Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Norbicjusz

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Norbicjusz
Nick Administratora, który banował: oldmancats
Długość bana: 1 tydzień i 3 dni
Kiedy to się stało?: 26.03.2021, godz. 16:07
Opis sytuacji: Na /vw __Krzychu odbywało się wspólne "prześladowanie" Jipsyy - wszyscy ją biliśmy z łapek. Ja wziąłem wędkę i mechanizm jej rzucania ustawiłem pod klawiszem 'V". W W ten sposób zacząłem szybko rzucać wędką. Macro nie posiadam, a bana dostałem ponoć za niego. Nie sprawdzono mnie wcześniej ani nie przeprowadzono żadnej rozmowy poprzedzającej blokadę. Wobec tego proszę o jej usunięcie, ponieważ byłem w podobnej kwestii ostatnio sprawdzany przez @agatkahihico ona może potwierdzić i zaręczyć, że niedozwolonych modyfikacji nie posiadam a są to jedynie dozwolone chwyty klawiszowe.
Screen bana: https://imgur.com/a/eWHWfan

Edit: Specjalnie w wyniku zaistniałej sytuacji przewertowałem Taryfikator Kar i nie ma tam nic, co mogłoby podeprzeć przyznanego mi bana. Tym bardziej ubiegam się więc o ściągnięcie blokady oraz zwrócenie działki. Jak mówiłem, dwa dni wcześniej byłem sprawdzany - nic na mnie nie znaleziono. Moje działania były także opisane administracji. 

Edytowane przez Norbicjusz
Uzyskanie dodatkowych informacji w sprawie
  • Superka 4
  • Przytulas 1

Byłam cały czas obok na laptopie w tym samym pokoju, widziałam całą sytuację i poświadczyć mogę. 
Tak więc za zaakceptowaniem.

Moim zdaniem Norbi jest graczem, który raczej wspomaga innych i udziela pomocy gdy trzeba, oraz dobrze zna serwerowy regulamin więc raczej celowo by go nie łamał. 

Edytowane przez Marmoolada
  • Superka 1

norbicjusz jest uczciwym graczem i mysle, ze po sprawdzeniu go przez agatke nie zainstalowal potem zadnych citow, wiec jestem za zaakceptowaniem pzdr

Edytowane przez misiaczek
kd
  • Superka 1

ts.jpg

I feel train to you

Hej, moja wypowiedz niewiele może wnieść do całego odwołania jednak zostałam tu oznaczona więc czuję się zobligowana by się wypowiedzieć. Tak, sprawdzałam cię kilka dni temu(nie więcej niż tydzień) i nie znalazłam na twoim komputerze niedozwolonych modyfikacji czy sterowników do myszki. Jednak niestety nie zmienia to faktu, że w tym czasie mogłeś je pobrać, więc aktualnie wstrzymam się od opinii.

//edit

Godzinę temu, Norbicjusz napisał:

Edit: Specjalnie w wyniku zaistniałej sytuacji przewertowałem Taryfikator Kar i nie ma tam nic, co mogłoby podeprzeć przyznanego mi bana. Tym bardziej ubiegam się więc o ściągnięcie blokady oraz zwrócenie działki. Jak mówiłem, dwa dni wcześniej byłem sprawdzany - nic na mnie nie znaleziono. Moje działania były także opisane administracji. 

Tu się niestety mylisz i niezbyt dokładnie przestudiowałeś nasz taryfikator, na dole przytoczę fragment regulaminu o którym mówię

Spoiler

§13 Zgłaszanie Graczy, niedozwolone modyfikacje, kary

13.5 Lista niedozwolonych, jak i dozwolonych modyfikacji znajduje się na Forum.

13.8 Jeżeli Gracz posiada/korzysta z niedozwolonych modyfikacji otrzymuje blokadę czasową na
serwerze.
13.8.1 Dodatkową karą jest usunięcie działki, wyzerowanie konta.

13.10 Zarząd Serwera może bez sprawdzania zablokować Gracza, jeżeli ma pewność co do
popełnionego czynu.

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 4
  • Like 1

4 minuty temu, agatkahihi napisał:

Hej, moja wypowiedz niewiele może wnieść do całego odwołania jednak zostałam tu oznaczona więc czuję się zobligowana by się wypowiedzieć. Tak, sprawdzałam cię kilka dni temu(nie więcej niż tydzień) i nie znalazłam na twoim komputerze niedozwolonych modyfikacji czy sterowników do myszki. Jednak niestety nie zmienia to faktu, że w tym czasie mogłeś je pobrać, więc aktualnie wstrzymam się od opinii.

//edit

Tu się niestety mylisz i niezbyt dokładnie przestudiowałeś nasz taryfikator, na dole przytoczę fragment regulaminu o którym mówie

Ukryj zawartość

§13 Zgłaszanie Graczy, niedozwolone modyfikacje, kary

13.5 Lista niedozwolonych, jak i dozwolonych modyfikacji znajduje się na Forum.

13.8 Jeżeli Gracz posiada/korzysta z niedozwolonych modyfikacji otrzymuje blokadę czasową na
serwerze.
13.8.1 Dodatkową karą jest usunięcie działki, wyzerowanie konta.

13.10 Zarząd Serwera może bez sprawdzania zablokować Gracza, jeżeli ma pewność co do
popełnionego czynu.

Po pierwsze, jak oldmancats mogła mieć pewność co do wykonywanych przeze mnie działań jeżeli nie zdecydowała się na jakąkolwiek rozmowę ze mną, tudzież teleportowanie się i sprawdzenie co tak naprawdę robię (lub po prostu nie zostałem o tym poinformowany). Po drugie, w taryfikatorze mowa jest o niedozwolonych modyfikacjach jak sama piszesz - ja takowych nie posiadam, co można sprawdzić jeśli się tylko chce. Naprawdę nie mam nic do ukrycia, a ban został wręczony moim zdaniem bardzo mechanicznie. Niemniej, dziękuję za wypowiedź agatka. 

• Superka 1

24 minuty temu, arise napisał:

jestem na neutral ponieważ po banie wszedłeś na 2 mk które zbanowała @jipsyy

No w tej kwestii się nie zgodzę. Po rozmowie z Jipsyy okazuje się, że żadnych banów dzisiaj od niej Norbi nie otzrymał. Tymbardziej za mk.

• Superka 1

• Opiekun Forum
Opiekun

Za zaakceptowaniem, powody wyżej

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

Obserwowałam cię przez dobre co najmniej 5 minut, ponieważ wyskoczyłeś mi na antycheacie. 

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Tutaj są logi z komunikatów, które były tylko 5 z licznych komunikatów, które wyskakiwały mi akurat wtedy, kiedy zaczynałeś bić z ŁAPKI. W momentach kiedy biłeś z wędki nie było żadnego komunikatu. Wszystkie komunikaty które mi wyskoczyły w tamtym czasie również pokazywały podobne liczby. Żadnego laga wtedy też nie było, więc antycheat raczej się nie pomylił, inaczej liczby by nie były takie regularne jak i takie niskie. Puste hity było słychać wyraźnie, co potwierdziła również jipsyy, którą dla pewności się spytałam. Po tym jak się ją spytałam, czy ona też je słyszy, kontynuowałam obserwację i dałam bana, wtedy, kiedy byłam pewna, że te komunikaty nie są spowodowane żadnym lagiem i wyskakują dokładnie wtedy, kiedy ty biłeś łapką. 

• Like 1

giphy.gif

9 godzin temu, oldmancats napisał:

Obserwowałam cię przez dobre co najmniej 5 minut, ponieważ wyskoczyłeś mi na antycheacie. 

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Tutaj są logi z komunikatów, które były tylko 5 z licznych komunikatów, które wyskakiwały mi akurat wtedy, kiedy zaczynałeś bić z ŁAPKI. W momentach kiedy biłeś z wędki nie było żadnego komunikatu. Wszystkie komunikaty które mi wyskoczyły w tamtym czasie również pokazywały podobne liczby. Żadnego laga wtedy też nie było, więc antycheat raczej się nie pomylił, inaczej liczby by nie były takie regularne jak i takie niskie. Puste hity było słychać wyraźnie, co potwierdziła również jipsyy, którą dla pewności się spytałam. Po tym jak się ją spytałam, czy ona też je słyszy, kontynuowałam obserwację i dałam bana, wtedy, kiedy byłam pewna, że te komunikaty nie są spowodowane żadnym lagiem i wyskakują dokładnie wtedy, kiedy ty biłeś łapką. 

Otóż droga oldmancats. Ja nie mówię, że nikogo nie biłem. Tak robiłem to, ale bez niedozwolonych modyfikacji (powtórzę raz jeszcze - skrót klawiszowy, który mogę zaprezentować). Jak widać antycheat się pomylił i powinnaś to chyba wiedzieć jako administrator, że maszyny to nie ludzie i nie są doskonałe.

W dalszym ciągu nie miałaś żadnej pewności blokując mnie, czy to się dzieje za sprawą modyfikacji czy czego innego. Twoje wytłumaczenie sytuacji, jest według mnie trochę bezsensowne. Dałaś mi bana bardzo odruchowo i uważam, że niestety ale tym razem ja mam rację. Pozdrawiam.

Jak mówiłem do ukrycia nic nie mam, więc zrobiłem dla was specjalnie to co powinna zrobić administratorka, która mnie banowała.
Zapraszam, można sobie obejrzeć i wykształcić na podstawie tego właściwe wnioski. Niczego nie narzucam, ale chcę by każdy wiedział jak było.

Pzdr Norbi

[ps. na imgurze się nie zmieściło]

Filmik "ban"

Po dokładnym zweryfikowaniu zaistniałej jestem w stanie stwierdzić, że obie strony przedstawiają dobre argumenty. @oldmancats przy nadawaniu blokady, oprócz tego, że miała poparcie innej Administratorki wyświetlały się jej na chacie komunikaty wskazujące na to, że używasz wspomagaczy. Z drugiej strony, jest możliwość, że de facto przypisałeś uderzanie pod "v", stąd przyspieszona częstotliwość uderzeń. Z mojego punktu widzenia, tak kontrowersyjna sytuacja nie powinna skutkować usunięciem działki, czy też dziesięciodniowym banem, dlatego po rozpatrzeniu wszystkich możliwych rozwiązań zdecydowałem się skrócić Twoją karę do 5 dni oraz zwrócić Ci działkę.

• Superka 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...