Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Minecraft] Nether [Czarne szkielety]

ZOORQ_

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): ZOORtheKID
- Propozycja dotyczy (tytuł): Nether [Czarne szkielety]
- Opis propozycji A więc proponuje, aby wyłączyć resp czarnych szkieletów w netherze na 2/3/4 tygodnie. Czemu? Bo jak tak patrze na cenę beacona [400k]  to aż mnie  głowa od tego boli. A gdyby wyłączyć resp czarnych szkieletów na trochę to może nabrały by normalnej ceny chociaż 900k za 1.
- Dodatkowe SS'y: Nope

• Superka 1
  • Haha 2

Jestem za Odrzuceniem większość graczy, która nie radzi sobie zbytnio na serwerze też pewnie chciałaby mieć takiego beacona i ciężką pracą zdobędą te 400/500k. Moim zdaniem propozycja usunięcia bądź wyłączenia respu czarnych szkieletów jest bez sensu, praktycznie dopiero co otworzyli nether a i tak większość ludzi tam nie siedzi.

• Superka 1
  • Wrr 1

Odkąd zostałem Profesorem, życie stało się piękniejsze.

❤️❤️❤️

10 minut temu, Nerdy napisał:

Jestem za Odrzuceniem większość graczy, która nie radzi sobie zbytnio na serwerze też pewnie chciałaby mieć takiego beacona i ciężką pracą zdobędą te 400/500k. Moim zdaniem propozycja usunięcia bądź wyłączenia respu czarnych szkieletów jest bez sensu, praktycznie dopiero co otworzyli nether a i tak większość ludzi tam nie siedzi.

1. Ja gram parę h dziennie od początku edycji i dopiero po netherze zdobyłem beacona więc jaki sens ma aby nowi gracze grający 1 dzień mieli beacona?

2. Ciężka praca? 400k [Bo taką cenę aktualnie ma beacon] umiem zdobyć w 2h, jak się postaram w 1 godzinę.

3. Jeśli większość ludzi tam nie siedzi to jak beacon osiągnął cenę 400k? Gram na serwerze 2 lata i jeszcze nigdy nie  była tak niska, swoją drogą ta edycja i jej ekonomia to coś co muszą natychmiast zmienić ale to już temat na inną propozycję którą zapewne, niebawem napisze. A i tak tylko dodam że tak jak napisałem w mojej propozycji chwilowe wyłączenie respu czarnych szkieletów ma na celu podniesienie ceny do normalnej, a nie totalne wyłączenie do końca edycji respu ;d.

Edit: Aktualnie za 20k a nawet za darmo nowy gracz może kopać na górniku aż nie nakopie 400k.

Edytowane przez ZOORtheKID
  • Superka 1

Ekonomia tej edycji trochę różni się od tej, która była na poprzednich jednak nie uważam, aby było to coś złego.

Wyłączenie czarnych szkieletów mogłoby być bardzo problematyczne dla graczy, którzy zrobili sobie z nich sposób na zarobek, co byłoby naprawdę nie fair.

Więc jestem za odrzuceniem

• Superka 4
  • Haha 1

Też jestem za odrzuceniem, stali gracze którzy do końca potrafią szybko zarabiać mieli by totalnie pod górkę. Na poprzedniej edycji cena beacona była jeszcze niższa z tego co pamiętam. Kolejnym powodem jest to co napisała @ekodiesel, osoby które na tym zarabiają bardzo dużo by straciły.

• Superka 2

Cena beacona jest śmieszna. 3 dni po starcie netheru kupiłem 6 beaconów za chyba 3mln łącznie. Śmieszna cena, trzeba to na pewno ograniczyć. 

Wisi i powiewa mi to, że ktoś na tym zarabia i im to utrudni. Ja zarabiam na villagerach i został ograniczony w 90% ich resp, przez co też zysk jest bardzo ograniczony. 

Tak więc ja na tak, ograniczyć resp lub wyłączyć na kilka tygodni. 

• Superka 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...