Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] Miejsce /warp targ

Downiczioza

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Downiczioza
- Propozycja dotyczy (tytuł): Miejsca w którym gracz pojawia się na /warp targ
- Opis propozycji: Aktualnie /warp targ znajduje się przy samym wejściu tym samym jako pierwsze pokazuje się kilka targów graczy którzy postawili je zapewne na samym początku edycji, mało kto zagląda do tych znajdujących się dalej i mało prawdopodobne jest to ze któryś zniknie aby można było zająć miejsce jak najbliżej nowych potencjalnych "klientów".  Moim zdaniem o wiele więcej sensu miałoby gdyby warp znajdował się na samym środku targowiska gdzie aktualnie jest fontanna. Pojawiający się tam gracze mięliby dostęp do większej ilości targów które w tym wypadku znajdowałyby się dookoła a nie tylko na przeciwko nas. Większa ilość miejsc skutkowałaby tym ze nowi gracze którzy nie zrobili tego na początku edycji mieliby większą szanse na znalezienie wolnego miejsca zaraz obok warpa. "Kupcy" nie skupialiby się tylko na kilku targach na samym początku wejścia a "sprzedawcy" mieliby większe prawdopodobieństwo że ktoś zakupi przedmiot z ich targu. Pozdrawiam cieplutko 🙂
- Dodatkowe SS'y: ...

Edytowane przez Downiczioza

Nawet dobry pomysł, bo najczęściej jest tak, że gracze sprawdzają tylko kilka tych najbliższych stoisk targowi, gdyż wszystkich stoisk jest strasznie dużo. Nudno jest też sprawdzać wszystkie targi, bo we większości są po prostu jakieś śmieciowe itemy. 

Jestem za akceptowaniem w/w propozycji ze względu na to, że faktycznie targów jest dosyć sporo i może byłoby to rozwiązanie poprzez które zwiększyłoby się zainteresowanie innymi targami.  Sam posiadam targ, który jest bliżej fontanny niż samego wejścia do targowiska i mogę śmiało stwierdzić, że zainteresowanie nim jest raczej znikome. Uprzedzając komentarze innych, że przecież można reklamować swój targ na chacie - owszem można, lecz to w dalszym ciągu nie przyciągnie zbyt wielu klientów. Momentami jest tak, że jestem bardziej stratny bo przecież targ trzeba też opłacać a koszt to 5 tysięcy dziennie. 

• Superka 1

Moim zdaniem, jeżeli ktoś idzie na targ to szuka określonego i potrzebnego przedmiotu, sprawdzając przy tym bardzo dużą ilość targów. Myślę, że lokalizacja teleportacji na /warp targ jest prawidłowa i nie powinna zostać zmieniana, ponieważ przeniesienie jej na środek targowiska spowodowałoby jeszcze większy mętlik i chaos (gracz nie wiedziałby które skrzynki już sprawdzał a które nie) 

• Superka 1

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

Na nie. Jak będzie na środku, to znowu targi, które będą od razu przed postacią po teleporcie, będą najczęściej używane, a te które będą z tyłu, będą pomijane.  Więc wyjdzie na to samo. 

Jakby ktoś był chętny, to sprzedam Targ przy głównej ulicy, w 1-wszym rzędzie 🙂 

• Like 1
  • Wow 1
  • Thinking 1

W dniu 25.10.2020 o 13:39, Lukaszenko69 napisał:

Moim zdaniem, jeżeli ktoś idzie na targ to szuka określonego i potrzebnego przedmiotu, sprawdzając przy tym bardzo dużą ilość targów. Myślę, że lokalizacja teleportacji na /warp targ jest prawidłowa i nie powinna zostać zmieniana, ponieważ przeniesienie jej na środek targowiska spowodowałoby jeszcze większy mętlik i chaos (gracz nie wiedziałby które skrzynki już sprawdzał a które nie) 

Właśnie szuka konkretnego przedmiotu który najczęściej znajduje już w pierwszych targach nie zaglądając nawet do tych znajdujących się dalej, myślę że przeniesienie warpu w żaden sposób nie spowodowałoby chaosu bo jak? Teraz też można się pomylić gdzie już sprawdziliśmy gdzie nie, wygląd targu by się nie zmienił tylko miejsce pojawienia się gracza więc jak miałoby to spowodować mętlik. 

W dniu 25.10.2020 o 17:55, Sadi37 napisał:

Na nie. Jak będzie na środku, to znowu targi, które będą od razu przed postacią po teleporcie, będą najczęściej używane, a te które będą z tyłu, będą pomijane.  Więc wyjdzie na to samo. 

Jakby ktoś był chętny, to sprzedam Targ przy głównej ulicy, w 1-wszym rzędzie 

Jest jednak trochę różnica między tym że gracz pojawi się w miejscu gdzie targowiska znajdują się dookoła pomimo że "patrzy" tylko w jedną stron, a tym że pojawia się i targowiska są tylko i wyłącznie przed nim. Targ ma kształt koła więc logiczne jest ze z jego środka odległości będą mniejsze nawet do targów znajdujących się na samym końcu niż z jego jednej krawędzi do drugiej. Do tego tak jak napisałam w propozycji targów będzie więcej, większe prawdopodobieństwo że jakieś miejsce się zwolni a nie trzeba je będzie odkupić 🙂

55 minut temu, ekodiesel napisał:

Jak dla mnie, propozycja nie brzmi źle, ale takie zmiany musiałyby wejść dopiero na nową edycję, by żaden gracz nie czuł się pokrzywdzony.

Dla mnie super 🙂 na którejś edycji na której grałam niby też pojawialiśmy się na wejściu ale jednak ten środek był bliżej i właśnie był dostęp do wiekszej ilości targów i działało to w porządku 

• Superka 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...