Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

PI3K4R
Wiadomość dodana przez Giecio,

Otrzymałeś 5% za niezastosowanie tematu wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: PI3K4R
Nick Administratora, który banował: oldmancats
Długość bana: 4 dni
Kiedy to się stało? : wczoraj wieczorem
Opis sytuacji: 

Witam,

dostalem bana za oszustwa w handlu, podobno gracz o nazwie KacperGserver02 przelał mi pieniądze w wysokosci 78000$ na kupno dzialki, te pieniądze nie przyszły mi na konto, a nawet jeśli, to nic o nich nie wiem. Gracz ten obudził się dwa dni po fakcie twierdząc, że okradłem go. Podkreślam, że nie prosiłem go o żaden przelew, działka była wystawiona na licytacji, więc nawet jeśli on przypadkowo mi przelał pieniądze, to nie powinienem być karany z powodu oszustw przy handlu, gdyż nie zauważyłem napływu takiej ilości gotówki na moje konto. Poza tym gracz ten wykazał się nieostrożnością przelewając komuś pieniądze za kupno działki, która była wystawiona na licytacji i mógł ją kupić na normalnych warunkach. Jeżeli da się stwierdzić, że faktycznie ten przelew miał miejsce, to przepraszam z góry i na podstawie tego dowodu jestem skłonny oddać Kacprowi pieniądze. Uważam, że nie powinienem być banowany za coś takiego, bo zrobiłem w sprawie sprzedaży wszystko uczciwie i nie prosiłem o żadne przelewy. Sprawa dotyczy sprzedaży dzialki, która miala miejsce 3 dni temu, mój nic gracza to PI3K4R.

Pozdrawiam, życzę miłego dnia.

Screen bana: 

Zrzut ekranu 2020-11-13 102551.png

W logach są zawarte całe informacje z chatu. I oczywiście głównie chodzi mi o godziny od 13:30-14:30. Poradnik do tego znajdziesz pod linkiem poniżej 

https://forum.realcraft.pl/topic/1747-poradnik-minecraft-sprawdzanie-logów-czatu/

Edytowane przez Andmol

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Faktycznie, zgodzę się z tym, że przelew do mnie dotarł, po tym co zobaczyłem na logu, ale jak dla mnie nie powinienem dostać bana, tylko powinniśmy razem z kacprem zgłosić sie do admina, wyjaśnić sprawę na tej podstawie

Tutaj jest twój błąd lub niedopatrzenie się.

Moim zdaniem powinieneś mu zwrócić pieniądze a tobie przynajmniej skrócić karę bądź dać unbana ale to już zależy od administracji. Najlepiej to tak jak piszesz jakbyś razem z @KacperserverG2 zgłosili się do admina na TS3.

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

W skardze i w odwołaniu logi się zgadzają ze sobą. Obydwoje popełniliście błąd, KacperGserver02 nie wpisując tej komendy co trzeba, a ty nie zwracając mu pieniędzy. Oczywiście nie jest to na tyle wielki błąd, żeby dostać za niego bana na 4 dni, to przesada.

Pieniądze zostały już jak zakładam zwrócone graczowi. Jestem za unbanem.

sygnowanatura.png

Long may he reign.

• Admin Forum
Admin Forum

Administracja zdecydowała, że można zdjąć blokadę!

Miłej gry!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...