Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Enchanting table/beacon

ZjemCie
Wiadomość dodana przez mordensoldier124,

Otrzymujesz 5% za niezastosowanie wzoru wątku. 

Wyróżnione odpowiedzi

Pomysł ma za zadanie zazębienie się ekonomii, w których są luki.

1. stół do enchantowania

Pomysł wygląda tak gdy używamy enchanting table to książki, które otaczają ten stół powinny sie niszczyć za pośrednistwem używania stołu aż zniknie jakaś półka albo całość z 18 półek.

Zastanawiacie się co to da?

Chodzi oto aby przez taki mechanizm gry zazębiła się ekonomia zdobywania skór produkcji papieru i potrzeba posiadania drewna. Na tą chwile po postawieniu stołu do enchantowania i 18 książek gracze praktycznie nie potrebują trzciny i skór i drewna 

2. beacon

jak otworzy się beacon to jest tam slot, w który trzeba włożyć surowiec aby wystartować z działaniem tego. Według mnie można by zrobić tak aby beacon za swoje działanie pobierał surowce, które sprawiają ze beacon działa na czas.  Przykład 1 żelazo, którego jest od groma dawałoby 10min działania  i tak dalej czy to złoto red stone czy lapis a nawet złoto czy diament albo szmaragd. Nawet można by wykorzystać węgiel, którego jest od groma i zbytnio niema gdzie go wykorzystać

Dzięki temu rozładowuja się gigantyczne ilości surowców, które gracze wydobywają w naturalny sposób bo są potrzebne do czegoś i jakby obniżyć wartość w /sklep to dało by ciekawe rezultaty ekonomii serwera.

Z poważaniem

ZjemCie

• Opiekun Forum
Opiekun

Jak dla mnie bezsensowna propozycja, imo tylko by to utrudniło rozgrywkę i zrobiło by się z tego większe P2W i nawet nie zastosowałeś się do wzoru i nie dodałeś tagów.

Do odrzucenia

Edit: Jeśli gracze mieliby tych itemów za dużo to mogą je zawsze sprzedać na swoich targach po niższych cenach, oni zarobią, a konsumenci pozyskają coś w niższej cenie. Oczywiście w dalszym ciągu do odrzucenia

Edytowane przez thomass

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

• Opiekun Forum
Opiekun
7 minut temu, ZjemCie napisał:

ciekawe gdzie tu widzisz P2W

No hm ciekawe komu by się chciało zbierać 30 minut skórę na książki by zenchantować jeden kilof, a w przypadku beacona to również nie wiem komu by się chciało chodzić co 10 czy tam 20 minut "doładowywać" beacona, już wystarczającym P2W jest możliwość zakupu rang VIP/SVIP, aby mieć różne przywileje, jak chociażby /kit vip i svip lub /warp vipkop, a i dodam jeszcze, że istnieje /warp vip umożliwiający dostęp do strefy VIP w której znajdują się stoły do enchantowania, no i co admini mają tam ciągle latać dodawać biblioteczki? Albo jeśli w tej strefie było by wyłączone niszczenie się tych biblioteczek to gracze korzystali by tylko z tamtych stołów. Rynek free enchantów znajdujących się na działkach graczy dla innych graczy również by upadł bo kto by chciał dodawać kolejne biblioteczki, więc pozyskiwanie enchantów było by bardzo utrudnione.

image.png

Takie coś daje zajęcie dla graczy. A ludzie co mają dodatkowe zajęcia na serwerze mniej się nudzą. A po dwa istnieje stak czyli 64 sztuki allbo  bloki surowcow ktore sa x9. Serwer by ustalił stawki w beaconie ja tylko dałem propozycje jakąś czasowo. tatmten stół można by usunąć poprostu 🙂  w strefie vip. Nie było by utrudnione bo ludzie  bawili by się w farmy krów. A to pobudza wyobraźnie u dzieci 🙂  i daje zajęcie im.  Bo zajęcie czymś ludzi co grają sprawia, że gracze dłużej grają i przyciąga ich do gry jak nowych graczy. Gram w MMO chyba dłużej niz ta gra ma lat i wiem że ekonomia serwera jest kluczowa. Bo jak się ma zapchane skrzynie bogactwem sprawia, że gracz kończy gre bo po 1-2 tygodniach staje się bogatym na serwerze.

Drobne rzeczy po sumowaniu stają się nazwą ekonomi serwera.   Ekonomia to zazębiające sie koło co sprawia, że zarobiona waluta gry ma ujście w czynnościach graczy i niweluje a nawet blokuje inflacje serwera bo gracze co maja po 40M monet to znak, że ekonomia serwera leży bo brakuje zazębiających sie rzeczy drobnych jak przykładowo takie mechaniki co przedstawiłem w pomyśle. Ludzie mają zapchane skrzynie itemami a to jest złe

Połączono posty//mordensoldier124

Edytowane przez mordensoldier124
  • Dislike 1

• Opiekun Forum
Opiekun
22 minuty temu, ZjemCie napisał:

tatmten stół można by usunąć poprostu 🙂  w strefie vip.

I co mają być w nim same krosna Twoim zdaniem? To w końcu jest strefa vip.

23 minuty temu, ZjemCie napisał:

Nie było by utrudnione bo ludzie  bawili by się w farmy krów. A to pobudza wyobraźnie u dzieci 🙂  i daje zajęcie im.

A pomyślałeś też o tym, że tu również grają osoby starsze? Którzy nieraz chcą po tryhardować? I nie chcę im się siedzieć 20 minut nad tymi krowami by mieć fajny miecz i iść na PVP? Również na serwerze znajduję się system stackowania zwierząt i takie zestackowane zwierzęta, trzeba oddzielić specjalnym jajkiem, oczywiście takie zwierzęta można zabić i ich drop będzie odpowiednio zwiększony, ale trzeba teraz szukać krowy, lub kupić od kogoś na targu, a to się wiąże niestety z kosztami.

26 minut temu, ZjemCie napisał:

Bo jak się ma zapchane skrzynie bogactwem sprawia, że gracz kończy gre bo po 1-2 tygodniach staje się bogatym na serwerze.

Dobrym wyznacznikiem bogactwa na serwerze jest /bogacz 🙂 

22 minuty temu, ZjemCie napisał:

Ludzie mają zapchane skrzynie itemami a to jest złe

Ja mam zapchane dwie podwójne skrzynie brukiem i mam rozumieć, że to jest złe? XDD

//admin plspls nie dawaj % ja tu tylko sytuacje wyjaśniłem, więcej już nie będę odpowiadać bo nie ma to sensu

image.png

Najlepiej krytykować to potraficie a dla was zmiany ekonomiczne to manipulowanie cenami na /sklep to lipa 😄  wes nie wplątuj minerału, którym jest bruk, bo mam wrażenie, że zaraz wyskoczysz z tym ze masz pełno dirta w skrzyniach. Najlepiej iść na pvp a tu dawało by przygotowanie do pvp  i to sie nazywa tym na co mowisz to nie jest playhardowanie a to ze trzeba byc przygotowanym do pvp to jest playhardowanie. a jak maja z tym problem to nie nadaja sie do gry mmo i niech ida w CS pograc tam beda padac i sie respic co 5sec a po 3min beda mieli itemy do pvp

Aha ja należe do grupy starszych na serwerze i wiele MMO widziałem i jeszcze nie widziałem gry takiej że bez przygotowania sie szło na pvp hahaahah. przykład jak się szło na siege to ludzie dniami sie przygotowywali aby raz na 2 tygodnie wystartować w oblężeniu zamku. Albo do pvp gdzie po 10 razy sie sprawdzało czy wszystko wziełem i co dorobić bo niestarczy. Na tym polega MMO a jak ktos nie lubi tego to poco gra na multi to lepiej niech singleplayer odpali 😄 dzięki takiemu czemuś gracze po 5-10 lat grają na serwerze jednym bo ekonomia działa chociaż, że nigdy restartu nie bylo. Jest pełno zajęcia. każda rzecz co robią ma pokrycie w ekonomii. Opłaca sie wszystko bo każda rzecz do czegoś służy i jest porzadana przez graczy. A nie zbieranie powiedzmy węgla i sie zastanawianie czy stworzyc do chomikowania kolejnej skrzyni węgla bo nie wiadomo poco ? jak dziennie poł staka mi starcza a robie po x10 stakow  bloków 😄

Mówisz, że są gracze co mało grają. A nawet niema opcji /szukaj porządanego itemku na targ i gracz chodzi jak głupi szukając czegoś. i to jest marnowanie czasu ludzi co mało grają. A nie propozycje co ja daje, które ubarwiają gre o nowe smaczki

Można przecież zrobić porównywalny system co ma kowadło, które sie zużywa i ja nie sugerowałem zeby po 1 użyciu stołu do enchantowania odrazu sie niszczyły książki. Od tego jest administracja i przede wszystkim wlaściciel serwera aby ustalić po ilu użyciach ma sie rozwalać. jest kowadło z którego można czerpać wzorce. Ja podałem pomysł a to też jest ważne a reszte można wybalansować. bo niema się czym chwalić, że jest 72800+ kont a tylko 400 osób srednio plus minus online. To znak, że mało rzeczy jest do robienia na serwerze plus ekonomia słaba. I zamiast krytykować trza dodawać nowe rzeczy na serwer i ulepszać ekonomie bo to klucz do zwiekszenia ilości graczy na serwerze. Lepiej mieć problemy takiego typu, że brakuje slotów na serwerze niż aby ludzie się wykruszali. Bo nowi gracze nie są nieskończonym źródłem. To tyle ode mnie.

Może właściciel serwera rozumie to co napisałem w tym topiku a nie ludzie co krytykować potrafią i nie mają wizji na poprawe tego co jest obecnie. Ja i tak jestem wygranym zwłaszcza jak zamkną ten topic bo ludzie widza co za słowa tu padły i jak słabo kreatywne myślenie leży. 

Połączono posty. //Giecio

1 godzinę temu, ZjemCie napisał:

A ludzie co mają dodatkowe zajęcia na serwerze mniej się nudzą.

1 godzinę temu, ZjemCie napisał:

Bo zajęcie czymś ludzi co grają sprawia, że gracze dłużej grają i przyciąga ich do gry jak nowych graczy.

Tutaj się zgodzę, bo gdy starsi gracze to opanują będą mieli więcej zajęć niż szybkie wymaxowanie autofarm czy inne takie😛 

Mimo wszystko ciekawe pomysły aczkolwiek po namyśleniu się chyba nie byłabym za wprowadzeniem tego w grę. Młodsi gracze nie opanowali by tego AŻ tak szybko o ile w ogóle i zniechęcałoby ich to do gry czy samego "enchantowania", nie mówiąc już o beaconie. To wszystko sprowadza się do zniechęcenia do gry, bo ciężko jest im nawet ulepszyć żelazny kilof do kopania na działce.

Jednak raczej w kierunku odrzucenia.

Edytowane przez karolajn_
  • Superka 2
  • Like 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

jest /pomoc na serwerze i pytanie graczy też istnieje. Nikt nie mówił, że gra jest prosta a co dopiero MMO. A jak gracze nie pytają innych co mogą zrobić aby lepiej grać to chyba karolajn_  jest cos nie tak. To ja jako starszy powinniem mieć problem z ogarnięciem gry bo mój mózg nie jest już jak gąbka w porownaniu z dzieckiem. Zawsze byli ci co nie ogarniaja ci co ogarniaja ci super pro i nieogary kompletne, którym można budowe kilofa tłumaczyć 15 razy a on i tak nie myśli.  Fajnie, że chociaż coś uznałaś za czymś dobrym. Minecraft już ma tyle patchy od producenta, że staje się  coraz bardziej złożona grą.

Fajnie, że coś  dostrzegasz. A  co to za gracz co ma problemy z podstawami gry 😄 i nie uczy się na błedach. Ja też byłem dzieckiem jak zaczynałem gre w mmo w Lineage 2 mając hmm 12 lat abym podstaw nie ogarniał po kilku tygodniach gry a jakiegoś super uber IQ niemam. Może dzisiejsza młodzież coraz mniej samodzielna jest i prostych rzeczy nie ogarnia. Jak miałem 7 lat to sam rowerem do szkoły jeździłem bo mi tata pokazał trase 2 razy i nie było zmiłuj. Gdzie mam uważać i tak dalej. 😄 to był rok 1997 🙂 tak samo z nauką na rowerze 😄 jak sie przewróciłem to mnie nikt po głowie nie głaskach tylko było twardo wsiadaj na rower i próbuj na trawniku tym razem 

Jak podasz wszystko na tacy dziecko wyrasta na księcia a dziewczynka na księżniczke i takiej osobie nie dogodzisz bo wiecznie podawane mieli na tacy wszystko. A gra ma uczyć myślenia a nie robić inwalide z człowieka. Ma utwardzać człowieka aby miał pracowitość w głowie i kreatywność

Połączono posty//mordensoldier124

Edytowane przez mordensoldier124

Nie zrozumiałam nic z tych wypowiedzi oprócz nicku karolajn i roku 1997 unless za odrzuceniem bo wydaję mi się że to sugeruje dodatkowe pluginy na serwerze które przy ilości 300-400 graczy zlagowałyby serwer jeszcze bardziej niż czasem to się zdarza. Może i pomysł fajny ale jak mają być z tego powodu lagi to nie dzięki XD

// edit 

bodajże też ale nie jestem pewna w liście propozycji na nie jest napisane że ceny w /sklep nie zostaną obniżone więc pzdr

Edytowane przez __Chanhee__
  • Like 1
  • Przytulas 2

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...