Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] Happy Hour v2 - wejściówka

karo.

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: karolajn_

Propozycja dotyczy (tytuł): Crafting "wejściówki" (?) na surowcową (1h).

Opis propozycji: Alternatywą do propozycji @Betii byłby crafting wejściówki free zone, która daje Ci możliwość 1 bezpiecznej godziny bez pvp na tobie, ale osoba używająca tej wejściówki nie powinna mieć możliwości uderzania innych graczy (pomysł Woo). Użycie raz na tydzień wiadomo (jak propozycja Betii) Nie każdemu może pasować dzień i godzina wybrana przez administrację ("co tydzień w wybrany przez administrację dzień tygodnia" ~Betii), a to by było dla wszystkich dobre, bo użyliby kiedy by im pasowało. Zastanawiam się czy to nie byłoby bardziej skomplikowane... Ale propozycję złożyłam.
No nie wiem, ale taka luźna propozycja mi przyszła do głowy (nie uważam że lepsza.)
Dałam też luźny pomysł wyglądu wejściówki, choć to już pole dla administracji 😄

Wolałam dodać osobną propozycję, bo nie wiem jak są rozpatrywane takie rzeczy, które napisane są w komentarzu pod czyjąś propozycją a widziałam, że mój pomysł też ciekawy. (+zaproponowałam to też pod propozycją Betii "[Minecraft] Happy Hour")

Dodatkowe SS'y: tak, 2 - przykładowe craftingi"wejściówki" 

1.png.b857381d0e5c5b884b51b53670d37415.png 2.png.17caee4bf605d806b0fe50a90a8a103c.png

Edytowane przez karolajn_
  • Przytulas 3

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Wejściówka na /warp s? Serio? Teraz to już nic nie będzie można zrobić bo ciągle potrzebna będzie wejściówka to tu to tam. Przypomnę, ze często nowi gracze idą zbierać surowce na /warp s i napewno takiej wejściówki by nie mieli, co by spowodowała zrezygnowanie z gry na serverze. Jestem na nie.

• Dislike 6

Teraz, eryter22 napisał:

Wejściówka na /warp s? Serio? Teraz to już nic nie będzie można zrobić bo ciągle potrzebna będzie wejściówka to tu to tam. Przypomnę, ze często nowi gracze idą zbierać surowce na /warp s i napewno takiej wejściówki by nie mieli, co by spowodowała zrezygnowanie z gry na serverze. Jestem na nie.

nie umiesz czytać? tzw. wejściówka, że przez godzine pvp off. Jak nie wiesz o co chodzi idź do Betii, specjalnie oznaczyłam. 

Może i wejściówka to złe słowo...

• Superka 2

- - -

Jest to bardzo dobra alternatywa, jeśli moja propozycja nie zostanie pozytywnie rozpatrzona 😉

6 minut temu, eryter22 napisał:

[...]ze często nowi gracze idą zbierać surowce na /warp s i napewno takiej wejściówki by nie mieli [...]

Niby tu racja ale i u mnie też są minusy bo albo ktoś to będzie ręcznie ustawiał na 1h wolnego albo jakoś to zautomatyzują 😉 

@eryter22 Dlatego jest to ALTERNATYWNA propozycja do mojej 😉 Czytamy ze zrozumieniem kolego 🙂
edit: A skoro jest wejściówka do netheru to czego nie może być na surowcową? Dyskryminujesz mapy czy coś?

Edytowane przez Betii
  • Superka 1

Teraz, Betii napisał:

Jest to bardzo dobra alternatywa, jeśli moja propozycja nie zostanie pozytywnie rozpatrzona 😉

Niby tu racja ale i u mnie też są minusy bo albo ktoś to będzie ręcznie ustawiał na 1h wolnego albo jakoś to zautomatyzują 😉 

@eryter22 Dlatego jest to ALTERNATYWNA propozycja do mojej 😉 Czytamy ze zrozumieniem kolego 🙂

Dokładnie. Pierwsze co popieram opcje Betii a potem swoją 🙂

• Superka 2

- - -

Oj nie, jestem za odrzuceniem propozycji. Pomyślcie tylko, ile zamieszania wprowadziłoby coś takiego na PvP, kiedy gonicie gracza od spawnu przez pół mapy, a potem się okazuje, że hehe xd mam wejściówkę spaduwa. Propozycja Betii jest moim zdaniem o wiele lepsza, a jeśli ktoś nie ma możliwości być na serwerze podczas Happy Hour no to cóż, ich strata xD. Jeśli PvP ma być wyłączone, to dla wszystkich, a nie dla wybranych.

Edit: Happy Hour przedstawiony przez Betii mógłby być również traktowany jako Event, który może się odbyć np. raz na tydzień.

@__sparkyy__ oczywiście istnieje taka możliwość, aby gracza z wejściówką dodatkowo oznaczyć i nie byłoby to trudne, mimo wszystko propozycja jak dla mnie jest totalnie bezsensowna, niepotrzebna i stwarzałaby spore problemy dla fanów PvP. Nawet jeśli gracze byliby dodatkowo oznaczani, np. poprzez inny kolor nazwy użytkownika, czy też efekt blasku, to nadal mogliby oni 'trollować' społeczność PvP poprzez użycie tego przedmiotu w momencie, gdy zaczęliby uciekać od oponenta. Dodajmy też, że taka wejściówka byłaby idealną "kartą ucieczką". Dlaczego? Dajmy na przykład, że jesteś sobie battle bossem lvl 15 i w swojej netheritowej zbroi, niczym ja na poprzedniej edycji, chodzisz na PvP tylko po to, żeby neutralizować najłatwiejszych do zabicia. Nagle, znikąd pojawia się battle boss lvl 25 i w swojej netheritowej zbroi 4/3 mieczem z wszystkimi najlepszymi zaklęciami zaczyna Cię bić. Jako doświadczony gracz masz przy sobie kilka pereł kresu oraz wejściówkę na mapę surowcową - używasz perły w celu wyjścia z trybu walki, a gdy go opuścisz używasz wejściówki i proszę, jesteś wolny 🙂.

Edytowane przez mordensoldier124
  • Superka 2

image.png.e247af4a9dcaff66bf91c039a3af6b36.png 

image.png.b1f416884379154bbe92458e47daa901.png

I ta propozycja jest dobra i tak samo @Betiiteż jest dobra. 

Jestem na tak. 

Edit: Co do zastrzeżeń @mordensoldier124pragnę dodać że lepiej by było jakby gracz który użył takowej "wejściówki" był w jakiś sposób oznaczony. 

Edytowane przez __sparkyy__
  • Like 1

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Zgadzam sie ze zdaniem@mordensoldier124ktory idealnie wypunktował dlaczego ta propozycja powinna być odrzucona.

Warto też zaznaczyć, że po to powstało warp s, by np kwiatki nie były tak łatwe do zdobycia, bo zawsze jest ryzyko śmierci na tym warpie. Bez tego surowcowa nie byłaby taka sama.

Po to też, na tamtym terenie powstało /randomtp, by ZMINIMALIZOWAC możliwość spotkania z innym graczem.

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 1

Ja powiem że jestem na tak bo osobiście boję się chodzić na warp s do godzin porannych aż do nocy gdy jest dużo graczy. Nie jestem jakaś mega hiper ultra super na pvp a często potrzebuje pójść po coś ważnego dla mnie. Nie raz zdarzyło mi się używając /randomtp trafić jakąś osobę która na mnie wylatywała i próbowała zgarnąć na mnie kill...W dodatku teraz przy takiej ilości graczy ciężko jest zdobyć surowce idąc na warp las itp bo wszystko w ciągu 2-3 minut jest wykopane...😔

Edytowane przez __Chanhee__
napisałam wyraz 2 razy
  • Przytulas 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...