Jeśli grałbym faktycznie na "Sigmie" i zostałbym sprawdzony to musiałbym się przyznać, albo jakbym był sprawdzany to bym dostał bana za nią, ponieważ jak gra się np. na sigmie, to nie da się jej usunąć. Musiałbym wtedy wyjść z serwera aby usunąć co i tak zostałoby mi w logach komputera, że była włączana (Edytor Rejestru)

i

4 godziny temu, KrychaMieczXD napisał:

Jeśli zostałbym sprawdzony a "miałbym" sigmę i zostałaby usunięta, to w logach wszystko byłoby napisane. Mógłbym też zrestartować komputer, ale oczywiście administracja zobaczyłaby, że po prostu mam czysty komputer bez żadnych plików (a powinienem mieć), (W edytorze rejestru też usunęłoby się, że grałem w minecraft).

A tutaj ss, są logi że używam mc i są inne aplikacje w logach
image.png.ef8cbabc9896d0619021fd25885f95fa.png

1 godzinę temu, agatkahihi napisał:

A co do samego odwołania to po zobaczeniu filmiku i po usłyszeniu twojego wytłumaczenia na dyzurce jestem za skróceniem/zniesieniem kary

Wtedy tobie na dyżurce (jakieś ok. 2min po banie) powiedziałem ci, żebyś mnie sprawdziła (jeśli miałbym sigme, ban by pozostał (słuszny byłby). Jeśli miałbym ją usuniętą to miałbym ją w logach). Powiedziałaś, że nie możesz sprawdzić i ci podałem anydeska i pokazałem te nagranie.

1 godzinę temu, mordensoldier124 napisał:

Dodatkowo z tego co mi wiadomo (przynajmniej kiedyś tak było) ranga smoderator może blokować użytkowników posiadając dowody (ss), a w tym przypadku @KrychaMieczXD raczej był świadomy tego, jakie może ponieść konsekwencje żartując w ten sposób

no tak, ale wszystko działo się na discord, na moim prywatnym profilu, a inne komunikatory niż ts3 realcraft i chat na minecraft nie są brane pod uwagę. (Jak grał jeszcze vteliz, to w moją stronę na discord voicechat użył groźbę dotyczącą życia realnego, jak zgłosiłem to, to dostałem odpowiedź od administracji i członka zarządu że inne komunikatory niż te co wyżej wymieniłem nie są brane pod uwagę (nie działo się to na serwerowym komunikatorze))

W każdej chwili mogę zostać ponownie sprawdzony, wszystkie logi jakich aplikacji używam są i nic nie zostało usunięte (bo nic nie usuwam)

P.S.:  ustawiłem customowy status gry do całej sytuacji: (bo się da)

image.png.b887dce0d4cb122cfe3da99213f5b4c1.png

Edytowane przez KrychaMieczXD
  • Superka 3

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...