Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Alicja

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Alycjaa

Nick Administratora, który banował: Helpka

Długość bana: 7 dni Kiedy to się stało: 11.01

Opis sytuacji: Dostałam bana za posiadanie vip warpu w sprawdzarce. Po dogłębnym przeanalizowaniu regulaminu serwera śmiało mogę stwierdzić, że nigdzie nie ma jakiejkolwiek wzmianki na temat gdzie można ustawiać swoje /vw. Do sprawdzarki faktycznie dostałam się za pomocą buga, ale to nie było tak, że ja tego buga odkryłam, po prostu wysłałam do kogoś komendę /tpa i się tam znalazłam. Kilka dni temu w tej sprawdzarce znajdowało się myślę, że z 30 Graczy oraz kilku Administratorów i nikt wtedy nie został ukarany oraz każdy się wtedy śmiał z tej sytuacji. Chciałabym również zaznaczyć, że na edycji z kwietnia/czerwca oraz czerwca/września dało się w jakiś sposób wejść do tej sprawdzarki, a wynika to z tego, że ktoś je tak buduje, dlaczego więc jeśli od kilku edycji powtarza się jedna i ta sama sytuacja budowniczy papanios nie robi nic przed rozpoczęciem edycji by uniemożliwić wejście do sprawdzarki? Wygląda to trochę jakby admin specjalnie nie zabezpieczał sprawdzarki z nadzieją, że ktoś to wykorzysta i otrzyma bana. Dlaczego też ja jako Gracz mam ponosić konsekwencję za błąd Admina? Podsumowując, nie wykorzystałam żadnego buga, ponieważ ja się w tej sprawdzarce znalazłam poprzez teleportację, moim jedynym błędem w tej sytuacji było ustawienie tam vip warpu, jednak nigdzie nie znalazłam informacji o tym, że jest to zakazane. Nie dostałam również żadnego upomnienia słownego, że nie wolno tak robić, tylko do razu dostałam bana Proszę o zdjęcie mojej blokady lub skrócenie czasu trwania bana.

Screen bana:

9026637_Zrzutekranu(406).thumb.png.f04da24cf8180d7d17fefb5cf15b7113.png

Edytowane przez Alicja
  • Superka 4

sheeesh

Po pierwsze, musimy sią zastanowić, dlaczego akurat tam ustawiłaś swoje /vw, jeżeli twoim celem było to, aby gracze z tamtąd nie mogli wyjść, to nie różni się do wgl od ustawienia /vw na /warp s. Jednak, jeżeli zrobiłaś to dla beki, albo żeby popisać się przed koleżankami na serverze, to też wiedz, że głupio zrobiłaś. Moja opinia? Ciesz się, że nie dostałaś perma za wykorzystywanie bugów servera, tylko i tak zostałaś potraktowana łagodnie. Jestem na nie.

• Haha 1

5 minut temu, eryter22 napisał:

jeżeli twoim celem było to, aby gracze z tamtąd nie mogli wyjść

Nie miałam tego na celu, zważywszy na to, że jeszcze jakiś czas przedtem można było stamtąd wrócić na działkę, spawna czy gdziekolwiek indziej. Nikt z administracji nie wspomniał o tych zmianach i nie uprzedził, że będą za to kary.

• Superka 2

sheeesh

22 godziny temu, Alicja napisał:

Kilka dni temu w tej sprawdzarce znajdowało się myślę, że z 30 Graczy oraz kilku Administratorów i nikt wtedy nie został ukarany oraz każdy się wtedy śmiał z tej sytuacji.

Ta sytuacja to jest trochę błąd ze strony administracji. 

22 godziny temu, Alicja napisał:

Do sprawdzarki faktycznie dostałam się za pomocą buga, ale to nie było tak, że ja tego buga odkryłam, po prostu wysłałam do kogoś komendę /tpa i się tam znalazłam.

Trafiłaś przez buga ustawiłaś sobie vipwarp, czyli wykorzystałaś buga do ustawienia sobie warpu. Według mnie kara wydana prawidłowo. 

Do odrzucenia. 

EditMówisz że przeanalizowałaś regulamin? Znalazłem ciekawy punkt. Który mówi że za wykorzystywanie luki (brak punktu odnośnie gdzie można ustawić vipwarp) w regulaminie aby uniknąć kary jest równoznaczne z banem permanentnym. Fakt to że sprawdzarka została niezabezpieczona to nie twoja wina ale to nie znaczy że możesz sobie stawiać vipwarp gdzie ci się podoba bo w regulaminie nic o tym nie pisze. 

Screenshots_2021-01-12-01-42-10.png

Edytowane przez __sparkyy__
  • Haha 1
  • Thinking 1

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Za zaakceptowaniem.

Tak jak Alicja napisała, tworzenie /vw pod żadnym pozorem nie jest wykorzystywaniem bugów, więc ban jest niesłuszny.  Jeśli da się gdzieś utworzyć swój vip warp to oznacza, że może on się tam znajdować, bo w przypadku próby ustawienia go na /warp s pokazuję się komunikat, który mówi o zakazie ustawiania go tam. Swoją drogą komunikat ten jest za mało doprecyzowany, bo wynika z niego, że na targu też nie powinniśmy ustawiać vw. W tej sytuacji wykorzystaniem buga było dostanie się do tej sprawdzarki, a jakoś żadna z tych 30(?) osób, która się w niej znajdowała razem z Administratorami nie została za to ukarana. 

Warto też dodać, że Alicja na swoje /vw nie zapraszała żadnych graczy na niego, ani na chacie globalnym ani na /msg.

Jakiś administrator dopiero po fakcie odkrycia, że jest możliwość dostania się do sprawdzarki z zewnątrz postawił tam bariery, tyle że zrobił to niedokładnie, w jednym miejscu jest luka, z której wydostanie się graniczy z cudem.

Zrzut ekranu 2021-01-12 o 01.35.59.png

Edytowane przez bugajska26
  • Superka 7

Ja jestem za zaakceptowaniem, gdyż VIP warp nie szkodził innym oraz nie mogłaś z niego czerpać żadnych korzyści względem przedmiotów oraz pieniędzy. To, że się tam dostałaś przez kogoś to jego powinni znaleźć. Z mojej strony to tyle. Mam nadzieję, że ludzie zaczną ogarniać co jest problemem a nie wymyślają cokolwiek tylko po to, żeby mniej osób grało na nim z uśmiechem na twarzy.

• Superka 1

Odkąd zostałem Profesorem, życie stało się piękniejsze.

❤️❤️❤️

Nie określiłbym tego jako wykorzystywaniu bugów lecz wykorzystywanie luk w zabezpieczeniach, ponieważ nie powinno być możliwości ustawienia /vw w sprawdzarce, a tutaj to zostało wykorzystane w celu zwabiania do niej graczy. Wystarczyło trochę pomyśleć, że może jednak ustawianie /vw w sprawdzarce może mieć jakieś konsekwencje, bo to jednak graczom utrudnia grę, jeśli próbują do tej sprawdzarki wejść, a potem nie mogą się z niej wydostać.

Do odrzucenia.

• Like 1
  • Dislike 3
  • Haha 2

sygnowanatura.png

Long may he reign.

3 godziny temu, Giecio napisał:

zostało wykorzystane w celu zwabiania do niej graczy

Żadnych graczy to ja tam nie zwabiałam. Miałam tam ustawione /vw gdzie jeszcze kilka godzin temu dało się normalnie z tego miejsca tepać. Wieć po co miałabym tam "zwabiać" graczy a później samej tam utknąć? Tak naprawdę nikt nie widział, że mam tam ustawione /vw, więc dlaczego niby to ja utrudniam graczom grę? Jakby budowniczy zrobił to dobrze nikt by się tam nie znalazł, i nie było by sprawy, dlaczego więc mam teraz ponieść tego konsekwencje?

sheeesh

13 godzin temu, Alicja napisał:

Chciałabym również zaznaczyć, że na edycji z kwietnia/czerwca oraz czerwca/września dało się w jakiś sposób wejść do tej sprawdzarki, a wynika to z tego, że ktoś je tak buduje, dlaczego więc jeśli od kilku edycji powtarza się jedna i ta sama sytuacja budowniczy papanios nie robi nic przed rozpoczęciem edycji by uniemożliwić wejście do sprawdzarki?

Z kwietnia/czerwca i czerwca/września budowniczy się zmieniali. Było ich kilku i każdy miał przydzielone zadania co, jak i kiedy mają wybudować. Śmieszne jest to, że za każdą sprawkę na serwerze dot. budowania (i do tego jeszcze wspominania o przeszłych edycjach) obwiniacie papaniosa, który tak naprawdę mało co tutaj zawinił. Nikt ci nie kazał ustawiać tam VW, więc zrobiłaś to umyślnie bez zastanowienia się, jakie mogą wyjść z tego konsekwencje (no chyba, że specjalnie?). Nie da się wszystkiego zabezpieczyć idealnie, nie każdy plugin jest doskonały i trzeba to zrozumieć, a nie obwiniać, a przede wszystkim zarzucać takie oskarżenia: 

13 godzin temu, Alicja napisał:

Wygląda to trochę jakby admin specjalnie nie zabezpieczał sprawdzarki z nadzieją, że ktoś to wykorzysta i otrzyma bana.

ponieważ w tym momencie zarzucasz Adminowi, jednemu z najważniejszych rang na serwerze, brak obiektywizmu i wykorzystywanie rang do nieregulaminowych celów. A ze względu na wysoką rangę, za takie oskarżenia mogą wyjść nieprzyjemne problemy dla obu stron.

Co do odwołania, można je jedynie skrócić, gdyż w tej sytuacji osoba zbanowana nie otrzymywała żadych korzyści z tego buga, jednak chwila odpoczynku nie zaszkodzi. Pograjcie w Amonga wspólnie z Administracją i czas zleci szybciutko. Jestem za skróceniem kary/odrzuceniem (ale to wszystko w rękach jipsi).

Edytowane przez Bvcha
  • Superka 1
  • Like 1

DP3Woc2.png

7 godzin temu, Giecio napisał:

Nie określiłbym tego jako wykorzystywaniu bugów lecz wykorzystywanie luk w zabezpieczeniach, ponieważ nie powinno być możliwości ustawienia /vw w sprawdzarce, a tutaj to zostało wykorzystane w celu zwabiania do niej graczy.

Ja nie wiem czy ty w ogóle wiesz co piszesz, wykorzystywanie luk w zabezpieczeniach, to jest wina Alicji, że można było tam ustawić /vw? To jest ogólnodostępna komenda i skąd miała wiedzieć, że zadziała i że będzie można ustawić to w tym miejscu? Ewidentnie jest napisane, że /vw można ustawić tylko na działce, to czemu Alicja jest temu winna? To jest wina tej osoby, która budowała sprawdzarkę i to ona powinna ponieść konsekwencje. Ja rozumiem jakby po prostu znalazła gdzieś dziurę w barierze i tam weszła, ale tak jak wcześniej napisała, było tam z 30 osób i administracja miała to w gdzieś, więc trochę XD. 

Jestem za zaakceptowaniem odwołania.

Edytowane przez Tadzio_
  • Superka 2
  • Dislike 1
  • Przytulas 1

Jestem na NIE.
Ostatnio tepnąłem się na VW jakiegoś gracza, i znalazłem się w miejscu sprawdzania, po dłuższym czasie pisania z Modami udało mi się wydostać z tego miejsca jedynie przy pomocy admina, bo niższe rangi nie mogli tego zrobić. Potem dostałem bana od Papaniosa za wykorzystywanie bugów na 7 dni, lecz okazało się, że przez pomyłkę go otrzymałem.
pozdrawiam

• Thinking 1

instagram: <CENZURA>
gang1.png.b08bc394594489c3becac609a5534133.png

całkowicie zgadzam się z @Tadzio_ i @bugajska26jestem za ub / skróceniem czasu bana

5 godzin temu, Bvcha napisał:
18 godzin temu, Alicja napisał:

Wygląda to trochę jakby admin specjalnie nie zabezpieczał sprawdzarki z nadzieją, że ktoś to wykorzysta i otrzyma bana.

ponieważ w tym momencie zarzucasz Adminowi, jednemu z najważniejszych rang na serwerze, brak obiektywizmu i wykorzystywanie rang do nieregulaminowych celów. A ze względu na wysoką rangę, za takie oskarżenia mogą wyjść nieprzyjemne problemy dla obu stron.

co do tego mam pewne wątpliwości, jeżeli ktoś jest na stanowisku opiekuna budowniczych/ admina to powinien zrobić tak, żeby nie było takich sytuacji,a nie budować jak pan wiesio sprawdzarek tym bardziej że NADAL da się tam wejść.
prosta czynność: zbudować kulę z adminbloków a pod nią szkło i nie byłoby problemu z wchodzeniem do sprawdzarki
To że Alicja tam mogła wejść i ustawić /vw to tylko i wyłącznie wasza wina i wasza niekompetencja jako administracji.

Tak na koniec dodam, że prawdopodobnie ten BAN nie będzie zdjęty bo przecież jak to ADMIN NIE UMIE BUDOWAĆ SPRAWDZARKI NIEEEE, PRZECIEŻ ON NIGDY SIĘ NIE MYLI.2021-01-07_00_31_04.thumb.png.d7e633250634e00dce0f60e3046536ba.png

przesyłam screen i filmik który jawnie ośmiesza/krytykuje waszą pracę jako budowniczych tego serwera. Na filmiku nie wchodziłem do środka przez szkło bo bym dostał BANA jak alicja za błedy budowniczego czytaj @papaniosQ

Edytowane przez frozington
  • Superka 7
  • Przytulas 1

12 godzin temu, Giecio napisał:

a tutaj to zostało wykorzystane w celu zwabiania do niej graczy.

i znowu ktoś z administracji oskarża gracza nie znając sytuacji i o dziwo znowu jesteś to Ty.

Jak pisał autor tematu i inne osoby - osoby nie były zapraszane na /vw, więc? To nie jest wykorzystywanie luk w zabezpieczeniach bo uwaga, nigdzie nie jest to zabronione! 😮 rozumiem, że teraz zbanujecie połowę ludzi bo mają vw na targu? 

12 godzin temu, Giecio napisał:

Wystarczyło trochę pomyśleć, że może jednak

[..]testowanie pluginów to dobra rzecz, żeby takich sytuacji się pozbyć, albo nie bawić się i nie wpuszczać 30 (sic!) osób do sprawdzarki? XD

Jestem za skróceniem bana, lub całkowitym odbanowaniu, administracja powinna przewidywać, że znajdą się gracze którzy mają ciekawe pomysły 😉

P.S Nie wińmy tylko budowniczych albo samego opiekuna budowniczych, tylko całą administrację - w końcu mogli to sprawdzić.

Edytowane przez Kacperek2115
dodalem [..] zeby kazdy wiedzial ze to odwoluje sie do zacytowanego fragmentu :3
  • Superka 2
  • Dislike 1

• Admin Forum
Admin Forum

Myślę, że @Bvcha dobrze opisał zaistniałą sytuację. Zadecydowałam, że do niczego poważnego właściwie nie doszło, ponieważ tak jak napisałaś - nie miałaś na celu teleportować graczy do sprawdzarki poprzez swojego vipwarp'a, ale jednak w jakimś celu te vw tam zostało ustawione i kara musi pozostać. Myślę, że najlepszym wyjściem będzie skrócenie blokady. Odwołanie zamykam, a unbana dostaniesz 14 stycznia o godzinie 12. 

• Superka 8

• Admin Forum
Admin Forum

Administracja zdecydowała, że można skrócić/zmienić blokadę!

Miłej gry!

• Superka 8
  • Sad 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...