Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Skróty komend na tabliczkach

Pldoge

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): PLdoge
Propozycja dotyczy (tytuł): Komendy na tabliczkach
Opis propozycji: Hej. Zastanawiałem się czy jest opcja aby na tabliczce można by było wpisać komendy typu ,,/warp s'' ../home'' czy ,,/warp stone'' Nie byłaby to pewnie opcja niezbędna ale myślę że postawienie tabliczki ,,/sklep'' przy zarabiarce  czy ,,/warp las'' przy magazynie z drewnem umiliłoby trochę granie. ,,/d h <nick znajomego> też by było przyjemniejsze w szczególności że niektórzy gracze mają nicki typu  _OremżadaWProszku331925_XD i wpisywanie tej zarazy to istna katorga. Jedyną komendę jaką bym tu ograniczył to ,,/pay <Nick gracza> <kwota>''  (przeciw wyłudzeniom) i ,,/sethome'' (niektórzy mają na /home ważne punkty na surowcowej i lepiej żeby nie wciskali tego przez przypadek)

• Dislike 1
  • Thinking 1

O ile rozumiem to po prostu chodzi o walnięcie w swoim magazynie tabliczki z /warp las i po kliknięciu jesteśmy przenoszeni na owy warp, tak?

Ile, ja się pytam ile zajmuje wklepanie dwóch wyrazów na  chat? już nie mówiąc o /p h 

O ile uważam, że to jest czyste lenistwo i bezsens. 

O tyle zgadzam się z tym :

4 godziny temu, Pldoge napisał:

,,/d h <nick znajomego> też by było przyjemniejsze w szczególności że niektórzy gracze mają nicki typu  _OremżadaWProszku331925_XD i wpisywanie tej zarazy to istna katorga.

Jeżeli wrzuciliby samo /p h nick znaj to na Tak, ale wszystko to raczej Neutral 😕

Wolf~

Edytowane przez _SireenWolf_
Oops...! Literówka!
  • Like 1

"Po prostu zwalmy na mnie,

jeden powód do załamania nic nie zmieni! ^^"

@mordensoldier124 Wszystko co zaproponowane na tym dziale jest do udoskonalenia rozgrywki czy z lenistwa. Po to jest /cobblex po tą są zamienniki że można wpisać /d h zamiast /dzialka dom. Na mój gust zależy to od tego czy wprowadzenie takiego czegoś byłoby czasochłonne albo skomplikowane. Jeśli wprowadzenie takiej opcji zajęłoby to kilkadziesiąt minut przed komputerem i nie obciążałoby serwera to czemu nie?

@ZOORtheKID Jasne.  Znajdą się tacy którzy nie skorzystali by z tego ani razu ale są też tacy którzy lubią mieć porządek na działce albo tacy którzy łamią sobie palce próbując wpisać głupi kod po 5 razy 🙂 

@_SireenWolf_Czy nie po to gramy żeby się odstresować czy odreagować po ciężkim dniu? 

Cytat

Ile, ja się pytam ile zajmuje wklepanie dwóch wyrazów na  chat? już nie mówiąc o /p h 

Nie chodzi tutaj o to że dużo czasu się wpisuje. Bardziej chodzi o wygodę. Często widzę na chacie że ktoś wpisuje kody bez ,,/'' i parę osób też ma odwrotnie.  Jeśli nie byłoby to za dużym obciążeniem dla serwerów czy programistów to jaki problem żeby wprowadzić takie małe udgodnienie?

@DetektywMonkZawsze się znajdzie osoba dla której taka mała rzecz jest zbawieniem 😉

16 minut temu, Pldoge napisał:

Często widzę na chacie że ktoś wpisuje kody bez ,,/'' i parę osób też ma odwrotnie.  Jeśli nie byłoby to za dużym obciążeniem dla serwerów czy programistów to jaki problem żeby wprowadzić takie małe udgodnienie?

Jeśli chodzi o komendę kod to bądźmy szczerzy, siedzenie na działce i czekanie na kliknięcie tabliczki, aby móc wpisać komendę zajmie nam 10 sekund dłużej xD. Pomijając już fakt, że chyba nie byłoby to możliwe, żeby otworzyć czat gracza i wkleić mu coś do edytora. Nadal nie uważam, żeby była potrzeba we wprowadzeniu czegoś takiego, nawet jeśli nie jest to skomplikowane.

• Like 1

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

11 godzin temu, Pldoge napisał:

Czy nie po to gramy żeby się odstresować czy odreagować po ciężkim dniu?

Nie wiem jak u ciebie, ale ja gram, żeby popisać z znajomymi z neta, których w realu nie mam. A odreagowywania? Co ma tabliczka z komendą do odreagowywania?

Reszta u @mordensoldier124, również uważam taki dodatek za zbędny

Wolf~

Edytowane przez _SireenWolf_
Oops...! Literówka!

"Po prostu zwalmy na mnie,

jeden powód do załamania nic nie zmieni! ^^"

Na nie. Dziwny pomysł wole wpisywać komendę ręcznie bo jest to szybsze. A jeśli takie tabliczki chciał*byś stawiać na działkach to można je łatwo zniszczyć więc w takim razie trzeba byłoby zablokować niszczenie tabliczek co jest też bezsensu reszta u mordena i siren powodów.

• Like 1
  • Przytulas 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Jak dla mnie na nie. Dziwny pomysł. I co mam mieć na działce całą część zawaloną tabliczkami i szukać tej jednej wśród kilkunastu albo kilkudziesięciu? Serio trudno mi to sobie wyobrazić. Więcej powodów i znajomych wyżej. Na nie🤨 

• Superka 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

• 3 tygodnie później...

Propozycja została odrzucona!

Propozycja naszym zdaniem nie jest potrzebna na serwerze. Jeśli chodzi o teleportację na warpy, to na spawnie znajdują się portale do najważniejszych lokacji. Z kolei inne komendy, jak /home, czy /p h <nick> mija się z celem, jakim jest funkcjonalność i ułatwienie rozgrywki. Naszym zdaniem o wiele wygodniejszym rozwiązaniem jest wpisanie /home zamiast teleportacji na działkę tylko po to, aby znaleźć na niej tabliczkę z tą komendą. Jeśli chodzi o nicki graczy, to tutaj też jest swego rodzaju rozwiązanie, a na pewno ułatwienie jeśli chodzi o skomplikowane nicki, typu "_OremżadaWProszku331925_XD" - komenda /dzialka dodany, która wyświetla nicki graczy, którzy dodali nas do swojej działki.

Edytowane przez mordensoldier124

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...