Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] Mending/Naprawa - zmiany

Boar94

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Boar94

- Propozycja dotyczy (tytuł): Lekkich zmian dotyczących zaklęcia Mending'u/Naprawy

- Opis propozycji: Chodzi o to że jak wiadomo od którejś aktualizacji pojawił się mending/naprawa. Tak naprawdę zauważyłem że na kilofie jest on zbędny i są to pieniądze wyrzucone w błoto dlatego że exp z stone trafia od razu "na pasek" przez co kilof nie naprawia się i mending nie spełnia swojej roli. Wiadomo trochę pomaga bo na przykład możemy iść na kopalnievip (rangi >vip) bądź na surowcową i wydobywać surowce z których wypada exp (np. lapis, węgiel, redstone). Ale bynajmniej ja tak jak parę lat temu potrafiłem bardzo często chodzić na kopalnie i kopać tak teraz mnie to zniechęca ponieważ kilof 6/3/3/(1) kopie bardzo szybko ale równie szybko się niszczy. Nie mówię żeby działało to w sposób taki że kilof będzie niezniszczalny lecz żeby zmienić to trochę jeśli oczywiście jest taka możliwość i np. 1/3 exp'a z stone trafiała na narzędzia z mendingiem. Wtedy na pewno wolniej by się zużywał. Stali bywalce kopalni chyba mnie zrozumieją 🙂 

- Dodatkowe SS'y: Brak

• Superka 1

Możesz naprawiać rzeczy rąbiąc drewno w tartaku (z pracą drwal) i mając kilof w drugiej ręce. Są też piecyki z których również wypada exp i naprawia rzeczy. Już było to poruszane, jedyne co można się doczepić że exp nie wpada zawsze w przedmiot jak to ma miejsce na single player.

PS: nie używaj słowa "bynajmniej" jak nie znasz jego znaczenia/zastosowania.

Edytowane przez oldToy

baner_realcraft.png.1bfa23dd56e9813174159e7ae8042c26.png

Jest wiele różnych sposobów na naprawę kilofa z mendingiem i niekoniecznie musi być to kopanie surowców z rud. Za odrzuceniem

Edytowane przez Lukaszenko69

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...