Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Sprawdzanie kto postawił blok

Sadi37

Wyróżnione odpowiedzi

Dodaje ponownie, ponieważ jak się dowiedziałem, zostało usunięte za wulgaryzm..

[20:56:12] [Render thread/INFO]: [CHAT] [Vip] czekoladowe0: Sadi37 wpisałeś wulgarne słowo i dlatego odrzucił propozycje 😞

- Twój nick (z serwera): Sadi37
- Propozycja dotyczy (tytuł): Sprawdzanie kto postawił dany blok
- Opis propozycji:

Odkąd gram na serwerze i próbuje w legalny sposób zarobić posiadając farme i handlując z villagerami, jest to bardzo utrudnione. Mniej więcej co 3-4 dni, gdy uda mi się stworzyć ukrytą wioske vilalgerów i choć trochę zarobić, cała populacja jest zabijana i muszę wszystko zaczynać od nowa. Rozumiem że mapa survival i ktoś może przypadkowo na nich natrafić gdy kopie. Ale perfidne wkopanie się z poziomu dirta idealnie w środek wioski, albo idealnie prosty tunel prowadzący z jakiejś kopalni w pobliżu prosto do villagerów co 3-4 dni to jakieś nieporozumienie. Nawet gdy natrafiłem na graczy którzy w ten sposób się dostali, po natychmiastowym zgłoszeniu ich, gdy byli dostępni moderatorzy którzy sprawdzają graczy, otrzymałem odpowiedź: "Ktoś zajmie się sprawą." I zajęli, dzień albo dwa później, gdy w między czasie Ci sami gracze, w ten sam sposób zniszczyli villagerów innych graczy. (Administratorom mogę podać nicki kto niszczył, komu zniszczyli oraz który mod zareagował na zgłoszenie).

Zawsze mam ukrytych villagerów w kilku miejscach, więc odbudowywałem populację, jednak żeby nie było zbyt pięknie, w ostatnim czasie zostało ograniczone ich rozmnażanie, a nikt nawet nie został o tym poinformowany i każdy musiał się sam domyślić, że coś jest nie tak. Od jednego administratora dowiedziałem się, że limit to 5 villagerów na chunk, jednak jakoś mi się nie wydaje. Problem jest w rozmnożeniu posiadając nawet tylko dwóch villagerów, daleko od jakichkolwiek zwierząt w pobliżu, a nawet gdy się uda i jest ich trzech, to o czwartym można tylko pomarzyć. 

Hasło serwera brzmi "Najlepszy freebuild w Polsce", a praktycznie zero zabezpieczeń przeciwko cheaterom. Bez problemu można wejść posiadając perfidne cheaty, latać bez uprawnień itp, a dzisiaj gdy wskoczyłem na głowe smoka nie mogłem wejść na serwer przez kilka minut, bo wyrzucało mnie za fly..

Tak więc moją propozycją jest wprowadzenie dla administracji możliwości sprawdzenia kto postawił/zniszczył dany blok, aby wyeliminować cheaterów z widzeniem przez ściane/minimapą albo innym syfem.

Najlepiej to w ogóle dodać jakiegoś antycheata, który np banuje osoby który są wyrzucone za fly, albo posiadają nieprawidłową wersje gry. Jednak o tym raczej można również tylko pomarzyć, więc na początek możliwość sprawdzenia kto postawił/zniszczył dany blok choć trochę byłoby pomocne, albo chociaż zdjęcie/podniesienie limitu villagerów w danym miejscu.

Dodatkowe SS'y: 

Całkowicie przypadkowy tunel w środku kopalni idealnie do villagerów:

vRl63ZN.png

Pare dni później, w nowej lokalizacji:

pvlFdXG.png

16 godzin temu, Sadi37 napisał:

Dodaje ponownie, ponieważ jak się dowiedziałem, zostało usunięte za wulgaryzm..

[20:56:12] [Render thread/INFO]: [CHAT] [Vip] czekoladowe0: Sadi37 wpisałeś wulgarne słowo i dlatego odrzucił propozycje 😞

nie był to powód odrzucenia, gdyby tak było, byłoby to wręcz absurdalne.

Rozmawiałem z Właścicielem i niestety nie da się wprowadzić tego pluginu, by na całej powierzchni mapy surowcowej móc zapisywać jakąkolwiek interakcję z blokami.

• Sad 1

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...