Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

AdamJokerek

AdamJokerek

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego:  AdamJokerek
Nick Administratora, który banował:  blurka_
Długość bana:  7dni
Kiedy to się stało?:  27.01.2021 o godzinie ok. 14:30

Opis sytuacji:  Siedze sobie na działce, reklamuje sklep, piszę z moją dziewczyną i nagle jestem po prostu sprawdzany. Oskarżono mnie o cheaty, ale nawet nie wiem jakie. Blurka kazała mi wejść na ts3 aby zostać sprawdzonym, ale spanikowałem i nawet nie wiedziałem jak się pobiera ts3 (bo nie miałem). I dostałem bana od blurki za "cheaty (brak współpracy)". Jeśli jest możliwość, to mogę teraz już wejść na ts3 bo przyjechał brat i mi pobrał ts3. Chciałbym wyjaśnić tą sprawę na ts3.
Screen bana: 

banv2.thumb.PNG.279d1d392dfc88816a7bc3a716036019.PNG

Miałeś 10 minut na pobranie teamspeaka.
Wklepałbyś szybko "Jak pobrać ts3" w Google i by Ci wyskoczyło. Nie podałeś żadnych logów czatu, gdzie było napisane, że nie umiesz pobrać. Teraz, po całym zajściu równie dobrze cheaty, historia przeglądania i historia pobierania mogły zostać usunięte, więc jak w 10 minut nie dałeś rady pobrać tsa, co jest rzeczywiście wystarczającym czasem, to ban jest zasłużony, chyba, że ja się mylę i próbowałeś się tłumaczyć na czacie.
Jeśli tak było, to wklej logi.
Jak na razie jestem za odrzuceniem.

Hej!
 To prawda, dostałeś ode mnie bana, ale dałam Ci naprawdę dużo czasu na pobranie Ts (18 minut) i po prostu nie mogłam dłużej czekać na to aż się tam w końcu zjawisz. Nie mogłam tego zrobić między innymi ze względu na to, że byłoby to niesprawiedliwe w stosunku do innych graczy, którzy mają tylko 10 minut aby się przyznać/ wejść na ts, równie dobrze mogłeś w tym czasie starać się ukryć/ usunąć modyfikacje na co niestety nie mogłam pozwolić. Po drugie, przez cały czas sprawdzania mówiłam, żebyś się nie stresował tylko na spokojnie pobierał ts, bo mi się nigdzie nie śpieszy i mam czas. Wspomniałam również, że mogę Ci wydłużyć czas maksymalnie do 15 minut, co i tak naciągnęłam Ci dalej. Przykro mi, ale w tym wypadku chyba nie jestem w stanie nic zrobić ;/

image.png

mrozi🥶

Ooo to skoro masz bana, to twoja dziewczyna weźmie rozwód z tobą za to, szansa dla mnie! To jest tylko i wyłącznie twoja wina, że dostałeś bana bo nie pobrałeś tsa i nie wbiłeś do blurci na kanał, mimo iż ona tak bardzo ładnie cię zapraszała i może byś miał kolejną dziewczynę, a tak to nie masz żadnej. Czas, który otrzymałeś na wbicie na ts3 znacznie przekraczał podstawowe 10 minut na pobranie, ale zamiast pobierać wolałeś się kłócić na czacie i za to dostałeś zasłużonego bana za brak współpracy. Na przyszłość radzę nie czitować i wszystko będzie w porządku. Jestem na nie.

• Thinking 1

• Administrator
Admin
3 minuty temu, blurka_ napisał:

Hej!
 To prawda, dostałeś ode mnie bana, ale dałam Ci naprawdę dużo czasu na pobranie Ts (18 minut) i po prostu nie mogłam dłużej czekać na to aż się tam w końcu zjawisz. Nie mogłam tego zrobić między innymi ze względu na to, że byłoby to niesprawiedliwe w stosunku do innych graczy, którzy mają tylko 10 minut aby się przyznać/ wejść na ts, równie dobrze mogłeś w tym czasie starać się ukryć/ usunąć modyfikacje na co niestety nie mogłam pozwolić. Po drugie, przez cały czas sprawdzania mówiłam, żebyś się nie stresował tylko na spokojnie pobierał ts, bo mi się nigdzie nie śpieszy i mam czas. Wspomniałam również, że mogę Ci wydłużyć czas maksymalnie do 15 minut, co i tak naciągnęłam Ci dalej. Przykro mi, ale w tym wypadku chyba nie jestem w stanie nic zrobić ;/

AdamJokerek spanikował, bo pierwszy raz był sprawdzany. Jestem jego bratem i on nie umie pobierać nic z neta (boi się). Pozatym dalej z AdamJokerek nie wiemy, za jakie cheaty był podejrzewany + gra na shiginima luncher i niema tam chyba funkcji, żeby pobrać cheaty (niewiem, nie znam się bo nigdy nie pobierałem/nie używałem cheatów) I co on zrobił, że był sprawdzany, jak cały czas siedział na działce i reklamował sklep. Pobrałem mu ts3 jakieś 30min temu i ts3 pobierał się ok. 10min (słaby internet). Jakbym był w domu to bym od razu  mu pomógł, ale byłem na wyjeździe. Imagine być na działce i zostać sprawdzany za cheaty 😄

image.png

4 minuty temu, eryter22 napisał:

Ooo to skoro masz bana, to twoja dziewczyna weźmie rozwód z tobą za to, szansa dla mnie! To jest tylko i wyłącznie twoja wina, że dostałeś bana bo nie pobrałeś tsa i nie wbiłeś do blurci na kanał, mimo iż ona tak bardzo ładnie cię zapraszała i może byś miał kolejną dziewczynę, a tak to nie masz żadnej. Czas, który otrzymałeś na wbicie na ts3 znacznie przekraczał podstawowe 10 minut na pobranie, ale zamiast pobierać wolałeś się kłócić na czacie i za to dostałeś zasłużonego bana za brak współpracy. Na przyszłość radzę nie czitować i wszystko będzie w porządku. Jestem na nie.

,,nie radzę czitować'' nawet nie mam cheatów, nie wiem jak się je ściąga. Jakich cheatów miałbym używać będąc na działce, reklamując sklep, pisząc z dziewczyną? xraya by pomógł mi znaleźć diaxy itp? przecież jest stone'arka i nie wiadomo gdzie mogą być diamenty itp. Dlaczego nie dostałem odpowiedzi o jakie cheaty jestem oskarżony? może o używanie flya mimo że svip i vip ma opcję używania flya. Nie mam cheatów, nie wiem o co zostałem oskarżony, kto mnie być może oskarżył.

• Administrator
Admin
3 minuty temu, eryter22 napisał:

Problem jest w tym, że dalej nie wiemy jakie cheaty niby on używał, tym bardziej na działce. +dla mnie ts3 jest bez sensu, pobrałem ts3 i nic nie wiem gdzie się rozmawia, gdzie wchodzi na kanały itd. Moim zdaniem powinien być też discord dla osób które nie mają ts3 (byłoby to rozwiązanie expresowe w sprawdzaniu, bo nie trzeba tam nic instalować, można gadać i udostępniać ekran bezproblemowo + jest łatwy do obsługi

image.png

38 minut temu, KrychaMieczXD napisał:

Imagine być na działce i zostać sprawdzany za cheaty

Równie dobrze mogłam to zgłoszenie dostać wcześniej i zareagować na nie dopiero potem. Co do strachu przed pobraniem ts- nie sądzę aby administracja kazała pobierać coś, co nie jest w stu procentach bezpieczne, więc nie powinno być tu problemu. ://

38 minut temu, KrychaMieczXD napisał:

ts3 pobierał się ok. 10min (słaby internet)

Czyli sam również zdążyłby to pobrać, bo dałam mu tych minut 18- a nie 10.

Cytat

ale on nie umie pobierać nic z neta, w tamtym momencie spanikował i nie wiedział co zrobić.

Kurczę, wystarczy wpisać 'TeamSpeak' w przeglądarkę, wejść w pierwszy link i pobrać, to naprawdę nie jest nic trudnego.

Cytat

Ts3 jest beznadziejny w obsłudze i wygląda beznajdziejnie jeżeli chodzi o grafikę. nawet gdybym zainstalował go, to bym się pogubił w trakcie.

Myślę, że wygląd aplikacji nie jest najważniejszą rzeczą w trakcie sprawdzania. Co do pogubienia się- od razu gdybyś wszedł na ts bym Cię przeniosła do siebie na kanał, sprawdziła i puściła wolno/wydała karę (w zależności od wyniku sprawdzania oczywiście). Wspominasz tutaj, że 'Nawet gdybym zainstalował go, to bym się pogubił' i tu mi się nasuwa pytanie, czy ty w ogóle próbowałeś go pobrać? Bo całe sprawdzanie zapewniałeś mnie, że pobierasz tego TeamSpeak'a, a teraz zaczynam mieć wątpliwości czy rzeczywiście tak było.

Cytat

Oferowałem discorda,  nie miałbym czasu na usuwanie cheatu bo od razu to zaproponowałem ale wolałaś ts3. pogubiłem się w tym. pierwszy raz coś pobierałem na laptopa. przepraszam że jestem technologicznie ujemny mózgowo

Komunikator głosowy który pomaga mi w sprawdzaniu nie jest moim kaprysem, po prostu nie mam możliwości sprawdzania przez discorda, dlatego ta opcja odpadła u mnie już na samym początku. W pełni rozumiem, że nie każdy posiada podstawowe informacje i umiejętności z zakresu informatyki, oczywiście nie czyni Cię to 'technologicznie ujemnym mózgowo'

Cytat

Dalej nie wiemy za jakie cheaty został oskarżony 

Mogę wejść na serwer i przekazać Ci nazwę modyfikacji, ale nieznajomość nazwy modyfikacji to dalej nie jest argument do tego, aby odwołanie akceptować.

Edytowane przez blurka_
  • Superka 2

image.png

mrozi🥶

• Administrator
Admin
Teraz, blurka_ napisał:

Równie dobrze mogłam to zgłoszenie dostać wcześniej i zareagować na nie dopiero potem. Co do strachu przed pobraniem ts- nie sądzę aby administracja kazała pobierać coś, co nie jest w stu procentach bezpieczne, więc nie powinno być tu problemu. ://

ale on nie umie pobierać nic z neta, w tamtym momencie spanikował i nie wiedział co zrobić. Jak byłby już kiedyś sprawdzany, to wiedziałby jak postąpić w takiej sytuacji. Dalej moja propozycja to zrobienie discorda serwerowego. Można byłoby szybko wejść, bo discorda nie trzeba pobierać i też ma funkcję do udostępniania ekranu.

image.png

19 minut temu, Hangetsu napisał:

Miałeś 10 minut na pobranie teamspeaka.
Wklepałbyś szybko "Jak pobrać ts3" w Google i by Ci wyskoczyło. Nie podałeś żadnych logów czatu, gdzie było napisane, że nie umiesz pobrać. Teraz, po całym zajściu równie dobrze cheaty, historia przeglądania i historia pobierania mogły zostać usunięte, więc jak w 10 minut nie dałeś rady pobrać tsa, co jest rzeczywiście wystarczającym czasem, to ban jest zasłużony, chyba, że ja się mylę i próbowałeś się tłumaczyć na czacie.
Jeśli tak było, to wklej logi.
Jak na razie jestem za odrzuceniem.

Ts3 jest beznadziejny w obsłudze i wygląda beznajdziejnie jeżeli chodzi o grafikę. nawet gdybym zainstalował go, to bym się pogubił w trakcie. Proponowałem discord od razu, nawet nie myślałem nad wytłumaczeniem. gdybym miał cheaty to bym się przyznał. byłaby mniejsza kara i bym to przeczekał. W momencie gdy nie mam cheatów, gdy nie wiem o co jestem sprawdzany, to powiedz mi mam potwierdzić że mam niedozwolone funkcje? jak mam to potwierdzić w momencie gdy ich nie mam + nie wiem o co jestem oskarżany. na pvp może coś zrobiłem? nie chodziłem na pvp od dawna, tylko dziś byłem ale by się z kolegą poklepać. Jakie mam cheaty? Dlaczego ts3? nie lepiej dc? lepsza grafika, darmowy na telefon a jak już bym miał rozmawiać to przez discord. 

• Administrator
Admin
4 minuty temu, blurka_ napisał:

oczywiście nie mam problemu do ciebie, ale dalej ja z AdamJokerek nie wiemy za jakie cheaty został oskarżony. Czy mogłabyś udostępnić nam tą informację? Jeśli nie tu, to na serwerze.  /msg KrychaMieczXD

image.png

1 minutę temu, AdamJokerek napisał:

Dlaczego ts3? nie lepiej dc? lepsza grafika, darmowy na telefon a jak już bym miał rozmawiać to przez discord. 

Teamspeak, ponieważ jest to sposób autoryzowany na serwerze. Jesteś rozliczany z tego, co by tam się działo. Wiem, że każdy z administratorów ma własny sposób na sprawdzanie, lecz nie wiem, czy mogą używać discorda, a jeśli mogą, to najwyraźniej taki sposób najbardziej pasował blurce. 

3 minuty temu, AdamJokerek napisał:

W momencie gdy nie mam cheatów, gdy nie wiem o co jestem sprawdzany, to powiedz mi mam potwierdzić że mam niedozwolone funkcje? jak mam to potwierdzić w momencie gdy ich nie mam + nie wiem o co jestem oskarżany. na pvp może coś zrobiłem? nie chodziłem na pvp od dawna, tylko dziś byłem ale by się z kolegą poklepać. Jakie mam cheaty? 

Z tego, co wiem, to nikt nie jest sprawdzany bez powodu. Ktoś najwyraźniej musiał Cię zgłosić, lub blurka latała za Tobą na vanishu, choć obstawiam tą pierwszą opcję bo trafiłeś do sprawdzarki z opóźnieniem. 

Nie wiem, jak reszta, ale ja dalej jestem na nie, choć nie dlatego, że Cię nie lubię. Po prostu do kupy się to nie klei, a z serwera Cię kojarzę i nie mamy przecież kosy.

31 minut temu, blurka_ napisał:

Kurczę, wystarczy wpisać 'TeamSpeak' w przeglądarkę, wejść w pierwszy link i pobrać, to naprawdę nie jest nic trudnego.

Myślę, że wygląd aplikacji nie jest najważniejszą rzeczą w trakcie sprawdzania. Co do pogubienia się- od razu gdybyś wszedł na ts bym Cię przeniosła do siebie na kanał, sprawdziła i puściła wolno/wydała karę (w zależności od wyniku sprawdzania oczywiście). Wspominasz tutaj, że 'Nawet gdybym zainstalował go, to bym się pogubił' i tu mi się nasuwa pytanie, czy ty w ogóle próbowałeś go pobrać? Bo całe sprawdzanie zapewniałeś mnie, że pobierasz tego TeamSpeak'a, a teraz zaczynam mieć wątpliwości czy rzeczywiście tak było.

Próbowałem go pobrać, kolega mi pomagał. Gdy wydawało mi się że pobieram odetchnąłem z ulgą ale się okazało że nie pobierałem ts3 tylko jakkolwiek to nie brzmi zapisywałem plik i ostatecznie źle to zrobiłem. Oferowałem discorda,  nie miałbym czasu na usuwanie cheatu bo od razu to zaproponowałem ale wolałaś ts3. pogubiłem się w tym. pierwszy raz coś pobierałem na laptopa. przepraszam że jestem technologicznie ujemny mózgowo. Dowiem się może o jakie cheaty byłem oskarżony? mógłbym potwierdzić że mam takie funkcje i bym miał mniejszą karę ale jak mam coś potwierdzić skoro tego nie mam? Kto mnie oskarżył? może ktoś kto mnie nie lubiał i chciał mnie przegonić i mieć lepsze statystyki typu wejscia na /vw czy polubienia?

Edytowane przez AdamJokerek

• Administrator
Admin
1 minutę temu, piechix333 napisał:

jestem za zdjęciem kary z gracza poniewaz mam z nim kontakt i mam przy nim dzialke i nigdy nie uzywal cheatów.on nawet nie wie jak zainstalowac optifine lub forga...

Dokładnie, tak btw. ja mu instalowałem optifine i również jestem za zdjęciem kary z gracza. Dalej nie wiemy za jakie cheaty został oskarżony 😉 

image.png

• Admin Forum
Admin Forum

Administracja zdecydowała, że można skrócić/zmienić blokadę!

Miłej gry!

• Superka 1
  • Przytulas 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...