Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

themikishou

themikishou

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: themikishou
Nick Administratora, który banował: d0mka_
Długość bana: 12 godzin
Kiedy to się stało? : około 2:40
Opis sytuacji: Pewien gracz napisał na czacie wiadomość zawierającą "jpr", d0mka_ uznała to za wulgaryzm i nawet bez zgłaszania dała upomnienie za wulgaryzm. Wynikła z tego dyskusja, ponieważ rozzłościło mnie to i (przynajmniej w mojej ocenie) nie było tutaj 100% pewności, że można uznać to słowo za wulgarne (po prostu pod to słowo można podpiąć parę innych, a najwygodniej oczywiście założyć, że to wulgaryzm). Parę minut później dwójka graczy pisała między sobą i jeden z nich umieścił w wiadomości wyraz "gównie". d0mka_ nie widziała w tym nic złego, nie upomniała tego gracza, a gdy po dyskusji już to zrobiła to w ogóle z innego powodu i dopiero po zgłoszeniu tego gracza przez innego.  Spytałem ją, czy według niej to słowo nie jest wulgaryzmem, na co odpowiedziała, że nie jest. Uważam, że jest to niesprawiedliwe z jej strony, ponieważ w pierwszej sytuacji uznała, że ten wyraz jest wulgarny, a w drugiej nie widziała nic złego i, moim zdaniem, dała to upomnienie tylko dlatego, że ktoś jej to wypomniał i żeby nie było przypału. Dostałem również bana za utrudnianie pracy na 12 godzin (warto dodać, że w regulaminie jest jasno napisane, że maksymalny czas bana z tego powodu jest znacznie mniejszy. Nie dostałem upomnienia ani nic, jedyne co miało miejsce to dyskusja). Od razu powiem, że nie chodzi mi tu o to, czy dostanę unbana wcześniej, ale o to, że takie zachowanie jest moim zdaniem nie na miejscu i w mojej ocenie ban za utrudnianie pracy jest niesłuszny, ponieważ nie zrobiłem nic co mogłoby się zaliczać - jedyne, co robiłem, to próbowałem wyjaśnić tę sytuację. Ciekawi mnie również w jaki sposób mógłbym utrudniać pracę administracji o 2:40, ale to już ciężko mi jakkolwiek wytłumaczyć.
Screen bana: https://imgur.com/a/z4t2qLi

realcraft forum.png

Powiem tak, byłem naocznym świadkiem tej sytuacji i muszę przyznać, że ban jest wydany prawidłowo. Przez kilka-kilkanaście minut wykłócałeś się na chacie publicznie o poprawność wydanego upomnienia innemu graczowi, na twoim miejscu bym się cieszył, że nie dostałeś znacznie dłuższego bana. Przez ten czas nieustannie miałeś nie wiadomo o co problemy do ów administratorki, zacząłeś negować jej decyzje (dodam, że upomnienie za wulgaryzm nie dostałeś ty a inny gracz !), twierdziłeś, że ona nie ma nic innego do roboty jak tylko upominać, co jest również nieprawdą co do realiów zakresu obowiązków ModChata. Jestem przeciwko odbanowaniu tego gracza. Powinieneś przemyśleć swoje zachowanie a nie po kilku minutach biec na forum i pisać odwołanie bezsensowne. Szkoda, że nie dołączyłeś logów/ssów całej sytuacji, które bez dwóch zdań by cię pogrążyły. 

• Superka 3
  • Like 1

Nie napisałem, że nie ma nic innego do roboty jak tylko upominać tylko, że "czasem tak myślę" a to jednak jest różnica. Nie mam problemu wstawić logi, ale admin tak czy siak może je sobie sprawdzić. Nie mam wszystkich potrzebnych ssów, a tylko część, więc nie wiem czy to w jakikolwiek sposób by się przydało.

realcraft forum.png

Nie wstawiłem ssów, ponieważ nie wszystkie ssy pokrywają całą rozmowę. Poza tym od kiedy za rozmawianie na jakiś temat podchodzi pod utrudnianie pracy? Napisałem wprost na czacie o co mam problem i co mnie boli w tym, co się zdarzyło.

realcraft forum.png

Witaj @themikishou,

Całe zamieszanie rozpocząłeś Ty sam zwracając mi uwagę, dlaczego gracz  X  dostał upomnienie. Od razu odpowiedziałam Ci, że gracz napisał skrót, który zalicza się do wulgaryzmów. Ty jednak uważałeś inaczej i postanowiłeś dyskutować dalej.

2 godziny temu, themikishou napisał:

Parę minut później dwójka graczy pisała między sobą i jeden z nich umieścił w wiadomości wyraz "gównie". d0mka_ nie widziała w tym nic złego, nie upomniała tego gracza, a gdy po dyskusji już to zrobiła to w ogóle z innego powodu i dopiero po zgłoszeniu tego gracza przez innego.  Spytałem ją, czy według niej to słowo nie jest wulgaryzmem, na co odpowiedziała, że nie jest. 

Tak, to prawda, że 'gówno' nie jest uważane za wulgaryzm, dlatego też gracz na początku nie otrzymał upomnienia. Gracz ten został po chwili zgłoszony za obrazę innego gracza, dlatego dostał upomnienie chwilę później. Nie dlatego, że Ty w pretensjonalny sposób zasugerowałeś mi, że powinnam dać upomnienie.

Prosiłam Cię o spokój na chacie, ponieważ jak z późniejszych wiadomości wynikało, zaniżałeś komfort gry innym graczom.  Na bieżąco informowałam Cię o tym, dlaczego gracze X i Y otrzymywali upomnienia, i dlaczego ich nie otrzymali. Ty jednak postanowiłeś dalej pokazywać, że to Ty masz większą wiedzę na temat tego, za co powinno się dawać upomnienia, niż ja

Wtedy postanowiłam ukarać Cię blokadą na 12 godzin, ponieważ uważam, że cała ta "rozmowa" nie powinna mieć miejsca. Poczułam się atakowana w trakcie spełniania jednego ze swoich obowiązków, jakim jest np. dawanie upomnień. Próbowałam wytłumaczyć Ci, że nie masz racji - jednak bezskutecznie.

Musisz wiedzieć, że ja jako ModChat, mam z góry narzucone, co powinnam traktować jako wulgaryzm, a co nie. Nie Ty powinieneś o tym decydować. Uważam, że upomnienia dla graczy, jak i blokada, którą Ci dałam, zostały nadane słusznie.

Do odrzucenia.

Edytowane przez d0mka_
Rozwinięcie wątku
  • Superka 4

2020-10-23_05_51_51.png.d56fc8d44015b317e09de56d9b2d0412.png

Siemanko tu Frozu
no to tak 😄

Cytat

Pewien gracz napisał na czacie wiadomość zawierającą "jpr", d0mka_ uznała to za wulgaryzm i nawet bez zgłaszania dała upomnienie za wulgaryzm. Wynikła z tego dyskusja, ponieważ rozzłościło mnie to i (przynajmniej w mojej ocenie) nie było tutaj 100% pewności, że można uznać to słowo za wulgarne (po prostu pod to słowo można podpiąć parę innych, a najwygodniej oczywiście założyć, że to wulgaryzm).

odnośnie napisania "jpr" na czacie upomnienie jest jak najbardziej wydane prawidłowo ponieważ KAŻDY skrótowiec taki jak : "kur , jprdl , JD " itp. jest uznawany przez adminów za wulgaryzm.

Tutaj odnośnik do regulaminu 🙂:

2.12 Zakazuje się używania skrótów, które jednoznacznie wskazują na słowo
wulgarne/obraźliwe/rasistowskie bądź po prośbe Administracji o zaprzestania używania go

Cytat
13 godzin temu, themikishou napisał:

"gównie". d0mka_ nie widziała w tym nic złego, nie upomniała tego gracza, a gdy po dyskusji już to zrobiła to w ogóle z innego powodu i dopiero po zgłoszeniu tego gracza przez innego.

słowo "Gównie" jest bezpośrednio skierowane do osoby i jeśli osoba poczuję się urażona, wtedy zgłasza gracza i ten dostaje odpowiednią karę jak w regulaminie:

pkt 11 Obrażanie graczy
[na wniosek osoby obrażonej/ Na chacie globalnym]

Upomnienie-BAN 5 h

Cytat

Dostałem również bana za utrudnianie pracy na 12 godzin (warto dodać, że w regulaminie jest jasno napisane, że maksymalny czas bana z tego powodu jest znacznie mniejszy. Nie dostałem upomnienia ani nic, jedyne co miało miejsce to dyskusja).

W taryfikatorze kar za utrudnianie pracy administracji / prowokację maksymalna kara to 21 dni i może być powielona, więc ciesz się że tylko na 12 h po za tym z tego co napisała dOmka_ 

Cytat

Prosiłam Cię o spokój na chacie, ponieważ jak z późniejszych wiadomości wynikało, zaniżałeś komfort gry innym graczom.  Na bieżąco informowałam Cię o tym, dlaczego gracze X i Y otrzymywali upomnienia, i dlaczego ich nie otrzymali. Ty jednak postanowiłeś dalej pokazywać, że to Ty masz większą wiedzę na temat tego, za co powinno się dawać upomnienia, niż ja

Wtedy postanowiłam ukarać Cię blokadą na 12 godzin, ponieważ uważam, że cała ta "rozmowa" nie powinna mieć miejsca. Poczułam się atakowana w trakcie spełniania jednego ze swoich obowiązków, jakim jest np. dawanie upomnień. Próbowałam wytłumaczyć Ci, że nie masz racji - jednak bezskutecznie.

Ban wlepiony prawidłowo 

od siebie dodam że pytania o to dlaczego ktoś dostał bana/upomnienie  kierować na  /pomoc /helpop administracja odpowiada :), a nie bezsensu prowadzić dyskusję na czacie globalnym i uprzykrzać grę innym graczom.

Do odrzucenia

Edytowane przez frozington
  • Superka 4

Ale ty widzisz chyba, że w kolumnie "kara maksymalna" jest napisane 30 minut? Czytałeś w ogóle co jest napisane pod gwiazdką? Mi się nie rozchodzi o obrazę gracza tylko o to, że d0mka nie uznała tego wyrazu za wulgaryzm i nie dała za niego upomnienia jak również za to, że dostałem bana na 12h, mimo tego, że nawet osoby z wyższą rangą nie dają tak wysokich kar mimo upomnień.

Edytowane przez themikishou

realcraft forum.png

37 minut temu, themikishou napisał:

Ale ty widzisz chyba, że w kolumnie "kara maksymalna" jest napisane 30 minut? Czytałeś w ogóle co jest napisane pod gwiazdką? Mi się nie rozchodzi o obrazę gracza tylko o to, że d0mka nie uznała tego wyrazu za wulgaryzm i nie dała za niego upomnienia jak również za to, że dostałem bana na 12h, mimo tego, że nawet osoby z wyższą rangą nie dają tak wysokich kar mimo upomnień.

image.png

Już raz dostałeś bana na 30 minut za utrudnianie pracy Administracji. Fakt, d0mka przesadziła z tym powieleniem, no ale jednak ten ban na 30 minut już miałeś raz.

Z resztą, odwołanie można odrzucić, bo i tak i tak blokada się skończyła.

• Like 1

sygnowanatura.png

Long may he reign.

Administracja zdecydowała, że w obecnych okolicznościach blokada jest jak najbardziej wydana prawidłowo.

Odczekaj karę i wracaj do gry!

fox tv help GIF by 9-1-1 on FOXChicago Fire GIF by Wolf Entertainment

Były SModerator /Admin Forum 07.11.2020 [*]

'' Nie kłóć się z debilem bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ''

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...