Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Ułatwienie poruszania się po forum oraz usprawnienie działania systemu skarg

GelixFoldstein

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): FelixGoldstein
- Propozycja dotyczy (tytuł): (I.) Ułatwienie poruszania się po forum oraz (II.) usprawnienie działania systemu skarg
- Opis propozycji:  
(I.) Nasze wspaniałe forum jest miejscem gdzie gracze mogą się integrować nie mając styczności z serwerem. Jednak brakuje opcji wyszukania danego gracza/użytkownika forum po nicku(jak dobrze wiemy, po wpisaniu frazy w ,,szukajke,, wyświetlają się posty, w których dana fraza została wspomniana co w sytuacji chęci znalezienia konkretnej osoby jest bezcelowe). Uważam, że było by to bardzo przydatne, aczkolwiek wymagało by trochę pracy.

(II.) Wydaje mi się znacznie łatwiejsze niż Ad. (I.) do wdrożenia, ponieważ nie wymaga zaangażowania w kwestii technicznej, a jedynie zmianę regulaminową. Skargi, zażalenia, zgłoszenia - jak kto woli - są elementarną częścią Realcraft. O ile graczy można zgłaszać szybką komendą /zgłoś, to z administracją sytuacja wygląda inaczej bo sprawy są zazwyczaj innego kalibru. Uważam że dodane powinny zostać 2 zasady. 

1. Administrator zgłaszany nie może być sędzią w swojej sprawie.

2. Dodanie minimalnego czasu jakie zgłoszenie musi ,,przewisieć,, bez zamykania wątku (np. 72h).

Posłużę się przykładem(a właściwie dwoma). Jest dla mnie absurdem, że Kazo wyłącza możliwość komentowania skargi złożona na jego osobę praktycznie w dzień jej złożenia. Blokuje to możliwość swobodnej wypowiedzi co narusza 2.1; 4.1; 4.4 punkty regulaminu Forum.  

Warto dodać, że pochwała na SMODa jipsyy(zasłużona zresztą) wisi od 8 stycznia nadal otwarta, natomiast 2 ostatnie skargi(o dziwo na Kazo 🤔) zostały napisane kolejno 4 i 3 dni temu a już są zamknięte XD 

- Dodatkowe SS'y

RC.png.6e016f0a019485d27e7fdcb8766fb4fb.png

• Superka 3

🔥W miłości do drugiego strażaka zostałem wychowany🔥

58521934_86455568-352-k690419(1).jpg.ef3406d8435fb26612e9bd0131ed7f17.jpg

Co do pierwszego podpunktu to istnieje taka opcja i wcale nie jest to skomplikowane, jeśli dobrze rozumiem chodzi o wyszukiwanie graczy po nicku, da się to robić w bardzo prosty spośób.

image.png

Tak jak widać na ssie wyżej wystarczy zaznaczyć opcję użytkownicy podczas wyszukiwania i wpisać nick, nie ma wielkiej filozofii. Co do drugiego punktu również będę sceptyczny z racji na to że to nie jeden administrator podejmuje decyzje a  cały zarząd. Skargi są zamykane po to aby dać czas właśnie tym osobom na przemyślenie decyzji, nie są odrzucane jedynie blokowana jest możliwość dodawania odpowiedzi do danego tematu, skarga wciąż jest i nie ma werdyktu. To jaki administrator odrzuci skargę nie ma znaczenia, zwyczajnie nie była to tylko jego decyzja. Skargi są blokowane w sytuacjach w których ilość dowodów lub innych istotnych elementów jest wystarczająca i nie potrzebne są ich większe ilości. Niektóre z nich są kategorycznie i szybko odrzucane z racji na to że są niekiedy absurdalne lub niezrozumiałe i nieakuratne. Do odrzucenia.

• Like 1

GIF briefcase vincent vega fumando - animated GIF on GIFER - by Frostsmasher

Ad.1 No najwidoczniej dla niektórych(nawet członków administracji których o to pytałem którzy twierdzili, że takiej opcji nie ma) nie jest to takie proste, aczkolwiek fakt taka opcja istnieję. Jednak po kliknięciu ,,szukaj,, (prawy górny róg forum) lub w trakcie wyszukiwania na telefonie nie ma takiej opcji w ,,Typ zawartości,, a w niemal niewidocznym(dla osoby z wadą wzroku jak moja).

Ad.2

Godzinę temu, Less_Than3 napisał:

Skargi są zamykane po to aby dać czas właśnie tym osobom na przemyślenie decyzji, nie są odrzucane jedynie blokowana jest możliwość dodawania odpowiedzi do danego tematu, skarga wciąż jest i nie ma werdyktu.

Ale ja nigdzie nie stwierdziłem że skarga jest odrzucana w momencie jej zamknięcia. Stwierdziłem jedynie fakt, jakim jest to, że tak szybkie zamykanie tak ważnego tematu łamie W/W punkty regulaminu Forum. 

To jaki administrator odrzuci skargę nie ma znaczenia

Ma dosyć spore znaczenie jak widać bo gdyby Kazo ich nie zamykał to prawdopodobnie nie było by tego punktu w mojej propozycji.

Skargi są blokowane w sytuacjach w których ilość dowodów lub innych istotnych elementów jest wystarczająca i nie potrzebne są ich większe ilości.

Niestety nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś a przynajmniej nie w wypadku jednej z ostatnich skarg. Skarga użytkownika Kier Kardashian była napisana 23:12 a zamknięta niewiele(jak na taki temat) później. W żadnym wypadku nie podważam kompetencji zarządu co do wystawiania werdyktu w tak krótkim czasie jednak dobrze by było dać możliwość wypowiedzenia się innym osobom które akurat w tym czasie nie mogły.

nie jeden administrator podejmuje decyzje a  cały zarząd

Jest to zapisane w regulaminie Forum. Nie wiem co to zmienia w punkcie o tym że, administrator nie powinien być sędzią w swojej sprawie. 

Nie rozpatrzyłem  skarg na siebie, tylko je zamknąłem NA PROŚBĘ WŁAŚCICIELA, no robił się niepotrzebny spam i brak było merytorycznych argumentów. Druga część propozycji raczej komiczna ;D

• Sad 1

It's strange what desire will make foolish people do...

2 godziny temu, Kazociak napisał:

Nie rozpatrzyłem  skarg na siebie, tylko je zamknąłem NA PROŚBĘ WŁAŚCICIELA 

Skąd niby my jako gracze mamy to wiedzieć XD właśnie w propozycji jest zawarte żeby coś takiego było jasno powiedziane w regulaminie.

no robił się niepotrzebny spam i brak było merytorycznych argumentów.

To czy coś jest merytoryczne czy też nie, jest subiektywną sprawą. Nie zmienia to faktu, że taka sytuacja blokuje możliwość pojawienia się tych ,,,,,,merytorycznych,,,,,, argumentów. Przypominam że temat nie wisiał kilku dni tylko nawet nie 24h z tego co wiem.

Druga część propozycji raczej komiczna ;D

Współczuje poczucia humoru, jednak nie jestem nim zaskoczony. 

Poniekąd zajmuje się tym forum także odrazu spieszę z odpowiedzią. To czy widzisz taką opcje na forum w wersji mobilnej jest zależne tylko i wyłącznie od stylu jaki masz wybrany. Jest ich kilka i po aktualizacji forum nie wszystkie działają poprawnie, wciąż są poprawiane i wciąż są dopracowywane dla ich dobrego wyglądu i poprawnego działania. Co do skarg, ta napisana przez Kiera nie jest jego pierwszą jest kolejną i niestety znowu niewłaściwą, jego wcześniejsze wypowiedzi wzbudzały kontrowersje tak samo jak i robiła to ta. Tak jak powiedział Kazo, skarga została zamknięta na odpowiedzi na prośbę samego właściciela.

GIF briefcase vincent vega fumando - animated GIF on GIFER - by Frostsmasher

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...