Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

ArriveDerci

Jaharis

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: Jaharis1999
Nick osoby oskarżonej: ArriveDerci
Miejsce wydarzenia:  Serwer
Data i godzina wydarzenia:  11.01.2021 - 24.01.2021  godziny na screenach
Opis sytuacji: 

Zacznijmy może od samego początku. Gdy wróciłam po moim banie za niewinność 11.01.2021r.  napisał do mnie ArriveDerci z propozycją zrzucenia się na beacon. Oczywiście zgodziłam się i z dalszej rozmowy wynikało, że doda mnie do działki, co nigdy nie miało miejsca. 

1.1.thumb.PNG.6cb34d7dc04de58ce1d9e1917e08ed33.PNG

Jednakże następnego dnia stwierdziliśmy, że powiększę swoją działkę i przeniosę ją na miejsce obok, żebym mogła korzystać z beacona na swojej. 3.1.thumb.PNG.880b32de6ef260e756ab71dd22355cac.PNG

5.1.thumb.PNG.dd8adb135a248defd124d0b9b8b62de2.PNG

Tego samego dnia udało mi się zdobyć 45k punktów questowych, potrzebnych do wymiany na główke do withera, o czym od razy poinformowałam ArriveDerci oraz dałam mu wymienioną główkę. 

7.1.PNG.ab95f77cd844cf2bbba208228e178693.PNG

Następnego dnia ArriveDerci czekał aż powiększę działkę twierdząc, że  " beacon jest ustawiany pode mnie specjalnie " oraz, że " beze mnie by nie było tej latarni ". 

8.1.thumb.PNG.a20da65101e8511fd0f35d7f28fdfc5e.PNG

9.1.thumb.PNG.5537ef99e09492de474c55a4d49df6dd.PNG

Jeszcze tego samego wieczoru przeniosłam działkę i wszyscy byli zadowoleni. 

Aż do 24.01.2021r. ok.  godziny 17/18 ArriveDerci wraz z SarieAdvesken  przestawił beacon tak, aby nie obejmował mojej działki twierdząc, że mi się nie należy. 

Domyślam się, że powodem było usunięcie go z mojej działki, o czym nigdzie wcześniej nie było mowy. 

12.thumb.PNG.7ab9d5d27c63552aab664c56860fc98a.PNG

Podsumowując zostałam bez główki i beacona, który chyba jednak mi się należy. :)) 

I proszę o rozwiązanie tej sytuacji. 

Dowody:  wszystko wyżej 

Tylko niezbyt wiedziałam jak przedstawić, że beacon nie sięga mojej działki, więc dodaję coś takiego. 

2021-01-25_18_11.04_2.thumb.png.528a94317e4ceff3fdd142758d6d20f7.png

Między beaconem, a początkiem mojej działki są 52 kratki. Jak wiadomo efekt z beacona obejmuje 40 kratek. 

Edytowane przez Giecio
Usuwam tagi z tytułu i dodaje na forum
  • Like 1

AWWWWWWWWWWWWWWWWW.PNG.4b9d34aee3e5e760e3c8a72d917ae5d7.PNG

Zacznijmy od początku. Wyrzuciłaś ArriveDerci z działki, nie podając nawet powodu. Wcześniej nie pisałaś, że ci przeszkadza jego obecność na działce, a w pewnym momencie nagle ci zaczęło to przeszkadzać. Nie ukrywam, że dołożyłaś się do tej główki, jednak:
  • dołożyłaś tylko jedną główkę

• tylko ja i ArriveDerci ubiliśmy withera

• zażądałaś 3kk za główkę, mimo, że nawet beacon tyle nie kosztuje

Dodatkowo, zaczęłaś do mnie prywatnie (poza serwerem) wypisywać o to, że mamy ci go oddać żebyś mogła go postawić na swojej działce, co już w ogóle jest przykre, że posunęłaś się do czegoś takiego. Beacon mimo wszystko na działce stoi nadal. Śmieszne jest to, że na samym początku zdecydowałaś oddać główkę, a później zażądałaś śmieszną kwotę za tę główkę. Tak jak już Arrive napisał, skoro tobie zaczęło przeszkadzać, że Arrive jest dodany (warto dodać, że hajs z kopania był dzielony na 2 a on nic na twojej działce szkodliwego nie robił) to nam zaczęło przeszkadzać twoje cwaniactwo, przez co podjęliśmy taki krok a nie inny. Nawet jeśli dołożyłaś się do tej główki, to nadal nie oznacza, że możesz nam rozkazywać i mieć takie roszczeniowe nastawienie. To nie nam zaczęło coś przeszkadzać, tylko tobie - my nie mieliśmy jakiegokolwiek problemu, beacon stał, działka była wynajmowana i było super. Zmieniło się to, kiedy twoje nastawienie do Arrive się pogorszyło.

Edytowane przez SarieAdvesken
  • Superka 3
  • Like 1
  • Haha 1

Ale macie popieprzone relacje XD Dziękowanie za autofarmy czy jakieś inne itemy? W ogóle dawanie takiego je**nia o grę, żeby pisać aż tak długie posty? Ani mi się nie chce czytać waszych wypocin, arrive i sarie.

Jacha, jak coś to wiesz że u nas zawsze jesteś mile widziana ♥

Otrzymujesz 10% za używanie wulgaryzmów. //Giecio

Edytowane przez Giecio
  • Superka 3

Godzinę temu, ArriveDerci napisał:

Ginąłem przed 4 godziny z rzędu klikając tylko respawn i home żeby Sarie jak najszybciej wbił punkty włożyłem w to znacznie więcej wysiłku i pracy zarówno ja jak i mój kolega.

Co to wnosi co całej sytuacji?  Mogłeś znaleźć lepszy sposób na zdobywanie punktów. 

Ty kiedy podnosiłaś za darmo moich 18 autofarm też nie narzekała

Jasne, zaraz mogę Ci oddać  te farmy 1/1, które dostałam. 

tak naprawdę zostałem nie fajnie potraktowany

Przecież ja Cię tylko z działki usunęłam XDDD

zrobiłem jedną czynność tak jak ty zrobiłaś tylko jedną małą czynność prawda? mam na myśli /p usun

Naprawdę chcesz się kłócić o jedno usunięcie z działki? Chyba trochę dziecinne, nie sądzisz? 

Nigdy nikt nie powiedział że nasza współpraca będzie trwała wiecznie gdzie tak naprawdę sama ją zakończyłaś również bez mojej wiedzy sprzedawałaś to kopanie i w teorii mogłaś mi powiedzieć tak naprawdę wszystko to ile z tego zarobiłaś wiesz tylko ty i twój zeszycik i to czy faktycznie oddawałaś mi połowę tak jak było ustalane wie tylko twoje sumienie i twój zeszycik

Wszystko możesz sprawdzić na podstawie przelewów, które w każdej chwili mogę Ci udostępnić. 

Wartość wymaxowanych 18 autofarm jest równa 1260000 więc chyba nie masz na co narzekać i jesteśmy kwita.

Nie narzekałabym gdyby farmy od Ciebie były wymaxowane, ale jak już wspominałam, nie były. 

Imo odpowiedź bez sensu jak i cała ta sytuacja. 

58 minut temu, SarieAdvesken napisał:

Wyrzuciłaś ArriveDerci z działki, nie podając nawet powodu.

A gdzie było gdziekolwiek słowo o tym, że musi być dodany? 

Godzinę temu, SarieAdvesken napisał:

tylko ja i ArriveDerci ubiliśmy withera

To mogliście napisać, że potrzebujecie pomocy z jednym słabym witherem. 

Godzinę temu, SarieAdvesken napisał:

Nawet jeśli dołożyłaś się do tej główki, to nadal nie oznacza, że możesz nam rozkazywać

Ale ja nikomu nie mam zamiaru rozkazywać, chcę tylko sprawiedliwości. 

Serio, dalej ciągniesz to dziękowanie za farmy 1//1? XD Arrive, ja ci mogę je oddać w imieniu Jaharis w tym momencie XD My w 5 osób mamy wspólny magazyn, mamy sobie dziękować nawzajem za każdy przedmiot który bierzemy ze wspólnych skrzynek? 

Witam wszystkich. Po wnikliwej analizie tekstu napisanego wyżej który był bardzo długi i zmarnowałem na to trochę czasu co niesie za sobą dużo zmarnowanych pieniędzy i Arrive pewnie już ma 37kk ale pomińmy to :). Jestem za odrzuceniem skargi na ArriveDerci (nie będę się rozpisywał, ponieważ chłopaki @ArriveDerci @SarieAdveskennapisali wszystko dotyczące tej sprawy).  Dziękuje i liczę dużych kokosów na tym jakże wspaniałym serwerze z hiper super konsolą z NASA. 

• Superka 2

Argumenty argumentami, ale pisałeś, że dodasz ją do działki i razem będziecie kopać. Ona rzuciła wam główkę bo zaproponowaliście jej współpracę. Nic nie pisaliście, że masz być dodany do jej działki. Głowa czarnego szkieleta jest aktualnie warta 2-2.2kk. Z tego co przeczytałem ze strony Jaharis też wynikły jakieś nieporozumienia i umowa była niedoprecyzowana. Farmy może i podniosła, ale nie ustalaliście, że one będą zapłatą. Podajesz argumenty czytane między wierszami. Wytłumaczyć się można ze wszystkiego, a tutaj ewidentnie pokrzywdzoną osobą jest autorka posta nie ważne co pisała. . 1/3 beacona jest jej w dalszym ciągu. Wykorzystaliście ją żeby półdarmo dostać główkę. Nie wywiązaliście się z umowy. Za zaakceptowaniem i wydaniem odpowiedniej rekompensaty. 

Edytowane przez hallowen408
  • Superka 1

A czy to coś zmienia? Jahris została bez beacona i ekwiwalentu równowartości 1 główki. Wywalone co zrobiłeś z tym beaconem. Sytuacje trzeba rozwiązać nawet jak całość jest jedynym wielkim nieporozumieniem.

Podeślij ss gdzie anulowałeś to, że dodasz ją do działki. Bo z obecnych materiałów można wywnioskować, że umówiliście się na dodanie do działki i postawienie beacona w rogu działki.

Racja, że argumentami można wymieniać się w nieskończoność. Sprawę trzeba uprościć po prostu wy macie beacona, a ona nie ma tego za co zapłaciła głową

Edytowane przez hallowen408

@hallowen408nie wiem czy w ogóle przeczytałeś cokolwiek z naszej strony, ale napiszę to jeszcze raz i napiszę dodatkowo coś jeszcze
  • to nie my mieliśmy problem, gdyby nie cwaniackie zachowanie Jaharis oraz roszczeniowe nastawienie, beacon nadal by stał w tym miejscu gdzie był początkowo ustawiony
  • główka nie kosztuje 2kk, a na pewno nie wtedy, gdy robiliśmy beacona
  • przez pewien czas beacon stał tak jak należy, zmiany nastąpiły z powodu tego, co napisałem w pierwszym podpunkcie, dodatkowo Jaharis umieściła screena, gdzie beacon faktycznie stoi dalej, ale nie uwzględniła tego, że został on przeniesiony już po całej sytuacji a nie "bo tak"

Podsumowując, my z umowy się wywiązaliśmy, ale skoro Jaharis zaczęła być nie w porządku, to czemu my mielibyśmy pozwalać na takie zachowanie? Podjęliśmy taki krok, aby być jak najmniej stratni.

• Superka 1

Jestem za ukaraniem tych szkodliwych użytkowników.

1 godzinę temu, SarieAdvesken napisał:

Podsumowując, my z umowy się wywiązaliśmy, ale skoro Jaharis zaczęła być nie w porządku, to czemu my mielibyśmy pozwalać na takie zachowanie? Podjęliśmy taki krok, aby być jak najmniej stratni.

Załóżmy, że pożyczyłeś mi 10 tysięcy złotych, powiedziałem, że oddam - nagle, po tygodniu zrobiłeś coś co mi się nie spodobało, więc postanawiam, że nie oddam Ci Twoich pieniędzy, co zrobisz?

• Superka 2

@Kacperek2115 ale zdajesz sobie sprawę z tego, że to nie jest tak, że my zagarnęliśmy sobie tego beacona dla siebie? Umowa była obustronna, obie strony chciały profitu z takiej współpracy, więc to nie jest zasada "pożyczam, więc masz oddać" tylko "obie strony powinny być w porządku, bo podjęły współpracę". Jedna ze stron postanowiła, że zacznie mieć takie podejście a nie inne, więc z tego względu zmuszeni byliśmy do zawieszenia takiej współpracy 🙂 My nie uważamy, że beacon jest w 100% nasz, ale faktem jest to, że a) daliśmy na tego beacona więcej swojego wysiłku b) w żadnym momencie nie mieliśmy w planach ucinać ani zagarniać tego dla siebie, a postanowiliśmy zawiesić to z powodu zachowania Jaharis do nas obu.

• Superka 1

W dniu 25.01.2021 o 19:42, ArriveDerci napisał:

4. Nie wspomnę tutaj nawet o twoim spamowaniu mi na msg i o próbie prowokacji pewnie żeby do tej skargi dodać małej pikanterii na całe szczęście nie dałem się sprowokować i jestem z siebie dumny.

W to mało mi się chcę wierzyć ponieważ, bardzo szybko można Cię sprowokować. Sama Cię sprowokowałam napisaniem 2 zdań o takich samych treściach po czym dostałeś bana za obrażanie nie tylko mnie, a także innych graczy na msg.

Co do całej sytuacji, wydaję się być śmieszna i pisanie wypocin na siłę z obu stron.  Dziecinne zachowanie dorosłych ludzi, zamiast dogadać się jak na wasz wiek przystało robicie wielkie dramy,  @ArriveDerci postaraj zdobyć się tę główkę i oddać Jahariss i po problemie. 

Nie będę tutaj mówić kto ma rację a kto nie, bo nie było mnie przy tej sytuacji a oby dwie strony mają argumenty i własne podejście do wydarzeń. Neutral

• Superka 1
  • Wrr 1

tenor.gif.4f67f78cdbe6bf93cc536976a257ee2c.gif

W dniu 25.01.2021 o 19:42, ArriveDerci napisał:

głowy czarnego szkieleta na tej edycji sprzedają sie od 1kk do 1,5kk max znam się w tym temacie akurat na tej edycji sprzedałem 3 takie sztuki

Skoro miałeś 3 taki sztuki dlaczego nie oddałeś mi mojej i nie zakończyłeś tej powiedzmy współpracy? 

21 godzin temu, ArriveDerci napisał:

skarga jest o przestawienie beacona z prawej strony działki na lewą śmieszna sytuacja i mam lepsze rzeczy do roboty niż kłócić się o tak pozbawioną sensu rzecz w kwadratowej gierce 7+ 

Masz lepsze rzeczy do roboty? Dlatego zabierasz mi beacon, który jest w 33% mój tylko dlatego, że usunęłam Cię z działki, na której i tak  praktycznie nic nie robiłeś? 

17 godzin temu, SarieAdvesken napisał:

w żadnym momencie nie mieliśmy w planach ucinać ani zagarniać tego dla siebie,

To dlaczego właśnie to robicie? 

56 minut temu, Jaharis napisał:

To dlaczego właśnie to robicie? 

Zdecydowaliśmy się na przesunięcie beacona, ponieważ zachowałaś się nie w porządku a my nie mamy zamiaru dawać sobą pomiatać. Jeśli nie miałabyś takiego roszczeniowego podejścia oraz nie wymuszała na mnie oddania tobie beacona, wszystko byłoby tak jak było na początku. Tak jak mówiłem - to nie my zaczęliśmy, ale skoro tak już zrobiłaś to my nie będziemy siedzieć bezczynnie.

15 godzin temu, Aurelia0 napisał:

W to mało mi się chcę wierzyć ponieważ, bardzo szybko można Cię sprowokować. Sama Cię sprowokowałam napisaniem 2 zdań o takich samych treściach po czym dostałeś bana za obrażanie nie tylko mnie, a także innych graczy na msg.

A powinnaś. Byłoby niezbyt ciekawie, gdyby Arrive dał się sprowokować jakimiś zaczepkami związanymi jednak z czymś, na czym mu zależy. Podejrzewam (bo nie jestem pewien), że nie wiesz nawet co Arrive odpisywał do Jaharis więc nie posądzaj go od razu, że daje się łatwo sprowokować 🙂

• Like 1
  • Dislike 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...