Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Ulepszenie serwera

GazikBott

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): GazikBott
- Propozycja dotyczy (tytuł): Ulepszenie serwera (wiele, by wymieniać może napiszę niżej i sami ogarniecie :D)
- Opis propozycji: Witam przychodzę z wielką propozycją, która może być rozwijana przez was, czyli graczy (Mam na myśli to, że możecie swoje propozycję do tego napisać niżej, jak i również podzielić się swoją opinią również napisać możecie co według was tu nie pasuję).

Pierwszą rzeczą jaką bym chciał zaprezentować to usunięcie niektórych cheatów z listy niedozwolonych modyfikacji, jak i dodanie niektórych a są, to : 

Do usunięcia :  Badlion Client - 1 powód : Client jest darmowy nie kosztuje nic może go pobrać każda osoba, która go nie używa, jest bardzo przydatny do pvp między innymi daje modyfikacje takie, jak: Perspective która daje możliwość zobaczenia wszystkiego wokół siebie tak, jak na F4, lecz bez obracania swej postaci, Można jednocześnie wgrać tam Optifine co daje nam wiele modyfikacji do PvP takich, jak np. w BlazingPacku, ale również posiada opcję Optifine. Mimo iż daje przewagę nad innymi nie powinnień zostać skreślony, iż jest normalny client, a ludzie którzy nie mają go nie powinni brać udziału w ogóle w PvP, jak dla mnie. Kolejną rzeczą jest to, że powiecie, że Badlion jest tylko na Premium, a więc tak, to jest wina Clienta, a tylko użytkownika który posługuje się piratowanym Minecraftem (crackowanym non-premium). Odraża to wiele osób między innymi mnie, który bardzo z chęcią gra na tym Cliencie, ale zawsze musi go odinstalować przed wbiciem na serwer RealCraft. To samo tyczy się Lunara itp.  Jeśli się to nie przyjmie proponuję zamienienie Badliona do sekcji Modyfikację wspomagające PvP lub Inne, iż nie jest to żaden CheatPack.

Do dodania :  LiquidBounce, CrystalWare do sekcji CheatPacki, Cheat Clients.

Macro w myszce np. Razer, Steelseries i każde inne macro (pod klikanie) w Przewodnikach do swojego sprzętu - Razer Synapse można tam ustawić Macro. 

Również polecam dodać podczas sprawdzania zapytać podejrzanego jaką posiada mysz i pobrać jej sterowniki łatwiej, mówiąc sprawdzić jaką ma mysz i, czy nie ma w niej Macro pod przycisk, bo takowe są 😉 .

Druga rzecz to zmniejszenie nacisku ze strony administracji.

Wydaje mi się, że Administracja, jak i Gracze przesadzają rozumiem, żeby karać Graczy za niestosowne zachowanie w kierunku administracji, lecz słowo ,,nie zesraj się" lub coś tego typu zazwyczaj gówniarskie gadki do administracji nie powinny być uważane za prowokację bez przesady, pisząc ,,nie zesraj się" żaden z nas nie ma na celu was sprowokować tylko pokazać jakim on to nie jest super kozakiem. Również kary za takie coś powinny być mniejsze uważam, że perm za zniewagę/obrazę/prowokacje, czy coś innego administracji nie jest na miejscu.

Odbieracie graczom między innymi mnie czas, który bym poświęcił na serwer za to, że uważacie się za jakichś wielkich, gdzie jesteście tylko administracją. Rozumiem czuć się urażonym, lecz nawet przy najmniejszym wyzwisku mówicie, jak to bardzo nie zostaliście urażeni. To takie, jak, by wam zabrali frytkę w McDonaldzie, ale robicie o to aferę.

Trzecia rzecz to nowy przywilej dla każdego, a dokładnie własny prefix za określoną kwotę.

Wydaje mi się, że fajnie, by było kupić za dużą kwotę powiedzmy 2kk - 5kk własny prefix. Możemy nazwać go, jak chcemy, lecz nie może być to wulgarne w żaden sposób.

(Swój prefix dałoby się zmienić raz na jakiś czas również, by dało się ustawić własny kolor dla tej rangi oprócz tych administracyjnych) .

(Dałoby się to zrobić tak, jak z /bogacz, tylko że zamiast /bogacz, by był /prefix lub /własnaranga).

Wiem, że to trochę wymagające i niestety wymagałoby dodać nowe podpunkty do regulaminu przez to, lecz rozwijanie serwera to chyba dobra rzecz :D.

Czwarta rzecz to pozwolenie graczom robić wojny magazynowe na czacie.

Nie muszę chyba tu za dużo pisać sam tytuł mówi sam za siebie.

Piąta rzecz to faworka dla gracza GazikBott .

Nie trzeba tu nic mówić faworka dla gluta, jak najbardziej obowiązkowa na serwerze (admin daj stak koksuf na start ede) .

a tak serio Piąta Rzecz to dość bardzo spora rzecz, której raczej nie przyjmecie, a dokładnie to Proximity Chat .

Nie wiem, jak to zrobić, lecz fajnie, by było porozumiewać się przez Minecrafta głosem przynajmniej dla mnie, lecz nie każdy musi to mieć ta rzecz, by była wyłącznie dla osób, które chcą to.  Ułatwiło to też, by wiele spraw.

To coś na przykład Tokovoip na tsie, tylko że to Minecraft a nie Gta, więc nie mam pojęcia, jak to zrobić, ale myślę, że po dłuższej analizie da się to zrobić.

Szósta rzecz to dawanie permisji danemu graczu na jakąś cześć działki np. ustawić cuboid na X  Y kratek i  tam dać permisję danemu graczu.

Mam na myśli, że takim czymś można zrobić hotel co jest dość fajne.

Jak i również mały kącik dla osoby, której nie ufamy za bardzo, ale chcemy mu dać szansę w postaci małego domku dla niego w danym miejscu na działce.

Mam jeszcze wiele pomysłów np. Nowa ranga / Dodanie do sklepu beacona / Zwiększenie procentów na główki o 0,1 - 0,4 % do każdej główki blablabla dobranoc 

a i wydaje mi sie ze odrzucicie to iz jest tu wiecej pomyslow ale mam to w tyłku napisze nową pozdro

Pozdrowienia do Wiezienia mimo ze sam w nim jestem 

- Dodatkowe SS'y: ym ten tego nie trzeba chyba ze do tych prefixow jak cos ktos poprosi to postaram sie ogarnac 

• Wow 1

Dobra przede wszystkim błagam cię nie pisz z tym białym tłem za literami...

Pierwsza rzecz; nie uważam że to jest fair w stosunku do ludzi, którzy nie grają na tym launcherze + bez powodu nie jest za liście niedozwolonych modyfikacji. 

44 minuty temu, GazikBott napisał:

między innymi daje modyfikacje takie, jak: Perspective która daje możliwość zobaczenia wszystkiego wokół siebie tak, jak na F4, lecz bez obracania swej postaci,

To akurat ciekawa podpowiedź dla osób, które mogą sprawdzać graczy.

45 minut temu, GazikBott napisał:

Macro w myszce np. Razer, Steelseries i każde inne macro (pod klikanie) w Przewodnikach do swojego sprzętu - Razer Synapse można tam ustawić Macro. 

Również polecam dodać podczas sprawdzania zapytać podejrzanego jaką posiada mysz i pobrać jej sterowniki łatwiej, mówiąc sprawdzić jaką ma mysz i, czy nie ma w niej Macro pod przycisk, bo takowe są 😉 

Zależy w jakim kontekście jest to napisane, jednak Gracz czy Administrator może uznać to za prowokację co będzie słuszne.

47 minut temu, GazikBott napisał:

nie zesraj się" lub coś tego typu zazwyczaj gówniarskie gadki do administracji nie powinny być uważane za prowokację bez przesady

Nie wiem czy potrzebne, i jak to nazwać? Podbogacz? Właśnie w tym rzecz, że Bogacz poziomu 1 to fajny próg i nie każdy sobie na niego pozwoli co jest wyróżnieniem.  

48 minut temu, GazikBott napisał:

Wydaje mi się, że fajnie, by było kupić za dużą kwotę powiedzmy 2kk - 5kk własny prefix.

Z takim podejściem to lepiej odpuścić sobie pisanie. Myślę, że TeamSpeam jak i kanały na nim albo prywatne serwery Graczy na Discordzie w zupełności wystarczą. 

50 minut temu, GazikBott napisał:

której raczej nie przyjmecie, a dokładnie to Proximity Chat .

Za dużo z tym zachodu, obawiam się że za bardzo by to obciążało. Poza tym cały sęk w tym że dodajesz do działki zaufane osoby i sobie z nimi grasz, a nie kogoś „na próbę”.

52 minuty temu, GazikBott napisał:

Szósta rzecz to dawanie permisji danemu graczu na jakąś cześć działki np. ustawić cuboid na X  Y kratek i  tam dać permisję danemu graczu.

Suma wynosi brak poparcia dla propozycji i odrzucenie. Wiele pomysłów jednak próbuj dalej!

• Superka 3

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Wszystko wyżej u Karolci. Popieram jedynie to z myszką choć i tak zaraz gracze skumają co jest 5 i będą kłamać. 

Ogarnij czcionkę bo raczej każdy używa ciemnego motywu 

do odrzucenia xddd

Edytowane przez Bulsky
  • Przytulas 1
  • Sad 1

3 minuty temu, karolajn_ napisał:

Nie wiem czy potrzebne, i jak to nazwać? Podbogacz? Właśnie w tym rzecz, że Bogacz poziomu 1 to fajny próg i nie każdy sobie na niego pozwoli co jest wyróżnieniem.  

Nie potrzebne lecz rozwija czat i nie żaden podbogacz tylko własny prefix 

9 minut temu, GazikBott napisał:

Nie potrzebne lecz rozwija czat i nie żaden podbogacz tylko własny prefix 

To jak niepotrzebne to po co? I nie rozwija a zaśmieca bardziej chat, który już ma dużo informacji + kolory i rangi... Więcej nie potrzeba. 

• Superka 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Jestem za przyjęciem propozycji 

Tak naprawdę wszystko napisane jest u @GazikBott ;]

Edytowane przez wizaard_

13.04.2021 :[[       31.05.2021 :((

unknown.png.fad9386ea787ffb024be7aeee2511ee5.pngobraz_2021-04-18_033530.png.a0ed36365d795ad49a82964eaf06c1a8.png

19 minut temu, michociaak napisał:

To chyba wina gracza, że nie ma MC premium? 

Jeżeli coś jest dostępne dla każdego gracza nie daje to żadnej przewagi

za zaakceptowaniem powody u @KKirito

//wszystkiego poza własnym prefixem

no misiu, ja zgubiłam email i hasło do premki i musze grac na launcherze więc...

Usuniecie Badliona to za odrzuceniem, widzialam, jak moi znajomi bawią się badlionem (ale nie tutaj [Właściwie to ich nawet nawet nie ma zarejstrowanych na serwie xD]) i wiem, dlaczego jest ona tam wpisana (Ale nie powiem hehe :3)

Wedlug mnie niedozwolone modyfikacje powinno się aktualizować częściej, ludzie są inteligentni i zawsze znajdą jakąś lukę w liście

Druga i trzecia rzecz to tak na neutral, ale w trzeciej to tak troszkę bardziej na nie

Czwarta rzecz to jak najbardziej na tak 😄

Piąta rzecz byłaby chyba zbyt trudna

Szósta rzecz to byłaby miłą opcją do tworzenia hoteli, tylko żeby była trochę platna, zeby nie bylo tak latwo 🙂 (zeby sam cuboid byl platny, a nie dodawanie do niego graczy)

Edytowane przez Pusheenka
  • Like 1

Komputerek UwU

tenor.gif

4 minuty temu, michociaak napisał:

no ale to nie zmienia faktu, że to problem gracza. Kto normalny gubi swój email + hasło? No chyba, że kupuje premke na jakichś niepotwierdzonych stronach to nie ma co się dziwić

No jak ktos robi se przerwę od mc na 2 lata to chyba ma prawo to zgubić. Utrzymuję swoje zdanie

• Like 2

Komputerek UwU

tenor.gif

6 godzin temu, michociaak napisał:

To chyba wina gracza, że nie ma MC premium? 

Jeżeli coś jest dostępne dla każdego gracza nie daje to żadnej przewagi

COXD chyba sam sb zaprzeczyles i nie wiem jak to sie ma do wypowiedzi ktora cytujesz

6 godzin temu, Pusheenka napisał:

zeby nie bylo tak latwo 🙂 (zeby sam cuboid byl platny, a nie dodawanie do niego graczy)

o popieram XD

6 godzin temu, michociaak napisał:

, że to problem gracza. Kto normalny gubi swój email + hasło?

każdy ma prawo zapomnic czy "zgubic" haslo, nie cwaniakuj byczku + nie kazdego moze byc stac wiec moze zasponsoruj kogos jak mowisz ze "to problem gracza" XD

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...