Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

totti5050

Wigry_

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: wigry
Nick osoby oskarżonej: totti5050
Miejsce wydarzenia: nether, niedaleko spawu za żółta linią
Data i godzina wydarzenia: 24.02.2021 19:57 - 20:00
Opis sytuacji: Gracz zaproponował, że mi pokaże spawner blaze`ów. Wiedziałem, że były regenerowane fortece w netherze to mógł mówić prawdę, więc się zgodziłem. Poprowadził mnie za żółtą linie, wybudował pomost z kamienia, a ja szedłem za nim. Niedaleko krawędzi wysepki podkopał mnie i wpadłem do lawy. Ratowałem się dopływając do brzegu. Kiedy się wydostałem kopał jeszcze pode mną, żeby mnie dobić w tej lawie i zabrać rzeczy. Niestety udało mu się. O godzinie: 20:00 pisze na chacie do mnie: "dzięki za ity" - to już mówi wszystko, a o 20:08 pisze do wszystkich: "kto chce netherite chodźcie /warp nether", więc przypuszczam, że się z kimś podzielił łupem. Przy sobie miałem cenne rzeczy i też chciałbym to odzyskać, ale bardziej mi zależy na ukaraniu tego gracza (ukaranie na podstawie art. 12.3).
Dowody:  Jedyny sensowny dowód to logi (załącznik), nie zrobiłem screenshootów w czasie walki, ponieważ się broniłem. Screeny z miejsc po zdarzeniu: https://imgur.com/a/LOnKOzY

Jak dla mnie najlepszą karą by było usunięcie działki za takie coś, niech zaczyna od nowa skoro zbyt szybko chciał zostać "bogaty".

Pozdrawiam,

wigry

log_minecraft.txt

Edytowane przez mordensoldier124

Za odrzuceniem 

-na ss nie widać żeby kto kolwiek cię podkopywał

-logi są niedostępne 

-jedyne co widać to most z bruku 

+za podkopywanie na netherze nie może być usunięta działka, maksymalnie ban 4dni

Edytowane przez kamileq27

05.04.21r [*]

222.png

• Opiekun Forum
Opiekun

Do odrzucenia, powody u @kamileq27

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

31 minut temu, wigry napisał:

kamileq27, pobierz logi i poszukaj po graczu totti5050, z rozmowy jest jak byk, że mnie oscamował. SS nie są zrobione z walki, bo wtedy się broniłem.

Nie mam do tego uprawnień. 

Skoro nie masz ss to tak jakby skarga napisana bez dowodów, która powinna być odrzucona natychmiastowo🙃

05.04.21r [*]

222.png

SS to jedyne dowody które honorujecie? To chyba będę zawsze na włączonym video recorderze grał, żeby mieć dowód na każdą okazje jak Rudy z Blok Ekipy. Osoba mająca uprawnienia do logów serwerowych niech zgrepuje i porówna z tym co wkleiłem do weryfikacji autentyczności.

Konwersacja i czasy wg. mojego czasu lokalnego wycięte z logów:

• [19:57:07] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] chodz pokaze ci spanwer
  • [19:57:22] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] spawner czego?
  • [19:57:23] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] poczekaj tu
  • [19:57:27] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] blazeow
  • [19:57:36] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] no to moze byc
  • [19:57:50] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] ide juz
  • [19:57:58] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] kk
  • [20:00:13] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] dzieki za ity
  • [20:00:19] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] nie zyjesz jak cie spotkam
  • [20:08:10] [Render thread/INFO]: [CHAT] [SVip] totti5050: kto chce netherite chodźcie /warp nether

Zależy mi na tym żeby gość był ukarany, bo to SVip, a nie zwykły gracz - w takiej grupie NIE POWINNO mieć miejsca to zdarzenie.

8 godzin temu, wigry napisał:

SS to jedyne dowody które honorujecie? To chyba będę zawsze na włączonym video recorderze grał, żeby mieć dowód na każdą okazje jak Rudy z Blok Ekipy. Osoba mająca uprawnienia do logów serwerowych niech zgrepuje i porówna z tym co wkleiłem do weryfikacji autentyczności.

Konwersacja i czasy wg. mojego czasu lokalnego wycięte z logów:

• [19:57:07] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] chodz pokaze ci spanwer
  • [19:57:22] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] spawner czego?
  • [19:57:23] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] poczekaj tu
  • [19:57:27] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] blazeow
  • [19:57:36] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] no to moze byc
  • [19:57:50] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] ide juz
  • [19:57:58] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] kk
  • [20:00:13] [Render thread/INFO]: [CHAT] [totti5050 -> ja] dzieki za ity
  • [20:00:19] [Render thread/INFO]: [CHAT] [ja -> totti5050] nie zyjesz jak cie spotkam
  • [20:08:10] [Render thread/INFO]: [CHAT] [SVip] totti5050: kto chce netherite chodźcie /warp nether

Zależy mi na tym żeby gość był ukarany, bo to SVip, a nie zwykły gracz - w takiej grupie NIE POWINNO mieć miejsca to zdarzenie.

+dodatkowo banik dla ciebie za groźby 🙂

• Like 1

05.04.21r [*]

222.png

• Opiekun Forum
Opiekun
14 minut temu, kamileq27 napisał:

+dodatkowo banik dla ciebie za groźby 🙂

oczywiście jak najbardziej za groźby ban się należy

image.png

No ja jestem na neutral, rzeczywiście widziałam to, co pisał totti na globalnym i coś mi tu nie pasowało, ale wigry przesadziła z tą odzewką "nie żyjesz jak cię spotkam" poczekam, żeby ktoś z administracji się wypowiedział.

Komputerek UwU

tenor.gif

Według mnie dowody nie są wystarczające, chociaż rozumiem, że cięzko zareagować na czas i robić screeny kiedy ktoś ciebie podkopuje bo na myśli raczej mamy ucieczkę / walkę niż robienie zdjęć. W każdym razie jestem na nie i tak jak wyżej @kamileq27 tobie też należy się kara za gróźby.

Modczepki i spółka 💜

Ekipa.png.3ae9e0ea5b7465163e0bf8b314267714.png

40 minut temu, Pusheenka napisał:

No ja jestem na neutral, rzeczywiście widziałam to, co pisał totti na globalnym i coś mi tu nie pasowało, ale wigry przesadziła z tą odzewką "nie żyjesz jak cię spotkam" poczekam, żeby ktoś z administracji się wypowiedział.

Tutaj raczej chodziło o minecrafta, że się zemści, idk.

Logi są, chyba da radę sprawdzić ich autentyczność i jeśli faktycznie tak było to jestem za ukaraniem.

• Superka 2
  • Like 1

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

26 minut temu, wigry napisał:

kamileq27  chodziło o grę, a nie życie realne.

Jeżeli chodzi o SS`y to dokładnie to wyglądało tak jak opisała Jagoda150

mordensoldier124 Poproszę o sprawdzenie logów i ostateczną decyzję co robimy z delikwentem.

Logi raczej ci nic nie dadzą

Gdyż nie masz ss  , że gracz ten cię podkopuje

05.04.21r [*]

222.png

1 minutę temu, wigry napisał:

kamileq27 Ja wnioskowałem o ukaranie z artykułu 12.3, podkopywanie to sposób w jaki to zrobił.

12.3 Na serwerze zakazuje się oszukiwania w taki sposób, aby odebrać innemu Graczowi przedmioty bez jego zgody.

Wnioskowałeś oto , ale nie masz na to dowodów.

Ponadto chcesz odzyskac itemy/ na ss nie widać zebys miał coś cennego.

Podczas podkopywania mogłeś zrobić ss,gdy gracz totti to robił, bez tego masz małe szanse by ta skarga została zaakceptowana.

Tak samo jak ja mógłbym wstawić tylko logi i oskarżyć sie o podkopywanie bez ss,gdy to robisz

Pozdrawiam 🙂

05.04.21r [*]

222.png

kamileq27 Czytaj konwersację ze zrozumieniem i nie wyrywaj z kontekstu.

Cytat

Tak samo jak ja mógłbym wstawić tylko logi i oskarżyć sie o podkopywanie bez ss,gdy to robisz

Idąc takim tropem to SS też mogły nie być dowodem, bo byś powiedział, że sam mogłem skoczyć do tej lawy i wymagałbyś materiału video, żeby była "kawa na ławę". Nie wiem od kiedy logi to nie dowód. Dlatego poprosiłem o sprawdzenie logów osobę kompetentną i mająca do tego autoryzacje. I ma porównać to co ja wysłałem z tym co jest na serwerze w celu wykluczenia fałszerstwa! Ona nie ma sprawdzać tego na podstawie moich logów tylko ma zgrepować to co na serwie w tym przedziale czasowym i porównać, prościej się nie da Ci wytłumaczyć!

Cytat

Ponadto chcesz odzyskac itemy/ na ss nie widać zebys miał coś cennego.

Napisałem w pierwszym poście, że wystawiłem SS z miejsca PO ZDARZENIU - czyli jak nie miałem itemków.🤦‍♂️ Bardziej chodziło o coordy i ogólne ułatwienie wyobrażenia przebiegu akcji.

kochani wy moi, nie każdy ma cały czas włączone nagrywanie i nie da rady po prostu uchwycić takich zbrodni. ja jestem na neutral, bo logi wyglądają wiarygodnie, aczkolwiek tutaj musi się wypowiedzieć osoba oskarżana czyli @totti5050

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...