Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Gość

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: 6sixth

Nick Administratora, który banował: __Kazo

Miejsce, w którym została nadana blokada (Serwer MC/TeamSpeak3/Forum): Serwer MC

Długość bana: Permamentny

Kiedy to się stało? : 06.05.2020 17:59

Opis sytuacji:

Witam serdecznie, w tym punkcie się trochę rozpiszę. Prawdopodobny powód poznałem od jednego z członków zarządu więc podzielę się z tego miejsca publicznie swoimi wiadomościami:

- Ok. godziny 15:30 otrzymałem wiadomość od użytkownika forum „Hej, Lubisz może survival? ;)” – postanowiłem odpisać, bo po co mam kogoś olewać (nie wiedziałem kto to), prawdopodobnie po chwili użytkownik dostał bana, gdyż kiedy odpisałem „Hejcia, czemu pytasz?” Nie otrzymałem odpowiedzi.

- Ok. godziny 16:00 dostałem wiadomość z nowego konta tego samego użytkownika z tym samym pytaniem, stwierdziłem, że to pewnie jakiś serwer szuka reklamy, czy coś – były już takie akcje i podkreślę, NIGDY się nie zgodziłem. Prowadziłem konwersacje z użytkownikiem, podpisał się „~Var” co w sumie nic mi nie mówiło na początku, proponował mi grę na prywatnym serwerze ze starymi graczami serwerka i w sumie… dlaczego miałem się nie zgodzić? Dodam, że nie mam obowiązku zgłaszania wszystkiego i w sumie na tamten moment nie miałem jak. Wymieniliśmy parę niejednoznacznych zdań na temat osób z serwera, spytałem również czy kolega, który jest na blackliście serwera może również grać. NIGDZIE nie padło ip żadnego serwera. Użytkownik po jakimś czasie został prawdopodobnie zbanowany.

- Ok. godziny 17:00 padła kolejna wiadomość, znowu z innego konta. Użytkownik spytał mnie o kontakt i w sumie już później to dostałem bana więc po ptokach, dowiedziałem się kim jest ~Var.

Dodam tutaj screeny tych rozmów, co by każdy widział: Screeny

Powiadomienia o wiadomościach dostawałem drogą mailową, na wiadomość mogłem odpisać od razu i w większości przypadków tak robiłem. Nie rozumiem, dlaczego zostałem zbanowany za szkodzenie serwerowi bez żadnej rozmowy, chciałbym chociaż wytłumaczenia jeżeli ta kara ma zostać na taki czas jak jest kilka linijek wyżej.

Wnioskuję tutaj ładnie o zdjęcie blokady, gdyż tak jak mówiłem, nie byłem świadomy kto do mnie pisze i mówiąc szczerze – nie widzę tutaj swojej winy, każdy może się podpisać Nickiem Gi*las, Va*vick, a*_, a kontakt prywatny mogę mieć i nikt nie ma prawa w to ingerować, jeżeli serio nie szkodzi to serwerowi (już miałem jedną nauczkę).

Pozdrawiam serdecznie Graczy oraz Administracje.

Screen bana [niewymagane]: Zwykły perm, nie ma co oglądać.

Mam nadzieję, że wybaczycie mi jakieś błędy, bo chyba nie to jest najważniejsze 🙂 

Jestem także za przyjęciem.

Teraz czytam taryfikator Kar naszego fajnego serwera ❤️ i w punkcie 44 pisze, że "Szkodzenie dobremu imieniu serwera" kara jaką może dać HeadAdmin+ świadczy o blokadzie permanentnej za DOWOLNOŚĆ. Według mnie gracz którego nawet nie znałeś proponował ci o grę na swoim serwerze survival. Jest to twoja wola i możesz tam grać czy też nie, ale nie wydaje mi się, aby HeadAdmin+ karał permanentnie gracza za odpowiadanie drugiemu graczowi w sprawie graniu na jego serwerze. 🙂

• Superka 1

AgileBlackandwhiteCentipede-size_restricted.gif.fe4b99641187e79d5327e23f0c009e7d.gif ZIZDS

Hmmm gdyby się tak dogłębnie zastanowić... Są to wiadomości PRYWATNE. Osobiście nie wiem jak wygląda to na tym forum, bo szczerze mówiąc nigdy się tym zbytnio nie interesowałem. Ale jak sama nazwa mówi wiadomości prywatne to zdecydowanie prywatność i każdy może pisać tam o czym chce jak np. na FB. (Nie każdy pragnie podawać swoje dane osobowe drugiej osobie, więc pisze poprzez forum gdzie pozostaje pod swoim nickiem). Poza tym wiadomości te pozostawały między Olkiem a danym użytkownikiem, nie pisał reklam na Chat'cie publicznym. Jak najbardziej za zdjęciem kary 

• Superka 1

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

Jestem za  przyjęciem odwołania i odbanowaniem gracza.

Uważam, że ban wystawiony niesłusznie tym bardziej jeżeli nie było żadnej rozmowy na teamspeaku o całej sytuacji .  Nikomu nie zaszkodził w sytuacji, która miała miejsce myślę, że administracja powinna się długo zastanowić czy banując gracza, który jest aktywny na forum, pomaga nowym graczom którzy zaczęli swoją przygodę na serwerze,  nie wyrządzacie sobie krzywdy.  Myślę ze po rozmowie na teamspeaku  sprawa powinna zakończyć się słownym upomnieniem  tak aby każdy rozstał się z pozytywną energią. 😄

~*~Ranix15~*~

Jeśli o mnie chodzi to jestem za przyjęciem.  Decyduje administracja. Niestety musisz się liczyć z tym, że najpewniej wobec Ciebie zostaną wyciągnięte spore konsekwencje (mam na myśli prawdopodobną ingerencję w statystyki). Życzę cierpliwości w odbudowie majątku

2.png

Administracja zdecydowała, że w obecnych okolicznościach blokada jest jak najbardziej wydana prawidłowo.

Odczekaj karę i wracaj do gry!

• Like 1

fox tv help GIF by 9-1-1 on FOXChicago Fire GIF by Wolf Entertainment

Były SModerator /Admin Forum 07.11.2020 [*]

'' Nie kłóć się z debilem bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ''

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...