Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Anty oszust

s9arkyy

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): __sparkyy__
- Propozycja dotyczy (tytuł): Oszutw podczas teleportacji
- Opis propozycji: Chcesz coś kupić od gracza wysyłasz mu prośbę o teleport on się teleportuje na /warp s i już nie żyjesz bo nie wiesz że on w tym czasie przeniósł się na pvp. W tej propozycji wychodze naprzeciw takim oszutwom i mam 2 pomysły:

• gdy wyślemy prośbę o teleport do gracza to zakaz dla niego przez 40 sekund teleportowania się na /warp s
  • 8 sekund nieśmiertelności dla gracza który trafił na tamtą mape - 8 sekund dlatego aby gracz który jest oszukany mógł się przenieść w bezpieczne miejsce.

Wasze pomysły też mile widziane.

- Dodatkowe SS'y: Zbędne

• Superka 2

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

2 minuty temu, sparkyy napisał:

gdy wyślemy prośbę o teleport do gracza to zakaz dla niego przez 40 sekund teleportowania się na /warp s

Od razu proponuję permanentnie zablokować teleportowania na /warp s po akceptowaniu teleportacji do innego gracza itd. Wystarczy po wpisaniu /tpaccept zablokować wpisywanie komendy /home na 3 sekundy, tj. tyle, ile trwa teleportacja xd.

Jestem za akceptacją ale nie 1:1 jak napisane w propozycji.

Edytowane przez mordensoldier124

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Z drugiej strony, nieśmiertelność od niczego Cię nie zwolni. Zawsze jest kolizja między graczami i nie będziesz mógł się teleportować, kiedy ktoś Cię rusza. Jak dla mnie pomysł super, ale do dopracowania. 
Dobry pomysł podsunął @mordensoldier124.

3 minuty temu, mordensoldier124 napisał:

Od razu proponuję permanentnie zablokować teleportowania na /warp s po akceptowaniu teleportacji do innego gracza itd.

Jestem na tak

• Superka 1

Edit Chodziło mi o nieśmiertelność w przypadku zrzucenia z clifu bądź wrzucenia do lawy ale tak jak pisze @Hangetsu zawsze jest kolizja pomiędzy graczami i do tej nieśmiertelności podpinam zakaz ataku przez to 8 sekund (tak jak jest opcja zakaz atakowania znajomych)

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

• 5 miesięcy później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...