Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

themikishou

themikishou

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: themikishou
Nick Administratora, który banował: krzyychu 
Długość bana: 10 dni
Kiedy to się stało? : 08.07.2020 około 2:45
Opis sytuacji: Około godziny 2:30 zostałem wzięty do sprawdzania. Z informacji, które dostałem, powodem było podejrzenie, że posiadam macro/clickera.
Po dłuższym czasie jedyne, co udało się odkryć to pewien plik z moda 'journeymap', jednak udało mi się udowodnić, że nie używałem go na żadnej edycji. Po paru minutach odkryto u mnie w pobranych plikach xraya (
https://imgur.com/a/Pms47ct). Wprawdzie próbowałem przekonać Administratora, który mnie sprawdzał, lecz moje argumenty nie miały wystarczającej siły przebicia. Po dłuższej rozmowie i paru pytaniach z mojej strony otrzymałem bana, od którego właśnie piszę odwołanie. Chciałbym przejść do kwestii samego xraya:
     1. Dlaczego miałbym go używać? Posiadam rangę SVIP, mam dostęp do /warp vipkop, większość surowców jest możliwa do zdobycia na terenie spawnu i bez większego problemu.
    2. Czy mi by się to opłacało? Nie, tak jak już wspominałem, przywileje mojej rangi a także możliwości łatwego pozyskiwania surowców na spawnie powodują, że xray staje się całkowicie bezużyteczny.
    3. Dlaczego twierdziłem, że go nie używałem? Przez znaczną większość czasu przeznaczonego na sprawdzanie byłem przekonany na 100%, że nie posiadam niedozwolonych modyfikacji. Nie próbowałem szukać wymówek, nie utrudniałem sprawdzania, co też utwierdza w przekonaniu, że byłem pewien, że jestem czysty. W momencie odkrycia w pobranych plikach xraya pobranego ponad pół roku temu byłem niemało zaskoczony. Moje argumenty, że nie używałem go nie mogły być potwierdzone, przez co przypuszczenie, że mogłem go faktycznie używać miało dużą siłę przebicia i nie byłem w stanie tego odeprzeć.

Wiem, że dostałem bana za posiadanie niedozwolonej modyfikacji. Z mojej strony chciałbym jedynie dodać, że mam nadzieję, że poprzez to, co napisałem i to, co chciałem przekazać w moim odwołaniu rozpatrzone zostanie ono pozytywnie.
Screen bana: https://imgur.com/a/uwh860b

• Like 1

realcraft forum.png

Jestem za przyjęciem  odwołania. Ale dałbym może zamiast tych 10 dni, to 5 dni oraz zwrócenie działki. Według mnie twoje powody są wystarczające, aby zmniejszyć blokadę. Dlaczego nadal 5 dni, ponieważ niestety ale musi być jakaś konsekwencja za posiadanie cheatów. Mam nadzieję, że zostaniesz odbanowany. 

HejKKa Wszystkim ❤️❤️

8C3C5B3C-A01E-497B-BA4E-C23A379E39AE.gif.3b7879bec9660a7c5db86a4ea46cdaea.gif

Oj byczq. To że masz SVipa nie znaczy ze nie uzywałeś ,,Xraya". Mogłeś go używać do sprawdzania gdzie jest lapis/redstone. I też posiadałeś ten cheat. Więc jestem na nie.

• Superka 1

ᶻᵘʰⁿ ʰᵃˢ ᵍᵒᵒᵈ ᵐᵒᵛᵉᵐᵉⁿᵗ

519595700_preview_tumblr_ni9ggjoV0u1u2fzp4o1_500.gif.91540788905f8994a55589de3c891b8a.gif

Jestem za odrzuceniem odwołania.

Powody:

Nie musisz używać niedozwolonych modyfikacji, żeby otrzymać bana. Wystarczy posiadać je na komputerze/laptopie.

"X-ray" na naszym serwerze może i jest w części bezsensu, ale na mapie surowcowej możesz dzięki niemu znajdować:

1.  spawnery mobów,

2. schowanych wieśniaków.

• Like 2

Jestem na NIE

- Ranga SVIP to nie jest powód, i każdy gracz jest równy

- Xraya mogłeś też używać do szukania spawnera na warp s

𝕛𝕖𝕫̇𝕖𝕝𝕚 𝕜𝕥𝕠𝕤́ 𝕞𝕒 𝕕𝕠 𝕔𝕚𝕖𝕓𝕚𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕓𝕝𝕖𝕞, 𝕟𝕚𝕖 𝕫𝕨𝕣𝕒𝕔𝕒𝕛 𝕟𝕒 𝕟𝕚𝕖𝕘𝕠 𝕦𝕨𝕒𝕘𝕚. 𝕡𝕣𝕠𝕤𝕥𝕖

W tej odpowiedzi spróbuję udowodnić, że jestem faktycznie niewinny i nie używałem xraya na żadnej edycji.

Po pierwsze - posiadam 3 foldery z grą - .minecraft, .minecraft-backup oraz .minecraft-nope (https://imgur.com/a/luBkPob), co zresztą było nawet pokazane w trakcie sprawdzania. 
Jedynie .minecraft jest całkowicie czysty, pozostała dwójka zawiera xraya.

Do rzeczy - gdy dana wersja gry zostanie uruchomiona, zmienia się data modyfikacji folderu na moment jej uruchomienia.

W .minecraft-nope oraz .minecraft-backup istnieją foldery i wersje z xrayem - oba nazywają się tak samo, czyli '1.15.1xd', ponieważ wersja
modyfikacji znalezionej na moim komputerze to tylko 1.15.1. Ich data modyfikacji pokazuje, że zostały one uruchomione ostatni raz na długo przed
moją pierwszą wizytą na tym serwerze w ogóle (https://imgur.com/a/zXK5Oz6). Dodatkowo znajdzie się w tych folderach jedynie plik wyglądający mniej więcej tak: 
https://pastebin.com/pe4yzsB4. Plik ten waży jedynie 1kb, a sam folder nie zawiera innych plików/podfolderów (dla porównania czyste 1.15.1 oraz pliku folderu forge na 1.15.1 z .minecraft https://imgur.com/a/cUTiKzX).

Podsumowując, nie ma możliwości, bym kiedykolwiek na waszym serwerze używał xraya, co zresztą wskazałem poprzez wyżej podane argumenty. Podtrzymuję swoją prośbę o rozpatrzenie mojego odwołania pozytywnie.

• Like 1

realcraft forum.png

Powiem to samo, co powiedziałem Tobie.  Posiadanie pliku w pobranych to jest pewny ban. Rzeczywiście, plik był pobrany w grudniu 2019, a jego data modyfikacji nie uległa zmianie od 7 miesięcy, jednak zmianie uległ Twój folder .minecraft. Pod koniec zeszłego roku mogłeś wrzucić xray do swojego folderu gry i używać go dzień w dzień do momentu, w którym zostałeś wzięty na sprawdzanie, bo data modyfikacji folderu .minecraft nie odbiegała dużo od momentu, w którym zacząłem Cię sprawdzać. To, że a) miałeś dwa inne foldery .minecraft, w których był xray z mojego puntku widzenia świadczy o tym, że jak są dwa, to czemu akurat nie wrzucić do trzeciego, b) może się wydawać, że grudzień 2019 to odbiegła data, jednak odbanowanie Ciebie, bo plik jest stary byłbo nie fair dla osób, które zbanowane zostały za plik który ma tydzień i nie dostały ub, bo w końcu w dniu sprawdzania nie ściągali pliku. Jestem za odrzuceniem odwołania.

• Superka 1

"Pod koniec zeszłego roku mogłeś wrzucić xray do swojego folderu gry i używać go dzień w dzień do momentu, w którym zostałeś wzięty na sprawdzanie".

Trochę boli mnie takie podejście, że z góry się zakłada, że ktoś MÓGŁ mieć czity i je usunąć. W mojej drugiej odpowiedzi myślę, że wystarczająco dobrze uargumentowałem to, że nie było możliwości, abym używał xraya na jakiejkolwiek edycji. To fakt, że dostałem bana za samo posiadanie ich gdzieś na komputerze. To, o co mi chodzi, to to, że chcę udowodnić, że mimo, że one gdzieś tam były, nie zaistniała nigdy taka sytuacja, abym ich używał na serwerze. Warto dodać to, że w moim głównym folderze .minecraft nic nie znalazłeś, więc nie powinieneś, moim zdaniem, od razu zakładać, że kiedyś tam mogłem sobie na nim grać i jakiś cudem go sobie usunąłem parę dni/w dniu sprawdzania, ponieważ nie masz na to jednoznacznych dowodów.

Nie staram się udowodnić tego, że na moim komputerze nie było niedozwolonej modyfikacji, ale staram się udowodnić to, że nawet w momencie, gdy ona faktycznie gdzieś sobie leżała, nigdy jej nie użyłem na tym serwerze.

Edytowane przez themikishou

realcraft forum.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...