Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Cześć!

oloo_

Wyróżnione odpowiedzi

Mod Forum

Hejka generalnie szykuje mi sie kilkudniowa przerwa od Mc i innych gierek, bo niestety zepsuł mi się komputer (wyłącza się i włącza w kółko nie wydając żadnego dźwięku) skonsultowałem się już z informatykiem i przyjedzie do mnie w sobotę i zobaczy co jest zgrane i jak na razie to myślę tylko o tym, że skończy się tylko na wymianie płyty głównej. Jak wiecie co może się dziać to napiszcie każda odpowiedź się liczy.

Pozdrawiam 2115!

Edytowane przez olo2115

• Opiekun Forum
Opiekun

I'm not informatik, ale trzymam kciuki, że wszystko się uda i będzie dobrze! Pzdr

Edytowane przez thomass
  • Superka 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

Mod Forum

Chłopie za tego 7 tysięcy dalem. Teraz właśnie go rozkręcam i kable zobaczę czy wszystko z nimi okej, a jeżeli to nie pomoże to czeka mnie BIOS 😞

A przed biosem jeszcze zadzwonię po jakiegoś informatyka i może on coś zadziała.

Pozdrawiam was serdecznie i dużo zdrówka życze!

2115

Odłącz wszystko co możliwe, tzn. dysk, ram, procek, karta graficzna (jak masz drugą zintegrowaną do płyty to przełącz się podczas diagnostyki na nią), peryferia i włącz go. Jak dalej nie wyda żadnego dźwięku i po chwili wyłączy się jak do tej pory to będziesz wiedział, że to płyta lub zasilacz. Dla pewności dołączasz kolejne urządzenia począwszy od procesora, włączasz, patrzysz czy coś się zmienia i dokładasz kolejne, np. RAM. Sprawdź w międzyczasie czy kondensatory na płycie Ci się nie wybrzuszyły, przykład:

Jak zdemontować ładowarkę Apple. Jak naprawić ładowarkę do telefonu

Jeżeli u Ciebie choć jeden tak wygląda to trzeba go przelutować najlepiej na taki sam (jak nie masz identycznego to musi być taka sama pojemność, ale może być z wyższym napięciem maksymalnym) i mieć nadzieję, że po złożeniu pyknie.

Warto też zresetować BIOS, wyjmij baterię nawet na parę minut dla pewności i włóż. To też może pomóc.

Jeżeli chcesz sprawdzić zasilacz to najprościej podmienić na inny, nawet słabszy. Jeżeli jednak nie masz drugiego to pozostaje tylko sprawdzanie multimetrem.

• Wow 1
  • Thinking 1

Mod Forum

o kurde skomplikowane ale dzięki ❤️

Chociaż chyba zadzwonię pierw do informatyka bo wiesz... Kaske od dzidziusia się dostało...

Mod Forum
12 godzin temu, Jaharis napisał:

A spróbowałeś go je znaczy uderzyć? U mnie zawsze działa XD

Jechnołem go parę razy nawet mocno to obudowę wygjołem ale nic nie pomogło.

Mod Forum

Chciałem wam podziękować!

Naprawiłem już komputer wymieniłem płytę główną, oraz zasilacz, lecz to nic nie dało. Rozkręciłem i złożyłem kompa ponownie i winowajcami okazały się kości RAM!!!

Dzięki że chcieliście pomóc kocham was!!!

Pozdrawiam i życzę wam duuuużo zdrówka.

2115

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...