Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [MINECRAFT] Ogólny rozwój serwera.

Minik1212

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick : Minik1212

Mam kilka propozycji, nie chcę robić spamu tematami więc rozpiszę to w jednym zgodnie ze wzorem 😄

- Propozycja dotyczy Kopalnia VIP oraz Kopalni SVIP
- Opis propozycji: Proponuję dodać kopalnię dla SVIP'ów w której będzie się znajdować beacon z HASTE II. Myślę, że to będzie w porządku taki przywilej SuperVip'a.

- Propozycja dotyczy: Skrócenia czasu robienia blocków

- Opis propozycji:  Proponuję dodać komendę /block w której będzie możliwość wybrania blocków, które chcemy zrobić za itemy posiadane w EQ.
np: Wpisuję komendę /block wyskakuje mi okienko w którym wybieram np. block Diamentu i robi mi blocki diamentów za diamenty z EQ

Propozycja dotyczy: Robienia sklepików na działce

- Opis propozycji: Jeżeli gracz na przykład (Ja) Minik1212 zrobi sobie sklepik na działce, to może dodawać tylko on przedmioty do sklepiku(skrzynki) i tylko ten gracz ma prawo zniszczyć tabliczkę sklepiku. Na ten moment jest, że tylko ja mogę dołożyć do sklepiku itemy, a tabliczkę może zniszczyć każdy.

Propozycja dotyczy: Log Block

- Opis propozycji: Proponuję dodać Log Blocka, którego zadaniem było by zapisywanie modyfikacji na poszczególnych blockach przez poszczególnych graczy. Np. Kto wyciągał dany przedmiot ze skrzynki. Przeciwdziałanie oszustom.

Propozycja dotyczy: Efektów

- Opis propozycji: Komenda /Efekty, której zadaniem było by wykupywanie sobie efektów takich jak: Haste II, Siłka, Widzenie w ciemności oraz Szybkość. 

Np. Za Efekt Haste II zapłacimy walutą serwerową np. 500$ za 15min Lub 4 Blocki (Diamentów lub Emeraldów) Za pozostałe Efekty podobnie

Propozycja dotyczy: ExtraDrop

- Opis propozycji:  Wykupienia Extra Dropu skutkowało by wzrostem zwykłego dropu serwerowego o 50%. Wykup Extra Dropu można dokonać w /sklep za Walutę serwerową.

Dodatkowym Atutem było by dodanie możliwość wykupienia Extra Dropu dla siebie lub całego serwera.

Propozycja dotyczy:  Komenda /repair

- Opis propozycji:  Komenda /repair służyła by do naprawy trzymanego w ręce przedmiotu. Dostępna była by dla VIPa i SVIPa lub tylko samego SVIPa, oraz tylko raz na 24H.

Może być jakaś książka/przedmiot, który byłby dodany do zestawu SVIP'a, który można połączyć w kowadle.

Propozycja dotyczy:  Kontroli nad graczami dodanymi do działki

- Opis propozycji:  Proponuję dodać opcję, która pozwoliła by właścicielowi działki ustawienia/zablokowania dostępu członkom działki na modyfikacje. np.  Możliwość zezwolenia danemu graczowi na dodawanie/usuwanie graczy do/z działki. Coś na wzór jakiegoś menu i w nim konsola do pozwoleń.

To są takie moje osobiste propozycje, które myślę, że rozwinęły by serwer w dobrą stronę i rozgrywka stała by się większą przyjemnością.

Jeżeli są jakieś pytania, jestem w stanie dokładniej zobrazować daną propozycję.

Pozdrawiam Serdecznie,

Dominik Piechowicz

Edytowane przez Minik1212
  • Superka 1

1 Nie, za duże ułatwienie 

2 Nie, bez sensu 

3 Tak, przydałaby się taka funkcja

4 Tak, byłoby przydatne

5 Tak, jedynym problemem jest to, że komenda efekty służy do czegoś innego

6 Tak, jest to spoko pomysł

7 Nie, za bardzo ułatwia rozgrywkę

8 Tak, raczej dałoby się tak zrobić 

Edytowane przez KKirito

HejKKa Wszystkim ❤️❤️

8C3C5B3C-A01E-497B-BA4E-C23A379E39AE.gif.3b7879bec9660a7c5db86a4ea46cdaea.gif

10 godzin temu, Minik1212 napisał:

Zdecydowanie do odrzucenia, za duże ułatwienie. Z tego co zauważyłem jesteś nowym graczem i mogłeś nie wiedzieć, że beacona można zdobyć dopiero po około miesiącu od startu edycji, gdy jest otwierany nether. Ewentualnie za punkty questów, lecz jest to bardzo ciężkie. 

Jestem za odrzuceniem, na nowszych wersjach jest możliwość używania książki gdzie są wszystkie craftingi, po użyciu odpowiedniego skrótu klawiszowego można z łatwością zrobić bloki czy też inne przedmioty w dużych ilościach. 

Co do niszczenia tej tabliczki to za zaakceptowaniem, w łatwy sposób można teraz zabrać itemy ze skrzynki z sklepem innego Gracza. 

Jest to dobry pomysł, dlatego że ułatwiłby rozgrywkę znacznej części graczy serwera, ale trzeba też pamiętać, że taki logblock obciążył by serwer przez co z czasem mogłoby to powodować chwilowe lagi. Jeśli by się dało wszystko zoptymalizować to jak najbardziej za zaakceptowaniem

Zdecydowanie do odrzucenia, za duże ułatwienia. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale Twoje proponowane ceny są naprawdę bardzo bardzo niskie. Pośpiech II nie może być tak powszechnym efektem. Co do innych efektów, np. tych do PvP jestem skłonny, aby na to przystać. Oczywiście za dużo większą cenę, najlepiej za sporą ilość emeraldów. Szmaragdy też zyskały by na wartości. 

Nie jest to żaden serwer z gildiami, extra drop nie jest tu w żaden sposób potrzebny. Do odrzucenia.

Co do tego to jest to jakiś ciekawy sposób na rozwiązanie dostępu do tej komendy, oczywiście tylko dla SVIP. Oprócz czasowego utrudnienia używanie tej komendy, mogła by być też cena. Za zaakceptowaniem.

Propozycja dotyczy:  Kontroli nad graczami

Nie wydaje mi się żeby było to potrzebne, lepiej jak osoba która może dodawać/usuwać osoby z działki oraz blokować je na niej będzie tylko jedna. Za odrzuceniem

17 godzin temu, Minik1212 napisał:

- Opis propozycji: Proponuję dodać kopalnię dla SVIP'ów w której będzie się znajdować beacon z HASTE II. Myślę, że to będzie w porządku taki przywilej SuperVip'a.

Oczywiście, że NIE bo ten serwer nie jest p2w ;D

- Opis propozycji:  Proponuję dodać komendę /block w której będzie możliwość wybrania blocków, które chcemy zrobić za itemy posiadane w EQ.
np: Wpisuję komendę /block wyskakuje mi okienko w którym wybieram np. block Diamentu i robi mi blocki diamentów za diamenty z EQ

To nie żaden EasyHC i mega drop, pozatym masz książke w craftingu z której możesz craftować bloki. Na NIE

- Opis propozycji: Jeżeli gracz na przykład (Ja) Minik1212 zrobi sobie sklepik na działce, to może dodawać tylko on przedmioty do sklepiku(skrzynki) i tylko ten gracz ma prawo zniszczyć tabliczkę sklepiku. Na ten moment jest, że tylko ja mogę dołożyć do sklepiku itemy, a tabliczkę może zniszczyć każdy.

Na TAK D4rkness_ opisał

- Opis propozycji: Proponuję dodać Log Blocka, którego zadaniem było by zapisywanie modyfikacji na poszczególnych blockach przez poszczególnych graczy. Np. Kto wyciągał dany przedmiot ze skrzynki. Przeciwdziałanie oszustom.

Jeśli nie powodowało by to lagów to na TAK

- Opis propozycji: Komenda /Efekty, której zadaniem było by wykupywanie sobie efektów takich jak: Haste II, Siłka, Widzenie w ciemności oraz Szybkość. 

Np. Za Efekt Haste II zapłacimy walutą serwerową np. 500$ za 15min Lub 4 Blocki (Diamentów lub Emeraldów) Za pozostałe Efekty podobnie

Mamy potki a haste 2 mija się z celem, zbyt proste. Propozycja na siłę aby zrobić z tego serwera EasyHC.

- Opis propozycji:  Wykupienia Extra Dropu skutkowało by wzrostem zwykłego dropu serwerowego o 50%. Wykup Extra Dropu można dokonać w /sklep za Walutę serwerową.

Dodatkowym Atutem było by dodanie możliwość wykupienia Extra Dropu dla siebie lub całego serwera.

Kolejna rzecz zerżnięta z typowego easyhc?

Na NIE

- Opis propozycji:  Komenda /repair służyła by do naprawy trzymanego w ręce przedmiotu. Dostępna była by dla VIPa i SVIPa lub tylko samego SVIPa, oraz tylko raz na 24H.

Może być jakaś książka/przedmiot, który byłby dodany do zestawu SVIP'a, który można połączyć w kowadle.

Kolejna rzecz dot.  zrobienia z tego serwera EasyHC

na NIE zbyt OP w przypadku 6/3/3

- Opis propozycji:  Proponuję dodać opcję, która pozwoliła by właścicielowi działki ustawienia/zablokowania dostępu członkom działki na modyfikacje. np.  Możliwość zezwolenia danemu graczowi na dodawanie/usuwanie graczy do/z działki. Coś na wzór jakiegoś menu i w nim konsola do pozwoleń.

A teraz chcesz skopiować komendy typu /g panel. Na NIE była już taka propozycja, dodajemy graczy na własną odpowiedzialność ;d

Podsumowując:

Chcesz zrobić z tego serwera EasyHC, chociaż propozycja z sklepami na działce jest spoko ;D

Podrawiam ZOOR !

Edytowane przez ZOORtheKID

21 godzin temu, Minik1212 napisał:

To nie ma sensu, beacon zmniejsza szansę na drop materiałów, więc teoretycznie drop na tej kopalni byłby gorszy niż na normalnej/Vip. Na NIE.

To jest ciekawe, ale musiałoby to kosztować, i być dostępne dla rangi SVip, żeby nie było zbyt łatwo. Neutral.

Dodatkowe zabezpieczenia zawsze się przydadzą. Na TAK.

+10k, ale niestety, Log Block raczej nie zostanie dodany, z tego co mi wiadomo. Chyba, że Właściciel zmienił zdanie.

NIE. Beacony i tak i tak stały się o wiele tańsze niż rok temu, nie trzeba ich jeszcze takim czymś dobijać.

22 godziny temu, Minik1212 napisał:

To można by było dać jako event, przez jeden weekend w każdym miesiącu drop byłby zwiększony. Ale taki dodatkowy drop za pieniądze serwerowe nie jest dobrym pomysłem. Neutral.

To jest dobra propozycja, użycie takiej komendy mógłby mieć Vip i SVip, i za każde użycie byłaby jakaś cena (oczywiście niższa dla SVipa). Na TAK.

Nie jestem ekspertem od pluginów, ale myślę, że tutaj trzeba by było się bardzo, ale to bardzo mocno napracować, żeby zrobić coś takiego, dlatego jestem tutaj na NIE.

sygnowanatura.png

Long may he reign.

@Giecio sry giecio nie chcialem ci oznaczyc

podsumowując : 1 propozycja do odrzucenia 2 propozycja jestem na neutral jest spoko jednak meh. 3 propozycja na tak. 4 za odrzuceniem. 5 propzycja z bejcami tez od odrzuceniar. 5 extradrop? XD to nie easyhc wiec odrzucone. 6 repair przydal by sie ale kosztowalo by to az 15k co jedna naprawe . 7 propzycja jest do odrzucenia. 

to jest moje zdanie. Pozdrawiam 🙂

ᶻᵘʰⁿ ʰᵃˢ ᵍᵒᵒᵈ ᵐᵒᵛᵉᵐᵉⁿᵗ

519595700_preview_tumblr_ni9ggjoV0u1u2fzp4o1_500.gif.91540788905f8994a55589de3c891b8a.gif

Jedynie propozycja ze sklepem jest raczej dobra. Inne propozycje za bardzo ułatwiają grę lub sprawiają tak, że ranga vip/svip jest jeszcze bardziej rangą pay to win. Możliwość przekazania mocy dodawania ludzi do działek komuś kto nie jest właścicielem działki również umożliwia więcej sposobów aby kogoś okraść itd więc ta propozycja to wielkie nie

giphy.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...