Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] Zmiana mechaniki regenerowania i czyszczenia działek

Pan_Karacz
Wiadomość dodana przez Giecio

Otrzymałeś 5% za niezastosowanie tematu wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Pan_Karacz

- Propozycja dotyczy (tytuł): zmiany mechaniki regenerowania i czyszczenia działek

- Opis propozycji: w związku z wprowadzeniem zdalnego nauczania w całej Polsce , proponuję zwiększyć limit osób potrzebnych do regenerowania / czyszczenia działki . Chodzi o to że obecny limit (250osób jest za wysoki ) . Przykładem tego może być dzień dzisiejszy (24.10.2020 ) w którym od 8 rano do godziny o której piszę tą propozycję (20) na serwerze utrzymuje się powyżej 300 osób . Przydało by się zwiększyć również limity spawnowania się mobów na mapie surowcowej .

-propozycja rozwiązania problemu : wprowadzić godziny w których tę działkę można regenerować np co 4 godziny w czasie 10 min.(wtedy limity dot osób by nieobowiazywały) lub zwiększenie limitu do 300 osób .

- Dodatkowe SS'y: brak

• Like 1

Zdalne nauczanie nie ma nic do tego, dlatego, że i tak większość osób idzie tak jak zawsze do szkoły, bierze laptop, siada wygodnie na chodniku lub na trawie, włamuje się do szkolnego wifi i ma zdalne nauczanie na laptopie przed zamkniętymi drzwiami szkoły. Moje rozwiązanie problemu : nie ma żadnego problemu. Dzisiaj jest sobota, to nie myśl sobie, że ktoś poszedł do szkoły. Zobaczysz, jak będzie tydzień roboczy, to wszyscy będą poza serverem w godzinach lekcyjnych, no chyba, że ktoś pójdzie na wagary, ale za to są mandaty.  Więc takie zmiany limitów nie są nikomu potrzebne. Co do zwiększenia limitu zwierzątek to jest to CZARNA LISTA propozycji !!! Jestem na nie.

Przydało by się zwiększyć również limity spawnowania się mobów na mapie surowcowej .

tutaj piszesz o zwierzątkach, gdyż one też się respia na /warp s 

Edytowane przez eryter22
@UPDATE
  • Haha 1

12 minut temu, eryter22 napisał:

Zdalne nauczanie nie ma nic do tego, dlatego, że i tak większość osób idzie tak jak zawsze do szkoły, bierze laptop, siada wygodnie na chodniku lub na trawie, włamuje się do szkolnego wifi i ma zdalne nauczanie na laptopie przed zamkniętymi drzwiami szkoły. Moje rozwiązanie problemu : nie ma żadnego problemu. Dzisiaj jest sobota, to nie myśl sobie, że ktoś poszedł do szkoły. Zobaczysz, jak będzie tydzień roboczy, to wszyscy będą poza serverem w godzinach lekcyjnych, no chyba, że ktoś pójdzie na wagary, ale za to są mandaty.  Więc takie zmiany limitów nie są nikomu potrzebne. Co do zwiększenia limitu zwierzątek to jest to CZARNA LISTA propozycji !!! Jestem na nie.

Chciałbym się dowiedzieć w którym miejscu napisałem o limicie zwierzątek , z czarna lista się zapoznałem i tam jest o limicie zwierząt na działkach a ja mówię o spawnowaniu się mobów na mapie surowcowej .

Te limity były już zmieniane 2 razy na edycji z 150, 180 na 200 i z 200 na 250. Jak właściciel, czy tam zarząd uzna że trzeba zwiększyć limit to to zrobią. Podobnie z innymi limitami na które ma wpływ aktualna ilość graczy. Co do tych godzin, to wystarczy poczekać na ewentualne zwiększenie tego limitu i wolałbym żeby pozostało jak jest, czyli jak chcesz pozabijać zwierzątka na /warp s, powiększyć działkę, połączyć to wbijasz rano albo o północy, poza tym NIGDY nie widziałem o 8 300 graczy, więc można wtedy na luzie tą działkę powiększyć. Do odrzucenia .

Tak jak opisał to @CaSpiderVeH- zostawmy tę decyzję właścicielowi, on wie co jest dla serwera najlepsze, aby nie było lagów i cofek. 

Edytowane przez Lukaszenko69
  • Superka 1

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

W dniu 24.10.2020 o 22:00, eryter22 napisał:

tutaj piszesz o zwierzątkach, gdyż one też się respia na /warp s 

I jak nie ma nic do tego ? Jest poniedziałek godzina 12:57 a osób na serwerze : 370 

W dniu 24.10.2020 o 20:11, Pan_Karacz napisał:

w związku z wprowadzeniem zdalnego nauczania w całej Polsce , proponuję zwiększyć limit osób potrzebnych do regenerowania / czyszczenia działki . Chodzi o to że obecny limit (250osób jest za wysoki ) . Przykładem tego może być dzień dzisiejszy (24.10.2020 ) w którym od 8 rano do godziny o której piszę tą propozycję (20) na serwerze utrzymuje się powyżej 300 osób . Przydało by się zwiększyć również limity spawnowania się mobów na mapie surowcowej .

-propozycja rozwiązania problemu : wprowadzić godziny w których tę działkę można regenerować np co 4 godziny w czasie 10 min.(wtedy limity dot osób by nieobowiazywały) lub zwiększenie limitu do 300 osób .

Bardzo dobry pomysł, jednak może to znacząco wpłynąć na lagi na serwerze, wszystko zależy od PWWP. Jeśli się tak nie stanie to powiększenie działki/ czyszczenie/ regenerowanie będzie możliwe tylko w godzinach nocnych a przecież nie o to tu chodzi. Jestem Za
Co do zwiększenia limitu spawnowania się mobów na mapie surowcowej, limit niedawno był zwiększony i serwer aktualnie nie wytrzyma z lagami kolejnego zwiększenia limitu. Jestem na NIE

Tak jak wypowiedział się @eryter22

Cytat

Zdalne nauczanie nie ma nic do tego, dlatego, że i tak większość osób idzie tak jak zawsze do szkoły, bierze laptop, siada wygodnie na chodniku lub na trawie, włamuje się do szkolnego wifi i ma zdalne nauczanie na laptopie przed zamkniętymi drzwiami szkoły.

jak zawsze profesjonalnie przewidział przyszłość niczym Wróżbita Maciej na dole screeny.

gracze.png

eryter22.png

Edytowane przez frozington
  • Superka 7

Co do zwiększenia limitu osób do regenerowania / czyszczenia / przenoszenia / powiększania działki to jestem jak najbardziej za, oczywiście jeśli nie spowoduje to dużo większego obciążenia dla serwera. 

W dniu 24.10.2020 o 20:11, Pan_Karacz napisał:

propozycja rozwiązania problemu : wprowadzić godziny w których tę działkę można regenerować np co 4 godziny w czasie 10 min.(wtedy limity dot osób by nieobowiazywały)

Nie jest to dobry pomysł, ponieważ w czasie tych 10 minut serwer miałby spore problemy jakby duża część osób zaczęła powiększać działki itp. 

Odnośnie zwiększenia limitu osób poniżej którego respią się moby na surowcowej to też jestem za, a jeśli spowoduje to duże obciążenie to jestem za wprowadzeniem godzin w których te zwierzęta by się respiły, np. 2h rano oraz 2h wieczorem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...