Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Blokada potki na niewidzialność

_Habla

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): _Habla
Propozycja dotyczy (tytuł): Blokada potki na niewidzialność 
Opis propozycji: Z góry proszę by osoby nie spędzające większości czasu na /warp s nie wypowiadały się ponieważ uznają ten pomysł za głupi i bezużyteczny. Dobrze mianowicie chodzi o potki na niewidzialność, pewnie pytasz a co Ci przeszkadza? Już tłumacze prosta sprawa. Na /warp s spędzam 80% czasu i jest to tak uciążliwe gdy chce zobaczyć czy ktoś jest w beczce a tu cyk typowy SERWEROWY ŻUL na niewidce knoka mnie i nie mogę nic z tym zrobi. Albo inna sytuacja załóżmy że, jestem po bitce z chłopem... Set zniszczony 0 pereł ostatnie 2 refile i 0 potek, wpisałem komendę /p h by dobrać potrzebne mi item do dalszej bitki a tu nagę nasze kochane żule na niewidkach uderzą Cie raz i znowu musisz czekać aż antylogout minie. Przez te 20s może się dużo stać. Rozumiem ludzie się boja wyjść bo mogą zostać zabici prze osoby z lepszymi itemami czaje. Ale co to za problem napisać "Hej siema słucham możesz mnie nie zabijać bo chce coś tam coś tam". Pomijając temat PVP, dziś w nocy cziluję sobie bombę na /warp s dropie sobie główki mobów itp. a tu cyk najdłuższa trutka strzał na banie i kończymy balet... Gdzie tu jest fun ktoś mi to może powiedzieć? Myślę że, osoby z topki pvp są tego samego zdania (nawet Ci z którymi się nie lubię). Tyle ode mnie proszę o POZYTYWNE rozpatrzenie mojej propozycji.
Dodatkowe SS'y: BRAK

• Superka 2
  • Dislike 1
  • Wow 1
  • Wrr 1

3 godziny temu, _Habla napisał:

Z góry proszę by osoby nie spędzające większości czasu na /warp s nie wypowiadały się ponieważ uznają ten pomysł za głupi i bezużyteczny.

@Klusek

Otrzymujesz 5% za OffTopic//mordensoldier124

Edytowane przez mordensoldier124
  • Dislike 1

oczywiscie za przyjeciem propozycji

np stoje sobie na /warp s chce sobie cofnąć np na dzialke i taki chłop na niewidce ktora ma iq na minusie postanowi aaa walnie mnie tylko po to zebym nie cofną lub patrze na beczke z góry i taka niewidka sobie mnie walnie zebym spadl

• Superka 1

Zrzut ekranu (31).png

oczywiscie na tak, wiele razy tak mialem

a ty klusek na jaki ch sie wypowiadasz skoro jest napisane:

27 minut temu, _Habla napisał:

Z góry proszę by osoby nie spędzające większości czasu na /warp s nie wypowiadały się ponieważ uznają ten pomysł za głupi i bezużyteczny.

• Superka 1

14 minut temu, _Habla napisał:

5 minut temu, ToNieJa123 napisał:

Wypowiadam, bo mogę. uważam, że pomysł jest bezużyteczny, podałem powód i tyle. Ja jakoś do waszego zdania nie dowalam się o byle co. I powód, że nie spędzam większości czasu na warp s który "uniemożliwia" mi wypowiedź pod propozycją jest po prostu głupi, bo skąd ty możesz wiedzieć ile czasu tam spędzam XD

Edytowane przez Klusek
  • Superka 1
  • Like 3
  • Haha 1
  • Wrr 2

3 godziny temu, _Habla napisał:

@Klusek v2 czytamy ze zrozumieniem tak? tak

Otrzymujesz 5% za OffTopic//mordensoldier124

• Superka 1
  • Dislike 1

1 minutę temu, _Habla napisał:

@Klusek v2 czytamy ze zrozumieniem tak? tak

Czytam, wiem i rozumiem o co ci chodzi, ale nie wiem w czym ci przeszkadza moje zdanie które przedstawiłem w sposób kulturalny, nie obrażając nikogo itd. itp.

• Superka 1
  • Wrr 2

11 minut temu, Klusek napisał:

uważam, że pomysł jest bezużyteczny,

jak w ten sposob ktos ma stracic itemki, tylko dlatego ze jakis glupek na niewidce cie uderzy to ja podziekuje
nie sadze zeby ten pomysl byl bezuzyteczny;P

edit: i nie wyjezdzaj z czyms typu: na pvp wychodzi sie na wlasna odpowiedzialnosc;p

niektore osoby robia tak specjalnie tylko zeby cie zdenerwowac

Edytowane przez ToNieJa123
  • Superka 2
  • Like 1

Habla, po co zrobiles te propozycje, skoro i tak rzucasz się na negatywne opinie ?

19 godzin temu, _Habla napisał:

Tgdy chce zobaczyć czy ktoś jest w beczce a tu cyk typowy SERWEROWY ŻUL na niewidce knoka mnie i nie mogę nic z tym zrobi. Albo inna sytuacja załóżmy że, jestem po bitce z chłopem... Set zniszczony 0 pereł ostatnie 2 refile i 0 potek, wpisałem komendę /p h by dobrać potrzebne mi item do dalszej bitki a tu nagę nasze kochane żule na niewidkach uderzą Cie raz i znowu musisz czekać aż antylogout minie.

To może pozwolić tylko osobom dobrym w pvp siedziec na warp s, myśląc twoim tokiem rozumowania. Bo chyba tylko to by cię uszczęśliwiło.

19 godzin temu, ToNieJa123 napisał:

jak w ten sposob ktos ma stracic itemki, tylko dlatego ze jakis glupek na niewidce cie uderzy to ja podziekuje
nie sadze zeby ten pomysl byl bezuzyteczny;P

edit: i nie wyjezdzaj z czyms typu: na pvp wychodzi sie na wlasna odpowiedzialnosc;p

niektore osoby robia tak specjalnie tylko zeby cie zdenerwowac

To po co tam lazisz ? jest rtp, a jak masz zbrojke z cierniami to ,,głupek na niewidce'' sam sie zabije

19 godzin temu, ToNieJa123 napisał:

Naprawdę ładne słownictwo, no po prostu brawo

2 godziny temu, brunek333 napisał:

Potka na niewidzialność jest poto aby z niej korzystać a nie że ma zostać zablokowana. Jestem na wielkie nie!

+1 

Na NIE !

Ps : + nadal pamietam tego twojego bana za obraze  i twoje beznadziejne odwołanie w ktorym wyzywales czipsa 

EDIT : No dobra, bardziej chodzilo mi o rtp, na beczkach to może być wyłączone, jeśli tak uprzykrza życie.

Edytowane przez Pusheenka
  • Superka 1
  • Wrr 1

Komputerek UwU

tenor.gif

19 godzin temu, _Habla napisał:

Okej, tak, wiem, że nie powinnam się wypowiadać bo owy napis mówi sam przez się, ale wypowiem, bo czemu by nie!

JA jestem na neutral z przewagą na tak, dlaczego?

Bo niewidka i klepa na niej to czyste świństwo, kolejne dlaczego?

A bo jest to niesprawiedliwe! Jedni wydają fortunę za zbrojki, żeby tylko mieć szanse, a drudzy zbierają seciki za darmo, bo se chodzą na niewidzie, takie to chyba nie w porządku, nie?

Ja rozumiem, potka jest po to, żeby korzystać, ale hej, wiele osób to drażni i denerwuje, można by było trochę to ograniczyć, nie blokując w 100% takiej opcji. Ja czasem chodzę na pvp dla beki i taki lamus na niewidce mnie goni, myślę sobie "no co za świni" a osoby spędzające na s więcej czasu napewno myślą podobnie

Wolf~

"Po prostu zwalmy na mnie,

jeden powód do załamania nic nie zmieni! ^^"

2 godziny temu, Pusheenka napisał:

To po co tam lazisz ? jest rtp, a jak masz zbrojke z cierniami to ,,głupek na niewidce'' sam sie zabije

Jak ty nie rozumiesz nawet co jest wyzej napisane

chodzi o to, ze jak idziesz sie bic za strefe pvp (NIE CHODZI O RTP, zreszta jakies tam teamy nie beda chodzic tylko i wylacznie na rtp po to zeby sie bic. rozumiem 1v1 ale nie cale teamyXD) i powiedzmy uda Ci sie zabic przeciwnika i zostaje ci 0 perelek, 0 koxow, 0 refow, 0 jakiegokolwiek ratunku (w sytuacji gdy ktos NAUMYSLNIE chce cie zabic(NAPISALEM TU O NIEWIDKACH)) chcesz przeteleportowac sie na swoja dzialke zeby sie "dobrac", zmienic seta itp. czas antylogouta to chyba 20sekund w tym czasie jakas niewidka moze cie uderzyc i podwaja twoj czas, ktory musisz poswiecic na czekanie na teleport. Niewidki robia to specjalnie tylko po to, zeby kogos zdenerwowac. 

A jesli nie mam zbroi z cierniami to co mam zrobic? poklaskac?

twoja wypowiedz totalnie nie ma sensu, widac ze w ogole nie zrozumialas tematu propozycji i w jakim celu zostala ona napisana.

2 godziny temu, Pusheenka napisał:

Naprawdę ładne słownictwo, no po prostu brawo

to w jaki sposob sie wypowiadam to tylko i wylacznie moja sprawa, swiadczy ona o mojej kulturze oraz wychowaniu (uzylem tutaj specjalne tego slowa, a jesli tobie to przeszkadza to nie musisz tego komentowac, nikt Cie o to nie prosil) 😜. mysle, ze ty nie jestes od oceny tego jak sie wyrazam pozdro

still na tak (moze nie calkowite zablokowanie tej potki, bo czasami jednak sie przydaje, ale uwazam, ze jakies rozwiazanie znajdzie wlasciciel wraz z zarzadem po ewentualnym, pozytywnym rozpatrzeniu propozycji)

Edytowane przez ToNieJa123
  • Dislike 1
  • Haha 1

-1

Naucz się grać typie.

Otrzymałeś 5% za negatywną ocenę podania/propozycji bez podania przyczyny.//agatkahihi

Edytowane przez agatkahihi
  • Dislike 1

2021-05-24_00.10.42.png

Na NIE  Nikogo nie obchodzi twój czas spędzany na /warp s ani twoje itemy utracone w beczce. PVP jest od tego by walczyć (tak, walka odbywa sie nawet wtedy gdy niewidka cie atakuje 🙂 ), jeżeli giniesz w beczce wrzucony przez niewidke to tylko i wyłącznie twoja wina. Wychodząc na /warp s powinieneś być świadom tego, że możesz w łatwy sposób stracić itemy. Niewidki na /warp s są wykorzystywane nie tylko do PVP więc nie powinny zostać zablokowane.

Edytowane przez Szymek507

Jestem na nie 

Spędzam też sporo czasu na warp s i też na niewidce sporo bo jak ogarniam itemki to wolę nie zginąć z nimi, a co do napisania do kogoś by nas nie zabijał no to nwm jak z twojej perspektywy, no ale to jest trochę niemożliwe, bo często zauważa się kogoś już blisko i napisanie do niego w ułamku sekundy często jest niemożliwe a też nie ma pewności, że ta osoba to uszanuje, że nwm poszedłeś np warp s tylko po liście czy coś. Jak dla mnie niewidki są potrzebne bo będziemy szczerzy jak ktoś chce cię zabić to cię zabiję nie ważne czy mu napiszesz czy nie. Ja będąc nawet na niewidce bardzo często spotykam ludzi, ale nie walczę z nimi bo nie mam w tym interesu. Dlatego polecam jak chcesz zwiedzać to na niewidce, a jak do pvp to bez jak tak ci lepiej. Wiele osób zdobywa itemki na niewidkach dla bezpieczeństwa, ale w razie czego i tak zawsze powinno się mieć miecz bo jednak da się sprawdzić czy ktoś obok nie stoi przez PPM. Albo opcją też jest nie chodzić zawsze samemu jak wiesz że jakieś mocniejsze itemki masz albo chować je do enderchesta i jego nosić na wyprawę.

Oczywiście rozumiem, że ludzie zabijają na niewidkach bo sama wiele razy tak zginęłam no, ale nie czepiam się bo to mój wybór był, że chodziłam normalnie skoro sama też mogłam być na niewidce.

1511088302_ezgif.com-gif-maker.gif

Jestem na tak

Wkurza to bardzo kiedy chce sie pozbierac cos w spokoju i nagle taka niewidka. Ja mysle ze uzywanie niewidki gdy chce sie bezpiecznie przedostac do dalszej czesci mapy, zeby nikt nie zabil czy cos w tym sylu, wtedy jest niewidka wskazana jak najbardziej, ale kiedy ktos idzie na niewidce na pvp denerwowac osoby ktore cos zbieraja lub poprostu poprzeszkadzac, to powinno byc zablokowane lub poprostu moznabyloby zglosic taka osobe i byl by ban na 2 dni jak w przypadku pulapek. Możnaby też ustawić ograniczenie, jak w przypadku redstone gdzie dopiero można go używać powyżej 10h przegranych na serwerze. Tak samo można dać limit np 20h przegranych godzin na serwerze, żeby używać potek zarówno rzucanych.

Edytowane przez Suzannea
  • Dislike 1

• 2 tygodnie później...

Propozycja została odrzucona!

Jako osoba, która przed dołączeniem do Administracji często chodziła na PvP muszę przyznać, że niewidzialni gracze często mnie zaczepiali, co czasami bywało męczące. Mimo wszystko razem z Właścicielem jesteśmy zdania, że mikstury niewidzialności między innymi po to właśnie powstały, a chcemy unikać blokowania funkcji gry, która w różnych sytuacjach jest bardzo przydatna. Jeśli właśnie wygraliśmy walkę z innym graczem, a nie posiadamy już żadnych jabłek, pereł, itd. to lepiej schować się gdziebądź, aby nikt nas nie znalazł. Jeśli znajdzie nas gracz z miksturą niewidzialności, to tym bardziej znajdzie nas gracz z najlepszymi przedmiotami i perełkami gotowymi na naszą ucieczkę. Tak jak wspomniała @katy, niektórzy używają mikstur niewidzialności, aby spokojnie zebrać jakieś przedmioty, bez obawy, że ktoś nas zabije. Bądźmy szczerzy - kto z topki PVP po przeczytaniu wiadomości "pls nie zabijaj ja chce iść dalej i zbierać itemy" stwierdzi, że w sumie to nie potrzebuje tych kilku punktów do rankingu i odpowie "Jasne, przechodź śmiało - brama otwarta!". Jeśli ktoś działałby w ten sposób to wydaje mi się, że miałby spooore problemy z wbijaniem topki PvP... Nie uznajemy też, że mikstury niewidzialności są czymś niesprawiedliwym. Fakt, niektórzy poświęcają czas na zbrojeniu się, zaklinaniu wszystkich elementów uzbrojenia na to, co najlepsze. Inni gracze natomiast wolą zdobyć przedmioty potrzebne do stworzenia statywu alchemicznego, butelek, po czym tworzą mikstury i wychodzą z nimi na PvP. Co w tym niesprawiedliwego? Różni gracze, różne metody na walkę. Na koniec - naszym zdaniem skrócenie czasu AntyLogout byłoby złym wyjściem i na dłuższą metę takie rozwiązanie spotkałoby się ze sporą krytyką, nawet od osób, które korzystałyby z tego ułatwienia i sami je proponowali. Załóżmy, że licznik AntyLogout zostałby skrócony do proponowanych 5 lub 10 sekund. W przypadku walki wystarczyłoby wtedy biegać dookoła mapy lub rzucać w losowe miejsca perełki przez taki krótki czas, a następnie cyk - magicznie znikamy z serwera i wracamy po jakimś czasie, gdy zagrożenia już nie będzie.

• Superka 1

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...