Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] Informacja przy dodaniu gracza do działki

s9arkyy

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Andmol
- Propozycja dotyczy (tytuł): Dodanie informacji po użyciu komendy /działka dodaj nick
- Opis propozycji: Obserwujemy, że dużo graczy gdy doda kogoś do swojej działki ktoś go okradnie i piszę skarge na forum lub zgłasza się na /pomoc . Ja tutaj proponuje dodanie informacji wyróżnionej kolorem "Dodajesz gracza [nick] na własną odpowiedzialność." bądź coś w tym stylu. Wyswietliło by sie to na chacie w momencie gdy gracz doda kogoś do działki. Myślę, że to choć trochę zmusiło by innych do pomyślenia czy na pewno chcą dodać do swojej działki tego konkretnego gracza.
- Dodatkowe SS'y: Brak

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

O ile mi wiadomo, na chacie wyskakuje powiadomienie o dodawaniu na własną odpowiedzialność, i na pewno administracja jest zobowiązana to podkreślić gdy odpowiadamy graczom na ten temat na /pomoc, jednak kolejne zabezpieczenie przed oszustwami brzmi naprawdę przekonująco.

A może zrobić tak, że gdy się kogoś dodaje powinno pojawić się potwierdzenie czynności uwzględniając możliwą kradzież? A gdy mamy daną osobę w znajomych to takie potwierdzenie by nie było potrzebne?

Idk, wiadomo starsi będą wiedzieć o niebezpieczeństwie, młodsi gracze już niekoniecznie..

DP3Woc2.png

Nie wiem, czy jest to aż tak potrzebne, bo można zabezpieczyć skrzynię komendą /skrzynka zabezpiecz. Informację o tym, że dodajesz gracza na własną odpowiedzialność można dodać do tego poradnika dla początkujących graczy na servie. Najbardziej radykalne rozwiązanie to wyłączyć możliwość dodawania kogoś do swojej działki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...