Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] Propozycja dot. Strefy VIP.

julcianadopach
Wiadomość dodana przez Giecio,

Otrzymałeś 5% za niezastosowanie tematu wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

Nick w grze: julcianadopach

Cześć, chciałabym zaproponować pewną zmianę w Strefie VIP.

Moim zdaniem Strefa VIP jest bardzo mało atrakcyjna. Nie ma tam nic ciekawego, co mogłoby zachęcić graczy do chodzenia tam. Mam kilka propozycji, co moglibyście dodać właśnie do Streafy VIP:

- Skrzynka dla VIP:  codziennie gracze z rangą VIP dostawaliby klucz, którego użyć mogliby właśnie w strefie VIP. Do wylosowania byłyby np. pieniądze, główki itp.

- Co jakiś czas w strefie VIP mogłyby odbywać się małe eventy dla graczy z rangą VIP. Typu: rzucanie itemków, malutkie parkoury lub coś w tym stylu.

- Sklep VIP:  Myślę, że ciekawą opcją byłoby również dodanie sklepu VIP w strefie VIP. Były by tam np. Tańsze o 15% główki mobów.

- Enchant: Enchant w strefie VIP nie różni się niczym od tych enchantów u graczy, które każdy mógłby sobie sam zrobić. Myślę, że ciekawym dodatkiem byłoby, gdyby enchant w strefie VIP pobierał mniej EXP'a od graczy. Np. Kiedy normalnie enchant przedmiotu kosztowałby 2 EXP'a, to w strefie VIP kosztowałby 1.

Uważam, że takie rzeczy urozmaiciłyby serwer, i zachęciłyby graczy do kupowania VIP'a, zachęcam do rozważenia tej propozycji:)

Edytowane przez julcianadopach
  • Superka 1

4 minuty temu, julcianadopach napisał:

Moim zdaniem Strefa VIP jest bardzo mało atrakcyjna.

Strefa VIP jest bardzo atrakcyjna bo masz tam : Kopalnię vip, enchant na 30 lvl i kowadła.  

5 minut temu, julcianadopach napisał:

- Skrzynka dla VIP:  codziennie gracze z rangą VIP dostawaliby klucz, którego użyć mogliby właśnie w strefie VIP. Do wylosowania byłyby np. pieniądze, główki itp.

To jest dobry pomysł, tylko pytanie co by takiego miało być w tej skrzynce? Nie mogłyby być tam tez same najlepsze itemy, gdyż byłoby to jawne pay to win.

6 minut temu, julcianadopach napisał:

- Co jakiś czas w strefie VIP mogłyby odbywać się małe eventy dla graczy z rangą VIP. Typu: rzucanie itemków, malutkie parkoury lub coś w tym stylu.

Rzucanie itemków odpada zdecydowanie. Na tych parkourach wszyscy by fly używali, więc bez sensu. 

8 minut temu, julcianadopach napisał:

- Sklep VIP:  Myślę, że ciekawą opcją byłoby również dodanie sklepu VIP w strefie VIP. Były by tam np. Tańsze o 15% główki mobów.

Może być. Zmiana w ceni o 15% nie jest jakaś duża więc nie pogrzebie ekonomii servera. 

9 minut temu, julcianadopach napisał:

- Enchant: Enchant w strefie VIP nie różni się niczym od tych enchantów u graczy, które każdy mógłby sobie sam zrobić. Myślę, że ciekawym dodatkiem byłoby, gdyby enchant w strefie VIP pobierał mniej EXP'a od graczy. Np. Kiedy normalnie enchant przedmiotu kosztowałby 2 EXP'a, to w strefie VIP kosztowałby 1.

Takie coś jest w ogóle niemożliwe do zrobienia, gdyż jest to mechanika plików głównego minecrafta. Nie da się tak ingerować w ilość expa potrzebną do enchantowania. To tak jakbyś chciała, że mając 1 lvl expa chciałabyś zenchantować na 30, jest to po prostu niewykonalne i nigdzie coś takiego nie istnieje. 

Część z tych propozycji ma sens a reszta nie ma. 2/4 pozytywne

To tak:

- Co do skrzynki: to na pewno nie mogłyby z niej dropić główki, co nawjyżej jakiś enchantowany item.

- Gracz vip mają swój sklep i na pewno jest on na tyle dobrze zrobiony by gracze vip mieli coś więcej ale na pewno główki mobów nie byłyby dobrym pomysłem.

- A co do enchantu to już wogóle jestem przeciw

Właściciel podkreśla że te rangi nie mają być p2w, a taki enchant mógłby czymś takim być, gdyż jednak mamy część graczy która oddaje się pvp i byłoby to zwyczajnie w świecie nie uczciwe. Pomiając fakt iż nie brakuje graczy zwyczajnie nieporadnych i wtedy przepaść dla nich rosłaby jeszcze bardziej.

Jestem na nie.

Don't even try B) 

spacer.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...