Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

[Odrzucone] [Mc]Lepszy drop z magicznej

jestempierfszy

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): TheWarrior_DK
- Propozycja dotyczy (tytuł): Lepszy drop z magicznej
- Opis propozycji: witam wczoraj zbierałem na magiczna skrzynie tak z około 25min no i co wypadło jakies słabe ity więc czemu nie można by było usunac  tych slabych itemów przykład Wełny czy innych takich itemów bo z magicznej mi wydropiło 64x jasnozielona wełna a po kij to komu tym bardziej mi c; i wtedy sie bardzo wkurzyłem a piotrcello wydropiło pióro i strzała więc trzeba poprawic ten drop
- Dodatkowe SS'y: ...

ᶻᵘʰⁿ ʰᵃˢ ᵍᵒᵒᵈ ᵐᵒᵛᵉᵐᵉⁿᵗ

519595700_preview_tumblr_ni9ggjoV0u1u2fzp4o1_500.gif.91540788905f8994a55589de3c891b8a.gif

Niech już ta skrzynka będzie droższa ale niech drop będzie lepszy niż z cobblexa 😉 

Ja sam na 30-40 skrzynek miałem 2 dobre rzeczy które u mnie zostały. Reszta poszła w śmiecie. 16 pajęczyn? pochodnie? Nie tego się gracz spodziewa. Aktualnie mogę zrobić 4 skrzynie i je otworzyć bo tyle mam kluczy ale zwyczajnie się.. "cykam" 🙂  . 

baner_realcraft.png.1bfa23dd56e9813174159e7ae8042c26.png

Z magicznej skrzynki dropią też niezbyt dobre rzeczy, ale też te bardzo cenne, np. kilof 6/3/3, shulker box czy jajka zwierząt. Jakby dropiły tylko cenne przedmioty ta skrzynka nie miała by sensu. Wydaje mi się, że drop jest ustalony idealnie i nie potrzeba zmian.

Za odrzuceniem

• Like 1

Był już taki temat:

https://forum.realcraft.pl/topic/3917-zaakceptowane-minecraft-kilof-633-ogólne-propozycje-zmian/page/2/

Drop miał być zmieniony od kolejnej edycji, jednak wydaje mi się, że już zostało to trochę zrobione, tylko nie po myśli graczy. Mam na myśli, że od 15 lipca, gdy podsumowałem swój drop, sytuacja się prawie w ogóle nie zmieniła. 

Stan aktualny:

CApeqnS.png

A drop to 1 trójząb, 1/2 grabież VI i chyba 1 shulkerbox. Czyli wydane kolejne ~5mln, zwrócone z 500, bo nikt tego nie chce kupować, długo stoi na targu, aż trzeba schodzić z ceny.

Łącznie 400 skrzynek, ~16-17mln wydane, odzyskane 6,5. Bilans -10mln.

Czyli gdyby nie początkowe 3 kilofy 6/3/3, bilans byłby na jeszcze większym minusie. 

Nie dość, że ta edycja już jest słaba, ograniczone zostały villagery, mending to jeszcze zmniejszono szanse na drop, aż nie wiem czy będzie mi się chciało od nowa zaczynać wszystko na kolejnej edycji, jeżeli nie będzie pewności, że edycja nie znudzi się po 1-2 tygodniach..

Bez przesady, drop jest dobry na serwerze jest z 20 6/3/3, na tamtej tylko topka mogła sobie pozwolić na taki kilof. Dropi bardzo dużo shulerów i grabieży 6 też jest masa, ewentualnie dodać więcej jakichś fajnych bloczków zamiast wełny 😄 Tak poza tym jak idziesz do kasyna z 100k to wracasz z 10kk? No nie.

Edytowane przez Pablo

7 godzin temu, Pablo napisał:

Bez przesady, drop jest dobry na serwerze jest z 20 6/3/3, na tamtej tylko topka mogła sobie pozwolić na taki kilof. Dropi bardzo dużo shulerów i grabieży 6 też jest masa, ewentualnie dodać więcej jakichś fajnych bloczków zamiast wełny 😄 Tak poza tym jak idziesz do kasyna z 100k to wracasz z 10kk? No nie.

Na tamtej edycji kilofy można było kupić za 900k-1mln, teraz za 1,5kk schodzi w ciągu jednego dnia, o czymś to świadczy. Tak samo, przy 1% szansy na kilof, na każde 100 skrzynek powinienem mieć jeden kilof, a ja na ~220-250 skrzynek mam 0 kilofów. Więc jednak coś jest nie tak.

51 minut temu, Sadi37 napisał:

Na tamtej edycji kilofy można było kupić za 900k-1mln, teraz za 1,5kk schodzi w ciągu jednego dnia, o czymś to świadczy. Tak samo, przy 1% szansy na kilof, na każde 100 skrzynek powinienem mieć jeden kilof, a ja na ~220-250 skrzynek mam 0 kilofów. Więc jednak coś jest nie tak.

Jak grałem przez 1 miesiąć edycji ale ci nie powiem czy to było na tamtej czy 2 edycje temu bo już nie pamiętam to 6/3/3 chodził po 3kk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...