Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

S4ggit4rius

S4ggit4rius

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: S4ggit4rius
Nick Administratora, który banował: d0mka_
Długość bana: 1 tydzień 3 dni
Kiedy to się stało?: 08.03.2021 około 12:15 w nocy
Opis sytuacji: Wykopywałem na działce stone pod ziemią, po czym serwer mnie wyrzucił z wiadomością że za szybko obracałem. Wróciłem na serwer i byłem "sprawdzany", chciałem zatrzymać podcast w tle i kliknąłem ALT + TAB, po czym dostałem bana za Cheaty [Logout]
Screen bana: 

2021-03-08 00_26_19-.png

Nie za bardzo rozumiem z tego co napisałeś, w którym momencie zostałeś wzięty na sprawdzanie, czy przed wyrzuceniem z servera czy zaraz jak wróciłeś na server. No bo coś ewidentnie w tym twoim opisie nie gra. Jestem na nie.

Kopałem Stone i mnie wyrzuciło z gry do ekranu wyboru serwera, powód był podany że "za szybko się obracam", chciałem wejść ponownie i byłem chyba w jakimś szklanym pomieszczeniu i na chacie pojawiła się wiadomość że jestem sprawdzany. Chciałem zatrzymać podcast w tle na YT więc kliknąłem Alt+Tab aby zmienić okno co mnie wyrzuciło z gry (?) i dostałem bana na ponad tydzień. 

3 minuty temu, S4ggit4rius napisał:

więc kliknąłem Alt+Tab aby zmienić okno co mnie wyrzuciło z gry (?) i dostałem bana na ponad tydzień

Masz jakiś dowód na to, że strimowałeś wtedy czy co ty tam robiłeś i przez to cię wyrzuciło z gry?

1 minutę temu, eryter22 napisał:

Masz jakiś dowód na to, że strimowałeś wtedy czy co ty tam robiłeś i przez to cię wyrzuciło z gry?

Streamowałem? Nie rozumiem za bardzo o co tu chodzi, po tym jak serwer stwierdził że za szybko się obracam zostałem wyrzucony z serwera przez "konsolę". Po ponownym wejściu byłem na serwerze jakieś 4 sekundy i nie zdążyłem nawet przeczytać co jest na tabliczkach przede mną. Nawet się nie zdążyłem zalogować. Wszedłbym na tego TS'a i spróbował sprawę wyjaśnić ale niestety zostałem wyrzucony 2 raz co poskutkowało banem 😕

Alt+Tab to nie jest kombinacja wywalająca z gry więc ja nie wiem co musiałeś kliknąć. Co do odwołania jestem na Nie powody Wyżej 

10 godzin temu, S4ggit4rius napisał:

Chciałem zatrzymać podcast w tle na YT więc kliknąłem Alt+Tab aby zmienić okno co mnie wyrzuciło z gry (?) i dostałem bana na ponad tydzień. 

Odkąd zostałem Profesorem, życie stało się piękniejsze.

❤️❤️❤️

2 godziny temu, GazikBott napisał:

Jeśli ktoś może potwierdzić, że za 'szybkie obracanie się' jest kick z konsoli, lub dasz screen z dowodem, że cię kickneło tooo może być to prawda.

czasem tak wyrzuca lecz tak troche bez dowodów więc jestem na nie

Nie wiem o co wam chodzi z tym że nie mam DOWODÓW XD Czy mam nagrywać 12 godzin jak kopie sobie stone i strzyge owce? Przez ostatnie kilka dni zarabiałem na działkę V1 a teraz nie wychodziłem spod działki bo chciałem do końca to wszystko wykopać. Konsola mnie wyrzuciła że z wiadomością że ZA SZYBKO SIĘ OBRACAM (może jakiś admin by potwierdził że tak jest? Bo widzę że to jakaś niesamowicie rzadka rzecz)

Wiem że ALT + TAB nie wyrzuca mnie z gry XD Ale jaki powód miałbym aby kłamać co do tego co się stało? To jest zeznanie podatkowe w firmie że chce kogoś oszukać? Kopałem sobie stone w wolnym czasie i dostałem bana za cheaty, nawet nie miałem kilku sekund żeby wejść na tego TS'a. Tak jak mówiłem wcześniej, po wejściu nawet nie zdążyłem się zalogować i zostałem ponownie wyrzucony do ekranu wyboru serwerów ale tym razem z wiadomością że "cheaty [logout]"

Oprócz tego screena który jest załączony nie mam żadnych DOWODÓW takich jak inne screeny czy nagrania zdarzenia. To się działo dosłownie w chwilę i szczerze mówiąc nawet nie myślałem żeby to nagrać albo zrobić screena. Nie wiem za bardzo co tu jeszcze mogę dopisać, rozumiem że gdyby to było na surowcowej i gdybym biegał po wodzie to ok, jest to niezbity dowód że coś kręcę, ale od 2 dni kopię (kopałem bo przecież wszystko już przepadło) tą działkę i no chyba już jej nie dokopię. 

• Sad 1

Dobra, widzę że po 24 godzinach żaden admin się nie odezwał (tylko zmienił temat) więc chyba nie ma co liczyć na jakąkolwiek pomoc. Może na nowej edycji nie dostanę bana za kopanie stone na własnej działce przez kilka dni bo do tej edycji już nie ma co wracać, jak wszystko stracone 😕

Obserwowałam Cię przez jakiś czas i stwierdziłam, że trzeba Cię sprawdzić. Rozpoczęłam sprawdzanie, a Ty wylogowałeś się tak szybko, że jestem w stanie uwierzyć, że zostałeś wyrzucony przez Konsolę (bo również przed sprawdzaniem Konsola Cię wyrzuciła, jeżeli dobrze pamiętam). Z mojej perspektywy tak to wyglądało. Jestem za ponownym sprawdzeniem.

2020-10-23_05_51_51.png.d56fc8d44015b317e09de56d9b2d0412.png

Godzinę temu, d0mka_ napisał:

Obserwowałam Cię przez jakiś czas i stwierdziłam, że trzeba Cię sprawdzić. Rozpoczęłam sprawdzanie, a Ty wylogowałeś się tak szybko, że jestem w stanie uwierzyć, że zostałeś wyrzucony przez Konsolę (bo również przed sprawdzaniem Konsola Cię wyrzuciła, jeżeli dobrze pamiętam). Z mojej perspektywy tak to wyglądało. Jestem za ponownym sprawdzeniem.

O, nareszcie ktoś widzi choć ziarenko prawdy w tym co mówię. Z chęcią oczyszczę się z zarzutów w najbliższym czasie

• Admin Forum
Admin Forum

Administracja zdecydowała, że można zdjąć blokadę!

Miłej gry!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...