Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Rework tartaku

zuberek

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): zuberek
- Propozycja dotyczy (tytuł): Przyśpieszenie restartu/powiększenie tartaku
- Opis propozycjiCzas restartu na tartaku drewna to 10 minut, innych 15 bloków. Jednak myślę, że serio to przesada.. Godziny południowe = dużo osób, = po 10 ludzi stoi przy jednym drewnie = zbiorowiska są puste po <5 minutach. Naprawdę, tyle czekania a i tak nie zbierzesz nawet jednego staka surowca, bo każdy się pcha. Myślę, że powinniście przyśpieszyć restart lub powiększyć tartak🙂 
- Dodatkowe SS'y: myślę że zbędne

• Superka 1

Dokładnie tak. Tartak jest zbyt szybko opróżniany i gracze bardzo często proszą o zregenerowanie go. Przy tylu graczach tartak jest zbyt mały i zdecydowanie wymaga powiększenia, ponieważ większość czasu stoi pusty. Jestem za.

2020-10-23_05_51_51.png.d56fc8d44015b317e09de56d9b2d0412.png

Dlatego jest też opcja /warp s - ewentualnie w nocy koczować na drewno 🙂  Ale w sumie na tak! Przyda się większy tartak. 

"Jeśli oczekujesz, że świat będzie dla Ciebie sprawiedliwy, bo ty jesteś sprawiedliwy, oszukujesz siebie. To dokładnie tak jakbyś oczekiwał, że lew Ciebie nie zje tylko dlatego, że ty jego nie zjadłeś"

Jest już inna propozycja podobna do tej, mianowicie polegająca na automatycznym trafianiu drewna do eq. Myślę że 2 rzeczy na raz to źle ponieważ tartak opróżniał by się jeszcze szybciej. Doszło by do skrócenia czasu do 1 minuty a to już jest niepotrzebne. Albo to albo tamto. Osobiście jestem za Odrzuceniem tej propozycji a przyjęciem tamtej. 

spacer.png

W sumie... Codzienne jest po 500+ graczy, a wszystkie tartaki, piaski, itd. zachowały swoje rozmiary z czasów, gdy gralo po 50 graczy. Jestem za powiększeniem tych obszarów. 

Edytowane przez mordensoldier124

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

Oczywiście jestem za zaakceptowaniem tej genialnej propozycji. W godzinach szczytu graniczy z cudem wykopanie większej ilości pni drewna, jeśli ktoś nie ma lepszej siekiery (czyt. wydajność 4-5), a w dodatku byłbym skłonny podpowiedzieć dodanie opcje kopania na głębokość max 3 kratek. Większość niedoświadczonych graczy nie wie jak kopać efektywnie i psuje tym sposobem innym ją kopiąc w różny sposób przez co trzeba skakać czasem po lesie jak po parkurze i to samo tyczy się kopalni.

Dodałbym jeszcze opcje wpadania drewna prosto do ekwipunku tj. jest to zrobione w przypadku bruku, gdyż jeden gracz chodzi za drugim graczem i "podbiera" drewno.

Edytowane przez kielbasa
  • Superka 1

Tartak ze względu na rozmiary jest bardzo szybko opróżniany przez graczy w godzinach szczytu przez co skopanie drewna gdy potrzebne są duże ilości czasem graniczy z cudem.

Jestem na TAK

Modczepki i spółka 💜

Ekipa.png.3ae9e0ea5b7465163e0bf8b314267714.png

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...