Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zmiana w liście modyfikacji

Szymek507

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): Szymek507
- Propozycja dotyczy (tytuł): Zmiana w liście modyfikacji
- Opis propozycji: Witam,wychodzę z propozycją wykreślenia wpisu "Zakazuje się posiadania wyżej wymienionych modyfikacji w folderach gry bez względu na wersję. w liście modyfikacji.

Dlaczego? Gracz będąc sprawdzany powinien odpowiadać za wersję gry,którą aktualnie ma uruchomioną a nie za to co posiada w folderze (wiemy,że wersji gry nie zmienisz w trakcie grania).

Banowanie ludzi wedle tego zapisu mija się z jakąkolwiek logiką.Ktoś kto posiada wspomagacze a nie wykorzystuje ich na serwerze nie powinien otrzymywać żadnej kary. 

Jaki sens tak na prawde ma dany zapis skoro folder minecrafta można w dowolnej chwili modyfikować (poza uruchomioną wersją oraz texture pack'ami) ?

W aktualnej wersji gracze są karani za posiadanie wspomagaczy,które nie były używane w trakcie sprawdzania.

Powinno to działać na zasadach fair play. Korzystasz ze wspomagaczy to dostajesz bana,nie korzystasz w trakcie sprawdzania a masz w folderze to nie dostajesz bana.Posiadanie takich rzeczy w folderze powinno jedynie nakłonić osobę sprawdzającą na przejrzenie logów z których idzie wyciągnąć kiedy,gdzie i jakiej ktoś wersji używał (mowa tutaj o logach gracza).

Karanie za dany zapis jest trochę wbrew punktowi 14.6 regulaminu serwera. W Polsce nie kara się ludzi bez udowodnienia ich winy.

Moim zdaniem posiadanie cheatów i tak wiele świadczy o danym delikwencie, lecz jeżeli dzięki temu wymierzanie kar ma być bardziej sprawiedliwe to jestem na TAK

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

Przeciez wesje mozna zmienic, i moze gracz raz zmieniac na taka, na ktorej gra na cheatach, a czasem na taka na ktorej nie gra, bo potrzebuje zrobic jakies questy ktore wymagaja innej wersji. Chyba ze gracz moze udowodnic ze nie gral na tych cheatach lub wersji od np poczatku edycji lub zanim zaczal grac na serwerze, kara moim zdaniem jest calkowicie sluszna. A jesli dostal bana i ma jak udowodnic, to kara moze zostac zdjeta oraz wszystko co zostalo zabrane moze byc oddane. Ale wtedy trzeba napisac odwolanie.

• Superka 3

giphy.gif

1 godzinę temu, oldmancats napisał:

Przeciez wesje mozna zmienic, i moze gracz raz zmieniac na taka, na ktorej gra na cheatach, a czasem na taka na ktorej nie gra, bo potrzebuje zrobic jakies questy ktore wymagaja innej wersji. Chyba ze gracz moze udowodnic ze nie gral na tych cheatach lub wersji od np poczatku edycji lub zanim zaczal grac na serwerze, kara moim zdaniem jest calkowicie sluszna. A jesli dostal bana i ma jak udowodnic, to kara moze zostac zdjeta oraz wszystko co zostalo zabrane moze byc oddane. Ale wtedy trzeba napisac odwolanie.

Zmienisz wersję gry podczas sprawdzania (bo o to mi tutaj chodzi)? Jeżeli udowodnisz osobie,że korzystała ze wspomagaczy na serwerze to ban jak najbardziej słuszny. Raczej to powinno być w waszym interesie udowodnić komuś,że oszukiwał. Gracz,który w trakcie sprawdzania gra na dozwolonej wersji otrzymuje bana za to,że w folderze ma coś i musi się odwoływać? Nie wydaje wam się to chore? Ktoś grając czysto ma tracić jeszcze czas na pisanie odwołań i oczekiwanie bóg wie ile aż ktoś mu odpisze (najczęściej jest to 24h). Przez głupi zapis społeczność grająca czysto ma +/- 24h mniej od innych użytkowników tylko dlatego,że administracji nie pasuje gdy ktoś ma w folderze cheaty których użycia nie potraficie udowodnić. Pamietajcie,że wy jako administracja jesteście od udowodnienia winy gracza a nie gracz od udowadniania swojej niewinności.

Nie chodzi o to. Chodzi o to ze gracze czesto zmieniaja wersje z roznych powodow, czesto miedzy wersja z cheatami a wersja bez. Raz na serwerze moga byc na cheatach a raz nie. Czesto administracja tez nie sprawdza graczy od razu po zgloszeniu i nie ma takiej mozliwosci, a gracz w kazdej chwili mogl zmienic wersje. Czesto tez bywa tak, ze gracze pokazuja kiedy ostatnio uzywali cheatow podczas sprawdzania i nie dostaja bana poniewaz udowodnili ze ich nie uzywali. Administracja najczesciej sprawdza graczy po tym jak oni zostali zgloszeni, wiec jesli gracz zostaje zglaszany wiele razy za to samo, przez innych graczy, administracja nawet nie musi obserwowac graczy przed sprawdzaniem. Gracze tez czesto uzywaja wymowki ze uzywaja cheatow na innej wersji na innych serwerze, wiec skad mamy miec pewnosc ze u nas tez nie uzywaja? Za samo posiadanie cheatow jest ban, wiec jesli gracz je posiada, dobrze wiedzac jaki jest regulamin, to jest juz ich obowiazek aby udowodnic swoja niewinnosc. 

giphy.gif

Tak jak wyżej stwierdziła oldmancats gracz, który rozpoczyna rozgrywkę na serwerze, z marszu jest zobowiązany do przestrzegania regulaminu danego serwera. W takim wypadku to gracz zobowiązany jest do udowodnienia swojej niewinności. Posiadanie niedozwolonych modyfikacji w folderze stwarza podejrzenia, że gracz mógł wcześniej z nich korzystać na serwerze i nie zostać po prostu przyłapanym. Usunięcie tego wpisu, według mnie, byłoby siarczystym policzkiem wymierzonym w graczy grających w zupełności uczciwie, nie myślących nawet o cheatach. Rozbestwiłoby to tylko nieuczciwych graczy. Ja jestem przeciwko usunięciu tej formułki.

• Like 1

Seignor, sachiés qui or ne s'en ira En cele terre ou Deus fu mors et vis Et qui la crois d'outremer ne prendra A paines mais ira en paradis. Qui a en soi pitié ne remembrance Au haut Seignor doit querre sa venjance Et delivrer sa terre et son pas.

Second-Crusade.jpg

Ja to wszystko rozumiem ale osoba która wspomaga się prędzej czy później i tak wpadnie a zapisek jest nic nie wart bo gdy taki osobnik zmieni wersje na czystą i bedzie sprawdzany to mimo wszystko usunie cheaty i niczego się nie znajdzie. Propozycja moja jest taka,że usuwając zapisek buduje się nowe myślenie osób wspomagających się które mogą stwierdzić,że spoko skoro mogę mieć to będę miał bo po co usuwać i co chwile pobierać ponownie.W tym momencie wystarczy spojrzeć na daty modyfikacji danego cheata i logu z tego czasu czy był obecny na naszym serwerze i w razie potrzeby wyeliminować go. 

Ten zapisek w liście modyfikacji jest tylko przypomnieniem pewnego punktu regulaminu:

Cytat

13.4 Zakazuje się posiadania modyfikacji, które znacząco wpływają na indywidualny rozwój rozgrywki.

Usunięcie go nic by nie zmieniło, skoro i tak i tak to jest wymienione w regulaminie. Poza tym, jak wyżej oldmancats wspomniała, nie da się określić kiedy ktoś używał danej modyfikacji (przynajmniej tej wewnętrznej, instalowanej do gry). A samo posiadanie cheatów przez gracza już świadczy, że ma tendencje do wspomagania sobie rozgrywki, jeśli nie u nas, to na innych serwerach.

22 godziny temu, Szymek507 napisał:

Karanie za dany zapis jest trochę wbrew punktowi 14.6 regulaminu serwera.

Ale jest zgodne z punktem 13.4, który podałem wyżej. Poza tym, od kiedy w Konstytucji jest zapis "Na RC jest zabronione banowanie osób posiadających cheaty"?

10 godzin temu, Lukaszenko69 napisał:

lecz jeżeli dzięki temu wymierzanie kar ma być bardziej sprawiedliwe

Jak to ma być sprawiedliwe, skoro gracz wchodzący ciągle na jakimś zmodyfikowanym kliencie, ale jak raz wejdzie na normalnym kliencie przed byciem sprawdzonym, to ma nie być karany? To wcale sprawiedliwe nie jest, bo wtedy puściłoby się cheatera wolno i on by nadal to robił.

Podsumowując: jestem przeciw zaakceptowaniu propozycji.

sygnowanatura.png

Long may he reign.

W takim razie wychodzę też z propozycją zmodyfikowania punktu  13.4 regulaminu serwera na 

"Zakazuje się używania modyfikacji, które znacząco wpływają na indywidualny rozwój rozgrywki."

Samo posiadanie cheatów na komputerze świadczy o NICZYM. Ludzie wykorzystują to w szelaki sposób nie wspomagając sobie rozgrywki a bawiąc się tym np. na singleplayer 

Co do punktu 14.6 chodzi o to by nie banować ludzi bez dowodów bo posiadanie cheatów na komputerze to nie jest żaden dowód.

46 minut temu, Giecio napisał:

Jak to ma być sprawiedliwe, skoro gracz wchodzący ciągle na jakimś zmodyfikowanym kliencie, ale jak raz wejdzie na normalnym kliencie przed byciem sprawdzonym, to ma nie być karany? To wcale sprawiedliwe nie jest, bo wtedy puściłoby się cheatera wolno i on by nadal to robił.

Jak ma być sprawiedliwie gdy banujecie osoby które posiadają różne cheaty nie działające nawet na serwerze ze względu na wersję? Według Ciebie jest to sprawiedliwe?

W zaden sposob nie bronię osób wspomagających się i trzeba to tępić ale cały ten post dotyczy tylko i wyłącznie tego,że banujecie ludzi którzy niczego złego nie zrobili.

A jeżeli twój problem leży w tym,że nie udowodniłeś komuś cheatów to przebolej sprawe bo nie masz dowodów i weź go na sprawdzanie za jakiś czas w losowym czasi gdzie będzie miał ten twój "zmodyfikowany klient".

Kończę dyskusję w tym temacie bo to co miałem napisać i tak juz napisałem a werdykt w sprawie i tak znam 😉 

Przychodzi policja bo dostała zgłoszenie, że ktoś sobie strzela z pistoletu, w domu osoby zgłoszonej znajdują marihuanę, ale przecież przyjechali z innego powodu to mają się tym nie zajmować?

Panie policjancie, ale to nie moje, nie wiem skąd się wzięło.

Posiadasz = używałeś, takie zasady i nie zmieni się to przez dłuższy czas.

• Superka 4

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...