Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

wymiana itemkami

exe_maks

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): exe_maks
- Propozycja dotyczy (tytuł): wymiana itemów
- Opis propozycji: hej, chociaż mam bana ale i tak mam pomysł i chce sie nim podzielic. w tej wymianie chodzi oto , żeby można było dac itemek, a druga osoba mogła by albo dać jakiś  swój itemek, albo zapłacić.  fajne by było to dlatego, że jak ktoś nie ma hajsu , może się wymienić itemem . jak nie rozumiecie, bo wiem ze to możliwe XD to piszcie to postaram sie bardziej wytlumaczyć
- Dodatkowe SS'y: nie trzeba

Bez_tytuu.png

Jak dla mnie spoko pomysł, przyczyni się do ograniczenia liczby oszustw w handlu item za item. Widzę to mniej więcej tak:

Gui_plastic_chest.png.a62d673b7605d009c1885c6d4fb126b5.png

To mogło by być GUI wymiany itemy za itemy. Komende którą byśmy wpisywali to /wymianagui <gracz>, warunek jest taki, że obie osoby muszą wpisać tą komendę podając siebie nawzajem. Jeżeli któryś z graczy prowadzi już wymianę to wyświetli się stosowny komunikat na chacie (można by było tylko jedną na raz). Jeżeli gracze zrobią powyższy krok to pokaże im się to GUI gdzie będą mogli przeciągać itemki z EQ. Dla obu graczy odświeżanie itemków powinno działać real-time, żeby było widać na co się zgadzamy. Jeżeli obie strony byłyby zadowolone to muszą kliknąć zielonego "ptaszka" i dochodzi do wymiany. W przypadku, gdy któraś ze stron się nie zgadza to klika "X" i wymiana jest przerywana, a itemki trafiają z powrotem do EQ. Żeby uniknąć buga w postaci zamknięcia menu przez naciśnięcie "esc" to ograniczyć wymianę czasowo do 3 minut. Po tym czasie zostanie zamknięta między graczami z powodu braku reakcji (timeoutu), tak samo będzie działać na graczy, którzy wylogują się w trakcie trwania wymiany. W razie zamknięcia tego menu zawsze można do niego powrócić używając komendy /wymianagui - ona powinna otworzyć ten panel na nowo, jeżeli jest prowadzona jakaś wymiana. Ponadto po zatwierdzeniu wymiany przez gracza 1 gracz 2 nie będzie mógł nic zabrać/dodać z panelu u siebie.

• Superka 3

7 godzin temu, wigry napisał:

Jak dla mnie spoko pomysł, przyczyni się do ograniczenia liczby oszustw w handlu item za item. Widzę to mniej więcej tak:

Gui_plastic_chest.png.a62d673b7605d009c1885c6d4fb126b5.png

To mogło by być GUI wymiany itemy za itemy. Komende którą byśmy wpisywali to /wymianagui <gracz>, warunek jest taki, że obie osoby muszą wpisać tą komendę podając siebie nawzajem. Jeżeli któryś z graczy prowadzi już wymianę to wyświetli się stosowny komunikat na chacie (można by było tylko jedną na raz). Jeżeli gracze zrobią powyższy krok to pokaże im się to GUI gdzie będą mogli przeciągać itemki z EQ. Dla obu graczy odświeżanie itemków powinno działać real-time, żeby było widać na co się zgadzamy. Jeżeli obie strony byłyby zadowolone to muszą kliknąć zielonego "ptaszka" i dochodzi do wymiany. W przypadku, gdy któraś ze stron się nie zgadza to klika "X" i wymiana jest przerywana, a itemki trafiają z powrotem do EQ. Żeby uniknąć buga w postaci zamknięcia menu przez naciśnięcie "esc" to ograniczyć wymianę czasowo do 3 minut. Po tym czasie zostanie zamknięta między graczami z powodu braku reakcji (timeoutu), tak samo będzie działać na graczy, którzy wylogują się w trakcie trwania wymiany. W razie zamknięcia tego menu zawsze można do niego powrócić używając komendy /wymianagui - ona powinna otworzyć ten panel na nowo, jeżeli jest prowadzona jakaś wymiana. Ponadto po zatwierdzeniu wymiany przez gracza 1 gracz 2 nie będzie mógł nic zabrać/dodać z panelu u siebie.

Za przyjęciem + byłoby fajnie dodać do takiego menu handlu opcję dodawania kasy 🙂

• Superka 2

Komputerek UwU

tenor.gif

15 godzin temu, karolajn_ napisał:

Pomysł fajny, ale czy potrzebny?

potrzebny, a jak najbardziej!!! jeżeli ktoś nie ma czym zapłacić, to niech da item. Taka komenda zminimalizuje odsetek kradzieży podczas handlu na serwerze, co każdy by chciał. jestem na tak powody napisał Wigry

• Superka 1
  • Like 1

W dniu 11.04.2021 o 22:26, karolajn_ napisał:

Pomysł fajny, ale czy potrzebny? Sama nie wiem co o tym sądzić. 
neutral 

Nie mogę edytować, ale zmieniam na tak jeżeli pomoże to zminimalizować oszustwa i nie obciąży serwera w jakikolwiek sposób!!

• Superka 2

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Neutral z przewagą na tak

Z jednej strony jest już opcja wymiany lecz tylko za pieniądze, a wymiana za itemek myślę że również byłaby fajną opcją i zminimalizowałaby oszustwa podczas handlu.

• Superka 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...