Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Dodanie zabezpieczenia na X-Ray

Wawrzus

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Wawrzus
- Propozycja dotyczy (tytuł): Zabezpieczenia na X-Ray'a
- Opis propozycji: Na serwerze jest bardzo dużo x-ray'owców. Gdy odpalisz x-raya to widzisz wszystko pod ziemią no i ogólnie wszystko. Pograłem sobie chwile na innym serwerze (jak jakiś administrator chce IP żeby oblukać zapraszam PV) i tam było takie zabezpieczenie, że jak odpalisz x-raya to wszystkie bloki zamieniają ci się w rudy diamentu, żelaza itp. Przy zniszczeniu jednego bloku kolejność się zmieniała i bloki zamieniały się w inne np. diament w złoto, węgiel w szmaragd. Zmniejszyło by to o wiele a nawet zlikwidowało by x-ray'owców. Liczę na porządne rozpatrzenie tej propozycji, bardzo ułatwiło by to administracji swoją pracę i mogli by się skupić na czymś innym. Pozdrowionka miłego dzionka
- Dodatkowe SS'y: Niepotrzebne 

• Superka 1

1 godzinę temu, Tede napisał:

zadziała tylko na xraya którego masz np w Aristosie lub Wurscie. wprowadzenie tego skryptu spowodowałoby to, że gracze przerzuciliby sie na texturepacki

na neutral

Tede, właśnie to zabezpieczenie działa również na texturepacki. Sam sprawdzałem więc ten no

Pytanie brzmi czy działa to w netherze? Tam głównie kierują się osoby z x-rayem, bo drop i tak jest z rud. 

Na razie neutral.

• Superka 2

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

11 godzin temu, karolajn_ napisał:

Pytanie brzmi czy działa to w netherze? Tam głównie kierują się osoby z x-rayem, bo drop i tak jest z rud. 

Na razie neutral.

Tak karolajn, również sprawdzałem nether oczywiście i działa tak samo jak w zwykłym świecie 

• Superka 2

Jestem na tak powody wyzej

• Superka 1

𝕛𝕖𝕫̇𝕖𝕝𝕚 𝕜𝕥𝕠𝕤́ 𝕞𝕒 𝕕𝕠 𝕔𝕚𝕖𝕓𝕚𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕓𝕝𝕖𝕞, 𝕟𝕚𝕖 𝕫𝕨𝕣𝕒𝕔𝕒𝕛 𝕟𝕒 𝕟𝕚𝕖𝕘𝕠 𝕦𝕨𝕒𝕘𝕚. 𝕡𝕣𝕠𝕤𝕥𝕖

@Wawrzus zapewne chodzi o ten plugin: https://www.spigotmc.org/resources/orebfuscator.82710/ Plugin jest dobry, mam go sprawdzonego, gdyby były problemy to mogę jakoś pomóc. Modyfikacja zmienia pakiety trafiające do użytkownika, tak żeby było widać losowe rudy i widać to tylko na X-Ray, TexturePackach (nie wpływa na fizyczny świat, to coś na zasadzie złudzenia) tylko, że jest jedno ale... obciąża serwer i to nawet sporo. Tutaj demko jak to wygląda u mnie na localhoście (przy jednej osobie):

obraz.png.63253d3d3795bd34b520784a28f48b69.png

W porównaniu do czystego craftbukkita 1.16.5 zużycie RAM wzrosło w szczytowych wartościach średnio o około 100-150mb na Win 10 oczywiście, a co w przypadku kilkuset graczy? No właśnie..., jak dużo map jest w ten sposób chronionych i jest na nich dużo graczy to nawet 8GB RAM może być troszkę za mało. Na linuxie wynik może się różnić na korzyść z tego powodu, że ma lepiej rozwiązany multithreading niż Windows.

Tutaj wielki test z Wurstem na 1.16.5:

obraz.thumb.png.0bee355e1d68f43f11dcafd9358bd676.png

Jak widać działa, na texture packach tak samo.

Ogromną zaletą tego pluginu jest możliwość konfiguracji dla konkretnej mapy. Załączę tutaj też jak to wygląda config:

obraz.thumb.png.ac5747506c4583ddd828dc95f66f9158.pngobraz.png.fd27e88d5c8f7e0536b0451854d0ba07.png

Można określić jakie bloki mają się wyświetlać, jakie ukrywać i to osobno dla każdego ze światów. Czyli w tym wypadku trzeba go włączyć dla netheru, a domyślna konfiguracja tego pluginu jest już zadowalająca. Jestem na neutral z przewagą na tak tylko z tego powodu, że nie znam parametrów tutejszej wirtualki, nie wiem co już jest zainstalowane, jaka wersja serwera MC i nie potrafię powiedzieć przez to jak bardzo będzie obciążony serwer, kiedy dużo graczy wejdzie do netheru. Najlepiej przetestować "na produkcji" przez 1 dzień i zobaczyć samemu co się dzieje. Pozdrawiam.

• Superka 2
  • Like 1

@wigrywiesz co, sprawdzałem to na serwerze na którym była podobna ilość graczy i nie było jakichś mega lagów czy coś. Oczywiście zdążyły się ale znikome no ale na rc to codzienność 😄. Wierze ze PWWP władował dużo RAM'u haha

@Wawrzus i po dograniu tego pluginu to by była już sieczka tutaj. Pomysł jest bardzo dobry, ale tego się obawiam, że serwer już nie podoła, bo to nie jest komenda, którą wpisujesz co jakiś czas, tylko coś co działa non stop kiedy wysyłany jest pakiet do klienta. Po drugie jak na tym serwerze, o którym wspomniałeś działało przy podobnej liczbie graczy, to nie znaczy, że ich maszyna miała takie same parametry jak nasza, a bardziej o to chodzi.

cos mi sie nie wydaje żeby działało to z paczkami zasobów:// @wigryalbo jestem głupi albo jest screen tylko z wursta, tutaj taki plugin ma sens ale wtedy gracze przerzucą sie na te textury, nie ma szans że to zadziała bo te paczki zasobów zmieniają tylko teksture na przeźroczystą, chyba że to zabezpieczenie na to też działa.

drugą sprawą jest to ze jak ktoś bedzie chciał wywalić serwer i wejdzie parenaście botów z xrayem to serwer bedzie przeciążony jak żuk z wieżą od czołgu. przed wprowadzeniem przydałoby się sprawdzić jak by sie serwer pod obciązeniem i w dodatku z tym skryptem zachowywał

@Tede działa z paczkami, ja znam ten plugin bardzo dobrze. Działa na każdego gracza, dla którego nie jest ustawiony bypass i jest na mapie, którą obejmuje plugin. Chyba się nie da tego obejść na kliencie, a przynajmniej nie znam sposobu. Życie hackerom utrudnisz bardzoooo 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...