Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zablokowanie dostępu graczowi do tepania sie do drugiego gracza z dzialki/spawn do pvp

syropekyt

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): ...syropekyt
- Propozycja dotyczy (tytuł): ...zablokowanie dostępu graczowi tepanie sie z spawna/dzialki do random tp
- Opis propozycji: ...Siema Pewnie dużo razy zostało zabity pod pretekstem (darmowych itemków ) bo myślałeś że z swojej dzialki tepniesz się do dzialki scamera a tak naprawde tepałeś sie do odrazu pvp. Gdyby to zablokowano oraz dano mocniejszego bana scamerom napewno wiele osób by było happy a tak trzeba prosić moda adma żeby odzyskał ci itemki ale nie robiłeś ss bo nie chodzisz na pvp
- Dodatkowe SS'y: ... nie trzeba

edit:niestety przed chiwlą kolejna osoba została tak oszukana zapalmy znicz dla niej

Edytowane przez syropekyt
Pomyłka gramatyczna w temacie

Cytat

wigilia 2020/2021

nudyx.png

Z tego co zrozumiałem to gracze teleportują pod pretekstem darmowych itemów na teren pvp i zabijają. Ogólnie teleportacje na mapie surowcowej gdzie znajduje się pvp są wyłączone.Jeżeli ktoś teleportuje kogoś na mapę surowcową to wykorzystuje buga za co podlega karze. Nie wiem dokładnie czy na czacie podczas śmierci pokazuje się kto zabił i ile punktów ubyło ale jeśli tak jest to nie widzę problemu by udowodnić,że ktoś wykorzystał buga i nas zabił.

• Like 1

Osobiście nie jestem za blokadą tego, a jedynie zmienienie. Tzn odblokować teleportacje na mape survival, ale ograniczyć tego buga z teleportacją. Nie raz potrzebowałem kogoś tepnąć lub tepnąć się kogoś na mapie survivalowej i legalnie jest to niemożliwe do wykonania. Ograniczyłbym tego buga, że zmiana lokalizacji wpływa również na przerwanie odliczania, ale za to pozwolił się normalnie teleportować na mape survival.

Moim zdaniem nie powinno być blokady, a ty nawet jakbyś zrobił głupiego ssa jak się tepasz, i jak cię zabijają mógłbyś starać się o ukaranie gracza. Jak dobrze kojarzę to jest pułapka na mapie surowcowej za co jest ban na 2 dni.

Komenda na akceptacje teleportacji jest zablokowana na mapie surowcowej, tam gdzie jest pvp. Gracze którzy teleportują na mapę surowcową po prostu omijają zabezpieczenia, co jest odpowiednio karane. Wydaje mi się, że więcej w tej sprawie się nie da zrobić. Trzeba po prostu robić screeny, lub sprawdzać w logach i wysyłać dowody administracji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...