Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Modyfikacja procesu sprawdzania gracza.

Hangetsu

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Kami_Hangetsu
- Propozycja dotyczy (tytuł): Drobna zmiana procesu sprawdzania gracza.
- Opis propozycji: Dziś, podczas sprawdzania jednego z graczy oskarżonego o cheaty przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Ponieważ podczas sprawdzania panuje chaos, normalny ruch+nie wiem, porady śmieszków typu "logaj", sprawdzany gracz mimo oznaczeń (@nick) może zagubić się w czacie. Jeśli jest to dość młody gracz lub skrajnie nieogarnięty (tu serio nie chcę obrażać nikogo, ale zdarzają się przecież takie osoby) może nawet tego wielokrotnie nie zauważyć. Więc proponuję wprowadzić podczas sprawdzania gracza wyłączenie czatu  przez administratora, żeby sprawdzany gracz jedyne co miał przed oczami, to jego polecenia. Jeśli jest to możliwe, dobrze, żeby tylko administrator mógł pisać, lub jeśli to się nie uda na czacie, to jakąś komendą wywołać np. jakiegoś rodzaju ogłoszenie. Myślę, że chociaż o mały procent by to zmieniło brak banów za współpracę i zmniejszyło by to też ilość upomnień za pisanie "logaj" czy innych takich rzeczy.
Jeśli napisałem to chaotycznie to przepraszam bardzo, mogę spróbować to każdemu wyjaśnić osobiście, bo myślę, że w ten sposób każdemu by było łatwiej, a w szczególności administracji, która i tak ma ciężko.
- Dodatkowe SS'y: Chyba niepotrzebne.

Pomysł bardzo fajny ale myślę że wyłączenie chatu by sprawiało trochę trudności w rozgrywce innym graczom. Ja ze swoje strony mogę dodać że jeżeli jest taka możliwość to nie blokada chatu całkowicie tylko graczowi sprawdzającemu żeby gracz który jest sprawdzany widział same odpowiedzi administracji i na odwrót czyli admin sprawdzający widzi same odpowiedzi gracza sprawdzającego. Nikomu by to nie utrudniło a gracz sprawdzany widziałby tylko admina a nie właśnie posty typu logaj. 

Także jestem na neutral z przewagą na tak. 

Edytowane przez sparkyy

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Z jednej strony jest to dobry pomysł bo racja, gracz może nie zauważyć jakiejś wiadomości przez spam ale z drugiej administracja musiałaby teoretycznie często wyłączać taki czat. A gdy gracz jeszcze będzie ignorować wiadomości to taka "akcja" może potrwać z 10 minut bez czatu. Według mnie lepszą opcją byłoby wyłączenie czatu tylko dla osoby sprawdzanej tak aby nie widziała ona wiadomości innych graczy tylko admina. Ale nie wiem czy to nie jest za dużo roboty żeby coś takiego zorganizować więc zostaje neutralna.

Modczepki i spółka 💜

Ekipa.png.3ae9e0ea5b7465163e0bf8b314267714.png

Tak naprawdę to nie potrzebne. Administracja widzi jasno i wyraźnie kto używa nielegalnych programów, więc nawet jeśli nie zauważy to tylko i wyłącznie jego problem. Nie ułatwiajmy życia osobom, którzy utrudniają to innym. Zresztą jak się oznacza pod @ to naprawdę widać ten wielki napis po środku ekranu, że zostałeś oznaczony. Administracja specjalnie używa innej czcionki i podkreślenie tekstu do tego typu spraw co się bardzo wyróżnia na czacie. 

Po za tym jak już wspomniane zostało wyżej to będzie utrudniało grę innym graczom, bo jednak może się trafić kilka osób z cheatami i prawdopodobnie taki czat zostanie załatwiony na kilkadziesiąt minut. Jestem osobiście na nie.

EDIT: Chciałem tylko dodać, że (bynajmniej tak myślę) sprawdzanie polega na tym, aby Administracja po prostu dała drugą szansę graczom a nie na tym czy rzeczywiście ktoś posiada programy ułatwiające. 

Edytowane przez Bariax

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

Uważam, że nie ma potrzeby, żeby zrobić coś takiego.

Gracze sprawdzani są wywoływani kilka albo nawet kilkanaście razy czasami, dodatkowo są oznaczani więc pojawia im się na cały ekran napis 'Zostałeś oznaczony. Oznaczył cie....' więc jeśli osoba sprawdzana stwierdziłaby, że nie widziała komunikatu to byłby po prostu śmiech na sali.

Poza tym nawet administracja, - która ma chat przewijający się 10 razy szybciej - potrafi zobaczyć takie komunikaty, więc przepraszam bardzo, ale nie jest to - w mojej opinii - żadnym argumentem, że chat się szybko przewija i sprawdzany nie zauważył komunikatu. 

Jeśli chodzi o zmniejszenie upomnień że względu na wysyłane wiadomości typu 'logaj' to nie zmieni to nic, ponieważ taryfikator nie przewiduje za to  żadnych kar, nie jest to w żaden sposób wulgarne, niszczące czyjeś dobre imię, obrazą/zniewagą administracji, szkodzeniu serwerowi etc., po prostu jest to nieszkodliwe. 

Także generalnie jestem na nie. 

Jedyne na co bym się zgodziła, to propozycja @sparkyy chociaż i tak wydaje mi się to zbędne, ale jeśli ma pomóc to czemu nie. 

2021-03-20_21_00_47.png.8aa5cfbfa05b7fb5294a5573ed5619a7.png                              halo.

2021-01-02_00_10.59przerobione2.png.9ed2df7ad74d2a74dba3131e1e6e7ec2.png

Propozycja nadaje się do śmietnika, bo wtedy gracze myśleliby, że jest event po czym jakiś admin by im odpisał, że jest sprawdzanie gracza, to pół servera przyszłoby na /warp sprawdzanie i byłyby tam dodatkowe lagi dla sprawdzanego i admina, co na pewno by mu nie ułatwiło sprawdzania. Jestem na nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...